Sony-aandelen dalen 2.75% n.a.v. zorgen over PS3

Sony is op het moment, 6 weken voor de lancering van hun nieuwste console in Amerika en Japan, zeer zelfverzekerd van de PS3 en er zijn zelfs mensen die deze houding arrogant hebben genoemd. Helaas voor Sony delen de aandeelhouders dat zelfvertrouwen niet. De koers van het aandeel daalde omgerekend $1.11 naar $38.98, een daling van 2.75%.

De daling was een gevolg van het twee belangrijke mededelingen van analisten over de games-divisie van Sony: ""We have adopted a cautious view of the impact of the [Sony] game business on the electronics business this term,'' Goldman Sachs analyst Yuji Fujimori told Bloomberg. Fujimori downgraded Sony's rating from "buy" to "neutral" citing "confusion over the release of PlayStation 3 and concerns [about] disappointing sales of [the] PlayStation Portable," according to the Associated Press."

Dit was echter niet de enige reden voor het dalen van de koers. Tijdens de Tokyo Game Show zouden een aantal PS3's niet goed hebben gewerkt, en regelmatig een zogenaamde 'reset' nodig hebben gehad. Analist David Gibson, die gestationeerd is in Tokyo, verwacht dat dit te maken had met overhitting. Volgens hem kan een dergelijk mankement zo vlak voor de lancering van de PS3 een groot probleem zijn.

Sony reageerde op het probleem met de PS3's tijdens de TGS door te zeggen dat de overhitting veroorzaakt werd door het feit dat er zoveel PS3's dicht op elkaar stonden in de hal.