De Ceulaer mag weg bij Feyenoord

Olga (Nuongirl)
Het lijkt er sterk op dat het avontuur van Benjamin De Ceulaer bij Feyenoord van korte duur is. De club uit de Kuip nam de Belg in 2005 over van Sint-Truiden, verhuurde hem aan RKC Waalwijk en was na zijn entree in De Kuip snel op hem uitgekeken.

Afgelopen seizoen draaide De Ceulaer een goed seizoen bij RKC Waalwijk. In eerste instantie kwam hij ook voor in de plannen van Feyenoord-trainer Erwin Koeman. De rechtsbuiten begon in de eerste Eredivisiewedstrijd bij FC Groningen (3-0 nederlaag) in de basis en een week later viel hij in in de wedstrijd tegen Heracles. Sindsdien moet hij echter meespelen met het tweede elftal.

"Ik scoor bij de tweede ploeg gemiddeld één keer per match. Op die manier wil ik scherp blijven om bij een mooie club terecht te komen", aldus De Ceulaer vandaag in Het Belang van Limburg. Tony Dullers, de zaakwaarnemer van De Ceulaer, zegt dat de international vlak voor het verstrijken van de transferdeadline te horen kreeg dat hij mocht vertrekken. "Koeman zette ons voor het blok. Hij bracht met RKC zelf een nieuwe club aan, maar dat is niet correct. We werden op die manier voor voldongen feiten geplaatst. Daarom weigerden we over een transfer te plaatsen."

Volgend Het Belang van Limburg zou De Ceulaer in de belangstelling staan van RKC, NAC Breda, FC Twente, Willem II en het Italiaanse Sampdoria. "Daar ga ik nu nog niet aan denken. Ik probeer me zo goed mogelijk te amuseren bij Feyenoord en hoop dat er straks een mooie club uit de bus valt," aldus de aanvaller.