Dierendag!

Elspeth (Silmarwen)
Vandaag is het Werelddierendag! Op 4 oktober 1930 werd voor het eerst dierendag gevierd, maar toen had dierendag een meer wetenschappelijke inslag. Er kwamen publicaties over de verhoudingen tussen mens en dier, etc. Sinds de jaren 60 heeft dierendag meer te maken met dierenrechten en het organiseren van activiteiten voor kinderen, over dieren en zoals bij bijna alles, werd dierendag ook steeds commerciëler. Er kwamen thema's en acties zoals het gratis laten steriliseren van de dieren.

Dat dierendag op 4 oktober gevierd wordt heeft te maken met de Heilige Franciscus van Assisi, die gestorven is op 4 oktober 1226. Sint-Franciscus hield zich vooral bezig met zwervers, planten en dieren.

Voor muziek en dierenliefhebbers is er vandaag in Arnhem de show "Sterren voor Dieren" waar verschillende optredens plaats zullen vinden van Jannes, BZN, Guus Meeuwis, Lucas & Gea en Julio Iglesias. De entree is gratis!

Mocht je niet zo houden van deze muziek kun je natuurlijk langs de verschillende asiels en dierenklinieken in Nederland die bijna allemaal wel speciale acties hebben vandaag. En niet te vergeten je dieren zelf, want voor hen is deze dag. Dus geef ze vandaag een extra dikke knuffel of wat lekkers!