Uitstel EU PS3 launch probleem voor US publishers?

Het uitstel van de PS3 in Europa is niet bepaald vrolijk ontvangen door gamers hier, maar het lijkt er nu op dat zelfs uitgevers in de VS problemen zullen ondervinden door het uitstel van de PS3 in Europa. Analist Michael Wallace schat namelijk dat er in eerste instantie zo'n 500.000 PS3's zouden zijn verscheept naar Europa. Dat zijn dus 500.000 minder consumenten voor de grote publishers en hun games tijdens de feestdagen dit jaar.

Nu is er de kans dat uitgevers besluiten om bepaalde titels uit te stellen tot 2007, om een grotere userbase aan te spreken met hun titels. Wallace noemt geen specifieke titels die eventueel door dit probleem uitgesteld zullen worden. Ook zegt hij dat als het Sony lukt om 1.5 miljoen consoles naar de VS te verschepen dit jaar, dat dat mogelijk het gemis van Europa kan opvangen.

Wel noemt Wallace een bedrijf die volgens hem hier de dupe van kan worden: Activision. Activision heeft namelijk haar planning voor dit laatste kwartaal voornamelijk rondom de launch van de PS3 opgebouwd, en het uitstel zou dus negatieve gevolgen kunnen hebben voor de uitgever. Echter, ook dit verlies kan opgevangen worden door Activision als Nintendo, zoals beloofd, 2 miljoen Wii's kan verschepen naar de VS voor het einde van dit jaar. Met de vijf games die Activision voor de Wii gepland heeft staan zou de klap van het uitstel van de PS3 opgevangen kunnen worden.