Van Basten tevreden

Olga (Nuongirl)
Na de wedstrijd van gisteravond voert het Nederlands elftal met zes punten uit twee duels groep G van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap aan. Bondscoach Marco van Basten toonde zich daarmee tevreden.

"Uiteindelijk is 3-0 een goede overwinning", aldus de bondscoach gisteravond na afloop van de wedstrijd tegen de Wit-Russen. Van Basten zei dat hij Oranje vooral in de eerste helft redelijk vond spelen. Dat de Wit-Russen aanvankelijk in de tweede helft het spel bepaalden, had volgens Van Basten te maken met de spanning, die in de ploeg sloop. "Het begin was wat angstig. Het zelfvertrouwen was een beetje weg. Pas na de tweede treffer waren we daarvan verlost. De ploeg heeft zich door die fase geknokt. Ik ben tevreden."

Robin van Persie vond dat Oranje iets heeft rechtgezet na de teleurstellende wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Luxemburg. "Het was weliswaar geen goede wedstrijd, maar we hadden wel goede perioden." De aanvaller had met twee treffers een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning.