FC Groningen verlengt twee contracten

Gerard (RedFever007)
FC Groningen heeft twee doorlopende contracten van spelers verlengd. Zowel Gibril Sankoh als Mark Jan Fledderus zijn nu langer aan de Groningse club verbonden.

Bijna twee jaar geleden kwam de geheel onbekende Sankoh over van eerste divisie-club Stormvogels/Telstar. Op dat moment had hij slechts een half jaar profvoetbal ervaring. Inmiddels is de verdediger een vaste waarde binnen het team. Als blijk van waardering kon Sanhoh zijn contract met vier jaar verlengen.

Een half jaar eerder kwam Fledderus op amateur-basis voor de ploeg uit het hoge Noorden voetballen. Door de stormachtige ontwikkeling van de 23-jarige aanvallende middenvelder werd hem daarop een profcontract aangeboden. Dat contract is nu dus opengebroken en met drie seizoen verlengd.

Algemeen directeur Hans Nijland over het verlengen van beide contracten: ”Gibril en Mark-Jan hebben zich met name vorig seizoen uitstekend ontwikkeld." Ook met het oog op de toekomst zijn beide contracten verlengd. ”Wij zien in hen jongens voor de toekomst en wilden het duo daarom graag langer aan ons binden. We hebben het tweetal beloond voor hun sterke optredens met nieuwe meerjarige overeenkomsten”, zo besloot de directeur.