Waterpolosters vijfde op EK

Sjors (Sj0rSz)
De Nederlandse waterpolo-vrouwen hebben het Europees Kampioenschap afgesloten met een vijfde plaats. Met een overwinning op gastland Griekenland (12-11) stelden het team deze plaats veilig. Bovendien werd de nasmaak van het verlies tegen Rusland met deze winstpartij weggespoeld.

Uitblinkster aan de kant van Oranje was Mieke Cabout. Zij was verantwoordelijk voor drie van de twaalf goals voor Nederland. "De wedstrijd tegen de Russinnen speelde nog door mijn hoofd. Toen speelde ik iets te afwachtend", zei de speelster na afloop van de wedstrijd. "Maar ik probeerde dat af te leren. Vandaag hebben we gelukkig beter gespeeld en onze eer gered."

Bondscoach Robin van Galen kon niet terugkijken op een goed verlopen toernooi, ondanks de overwinning op de Grieken. "Onze doelstelling was het halen van de halve finales. Als dat gelukt was, hadden we het goed gedaan. Een vijfde plaats is redelijk. Het is goed voor de ontwikkeling van deze jonge ploeg dat we tegen Griekenland na een zware wedstrijd wonnen."