Chatadviseur zelf seks-misbruiker

BuitenlandsEen Deense man die officieel was aangesteld om ouders te waarschuwen voor de gevaren die hun kinderen op internet lopen, blijkt zelf een kindermisbruiker te zijn. Voor ouders hield hij onder meer talrijke voordrachten, waarin hij erop wees dat pedofielen jongeren in chatboxen vlug kunnen bereiken en tot seksuele handelingen kunnen verleiden.

De Deense tv-zender TV2 die achter de activiteiten van de chatadviseur kwam, ontlokte de man in een undercoveractie voor een verborgen camera verklaringen over zijn werkwijze. Hij vertrouwde de undercoverjournalist, zogenaamd fotograaf net als de internetadviseur, pochend toe: ''Een totale paradox. U hebt de wolf naar de schaapstal gestuurd. Ik gebruik die snotneuzen zelf, ook via chat''.

Hij stelde zelfs filmmateriaal ter beschikking waarop hij te zien was tijdens seksuele handelingen met meisjes vanaf 15 jaar. Hij hield hen voor dat ze een loopbaan als fotomodel konden krijgen. ''Ik wil heel eenvoudig seks met zoveel mogelijk van hen hebben'', aldus de adviseur voor de verborgen camera.

De man werd gisteren gearresteerd. Hij kan tot 6 jaar cel veroordeeld worden.

Met dank aan Clourhide voor de submit.