Geen games in 1080p bij launch PS3

Volgens Kikizo.com, een site die met Sony heeft gesproken over de HD-capabiliteiten van de PlayStation 3, zullen er geen games in 1080p beschikbaar zijn bij de launch van de console. De enige mogelijkheid om 1080p content tevoorschijn te toveren is door middel van BluRay films. Het is inmiddels overigens wel bevestigd dat deze films door een component kabel bekeken kunnen worden. Eerder was er opschudding omdat men dacht dat hier een (niet meegeleverde) HDMI-kabel voor nodig was.

Volgens Sony is de enige game die op dit moment in 1080p draait Gran Turismo HD, een tech-demo die wellicht nooit in de winkels zal komen te liggen. Polyphony Digital heeft de game alleen gemaakt om te laten zien wat de PlayStation 3 kan. Er is nog wel een mogelijkheid dat de game ter download zal komen via het online netwerk van Sony. Meer wordt hierover bekend op de Tokyo Game Show. Een developer vertelde het volgende aan Kikizo:

"[...]
Even with [final hardware] in mind, reaching good frame rates at 1080p with next-gen graphics is almost impossible. Instead many developers, ourselves included, are reworking so they run at 720p.
[...]"


Het lijkt er dus op dat het op dit moment erg moeilijk is om games te ontwikkelen in een hogere resolutie dan die van de Xbox 360. Dit was volgens Sony juist één van de grote voordelen van de PS3. Alleen 1080p zou volgens hen 'true HD' zijn. Op de Tokyo Game Show horen we ongetwijfeld nog meer over de PlayStation 3. Er zullen daar ook 27 titels speelbaar zijn.