FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 mei 2006

Rasmussen uit voorzorg uit de Giro

Het zit de Rabobank-ploeg in de Giro niet mee. Na de opgave van Graeme Brown moet men het nu ook stellen zonder Michael Rasmussen.

De Deen heeft te veel last van een lichte rugblessure. Door de pijn in de rug zat Rasmussen verkrampt op zijn fiets en is hij om die reden door de ploegleiding uit de Giro gehaald. Ploegleider Frans Maassen wilde met het oog op de Tour geen risico's nemen: "Het is niet verontrustend,maar Rasmussen was hier niet om te presteren. We nemen het zekere voor het onzekere."

[upd] VVD-leden kunnen stem wijzigen

Icoon Politiek Leden van de VVD die schriftelijk gestemd hebben op één van de kandidaat-lijsttrekkers, mogen elektronisch opnieuw stemmen. Het reglement voorziet in die mogelijkheid. Dat heeft een woordvoerder van de VVD gezegd.

De woordvoerder zegt dat dit voorkomt dat leden zowel elektronisch als schriftelijk stemmen. De woordvoerder moest toegeven dat dit leden die spijt hebben van hun keus een tweede kans geeft. 9.000 van de 40.000 leden hebben hun stem schriftelijk uitgebracht en kunnen dus hun stem wijzigen. In totaal hebben zo'n 20.000 VVD-leden al gestemd.

Update 23.44 uur
Het campagneteam van Verdonk beschuldigt het partijbestuur van de VVD van manipulatie. Volgens een woordvoerder is het geen toeval dat de regel, die bedoeld is om dubbele stemmen te voorkomen, juist nu bekend is geworden. "Wij eisen van het partijbestuur dat de eerst uitgebrachte stem gaat gelden. De bepaling was immers niet bedoeld om de stem te herzien."

Ook VVD'er en Kamervoorzitter Frans Weisglas zegt geschrokken te zijn dat dit mogelijk is. Hij noemt de mogelijkheid 'zeer bedenkelijk' en 'een democratische partij onwaardig', en stelt dat het partijbestuur er 'absoluut iets op moet vinden'. Oud-partijvoorzitter Bas Eenhoorn verwacht dat de kans dat de stemming door de mogelijkheid uit de hand loopt 'heel gering' is, zo liet hij namens het bestuur vanavond in NOVA weten. De leden die per post gestemd hebben, zullen volgens hem de codes die ze nodig hebben om elektronisch te stemmen waarschijnlijk al hebben weggegooid.

Nederland weer niet in Songfestivalfinale

Icoon MuziekNederland zal dit jaar net als vorig jaar niet vertegenwoordigd zijn in de finale van het Eurovisie Songfestival. De damesgroep Treble slaagde er vanavond niet in om in de voorronde bij de tien landen te komen die aanstaande zaterdag samen met al veertien geselecteerde landen om de winst van de 51e editie van het festival mogen strijden.

In 2005 wist zangeres Glennis Grace zich eveneens niet te plaatsen. Met het liedje 'Amambanda' hoopte de Nederlandse afvaardiging dit jaar meer kans te maken. Een uitgebreide tour in de afgelopen maanden langs alle deelnemende landen moest Europa warm maken voor de drie trommelende dames van Treble. Het mocht echter niet baten.

De Finse 'monsters' van de groep Lordi, die vanavond voor Treble op het podium stonden, haalden wel voldoende stemmen om naar de finale door te gaan. Behalve Finland wisten ook Ierland, Turkije, Zweden, Oekraïne, Macedonië, Bosnië-Herzegovina, Litouwen, Armenië en Rusland zich te plaatsen voor de finale. België viel net als Nederland buiten de boot. Overigens blijft de precieze uitslag van de stemming van de voorronde geheim tot na de finale, om de stemming van zaterdag niet te beïnvloeden.

Treble
Treble wist zich niet voor de finale te plaatsen

Twee Gothic 3 in-game movies verschenen

Gothic 3 is een RPG in een middeleeuwse setting; er komen echter ook prehistorische beesten in voor. Centraal in dit deel staat de strijd tussen de mensheid en de Orcs. Net als Oblivion is het belangrijkste kenmerk van deze game de grote wereld met dito keuzevrijheid. De wereld zal vier a vijf keer zo groot zijn als de vorige delen. In deze wereld zijn verschillende klimaten terug te vinden waaronder woestijn, sneeuwgebieden en uitgestrekte bossen; elk met zijn eigen monsters. Ook zullen er een stuk of twintig uitgebreide steden te vinden zijn in het spel. Het spel staat gepland voor een release in september dit jaar.

Er zijn twee filmpjes verschenen waarin de gameplay van het spel getoond wordt. De filmpjes kun je hier of hier bekijken.


Wii kan ook zonder WiFi online

Dat de Wii online zal kunnen door middel van een ingebouwde WiFi-verbinding was al langer bekend, maar voor de mensen die liever met de ouderwetse kabeltjes werken is er goed nieuws: op de officiële site van de Wii valt te lezen dat er een USB 2.0 Lan Adapter zal uitkomen voor de Wii. Met behulp van deze adapter zul je ook met een ethernet-kabel in kunnen pluggen. Hierdoor is het dus niet nodig om speciaal voor je Wii een WiFi-netwerk op te zetten.
quote
Communication: Wii can communicate with the Internet even when the power is turned off. This WiiConnect24 service delivers a new surprise or game update, even if users do not play with Wii. Users can connect wirelessly using IEEE 802.11b/g, or with a USB 2.0 LAN adaptor. Wii also can communicate wirelessly with Nintendo DS.

Riep daar iemand kutkat?

In vele naslagwerken zal u zien staan dat een kat slaan uit den boze is. Maar de kattenpsychologie bewijst het tegendeel : kijk hoe poezen onderling mekaar straffen. Bijvoorbeeld : een moederpoes met kittens. Kittens mogen spelen maar mogen met bijten en krabben niet te ver gaan , doen ze dat wel geeft moederpoes ze met de poot een niet te zachtzinnige tik met klauwen uit en houdt dit vol tot het kitten opgeeft. Indien u de straf niet volhoudt tot de kat verzet opgeeft, zal de kat dit als een overwinning beschouwen en is het resultaat nog slechter dan wanneer u niets gedaan had. U moet wel consequent zijn : bij blazen , grommen, bijten of krabben wanneer de poes met u speelt, of wanneer u de poes manipuleert, moet u ELKE KEER en CORRECT reageren. Op een gegeven moment zal poes inzien dat u superieur bent en zal zich niet meer agressief opstellen ten opzichte van u. Moest ze het nog eens proberen, zal het strafwoord uitspreken al voldoende zijn om haar tot betere gedachten te brengen.

Dus: katten zijn lief en anders ligt het aan hun baasje...

Nintendo DS Lite vanaf 23 juni in Europa?

De Franse website Puissance Nintendo zegt te weten wanneer de DS Lite in Europa gelanceerd zal worden. Vanaf 23 juni zou de Nintendo DS Lite voor 150 euro te koop zijn in de Europese winkels.



Dit is echter nog een gerucht, want Nintendo heeft deze datum nog niet officieel bekend gemaakt. Puissance Nintendo beweert dat ze dit nieuws hebben van een betrouwbare bron binnen Nintendo. De 23e van juni klinkt wel als een logische datum omdat een week later de nieuwe Super Mario uit zal komen voor de Nintendo DS. Maar zolang Nintendo nog niets officieel bevestigd heeft, blijft dit nog een gerucht.

Binnenkort Hitman Blood Money demo

De nieuwste Hitman game Blood Money ligt eind mei pas in de winkel. Maar voor de echte fans komt er over 4 dagen een singleplayer demo uit. In deze demo kun je één level spelen, om te zien hoe de kale huurmoordenaar in zijn nieuwste deel weer zijn slachtoffers maakt. De demo zal vooralsnog eerst op GameSpot te downloaden zijn. Vanaf 21 mei zal de demo te downloaden zijn via deze link.

Examen.fok.nl van start

Icoon ExamenNet als voorgaande jaren kun je voor al het eindexamennieuws weer op FOK! terecht, namelijk op examen.fok.nl. Behalve voor het laatste nieuws over de eindexamens kun je op examen.fok.nl ook terecht voor leuke columns en polls om je bij te staan in deze soms stressvolle periode. Uiteraard kun je voor discussies over de eindexamens ook terecht op het speciaal geopende Examenforum.

FOK! wenst alle lezers die dit jaar eindexamen doen enorm veel succes, en hoopt dat iedereen met mooie cijfers de eindstreep haalt!

In het bijzonder willen we alle onderstaande FOK!kers nog een hart onder de riem steken: Tha_T, Mattt, dekkered, Kevin6188, Koewam, joeyzzz, HomerJ, Dynamiet, dWc_RuffRyder, Elocyp, nlboy, Intergalactrick, Devolution, M.vgroen, mordradead, gsmrt, YellowLedbetter, -ANNUH-, Frankvbr, Ewaldus, twetwe, Duder, Firenz, Julien, Eefje125, Boeman, Lieveheerstbeestje, scharrelkip, PrinceSL, Muts88, kleineblondetrut, just_me1988, SilverBullet, BlaatschaaP, Kikisantema, TC03, R-Mon, Janteh, Oscar_de_Grouch, YeNtL, obI, _superboer_, Nevje, TheRoach, JPzegthallo, Nuna, Gertjuhh, 0oastrido0, Extend, d2d, Roskat, Airelle, Bob., PAA-053, rodin, Shantee, Thiamat, Aibmi, Caroline_88, Paaul, Speculaasje, _dirkjan_, Merkie, Djaser, elby1988, 2mini, Gloeidoos, sitting_elfling, fiskje88, Me_Wesley, King_of_Cubes, Asmodean, VASND, allardh, Fir3fly, ma_jojo, Bravebart, Eveli, Jay-Pee, Curva, Spite_And_Malice, Zijle, Gronneaephos, Silentuz, Laurens., Emmy88, Kenoep2, MartijnTP, peristilius, Xuavis, Zweefvliegje, thomzor, waht, Jacques-Dancona, FrankEinstein, CrazyVortex, drekkoff, B_Boy, WiWaWollie, swarmahoer, Ordinair, Zrtlrnc, CosmoNut, matthendriks, dennistd, jeldrik, Magnetronkip, L4mpje, Drifter__, IFASS, alsem, Samsonneke, -Beer-, Mr.Holleeder, FabFabFabFab, bier_hier, EJ404, Lukaso, MljoeK, z0rpunt, Death_Angel_89, Stephan23, Silverado, FC_, s0k, master112, reconnect, Brickman, powerflux, Irakeez, Dickjeh, ILCILA, Sanderfox, Colin739, De_Ananas, Silentuz, arrowstomahawk, eQual, madekra, Rejected, Daedaluz, rubenrtv2, joriz88, Arctica, erniecool, the_jasper, chriztiaan, Mickjuh, anti-virus, A_nkie, Esto, koffiegast, pekingduck, stanthegunman, CSfreakje, wobbel, IshQ, plumbum, i2Them2, Lixi, Ladyxima, Spec87, magnolia2166, bolletje_25, Battlefan, Crizje, Quick-Boys, Dreetjuh, Palau, midje, Tyrohde en miss_schaapje.

Jouw naam er niet bij, maar je doet wel examen? Kijk dan in het volgende topic.

Renault sluit naamswijziging niet uit

Renault sluit niet uit dat haar Formule 1-team in de toekomst een andere naam zal krijgen. Nissan zou tot één van de mogelijkheden behoren.

Nissan is sinds een aantal jaren eigendom van Renault en sinds de voormalige president van Nissan, Carlos Ghosn, aan het hoofd staat van Renault gaan er geruchten dat Ghosn graag de naam Nissan in de Formule 1 zou willen zien. In 2004 waren er even verhalen dat Nissan motoren zou gaan leveren aan kleinere teams, maar dat werd door Patrick Faure snel de wereld uitgeholpen.

Alain Dassas, president van de Formule 1-tak van Renault, wilde niet ontkennen dat het idee bestaat om Renault F1 te hernoemen naar bijvoorbeeld Nissan F1. "Op dit moment blijven we bij de naam Renault. Het is nog te vroeg om te bevestigen of we andere merknamen gaan gebruiken."

Hamburg: Ancic langs Blake

Mario Ancic is kwartfinalist op het Masterstoernooi van Hamburg. De Kroaat maakte een indrukwekkende comeback tegen James Blake.

Ancic zag Blake tweemaal serveren voor de partij, maar telkens werd zijn executie uit- en uiteindelijk zelfs afgesteld. Blake begon uitstekend; met name zijn backhand bezorgde hem veel punten. De Amerikaan behield echter niet de kalmte op de momenten dat het moest. Ancic leverde afgelopen week in Rome ook al een Houdini-act door terug te komen van een uitzichtloze achterstand tegen Ramirez Hidalgo.

Juan Carlos Ferrero kan net als Blake zich volledig richten op Roland Garros. De oud-winnaar van het grootste graveltoernooi verloor met 2-6, 4-6 van zijn landgenoot David Ferrer. Ook Fernando Verdasco en Tommy Robredo vertegenwoordigen Spanje in de ronde van de laatste acht. Verrassend is de zegereeks van Max Mirnyi in de Noord-Duitse stad. De Wit-Rus troefde vanmiddag zelfs Gilles Simon af.

Uitslagen Achtste Finales:
Ferrer (Spa/16) – Ferrero (Spa) 6-2, 6-4
Stepanek (Tsj/15) – Söderling (Zwe) 6-3, 6-2
Mirnyi (WRu) – Simon (Fra) 6-3, 6-2
Ancic (Kro/12) – Blake (USA/5) 4-6, 7-5, 7-6
Robredo (Spa/8) – Mathieu (Fra) 6-3, 6-3
Acasuso (Arg) – Grosjean (Fra) 7-5, 6-4
Verdasco (Spa) – Gonzalez (Chi/7) 3-6, 6-2, 6-3
Davydenko (Rus/4) – Nieminen (Fin/13) - later

Nederlanders: 'Geen uitbreiding EU'

Icoon Europa Nederlanders willen geen verdere uitbreiding van de Europese Unie. Dit blijkt uit een grootschalig internetonderzoek van het kabinet op NederlandinEuropa.nl. De uitslag van dit onderzoek wordt het standpunt van de regering tijdens de komende Europese top in juni. Ruim 120.000 mensen deden mee aan het onderzoek.

De toetreding van Roemenië en Bulgarije wordt door de Nederlanders afgewezen. Een kleine meerderheid van 52 respectievelijk 54 procent is tegen, ondanks dat het parlement al goedkeuring heeft gegeven. VVD'er Hans van Baalen zegt in een reactie dat internationale afspraken ervoor zorgen dat Nederland de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de Unie niet kan blokkeren.

Nederlanders zijn vooral tegen de toetreding van Turkije. 69 procent is tegen. Meer dan 60 procent van de Nederlanders is tegen de toetreding van Oekraïne, Servië en Albanië. Kroatië is met 50 procent het meest populair als nieuwe lidstaat.

Opvallend is dat het onderzoek aangeeft dat Nederlanders de EU heel belangrijk vinden, en dat er meer samenwerking moet komen tussen de EU-lidstaten. 70 procent van de ondervraagden wil één Europees asielbeleid, waarbij de criteria in alle lidstaten gelijk zijn. 60 procent wil dat de politiediensten van alle lidstaten verder met elkaar gaan samenwerken. Nederlanders willen geen Europese politie. Slechts 15 procent is daar voorstander van.

Sony UK: PS3 zal rond de GBP 425 kosten

Wanneer de Playstation 3 uit zal komen in Groot Britannie op 17 November zal deze console voor GBP 425 over de toonbank gaan. Dit is omgerekend ongeveer 626 Euro. Deze prijs, die toch aanzienlijk hoger ligt dan de andere next-gen consoles, wordt verdedigd door Ray Maguire, het hoofd van Sony in Groot Britannie.

Maguire redeneert dat GBP 425 zelfs niet duur is, maar een koopje. VOlgens hem krijgt de consument veel waar voor z'n geld, aangezien de PS3 niet alleen een gameconsole zal zijn, maar ook een Blu-Ray player bevat, die los tussen de 600 en 700 Britse ponden zal kosten. Desondanks beseft Maguire dat dit geen prijs is voor iedereen, en dat Sony een lastige strijd tegemoet gaat aangezien de gemiddelde consument niet veel verstand heeft van de verschillen tussen de HD-DVD van de Xbox 360 en het Blu-Ray formaat van de PS3.

Wat is Dit: Opgave 23 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Politie gebruikt vaak Hyves

Icoon Politie De politie gebruikt vaak populaire vriendensites als Hyves om verdachten op te sporen. Dat heeft de politie in Groningen onthuld. Hyves heeft twee miljoen leden en vormt daarom voor de politie een interessante informatiebron. Ook de veelgebruikte sites Sugababes en CU2 worden door de politie gebruikt om misdrijven op te lossen en verdachten op te sporen.

Leden van de websites schrijven in hun profiel vaak informatie als school, woonplaats, e-mail adres en telefoonnummer. De politie gebruikt deze gegevens om personalia te achterhalen of om relaties te leggen tussen de verdachte en de personen waar hij of zij mee omgaat. "Ook 'krabbels' vormen soms interessante aanknopingspunten", zo laat een woordvoerder van de Groningse politie weten. Krabbels zijn berichtjes die leden bij vrienden achter kunnen laten. Ook de foto's zijn handig materiaal voor de politie. In maart liep een 16-jarige Groninger tegen de lamp, omdat politieagenten de jongen op de website stoer met een vuurwapen zagen poseren.

Veel tieners, twintigers en dertigers gebruiken de netwerksite Hyves. Op Hyves kan je je aanmelden als lid, en kan je vrienden vragen hetzelfde te doen. Doordat vrienden elkaar uitnodigen ontstaat er een wereldwijd netwerk van vrienden.

Een woordvoerder van Hyves laat weten een aantal keer door de politie te zijn benaderd met het verzoek om meer informatie van bepaalde leden. Hij benadrukt dat die informatie niet zomaar wordt gegeven. "Daar is eerst een gerechtelijk bevel voor nodig", zegt hij. Hij legt uit dat leden van Hyves zelf kunnen bepalen wie hun persoonlijke gegevens kan bekijken en wie niet. "Op die manier proberen we de privacy van leden zoveel mogelijk te waarborgen".

'Europese grondwet niet voor 2009'

Icoon Europa De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker verwacht de Europese grondwet niet voor 2009 of 2010. "En zelfs die datum is optimistisch", zo voegde hij daaraan toe. Juncker ziet weinig mogelijkheden om de grondwet alsnog in te voeren. De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil in de eerste helft van 2007 een poging gaan wagen om de grondwet nieuw leven in te blazen. Duitsland zal in de eerste helft van 2007 de leider worden van de Raad van de Europese Unie.

"Maar met welk ander groot land wil ze deze klus klaren?", vraagt Juncker zich af. Hij vindt dat Merkel niet realistisch is. In Frankrijk en Nederland is de grondwet een beladen onderwerp, omdat deze door middel van een referendum is verworpen. Ook in Groot-Brittannië is de grondwet niet populair, en in Polen is de meerderheid van het parlement tegen de nieuwe grondwet. Desondanks is de Europese grondwet in dertien andere landen wel aangenomen. Alle landen moeten de grondwet goedkeuren voordat deze in werking treedt.

In Frankrijk heeft een onderzoek van de Franse krant Libération aangegeven dat 98 procent van de Franse nee-stemmers nog steeds achter hun besluit staan. Van de ja-stemmers betreurt tien procent de gemaakte keuze. Er is geen vergelijkbaar onderzoek voor de Nederlanders. Nederlanders verwierpen vorig jaar de grondwet met 61,6 procent van de stemmen.

De toekomst van de grondwet staat op de agenda van de Europese top van de regeringsleiders begin juni.

RvC: Castaña wint koninginnerit

De Spanjaard Carlos Castaña heeft vandaag in de Ronde van Catalonië twee vliegen in één klap geslagen. Hij won de koninginnerit naar Andorra en nam hiermee ook de leiding over in het algemeen klassement.

De vierde etappe van 225 kilometers lang was de koninginnerit in deze meerdaagse koers. Vier renners kleurden de koers middels een ontsnapping. Op de slotklim die naar een hoogte van 2220 meters voer, bleef Christophe Moreau als laatste van dit groepje over. Castaño wist het peloton ontvluchten, ging op en over de Fransman heen en won zo dus ook deze etappe.

Carlos Castaña, die uitkomt voor de Kaiku-wielerploeg, kan de eerste niet-ProTour-renner worden die een ProTour-koers wint. De kans hierop is zeker aanwezig, omdat de overige drie etappes van de Ronde van Catalonië een vlakke finales kennen.

Uitslag vierde etappe Perafort - Vallnord (225 km):

#CoureurPloegTijd
1.Carlos Castaño (Spa)KAI6:03.41
2.Christophe Moreau (Fra)C.A0.52
3.Santiago Botero (Col)PHO1.53
4.Ryder Hesjedal (Can)PHO2.12
5.Rodrigo Garcia (Spa)KAI2.37

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Carlos Castaño (Spa)KAI14:32.52
2.Santiago Botero (Col)PHO1.18
3.Christophe Moreau (Fra)C.A1.24
4.Ryder Hesjedal (Can)PHO1.51
5.Vladimir Karpets (Rus)CEI2.04

de Webstort (Oh Game!)

Hirsi Ali is dood, de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie is het land uitgejaagd, In Suriname bestrijden bosnegers een buiten haar oevers getreden rivier met veel bier drinken, in Santiago del Estero is de elektriciteit in flat 4 afgesloten... Flarden vang ik op.

Want ik verkeer elders. Ik ben koning Adalgar in zonnestelsel 271 in de 1e melkweg en mijn macht breidt zich uit naar andere melkwegen en zonnestelsels. Ik roof en ik plunder en bouw mijnen en fabrieken in plaats van paleizen, ik koop wapens om mij te verdedigen en raketten en gevechtsschepen om te kunnen vernietigen.

Lees verder

'Spoedig alarmerend tekort hoogopgeleiden'

Icoon Onderwijs De HBO-Raad is van mening dat er in 2010 een tekort van 75.000 mensen met een universitaire- of hbo-opleiding dreigt. Doekle Terpstra van de hogescholenbond vindt dit een "alarmerende situatie" en volgens hem staan "alle signalen op rood". In het najaar moet volgens hem een 'werktop' met werkgevers, werknemers, onderwijsorganisaties en regering komen, die de problemen in het onderwijs aan moet gaan pakken.

De HBO-Raad heeft samen het de Raad voor Werk en Inkomen onderzocht in hoeverre het onderwijs voldoet aan de vraag op de arbeidsmarkt. RWI-voorzitter Jan van Zijl vreest dat er banenverlies optreedt door een tekort een hoger opgeleiden. "Als bedrijven in Nederland niet genoeg hoogopgeleiden kunnen krijgen, halen ze die mensen uit het buitenland of vertrekken ze zelf naar het buitenland. En dat kan ook voor een verlies van banen voor lager opgeleiden zorgen. En we hebben toch al zo veel lager opgeleiden".

In het rapport staat dat de vraag naar hoogopgeleiden in 2007 gelijk is aan het aanbod. Daarna zal de vraag sneller groeien dan het aanbod. Het aanbod zal niet toenemen, doordat de doorstroming van het vmbo naar het mbo, en van mbo naar hbo stagneert en de uitval groeit. In de meeste Westerse landen groeit het aanbod hoogopgeleiden sneller dan in Nederland.

Premier Jan-Peter Balkenende voelt wel iets voor een 'werktop' over het onderwijs. "Nederland heeft wat betreft opleidingsniveau nog een koppositie, maar andere landen halen ons in". Hij vond dit een stimulans om door te gaan met zijn ingezette beleid. Balkenende zal een uitnodiging van de top zeker aanvaarden.

De premier wilde geen financiële toezeggingen doen. "Het gaat niet uitsluitend om overheidsgeld. Het gaat om de hele samenleving". Terpstra en Van Zijl zijn tevreden over de reactie van de premier. Terpstra wil nameljk niet meteen zeuren om geld. "Geld is eerder een resultaat van een discussie dan een eis vooraf". Van Zijl is blij met de top die komen gaat. "De werelden van onderwijs en werk naderen elkaar voor het eerst".

Hauge: "Ik twijfel over de rode kaart"

Terje Hauge was dé man van de Champions League finale. De Noor stuurde Jens Lehman met rood van het veld na een overtreding op Samuel Eto'o.

Eto'o ging alleen op Lehman af die hem buiten het zestienmetergebied afstopte. De Duitser pakte de Kameroener beet. Hauge had voordeel moeten geven en de goal van Ludovic Giuly goed moeten keuren. In plaats van voordeel kreeg Barcelona een vrije trap en kon Arsenal met tien man door. Robert Pires werd door Manuel Almunia vervangen door trainer Wenger.

De 41-jarige scheidsrechter twijfelt nu aan zijn beslissing. In gesprek met de Noorse krant Dagbladet was Hauge eerlijk door te stellen dat hij waarschijnlijk fout zat. "Ik zou graag wat meer tijd hebben genomen voordat ik die beslissing nam. Als ik wat meer tijd had genomen, dan had ik een doelpunt kunnen toekennen en tegelijkertijd een gele kaart kunnen trekken."

"Onder andere omstandigheden had ik misschien iets anders met Lehmann gedaan, maar dit heeft meer te maken met mijn positie tijdens deze situatie. Op het veld gebeurde alles snel en het leek mij dat er lichamelijk contact was. Het was duidelijk een grote wedstrijd voor Arsenal, en het moet erg teleurstellend zijn om die te verliezen. Maar misschien dat we na een paar dagen wat verstandiger kunnen discussiëren. We hadden het duel volledig onder controle en alles bij elkaar ben ik erg tevreden met mijn optreden," aldus de leidsman.

Arsenal had geluk dat er voor een schwalbe van Eboué een vrij trap gegeven, die door Sol Campbell binnen gekopt werd. Barcelona op haar beurt had mazzel dat het buitenspel van Eto'o bij de 1-1 niet gezien werd.

24 miljoen downloads vanaf de Marketplace

Microsoft heeft bekend gemaakt dat er in totaal 24 miljoen downloads zijn geweest via Xbox Live Marketplace. Vorige week tijdens de E3 heeft Microsoft veel content op de Marketplace gezet en er zijn toen ook vijf miljoen downloads geweest. Deze vijf miljoen downloads staan gelijk aan 600 terabytes aan data.

Er is ook een top tien vrijgegeven van de meest gedownloade content via de Marketplace en niet heel verassend om te zien staat de Halo 3 trailer bovenaan. Op de volgende drie plaatsen zijn echter de drie demo's te vinden.

* 1. Halo 3 Game Trailer
* 2. Lost Planet: Extreme Condition Free Playable Demo
* 3. Test Drive Unlimited Free Playable Demo
* 4. MotoGP ‘06 Free Playable Demo
* 5. X-Men: The Last Stand Pack
* 6. Gears of War GameTrailer
* 7. Call of Duty 2: Skirmish Map Pack
* 8. Spiderman 3 Game Trailer
* 9. Fable 2 Trailer
* 10. Uno Xbox Live Arcade Game

Peter Moore: "While others talk about online entertainment in the console space, we are delivering it in glorious high-definition to the millions of members we have across 24 countries."

Zé Roberto weg bij Bayern

Zé Roberto verlaat Bayern München in de zomerstop. De Braziliaanse international bereikte geen consensus aangaande een nieuwe overeenkomst.

Zé Roberto speelde vier seizoenen voor de huidige landskampioen en bekerwinnaar. ”Wij hebben hem een goed WK toegewenst en gunnen hem het beste in het verdere verloop van zijn carrière”, aldus algemeen directeur Uli Hoeness. Naast Zé Roberto keren ook Michael Ballack, Bixente Lizarazu en Jens Jeremies niet terug in de jacht op een derde achtereenvolgende kampioenschap. Ballack vertrok naar Chelsea, terwijl de twee laatstgenoemden een punt zetten achter hun loopbaan.

Op zoek naar mooie gamers

De organisatie van het Kode5 gaming tournament willen laten zien dat niet alle gamers wereldvreemde nerds zijn met steunzolen en jampotglazen. Hoewel de populariteit van games nog altijd toeneemt en er steeds meer nieuwe wedstrijden worden georganiseerd is het imago van deze gaming-wedstrijden nog steeds onder de maat. Kode5 wil hier verandering in brengen door een zoektocht te starten naar de mooiste gamers.



Het evenement wordt georganiseerd door een aantal ex-werknemers van Abit. De wedstrijden zullen worden gehouden in China en Taiwan. De sponsors hiervan zijn Foxcon, Corsair en AMD. Foxconn sponsort hiernaast ook de Kode5 Fox Hunt, de zoektocht naar de mooiste gamers.
De deelnemers kunnen zichzelf na afloop van het spelgeweld aanmelden door hun foto op de site te zetten. Aangezien smaken verschillen wordt het mogelijk om online te stemmen. De teams die op de eerste en tweede plaats eindigen ontvangen een geldprijs van respectievelijk 950 en 375 dollar op de Taiwanese Computex beurs.

Inwoners Londen rijkste van EU

Icoon Economie De inwoners van het centrum van Londen hebben het hoogste gemiddelde inkomen van de Europese Unie. Mede door de aanwezigheid van de Londense beurs verdient een Londenaar 278 procent van het gemiddelde inkomen van de EU. Het gemiddelde inkomen van de EU is 21.741 euro per jaar. Brussel is tweede van de EU met 238 procent, en Luxemburg staat op de derde plaats met 234 procent. Dat blijkt uit cijfers van het bureau Eurostat.

Onder de 37 rijkste regio's behoren vijf Nederlandse provincies. De provincie Utrecht heeft de meest welvarende inwoners met een gemiddelde van 152,5 procent in verhouding tot het gemiddelde van de EU. Drenthe en Flevoland zijn de enige Nederlandse provincies die armer zijn dan het gemiddelde inkomenscijfer van de EU met 98,6 respectievelijk 89,4 procent.

De zes armste gebieden liggen allemaal in Polen. De Poolse regio's Lubelskie en Podkarpackie zijn de armste gebieden van Europa, met een gemiddeld inkomen van 33 procent.

Heavy Rain en toekomstige games zorgen voor afgunst?

Quantic Dream, de ontwikkelaar van onder andere Fahrenheit, heeft altijd al animaties en voice-acting hoog in het vaandel gehad om de speler zoveel mogelijk in het verhaal te betrekken. Ook in hun nieuwste game Heavy Rain zal de ontwikkelaar de nieuwste animatie en voice-acting technieken gebruiken, zoals te zien is in deze lange trailer.

Clive Thompson van de website Collision Detection wijst ons echter op de zogenaamde "Uncanny Valley" theorie. Deze theorie houdt in het kort in dat hoe beter robots of ingame personages op mensen gaan lijken, hoe sneller wij het als "nep" bestempelen. Als we bijvoorbeeld naar een cartoon kijken waar de personages overduidelijk niet realistisch getekend zijn, dan vallen ons de menselijke eigenschappen van de personages op en geven ons toch een goed gevoel over datgene wat we zien. Zien we echter een film waarbij de personages erg veel op mensen lijken, maar het niet zijn, dan gaan ons de subtiele verschillen heel erg opvallen.

Deze kleine verschillen kunnen er zelfs voor zorgen dat mensen een afgunst gaan ontwikkelen voor deze personages en er liever niet naar kijken. Het gat tussen deze afgunst en 100% menselijk gedrag noemt men de "Uncanny Valley".

Gaat de gamesindustrie een niveau bereiken dat ervoor gaat zorgen dat men minder graag een spel wil spelen? Hoe denk jij over de "Uncanny Valley"?


TE realistisch?

de Webstort (Oh Game!)

Hirsi Ali is dood, de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie is het land uitgejaagd, In Suriname bestrijden bosnegers een buiten haar oevers getreden rivier met veel bier drinken, in Santiago del Estero is de elektriciteit in flat 4 afgesloten... Flarden vang ik op.

Want ik verkeer elders. Ik ben koning Adalgar in zonnestelsel 271 in de 1e melkweg en mijn macht breidt zich uit naar andere melkwegen en zonnestelsels. Ik roof en ik plunder en bouw mijnen en fabrieken in plaats van paleizen, ik koop wapens om mij te verdedigen en raketten en gevechtsschepen om te kunnen vernietigen.

Operatie voor Duitser Lahm

Het is nog onzeker of Philipp Lahm op tijd fit is voor het WK. De verdediger van Bayern München moet namelijk een operatie ondergaan. Tijdens het oefenduel van de nationale ploeg scheurde hij namelijk een pees af in zijn linkerarm.

Lahm is onder bondscoach Jürgen Klinsmann een vaste basisspeler. Ondanks deze tegenvaller blijven de Duitsers optimistisch. Volgens Joachim Löw, assistent-bondscoach van de Der Mannschaft, is het mogelijk dat de verdediger over twee weken alweer mee kan trainen. "We rekenen er daarom op dat hij al bij het openingsduels gewoon kan meedoen."

Testdag 17-05-2006

Gisteren is er opnieuw getest op Fiorano, Paul Ricard en Vallelunga. Michael Schumacher, Fernando Alonso en Jenson Button zetten de snelste tijden neer. Ook vandaag wordt er nog getest.

Uitslag testdag Fiorano:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Schumacher Ferrari 00:57.367 113

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Alonso Renault 01:05.363 122
2 H. Kovalainen Renault 01:05.546 111
3 J. Villeneuve BMW 01:05.563 148
4 C. Klien Red Bull 01:05.577 50
5 J. Trulli Toyota 01:05.624 143
6 F. Massa Ferrari 01:05.686 120
7 JP. Montoya McLaren 01:06.08 121
8 D. Coulthard Red Bull 01:06.083 47
9 K. Räikkönen McLaren 01:06.266 75
10 R. Schumacher Toyota 01:06.333 112
11 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:06.369 169
12 N. Heidfeld BMW 01:06.629 93

Uitslag testdag Vallelunga:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 J. Button Honda 01:02.044 159
2 A. Davidson Honda 01:02.520 131
3 M. Webber Williams 01:02.613 88
4 A. Wurz Williams 01:02.733 58

[upd] Nederlander overlijdt tijdens Volvo Ocean Race

Icoon SportHans Horrevoets, bemanningslid van de ABN AMRO 2, is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een tragisch ongeluk. De 32-jarige zeiler sloeg tijdens de zevende etappe overboord en is daarbij vermoedelijk buiten bewustzijn geraakt.

De overige bemanningsleden van de ABN AMRO 2 keerden direct de boot en brachten Horrevoets aan boord. De reanimatiepogingen bleken echter tevergeefs.

Horrevoets was een zeer ervaren zeiler. In 1997/1998 deed hij aan boord van de Brunel mee aan de Whitbread Race.

Update 17.22 uur
De ABN AMRO 2 heeft zich teruggetrokken uit de zevende etappe van de Volvo Ocean Race. De bemanning heeft besloten om buiten mededinging zo snel mogelijk naar het Engelse Portsmouth te varen, de eindbestemming van de etappe. Daar zal worden besloten of de ABN AMRO 2 nog verder aan de race zal deelnemen.


Hans Horrevoets


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Ullrich boekt tijdritzege in Giro

Jan Ullrich heeft de lange tijdrit in de Giro d'Italia gewonnen. De Duitser was in de elfde etappe een halve minuut sneller dan klassementsleider Ivan Basso. Daardoor verstevigde de Italiaan zijn roze trui.

De tijdrit in de elfde etappe werd verreden in en rond Pontedera over exact vijftig kilometer. De Belg Marc Wauters was één van de eerste tijdrijders die een tijd neerzette: 1.01.50. Deze tijd bleef echte niet lang staan, want de Zweed Larsson reed er ruim een halve minuut vanaf. Italiaans kampioen tijdrijden Marco Pinotti was de eerste renner die de tijdrit binnen een uur wist af te ronden.

Uit verschillende tussentijd bleek dat voormalig wereldkampioen tijdrijden Jan Ullrich snel onderweg was. Dit werd aan de meet meteen duidelijk toen bleek dat de Duitser meer dan een minuut sneller was dan Pinotti: 58.48. Wereldkampioen Rogers kon deze status niet waarmaken, de Australiër eindigde ruim buiten de tien. Hij eindigde ook ruim achter de verrassend sterke Nederlander Stef Clement, hij werd twaalfde.

Bij het eerste tussenpunt na 14,5 kilometer zaten er al grote verschillen tussen de klassementsrenners. Basso, Gonchar, Enrique Gutierrez en Savoldelli maakten daar al een minuut goed op Di Luca en Simoni. Cunego verloor zelfs nog een halve minuut meer. Bij het tweede tussenpunt na 28 kilometer, had Gonchar Di Luca al ingehaald. De Oekraïner was 2,5 minuut later gestart. Op dat punt had hij wel een kleine minuut achterstand op Ullrich. Cunego werd al ruim voor dat meetpunt ingehaald door de nummer twee in het klassement, Enrique Gutierrez. De kleine Italiaan was de grootste verliezer van de dag. De verschillen tussen Ullrich en de snelste klassementsrenners, waren ongeveer één minuut. De oorzaak hiervan was de draaiende wind ten opzichte van eerder op de dag.

Op het laatste tussenpunt op negen kilometer voor de streep bleek dat ook Di Luca veel ging verliezen, zo waren Gonchar en Basso daar al 3,5 minuut sneller. Savoldelli was daar ook ruim drie minuten sneller dan zijn landgenoot. Uit de verschillen bleek dat Jan Ullrich al redelijk zeker kon zijn van de etappeoverwinning.

Gilberto Simoni reed een sterk slot, waardoor hij ruim een minuut pakte op zijn landgenoot Di Luca. De Italiaan verloor wel meer dan drie minuten op Gonchar en Savoldelli. In de laatste kilometers haalde Ivan Basso zelfs nog Cunego in, maar kon Jan Ullrich niet meer van de ritzege houden. Basso verstevigde wel zijn leiderspositie.

Uitslag 11e etappe Giro d'Italia

PlaatsRennerPloegTijdVerschil
1Jan UllrichT-Mobile58.480.00
2Ivan BassoCSC59.160.28
3Marco PinottiSaunier Duval59.491.01
4Sergey GoncharT-Mobile59.571.09
5Paolo SavoldelliDiscovery Channel1.00.071.19
6José Enrique GutierrezPhonak1.00.301.42
33Gilberto SimoniSaunier Duval1.03.094.21
48Franco PellizottiLiquigas1.03.485.00
55Danilo di LucaLiquigas1.04.015.13
71Damiano CunegoLampre1.04.225.34

Klassement na 11e etappe Giro d'Italia

PlaatsRennerPloegTijd
1Ivan BassoCSC40.28.56
2José Enrique GutierrezPhonak2.48
3Sergey GoncharT-Mobile3.24
4Paolo SavoldelliDiscovery Channel3.26
5Tom DanielsonDiscovery Channel5.38
6Franco PellizottiLiquigas6.37
7Victor Hugo PeñaPhonak6.54
8Damiano CunegoLampre6.54
9Gilberto SimoniSaunier Duval7.13
10Danilo di LucaLiquigas7.33

16. Ben is het beu (SLOT)


In het voorgaande 15e deel volgt Ben de Leider gebiologeerd de avonturen van een strontvlieg, die zo'n zes dagen rond zijn schilderij 'Het paard van Caligula' rondcirkelt. Dan opent hij plots zijn mailbox, en ziet naast een hoop ongeopende mailtjes van o.a. de AIVD, de TafkaKGB, de CIA, hornyslut666 én Balkenenende een mailtje met als titel:
"Re: Is die hoerige kutstaatgreep nu onderhand eens voltrokken?!"

nu: deel 16, slot van part I

Ben wou net het mailtje openen, toen de telefoon ging. Het was Theo de Volggers, Bens consiglière.
"Theo, dat is ontoevallig! Ik wilde jou zojuist helemaal niet bellen!"
"-Ben, ik heb u de hele week wél proberen te bellen! Waar hing u uit? De afgelopen zes dagen zijn essentieel geweest in uw plan tot machtsovername in Nederland. Balkenende en koningin Beatrix hebben uw benoeming tot grootstadhouder der Nederlanden schriftelijk ondertekend, verder heb ik nog een slof sigaretten voor u opgestuurd toen ik in.."
"Misschien is het onredelijk om je in de rede te vallen en te vragen of je verhaal wilt afmaken," viel Ben de Leider hem in de rede, terwijl hij vroeg of Theo zijn verhaal wilde afmaken, "Maar ik doe het toch.. Wat zei je nu, over die sigaretten bedoel ik? Wil je de kans dat ik je in de rede val zo klein mogelijk maken, dan moet je met het belangrijkste beginnen, Volggers!"
"-Wel, meneer De Leider, ik dacht dat die benoeming van Balkenende en koningin Beatrix belangrijker was dan.."
"Benoeming, benoeming?! Waar blijven die sigaretten voordat ik je benoem tot paardenlul in de Orde van de Bruyne Ponydrol? Ik zit in de stress van al het harde werk. Niks dan lawaai de laatste tijd, eergisteren nog de avondvierdaagse met luid zingende mensen, en dan ook nog eens een zoemende strontvlieg in mijn kantoor, niet alleen eergisteren, maar ook de drie dagen vóór eergisteren, en dan ook nog eens de twee dagen erna! Om kort te gaan: de hele week dus, op één dag na, zeven dagen geleden, maar toen was ik weer eens niet thuis, zoals gewoonlijk! Het is maar goed dat ik geen kinderen heb. Ik zou bij hen bekend staan als de meneer die helaas elke zondag verhinderd is om het vlees te snijden"

"-Ehm, wat die avondvierdaagse betreft: dat was de avondvierdaagse niet!"
"Dat klinkt een beetje tegenstrijdig, niet? Dat wat de avondvierdaagse betreft dit de avondvierdaagse niet was. Wat betreft appels, dat zijn toch ook geen peren?"
"-Dat was geen avondvierdaagse, dat waren uw aanhangers! Kom uit dat kantoor en ga het land regeren. Doe iets!"
"Ja ja. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jij zegt "doe iets" en ik moet godverdomme vervolgens een beetje het land gaan regeren? Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht! Wist ik veel dat het me zo makkelijk af zou gaan!"
"-Ik wil niet onbescheiden zijn, maar het meeste werk is door mij gedaan, meneer De Leider! Ik ben de afgelopen dagen in Bremen en Trier geweest om de laatste puntjes op de i te zetten"
"Welk puntje op welke 'i', Theo? Bremen bevat helemaal geen 'i'. Duinkerken en Trier wellicht wel, maar de derde uithoek van mijn rijk, Bremen, bevat toch echt geen 'i'!"
Ben de Leider zuchtte even, en vervolgde. "Theo, wat dat werk betreft.. Je hebt, hoe zal ik het zeggen.. , je hebt werkpaarden en luipaarden, en ik ben een lui paard. Ergo: ik ben het verkozen paard van de waanzinnige Romeinse keizer Caligula, dus een beetje meer respect graag."

"-Over dat paard van Caligula gesproken..", zei Theo de Volggers.
"Nee, nee, niet weer hè?
-"Het is geschilderd door Adolf Hitler.."

"Door wie?", geeuwde Ben de Leider ongeïnteresseerd.
"-Door Adolf Hitler!"
"Welke Adolf Hitler? Bedoel je soms Adolf Hitler, de homoseksuele, verstandelijk-gehandicapte, voormalige Jehova's Getuige die zich later had bekeerd tot de vrijmetselarij en later tot de vrij-loodgieterij, een sektarisch, communistisch gilde waar hij vlak voor zijn inzegening werd uitgestoten vanwege zijn joodse komaf? Bedoel je díe Adolf Hitler? Dat was een barakgenoot van mijn overgrootvader, die óók heeft geleden in kampen als Sobiborssele, Bergen-Belsen op Zoom, Auschwitz en Kampen. (zie ook deel 12)"
"-Neen, ik vrees dat we met een naamgenoot te maken hebben. De Adolf Hitler die ík bedoel stond waarschijnlijk aan de andere kant van het prikkeldraad, om het zo maar eens uit te drukken."
"Hoe jij je uitdrukt is mij om het even, jij uitdrukker van lik-me-vestje! Misschien een domme vraag, maar hoe heette die naamgenoot van Adolf Hitler dan wel?"
"-Ehm.. Adolf Hitler."
"Goed. Op zich logisch. Welnu, Adolf Hitler dus. Was dat niet één of andere maffe koning van Silezië, of iets dergelijks? Iets met een groothertogdom of zoiets?"
"-Volgens mijn informatie was Adolf Hitler de monsterlijkste, en meest psychopatische dictator van de vorige eeuw! Hij was de onbetwiste leider van het Duitse Derde Rijk!"
"Het dérde? Waren de eerste twee mislukt ofzo? Wat een loser! Alhoewel, drie keer is scheepsrecht, dát moet je hem nageven, Volggers, of ben jij soms een van die betere stuurlui aan wal die maling hebben aan het scheepsrecht?"
"Nee, maar het schilderij wat u nu nog aan uw muur heeft hangen was het schilderij waardoor Adolf Hitler in 1907 werd afgewezen door de kunstacademie van Wenen. Wat er daana is gebeurd is geschiedenis."

"Watskeburt dan?", vroeg Ben de Leider.
"-Ehm.. De Tweede Wereldoorlog?"
"De Tweede? Dus jij beweert dat.. ehm.. dingetje, hoe heet ie ook alweer?
"-Adolf Hitler" antwoordde Theo de Volggers snel.
"Juist ja, dat Adje Hiedler niet alleen de schilder is van het prachtige schilderij dat ik hier aan mijn muur heb hangen, maar ook de oorzaak is van de Tweede Wereldoorlog. Wel, het zal allemaal wel. Ik ben al die complottheorieën nu onderhand een beetje beu. Laten we de merkwaardige geschiedenis van de afgelopen dagen gewoon vergeten. Of, zoals mijn leraar geschiedenis vroeger ook al zei: "Wat gebeurd is, is gebeurd, je moet geen ouwe koeien uit de sloot halen." Overigens wel een schoft, die ouwe leraar van mij. Naast geschiedenis gaf hij ook Duits en gymnastiek. Op een dag, het moet de 10e mei geweest zijn, hadden we een soort van duurloop door het park, waarbij we soldatenkistjes moesten dragen. Bij de laatste ronde ging hij ons voor naar het plaatselijke bejaardentehuis, waar hij op de gang een duizendklapper afstak, onderwijl op de deur bonzend: "Aufmachen! Wir sind zurück!" Heel dat bejaardenhuis in rep en roer natuurlijk! Een sterfteoverschot, dat wil je niet weten! Over sterfteoverschotten gesproken: ik ben jouw gezeik nu écht meer dan beu, dus laat me met rust, of jij rust voor eeuwig! Dat gelul over dat 'Paard van Caligula', over drugs, Duinkerken, Dobbelsteen, Jeroen Pauw,Trier, Smirnov, reclame en conceptbureau 'anticoncepti', Bremen, dit allemaal in volstrekt willekeurige volgorde, ..het interesseert me geen reet! Hoe ik de gevolmachtigd grootstadhouder der Nederlanden geworden ben, mij een biet! Ik, Ben de Leider bén het, soit!"

"-Hmmm, okee. Maar wellicht kunt u alvast nadenken welke programmapunten u als grootstadhouder wilt doorvoeren?"
Ben de Leider dacht even na. "Wel, laten we er nu niet gelijk een hoop ophef over maken. Dat ik de boel op termijn zal gaan besturen als een volslagen waanzinnige gek, daar kun je zeker van zijn. Geef het klootjesvolk morgen een dagje ijsvrij ofzo.."
"IJsvrij? Maar het is prachtig weer buiten!"
"Niet voor lang. Het zal straks gaan regenen in alle uithoeken van het toekomstige Nederlandse Rijk. Heeft niets met symboliek te maken, ..puur toeval!

Ben de Leider beëindigde het telefoongesprek met zijn consiglière, stond op uit zijn stoel, en liep naar het raam. Met een grimmige blik zag hij dat de zon buiten voor hem scheen. Hij keerde zich om, ging achter zijn bureau zitten waar de kaart van Europa al ruim een week opengevouwen lag.
"Heb ik nu een deja vu, een flashback, of speelt mijn ziekte van dr. René Reverse-Angle me weer parten?" Ben de Leider staarde naar het schilderij aan zijn wand. Hij greep drie dobbelstenen, schudde ze, en wierp ze op de landenkaart. "Met vijfentwintig legers over naar.." Ben de Leider dacht even na, en glimlachte..
De dobbelstenen rolden ieder een kant op. Eén dobbelsteen kwam terecht op Bremen, de tweede op Trier, de derde op Duinkerken.
Drie zessen: maximale score..

Het was de goede dag, een nog betere zelfs.

En hoewel Nostradamus wederom voor heel West Europa een warme lentedag had voorspeld,
barstte in Bremen, Trier en Duinkerken op datzelfde ogenblik voor de tweede keer, in ruim één week tijd, een geweldig onweer los..

(wordt tezijnertijd vervolgd, in part II)

'Luirink vertrekt naar AZ'

FC Groningen en AZ hebben een akkoord bereikt over de transfer van Gijs Luirink. De verdediger moet zelf nog wel overeenstemming bereiken met de club uit Alkmaar. De speler heeft bij de Groningse formatie nog een contract tot medio 2009.

Luirink kwam in het afgelopen seizoen 20 keer in actie. Hierin wist hij eenmaal te scoren. Algemeen directeur van FC Groningen, Hans Nijland, betreurt het vertrek van de verdediger, maar hij kan het wel begrijpen. "Wanneer een voetballer zich zowel sportief als financieel kan verbeteren én aangeeft graag de overstap te willen maken, dan kun je dat als club zelden tegenhouden. Wel is het zo dat FC Groningen er in het geval van een doorlopende verbintenis óók beter van moet worden. Dat kan als er een goede, nette transfervergoeding tegenover staat. Aan die voorwaarde is voldaan."

Vreemdelingen verborgen in vrachtwagen

Icoon BinnenlandsHet ministerie van Defensie heeft donderdag bekend gemaakt dat tijdens een reguliere controle door de marechaussee in Hoek van Holland woensdagavond 27 vreemdelingen in een vrachtwagen aangetroffen zijn. De vreemdelingen verscholen zich achter pallets met tomaten. Een 42-jarige man uit Spijkenisse, die van plan was de veerboot naar Engeland te nemen is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Onder de vreemdelingen zaten vijftien Chinezen, van wie drie vrouwen, negen mannen uit India en drie Irakezen. De marechaussee kon nog geen uitspraken doen of de chauffeur al bekend was bij de politie. "We zijn nog bezig met het verhoor van de man", aldus de woordvoerder.
Met dank aan YubYub voor de submit.

Griffith (VVD) mogelijk terug in de Kamer

Laetitia GriffithHet Amsterdamse VVD-raadslid Laetitia Griffith keert wellicht terug in de Tweede Kamer. Dat is mogelijk nu Ayaan Hirsi Ali haar Kamerzetel heeft opgegeven. Griffith stapte zelf vorig jaar juni uit de Kamer om de gevallen VVD-wethouder Frits Huffnagel op te volgen. De politica van Surinaamse komaf, door veel VVD'ers een glanzende carrière toegedacht, werd ingezet als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart; ze behaalde echter een teleurstellend resultaat.

Als gevolg van het verlies keerde de VVD niet terug in het Amsterdamse college. Hierdoor kon Griffith geen wethouder worden. Bovendien werd ze ook nog eens gepasseerd als fractieleider, waardoor ze nu min of meer vier jaar gedoemd is tot een 'raadslidschapje'.

De Amsterdamse VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg heeft al laten weten geen bezwaar te hebben als Griffith de raad zal verlaten. Ze kan terugkeren in de Kamer omdat ze hoog op de lijst staat die gehanteerd werd bij de Kamerverkiezingen van 2003. Nu Hirsi Ali vertrokken is, moet de opvolger van zo hoog mogelijk op die lijst komen. Boven haar staan echter voornamelijk ministers, staatssecretarissen en mensen die al Kamerlid zijn. Verder stonden alleen Erica Terpstra en Frank de Grave in 2003 boven haar. Maar het is uitgesloten dat die in de Kamer willen terugkeren.

Griffith zelf wilde geen reactie geven.

[Upd]Nederlander overlijdt tijdens Volvo Ocean Rac

Hans Horrevoets, bemanningslid van de ABN AMRO 2, is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een tragisch ongeluk. De 32-jarige zeiler sloeg tijdens de zevende etappe overboord en is daarbij vermoedelijk buiten bewustzijn geraakt.

De overige bemanningsleden van de ABN AMRO 2 keerden direct de boot en brachten Horrevoets aan boord. De reanimatiepogingen bleken echter tevergeefs.

Horrevoets was een zeer ervaren zeiler. In 1997/1998 deed hij aan boord van de Brunel mee aan de Whitbread Race.

Update
De ABN AMRO 2 heeft zich teruggetrokken uit de zevende etappe van de Volvo Ocean Race. De bemanning heeft besloten om buiten mededinging zo snel mogelijk naar het Engelse Portsmouth te varen, de eindbestemming van de etappe.

Daar zal worden besloten of de ABN AMRO II nog verder aan de race zal deelnemen.

'Hirsi Ali genaturaliseerd, dan wij ook'

Icoon Politiek Nu de politiek zich druk maakt om de naturalisatie van Ayaan Hirsi Ali, laat het Iraakse gezin Naif van zich horen in het dagblad Trouw. Ze vinden dat ze zich in dezelfde situatie bevinden als Hirsi Ali.

Bij aanvraag van zowel hun verblijfsvergunning als hun naturalisatie, gaf het gezin een verkeerde naam op. "Het was geen kwade wil", zegt Achmed Naif. "We wilden onze familie in Irak beschermen". Achmed zegt dat ze moesten vluchten voor Koerdische rebellen.

In de jaren negentig ondervond het gezin geen problemen. Ze kwamen in 1992 naar Nederland, hetzelfde jaar als Hirsi Ali, en noemden zich de familie 'Zakholi'. "De naam van de vader van mijn moeder", zegt Achmed. "We hoefden slechts enkele papieren te ondertekenen, en klaar. Probleemloos".

In 1999 wilde het gezin hun echte naam terug, en toen kwamen ze in de problemen. De IND wilde een gesprek met hen, en daarna kregen ze dezelfde brief die Hirsi Ali kreeg. Namelijk dat het Nederlanderschap nooit is toegekend. Samen met een advocaat heeft de familie de constatering van de IND aangevochten, tot aan de Hoge Raad toe. Maar ze zijn hun Nederlanderschap kwijt, en hebben geen vluchtelingenpaspoort om op terug te vallen.

"Als de leugens van Hirsi Ali geen consequenties hebben, dan moet er ook opnieuw naar mijn clienten worden gekeken", zo zegt de advocaat Frits Koers. Achmed vraagt zich af waarom er voor Hirsi Ali wel ruimte is in de wet, maar voor hen niet. "Is dat omdat ze een bekend politica is? Zij gaat naar het beste land ter wereld, en wij straks naar het slechtste. Alleen omdat niemand ons kent".

Voetbal: 'Duitsland terechte winnaar in 1974'

Icoon Nederlands ElftalNiet Oranje, maar Duitsland was de beste in 1974. Uit een uitgebreide wetenschappelijke analyse van de eindstrijd tussen Nederland en Duitsland blijkt namelijk dat Die Mannschaft op die Zwarte Zondag van 7 juli wel degelijk de terechte winnaar was.

De analyse, die werd uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Team Support Systems, toont aan dat het Duitse elftal de met 2-1 gewonnen finale van 1974 allerminst gestolen heeft. Uit het analysemodel, dat de voetballers op tientallen kwaliteiten beoordeelde, blijkt immers dat de Duitsers een hogere eindscore behalen dan hun Nederlandse collega's, respectievelijk 6,1 en 5,7.

Het analysemodel van de Groninger universiteit mat naast de effectiviteit van de elftallen de persoonlijke kwaliteiten van alle individuele spelers. De Duitsers Paul Breitner en Berti Vogts (beiden een 6,9) komen uit het onderzoek naar voren als de beste spelers van Duitsland. Aan Nederlandse zijde valt deze eer René van de Kerkhof (6,8) te beurt. Johan Cruijff krijgt een 6,3 van de onderzoekers, Johan Neeskens haalt een 6,2. Het eindcijfer van Nederland valt echter flink tegen, doordat maar liefst vijf spelers een onvoldoende scoren.

Kijk voor meer voetbalnieuws op FOK!sport!

Galásek naar FC Nürnberg

Tomas Galásek vertrekt definitief bij Ajax. De Tsjech speelt vanaf komende zomer voor 1. FC Nürnberg.

“Nürnberg voldeed aan het toekomstplaatje van Tomas. De club gaf hem een goed gevoel. Trainer Hans Meyer sprak veel waardering uit. Bovendien is de Bundesliga een interessante competitie en is Nürnberg een traditierijke club in opbouw”, aldus zaakwaarnemer Arnold Oosterveer.

Galásek speelt sinds 2000 voor Ajax. Daarvoor kwam de middenvelder uit voor Banik Ostrava en Willem II.

Seculier protest Turkije tegen aanslag op rechters

BuitenlandsIn Turkije zijn vandaag in Ankara 15.000 mensen de straat opgegaan om te demonstreren voor het behoud van de seculiere staat. De betogers zijn woedend over de aanslag die gisteren gepleegd werd op vijf rechters door een islamitische extremist. Daarbij werd één rechter gedood en raakten vier gewond doordat de dader een pistool leegschoot op de vergaderende magistraten.

HoofddoekTijdens zijn daad riep de dader, een Turkse advocaat, dat hij een soldaat van Allah was. In een verklaring na zijn arrestatie stelde hij dat de aanslag de straf was voor een recente uitspraak tegen een lerares die - buiten school - een hoofddoek droeg. Die mocht van de rechters daarom ook geen les meer geven. In Turkije geldt een hoofddoekverbod voor alle openbare functies. Volgens de rechters mag een vrouw die lerares is ook onderweg naar school geen hoofddoek dragen.

De betogers trokken vandaag naar het mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van de moderne en seculiere Turkse republiek. ''Turkije is seculier en blijft seculier'', riepen de demonstranten.

Spanning
De aanslag van gisteren heeft de spanningen tussen het seculiere establishment en de regering van premier Recep Tayyip Erdogan en zijn islamitische AKP-partij vergroot. Erdogan heeft de aanslag wel scherp veroordeeld, maar zijn regering maakte er eerder geen geheim van dat zij van het hoofddoekjesverbod in overheidsgebouwen en onderwijsinstellingen afwillen.

De pro-islamitische krant Vakit gooide vandaag olie op het vuur door te suggereren dat de aanslag een provocatie zou kunnen zijn van de seculiere gevestigde orde, zodat het een excuus heeft om de islamitische beweging aan te pakken.

Man wil been verkopen op internet

Icoon Opmerkelijk De Nieuw-Zeelander Shane Torrance mag zijn geamputeerde been niet verkopen op internet. De man plaatste deze week een advertentie op de veilingsite 'Trade Me'. Die haalde de advertentie een paar uur later echter weer van het net wegens 'smakeloosheid'.

Torrance verloor ruim een jaar geleden zijn been door suikerziekte. Hij bewaarde het getatoeëerde lichaamsdeel al die tijd in zijn vrieskist. Hij hoopte zo'n 3000 Nieuw-Zeelandse dollars (omgerekend ruim 1600 euro) op te kunnen strijken. Het geld wilde hij gebruiken voor de behandeling van zijn dochter, die eveneens suikerziekte heeft.

De advertentie is twintig keer bekeken, voordat de site haar verwijderde. Niemand bracht echter een bod uit op het been. Torrance heeft inmiddels andere plannen met zijn been. "Ik laat het balsemen en zet het op de schoorsteenmantel of gebruik het als grap bij barbecues. Dan zet ik het op tafel naast de salades."

Klik hier voor een filmpje van Torrance.

Met dank aan Plonzer, Tacky-Fire en Peter voor de submit.

Nu ook trauma's op de Wii lancering

Atlus heeft definitief bekend gemaakt dat “Trauma Center: Second Opinion” uitkomt samen met de lancering van Nintendo’s nieuwste speeltje. De lancering is later dit jaar verwacht.


Trauma Center: Second Opinion borduurt verder op de DS hit van dezelfde franchise. De speler bestuurt dr. Stiles, een chirurg die moet operaties moet uitvoeren op patiënten: knippen, plakken, snijden, glasscherven verwijderen en tumoren tegengaan. De DS gebruikte natuurlijk de stylus voor het precieze werkjes, en het ligt voor de hand dat de Wii-mote gebruikt gaat worden op eenzelfde manier.




Nintendo heeft nog steeds niet laten weten wanneer de Wii wordt gelanceerd, alleen dat het in het vierde kwartaal dit jaar zal gebeuren. Volgens de bron waarschijnlijk vóór thanksgiving, misschien in oktober.

Duitsland was wel degelijk de beste in 1974

Niet Oranje, maar Duitsland was de beste in 1974. Uit een uitgebreide wetenschappelijke analyse van de eindstrijd tussen Nederland en Duitsland blijkt namelijk dat 'Die Mannschaft' op die Zwarte Zondag van 7 juli wel degelijk de terechte winnaar was.

De analyse, die werd uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Team Support Systems, toont aan dat het Duitse elftal de met 2-1 gewonnen finale van 1974 allerminst gestolen heeft. Uit het analysemodel, dat de voetballers op tientallen kwaliteiten beoordeelde, blijkt immers dat de Duitsers een hogere eindscore scoren dan hun Nederlandse collega's, respectievelijk 6,1 en 5,7.

Het analysemodel van de Groninger universiteit mat naast de effectiviteit van de elftallen de persoonlijke kwaliteiten van alle individuele spelers.

De Duitsers Paul Breitner en Berti Vogts (beiden een 6,9) komen uit het onderzoek naar voren als de beste spelers van Duitsland. Aan Nederlandse zijde viel deze eer René van de Kerkhof (6,8) te beurt. Johan Cruijff krijgt een 6,3 van de onderzoekers, Johan Neeskens haalde een 6,2. Het eindcijfer van Nederland wordt echter flink omlaag getrokken, omdat maarliefst vijf spelers een onvoldoende scoren.

E3 persmateriaal massaal verkocht op Ebay

De redacteurs van FOK!games zijn uiteraard van een stevig moraalbesef niet gespeend, maar dit is helaas niet van alle games pers te zeggen. Op Ebay duiken de laatste dagen allerlei spullen op die je enkel zou hebben kunnen verkrijgen als je zelf bij de E3 was of als je iemand kent die er was.

Zo kun je voor $91,- de gelukkige bezitter worden van een Xbox 360 faceplate van Gears of War.

Ben je op zoek naar een E3 item dat een stuk nuttelozer is dan een Xbox360 faceplate is de Namco presskit misschien iets voor jou. Voor slechts $10.50 ben je de trotse eigenaar van een sleutelhanger en een aantal bolletjes met ondefineerbare inhoud.

Moederdag is al voorbij, en je bent vergeten iets te kopen. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Ook voor deze situatie is er een E3 item te koop op Ebay, namelijk een booth babe kostuum. Voor het luttele bedrag van $75 maak je het weer helemaal goed met mama.

Nieuw chassis Albers in Monaco

Voor de Grand Prix van Monaco krijgt Midland-coureur Christijan Albers een nieuwe auto. Tijdens de vorige Grand Prix in Spanje had de Nederlander last van hevige vibraties in de wagen.

Christijan Albers zal donderdag en vrijdag in de Midland-fabriek zijn om onder meer een stoeltje te maken voor het nieuwe chassis. Daarnaast zullen nog enkele kleine problemen worden verholpen. Verder is het nieuwe chassis vrijwel gelijk aan het oude.

Albers: "Ik ga met het team een nieuw stoeltje maken dat perfect in het nieuwe chassis moet passen. Het nieuwe chassis is grotendeels gelijk aan het oude, maar er zijn altijd een paar kleine veranderingen aan de binnenkant van de auto waardoor het belangrijk is om een nieuw stoeltje te hebben. Daarnaast gaan we het drinksysteem verbeteren, omdat er water uit blijft lopen op momenten dat dat niet nodig is."

Homofiele ooievaars met eieren in Zoo Parc Overloon

Ooievaars In de ooievaarskolonie van Zoo Parc overloon in Noord-Brabant hebben zich drie homoseksuele paartjes gevormd. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat de stelletjes ook eieren hebben.

De kolonie telt twee paar mannetjes en één paar vrouwtjes. Homoseksualiteit onder dieren is volgens het park niet vreemd. Maar dat de koppels nu zitten te broeden, is op z'n minst opmerkelijk te noemen.

Hoe de mannetjes aan hun eieren zijn gekomen, is onbekend. Waarschijnlijk hebben ze een vrouwtje van haar nest verjaagd en de eieren overgenomen. De eerste jongen zijn inmiddels al uit hun ei gekropen.

Met dank aan meami voor de submit.

Verdonk op het Torentje geroepen

PolitiekMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie is vanmiddag voor het politieke beraad opgeroepen in het Torentje van premier Jan Peter Balkenende. Normaliter overlegt de minister-president op donderdag alleen met zijn vice-premiers Zalm en Brinkhorst, maar nu werd Verdonk er expliciet bijgehaald.

In kringen van politieke-commentatoren bestaat het vermoeden dat het te maken had met uitlatingen die Verdonk gisteren deed op een VVD-partijbijeenkomst in Hardenberg. Daar zei Verdonk ten overstaan van de NOS-camera's dat ze niets voor Ayaan Hirsi Ali kan doen. Wetten zijn wetten en die moeten nageleefd worden, aldus de minister gisteren. Dat zou in tegenspraak zijn met de belofte die ze de Kamer deed, dat ze de komende tijd haar conclusie over het niet-Nederlands zijn van Hirsi Ali, zou heroverwegen.

Na afloop van het Torentjesoverleg zei Verdonk dat ze Hirsi Ali in een brief uiteen zal zetten hoe de procedure over haar Nederlanderschap in de komende weken zal verlopen. Daarmee lijkt de lucht voorlopig weer geklaard. Premier Balkenende eiste namelijk van Verdonk dat ze de motie over het Nederlanderschap van Hirsi Ali onverkort zal uitvoeren.

Met dank aan patje30 en PIM4EVER voor de submit.

Nicolas Escudé zet punt achter tenniscarrière

Nicolas Escudé hangt zijn tennisracket definitief aan de wilgen. De 30-jarige Fransman ondervindt teveel last van een aanslepende schouderblessure, wat het spelen op topniveau niet meer toelaat.

Escudé, die al twee jaar met de kwetsuur worstelt, wist in zijn actieve tenniscarrière de zeventiende plaats op de wereldranglijst te bemachtigen en vier enkeltoernooien, waarvan tweemaal het indoortoernooi van Rotterdam (2001 en 2002), te winnen. De Fransman beleefde zijn sportieve hoogtepunt in 2001, toen hij zijn land in de Davis Cup finale met twee gewonnen enkelwedstrijden langs Australië sloeg: 3-2.

Eend met dartpijl door snavel

Icoon Shocking Tientallen vrijwilligers van de dierenambulance in Maastricht zijn sinds zondag in de weer een eend te vangen met een dartpijl door zijn snavel. De dartpijl is waarschijnlijk met geweld door de snavel van het dier geramd. De vogel kan hierdoor niet eten.

De eend zit in een beek tussen de Hotelschool en een kinderboerderij. De vrijwilligers proberen het dier met brood te lokken en te vangen. De eend vliegt echter steeds op het laatste moment weg. "We hopen het eendje te kunnen vangen als het door uitputting verzwakt is", aldus Marianne van Keulen, voorzitster van de dierenambulance.

Met dank aan YubYub en kahaarin voor de submit.

Gehandicapten vaak slachtoffer loverboys

Icoon MisdaadLoverboys hebben hun visvijver vergroot. Richtten ze zich voorheen voornamelijk op de wat zwakkere meisjes in cafés, tegenwoordig zijn ze zelfs te vinden in instellingen voor verstandelijk gehandicapten en beperkten. Deze meisjes, die volstrekt niet in de gaten hebben wat de bedoelingen van de loverboy zijn, zijn bijzonder gemakkelijke slachtoffers. Dit bleek vanochtend uit de uitzending van radioprogramma De Ochtenden, van de EO op Radio 1.

De procedure is simpel. De loverboys begeven zich op het terrein van een instelling. Daar zoeken ze op hun gemak meisjes uit met een licht verstandelijke beperking. Tegenover de begeleiders doen ze zich dan voor als een bezorgde vriend van het slachtoffer, die zijn vriendin op komt zoeken. Door de subtiliteit van de methode is het soms voor begeleiders vrij moeilijk om te controleren of de jongen van wie een meisje aandacht krijgt kwade bijbedoelingen heeft of niet.

Een oorzaak van het vergroten van het werkterrein kan zijn dat er tegenwoordig veel aandacht is voor loverboys. Daardoor zijn meisjes beter op hun hoede. Hierdoor moeten ze zich richten op nog kwetsbaardere slachtoffers dan ze al deden. Meisjes met een lichte verstandelijke beperking zijn weliswaar sociaal zwakker dan een gemiddeld meisje, maar ze komen op het eerste gezicht wel over als normale meisjes en juist dat maakt ze zo aantrekkelijke slachtoffers. Meisjes die gehandicapt overkomen, liggen immers niet goed in de markt en daardoor is er weinig geld aan te verdienen als ze - wat uiteindelijk natuurlijk de bedoeling is - in de prostitutie terecht komen. Het is overigens niet duidelijk wat de schaal van het huidige probleem is.

Twee Marokkanen verdwenen in Venray

PolitieIn de Marokkaanse gemeenschap in Venray is onrust ontstaan na de verdwijning van twee jongeren van Marokkaanse komaf van 19 en 23 jaar. Het duo is sinds donderdag spoorloos.

Het vermoeden bestaat dat ze een hennepkwekerij aan de Poststraat in Venray wilden leegroven. De politie heeft daar vorige week een inval gedaan en trof een deels opgeruimde kwekerij aan. Ook werden bloedsporen aangetroffen. De politie legt een verband met de vermissing van het tweetal en houdt ernstig rekening met een misdrijf. Er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Burgemeester Jos Waals (CDA) van Venray heeft inmiddels zijn grote bezorgdheid uitgesproken over de maatschappelijke impact die de verdwijning op de Venrayse gemeenschap heeft. Volgens het gemeentebestuur kan de nog onopgeloste zaak leiden tot spanningen tussen bevolkingsgroepen. Daarvan is nu echter nog geen sprake, zo betoogde hij vandaag op de regionale omroep L1. Volgens Waals begint de illegale hennepkweek de maatschappij steeds meer te ontwrichten. De belangen zijn kennelijk erg groot, aldus de burgemeester in Dagblad de Limburger.

In het RTL4 Nieuws zeiden familieleden van de 23-jarige Fouad te hopen dat degenen die hun broer en diens vriend vasthouden, ze los willen laten, omdat ze gek worden van onzekerheid.

'Kinderen tot 5 bij ouders in bed laten slapen'

GezondheidTot hun vijfde levensjaar zouden kinderen eigenlijk bij de ouders in bed moeten slapen. Dat betoogt professor Margot Sunderland van het Centre for Child Mental Health in Londen. Het warme en geborgen nestgevoel zorgt ervoor dat de kinderen opgroeien als gezonde en evenwichtige volwassenen, aldus de professor.

Sunderland zegt zich te baseren op de gegevens van 800 wetenschappelijke studies van over de gehele wereld. Deze tonen volgens haar dat zogeheten co-sleeping voor kinderen tot vijf jaar een investering is voor het leven. Tot die leeftijd zijn kinderen namelijk gevoelig voor scheidingsangst.

De professor stelt ook dat ouders hun baby's niet moeten laten huilen. Dit zou ze op latere leeftijd gevoelig maken voor depressies.

Vriendin geloosd en daardoor gratis benzine

Icoon OpmerkelijkEen twintigjarige vrouw uit Duitsland heeft wel een heel lompe manier bedacht om gratis aan benzine te komen. Samen met een vriendin van haar was ze onderweg, toen ze moesten tanken. Na het tanken kwam ze er achter dat ze niet genoeg geld bij zich had. Geen probleem, vond ze, ze zou thuis wel even geld gaan halen. Haar vriendin zou zolang achterblijven als menselijk onderpand.

Twee uur later was ze alleen nog steeds niet terug. Toen werd wel duidelijk dat haar vriendin gedumpt was en met de trein naar huis mocht en dat het tankstation voorlopig naar zijn geld kon fluiten. De Duitse politie heeft de zaak nu in onderzoek en bekijkt of de vrouw voor fraude vervolgd kan worden. Ze blijkt dezelfde truc al bij verschillende mensen uitgehaald te hebben.

Maria Hundstorfer, de vrouw die gedumpt werd, verklaarde achteraf dat ze haar 'vriendin' eigenlijk nog helemaal niet zo lang kende. Toch is ze wel verbaasd over haar behandeling: "Ik had haar onlangs op een feestje ontmoet, maar ik kan nog steeds niet geloven dat ze me zo heeft laten zitten."

Met dank aan svenski en Maudje voor de submit.

Eindstand tweede ronde NHL-playoffs

Voor de eerste keer in haar historie wist Edmonton een playoff-serie te winnen na een 2-0 achterstand. Vier wedstrijden op rij werd de San Jose Sharks getoond dat de Oilers er niet voor terugdeinzen om hun tanden te gebruiken, wat zich in een 4-2 eindstand vertaalde.

Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres0-0
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers0-0


Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Versier tip

Een paar tips van ons hoe je een leuke meid kan versieren.
Begin altijd met een goede startzin. Een paar voorbeelden:
Zeg, ken ik jou niet ergens van?
Ben jij fotomodel of zo?
Weet je misschien ook hoe laat het is?

Succes verzekerd. Natuurlijk heb je er altijd van die beterweters tussen zitten die je vertellen dat je origineel moet zijn. Alsof vrouwen op originele mannen zitten te wachten.

Met dank aan Danny voor de submit

Wekelijkse software verkopen Japan

De software verkopen uit Japan van de vorige week zijn weer bekend gemaakt. Opvallend is dat deze week zelfs met verkoopcijfers rond de 15.000 stuks een game nog in dit lijstje komt. Normaliter moeten games toch het dubbele verkopen. Een rustig weekje in Japan kortom.

GameSysteemAantalTotaal
Jikkyou Powerful Major LeaguePlayStation 290.00090.000
Tetris DSNintendo DS70.000448.000
More DS Brain TrainingNintendo DS55.0002.219.000
Winning Eleven 10PlayStation 251.000612.000
Prof. Kawashima's Brain TrainingNintendo DS38.0002.175.000
Animal Crossing: Wild WorldNintendo DS31.0002.676.000
English Training DSNintendo DS28.0001.026.000
Pokémon RangerNintendo DS17.000514.000
Dragon Quest: YangusPlayStation 215.000231.000
Mother 3GameBoy Advance14.000305.000

Die Mauer

Sommigen zullen zich nog 9 november 1989 herinneren: de dag waarin de Berlijnse Muur officeel werd weggehaald. Deze Muur werd in 1961 gebouwd om te voorkomen dat mensen uit de DDR naar het welvarender West-Duitsland zouden vluchten om daar een toekomst op te bouwen. Om er zeker van te zijn dat men echt niet zou vluchten werd iedereen die vluchtte doodgeschoten (76 mensen zijn officieel doodgeschoten).

Aangezien de VS zelden echt innoveert en eigenlijk met name op verstandelijk gebied continu achterloopt op de rest van de wereld dat wel enige vorm van intellect bezit, heeft de VS nu een goed idee. Ze bouwen een hek langs Mexico, om zo te voorkomen dat men vanuit Mexico naar het welvarender Amerka zou vluchten om daar een toekomst op te bouwen. Het is nu nog gewoon even wachten tot Amerika komt met een Endlosung der Immigrantenfrage.

Assassin's Creed gameplay-info

Gamespot was één van de lucky few die de Assassin's Creed demo achter gesloten deuren mocht bekijken. Gelukkig zijn de heren niet gierig, en delen ze de getoonde informatie graag met de rest van de wereld.

Opvallend is dat je geheel vrij gelaten wordt hoe je je doelwit omlegt. Je kunt voor een directe aanpak gaan, een subtielere stealth aanpak, maar ook de hulp inroepen van burgers (die er overigens wel iets voor terugvragen). De gehele stad reageert op jouw acties, dus verwacht een woedende menigte achter je als je de burgemeester vermoord hebt.


Watching the populace's reactions to the main character was really special. Characters would visibly frown or raise their eyebrows as Altair jumped around like a madman in their vicinity. And when he took a swing at a random civilian, genuine panic ensued. The victim fell to the ground in pain as nearby villagers stood in shock or ran off screaming. Altair pressed the attack, and as the civilians seemed to realize the threat they were facing, some of them rallied, encircling Altair and making it difficult for him to escape. This is where the momentum-based movement comes into play. The quicker you move, the easier it is to lose footing. In practice, this all seemed quite believable.

De gehele beschrijving is hier te vinden.

OM onderzoekt omkoping Nederlandse voetbal

Icoon VoetbalHet Openbaar Ministerie gaat een onderzoek doen naar mogelijke omkopingspraktijken en fraudeschadalen in de Nederlandse voetbalwereld.

Aanleiding voor dit zogenaamde 'oriënterende' onderzoek is een publicatie in De Telegraaf. Dit dagblad kwam op de proppen met verschillende aanwijzingen, zoals spelers uit de middenmoot van de eredivisie of eerste divisie die een te hoog uitgavenpatroon zouden hebben. Hun salarissen zouden niet toereikend moeten zijn om contant luxe villa's of dure auto's te kunnen kopen.

"Het onderzoek richt zich op fraude. Om welke divisie het gaat en welke clubs we op het oog hebben, houden we voor ons. Die kennis kan schadelijk zijn voor het verloop van het onderzoek," meldt de Haagse persofficier Jolande de Groot. Volgens Johan Derksen zijn er diverse telefoontjes gepleegd uit Turkije om tussenstanden van onbelangrijke Eerste Divisie-wedstrijden te achterhalen. Derksen zegt daarbij ook dat justitie het erg lastig gaat krijgen om bewijzen rond te krijgen in deze zaak.

Afgelopen jaren zijn er in Duitsland, België en Italië al verschillende gok- en fraudeschandalen aan het licht gekomen. Tot nu toe heeft de KNVB altijd gemeld dat er geen zorgen of aanwijzingen waren voor mogelijke manipulaties binnen het Nederlandse voetbal.

Meer voetbalnieuws lees je op FOK!sport!

Williams-engineer naar Midland

Midland F1 heeft Tony License, een ex-engineer van Williams F1, binnengehaald. License zal het windtunnelteam in Brackley gaan versterken.

Simon Phillips, hoofd aerodynamica van Midland, zei te hopen dat met Licence's ervaring bij Williams het jonge team een flinke sprong vooruit zal kunnen maken op aerodynamisch gebied. Het aantrekken van License volgt niet lang nadat Midland plannen bekend maakte voor het renoveren van de oude windtunnel van Jordan. De faciliteit zou in september operationeel moeten zijn.

Jelle Klaasen praat met PDC

Darter Jelle Klaasen maakt mogelijk de overstap van van de dartsbond BDO naar concurrent PDC. De huidige kampioen van de Lakeside heeft inmiddels een aantal oriënterende gesprekken gevoerd met de directie van de PDC.

Klaasen is enthousiast over de gesprekken: "Bij de PDC speel je elke week op hoog niveau. Elke darter wil deze stap maken."

Eerder dit jaar maakte Raymond van Barneveld al de overstap van de BDO naar de PDC.

Omkoping Nederlands voetbal wordt onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat een onderzoek doen naar mogelijke omkopingspraktijken en fraudeschadalen in de Nederlandse voetbalwereld.

Aanleiding voor dit zogenaamde 'oriënterende' onderzoek is een publicatie in De Telegraaf. Dit dagblad kwam op de proppen met verschillende aanwijzingen, zoals spelers uit de middenmoot van de eredivisie of eerste divisie die een te hoog uitgavenpatroon zouden hebben. Hun salarissen zouden niet toereikend moeten zijn om contant luxe villa's of dure auto's te kunnen kopen.

"Het onderzoek richt zich op fraude. Om welke divisie het gaat en welke clubs we op het oog hebben, houden we voor ons. Die kennis kan schadelijk zijn voor het verloop van het onderzoek," meldt de Haagse persofficier Jolande de Groot. Volgens Johan Derksen zijn er diverse telefoontjes gepleegd uit Turkije om tussenstanden van onbelangrijke Eerste Divisie-wedstrijden te achterhalen. Derksen zegt daarbij ook dat justitie het erg lastig gaat krijgen om bewijzen rond te krijgen in deze zaak.

Afgelopen jaren zijn er in Duitsland, België en Italië al verschillende gok- en fraudeschandalen aan het licht gekomen. Tot nu toe heeft de KNVB altijd gemeld dat er geen zorgen of aanwijzingen waren voor mogelijke manipulaties binnen het Nederlandse voetbal.

Senaat akkoord met hek grens VS-Mexico

De Amerikaanse Senaat heeft een voorstel om de illegale immigratie vanuit Mexico verder te beperken goedgekeurd. Onderdeel van het voorstel is het bouwen van een hek op de grens tussen de landen. Het hek wordt drie lagen dik en bijna 600 kilometer lang, waarvan 112 kilometer al voltooid is. Mogelijk wordt dit in de toekomst nog verder uitgebreid met nog eens 600 kilometer verrijdbare blokkades.

Daarnaast is in het plan een voorstel uitgewerkt om nieuwe werkvergunningprogramma op te zetten. Verder is een voorstel goedgekeurd om illegale immigranten onder zeer strenge voorwaarden na twee jaar in Amerika de mogelijkheid op een legale status te geven. Zo moeten immigranten die daarvoor in aanmerking willen komen onder andere belasting over hun illegale periode nabetalen.

Voorstanders wijzen erop dat de bestaande 112 kilometer bewijzen dat het hek zal helpen de criminaliteit terug te dringen en de economie een boost zal geven door het ontbreken van valse concurrentie op de arbeidsmarkt door illegalen arbeidskrachten. Ook wijzen ze erop dat het hek een extra signaal zal zijn dat de tijd van open grenzen voorbij is. Tegenstanders vrezen dat het hek beide buurlanden verder uit elkaar zal drijven.

Subheader

Borstvergroting gaat voor brandwonden

Icoon MedischDe gemiddelde wachttijd in Nederland voor cosmetische ingrepen bij ernstige verminking na ongelukken of ziekte bedraagt achttien weken. De gemiddelde wachttijd voor een borstvergroting in een privékliniek, is maar drie weken. Dat is opvallend, want de ingrepen worden door dezelfde chirurg gedaan. Dat staat in het rapport dat minister Hoogervorst van Volksgezondheid vandaag naar de Tweede Kamer stuurt.

Plastisch chirurgen blijken massaal bij te klussen. Maar liefst tweederde van de plastisch chirurgen heeft een bijbaantje in een privékliniek. Hierdoor lopen de wachtlijsten in de normale ziekenhuizen op tot ver boven de norm van zes weken, die het ministerie hanteert. De minister gaat de artsen aanspreken op hun beroepseer. In zijn ogen is het onacceptabel dat patiënten met serieuze aandoeningen moeten wachten omdat de chirurg zo goed voor zijn portemonnee zorgt.

Dat laatste lukt prima in een privékliniek. In een ziekenhuis verdienen plastisch chirurgen met gemiddeld 200.000 euro per jaar al een stuk meer dan de meeste artsen, maar in privéklinieken worden de bedragen nog veel hoger. Doordat ze in die klinieken per ingreep betaald krijgen, terwijl ze in het ziekenhuis gewoon salaris krijgen, is het bijzonder aantrekkelijk om wat minder prioriteit te leggen bij het werk in het ziekenhuis en in de vrijgekomen tijd wat borstvergrotingen of liposucties uit te voeren.

Operatiekamer
Bijklussen is aantrekkelijk

DVD/CD: Racoon - Another Night

Wat kunnen tijden veranderen. Van de hardcore-herrie die zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige de vorige eeuw maakten naar het herkenbare Racoon-geluid van de laatste pak-hem-beet zes jaar. Het zijn altijd mooie mixjes, de CD's van Racoon. Poppy ritmes met vrolijke ondertoon afgewisseld door fragiele nummers. Hier en daar een zomerknaller zoals Feel like flying en Icecream time, en dan weer een Autumn tune.

DVD: Just like heaven



"Man ontmoet vrouw. Man wordt verliefd op vrouw. Vrouw wordt verliefd op man. Man en vrouw breken met elkaar vanwege wat-voor-reden-dan-ook. Man en vrouw hervinden elkaar." Voilá, het gemiddelde plot van de gemiddelde romantische komedie. Maar bij Just Like Heaven is er geen sprake van 'gemiddelde', want de hoofdrolspeler krijgt te maken met een hardnekkige (vrouwelijke) geest die maar niet uit zijn nieuwe appartement wil verdwijnen. Een nieuwe 'Ghost' of een geheel frisse blik op een nogal stoffig genre?

Remise Jong Oranje tegen Duitsers

Jong Oranje heeft in Doetinchem met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Duitse leeftijdsgenoten. Het was het laatste duel ter voorbereiding op het jeugd-EK, dat komende week van start gaat.

Urby Emanuelson zette Oranje met een afstandsschot na 37 minuten op voorsprong. Dit doelpunt was keeper Michael Rensing (de reservedoelman van Bayern München) zwaar aan te rekenen. Huntelaar en Hofs misten hierna enkele kansen op de 2-0. Duitsland bleef echter in de wedstrijd en in de eerste fase na rust domineerden onze oosterburen zelfs. Via Robert Hilbert kwam de gelijkmaker tot stand, na een demarrage van Nando Rafael.

In de vreemde slotfase maakten beide equipes nog één treffer. Eerst passeerde Ramon Zomer zijn eigen doelman, omdat een terugspeelbal op het vochtige veld hevig doorschoot. Net voor het laatste fluitsignaal tekende Demy de Zeeuw voor de 2-2. Op dat moment stond Matthias Lehmann in het Duitse doel, van origine een speler. Invaller-keeper Patrick Platins zag namelijk de rode kaart wegens hands buiten het strafschopgebied.

Opstelling Jong Oranje:
Pasveer; Verhaegh (46. Tiendalli), Luirink, Vlaar (46. Zomer), Braafheid; Schaars (65. De Zeeuw), Hofs, Emanuelson (46. Medunjanin); De Ridder (76. Benson), Huntelaar (61. John) en Castelen (46. Gerritsen)

Sluiter onderuit in Zagreb

Raemon Sluiter is in de tweede ronde van het challengertoernooi van Zagreb uitgeschakeld. De Rotterdammer verloor van Sasa Tuksar.

Sluiter moest met 7-6, 2-6 en 4-6 zijn meerdere erkennen in de Kroaat. In de eerste ronde rekende onze landgenoot nog af met Mark Tkalec: 7-6, 6-3. Het was zijn eerste overwinning sinds lange tijd. Peter Wessels strandde al in de eerste ronde door in drie sets van de Oostenrijker Werner Eschauer te verliezen: 6-3, 3-6 en 4-6.

Even een jochie in elkaar beuken.

Opgelet! Wie dit pokke joch tegenkomt, mag hem straffeloos in elkaar rossen. Je kan hem met zijn kop tegen het raam slaan, met je volle gewicht er op gaan hangen en hier en daar wat klappen en schoppen uitdelen. Helemaal tof, hij houdt zijn bek toch wel dicht. Het negen jarige jongetje is nogal bang uitgevallen. Tja, dan vraag je toch ook om klappen.
Moet je er alleen wel voor zorgen dat je niet gefilmd wordt, dat schijnt niet echt in je voordeel te werken.

Met dank aan een anonieme submitter

Spore komt ook uit op next-gen consoles

Will Wright's Spore zal niet alleen voor de PC verschijnen. Nadat het spel eerder al aangekondigd was voor de Nintendo DS en PSP, zal het nu ook op de drie nextgen consoles uitkomen. Dit maakte Will Wright bekend in een interview met Gamespy. Spore zal wel als eerste op de PC verschijnen.

Het ambitieuze spel, waarbij het draait om eenvoudige eencelligen en het de bedoeling is om ze te laten uitgroeien en evolueren tot een machtig ras, zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2007 verschijnen



Viagra maakt meer kapot dan je lief is

Als je al wat ouder bent, dan wil het nog wel eens een probleem zijn om je lul nog omhoog te krijgen. (dat zeggen ze)
Daar hebben ze hele mooie blauwe pilletjes voor uitgevonden en dan schijnt het probleem opgelost te zijn. Moeder de vrouw kijkt al weer uit naar een zwaffelbeurt om daarna flink uitgewoond te worden.
Een klein tipje, wordt niet al te enthousiast.

Met dank aan qu63 voor de submit

Belg tweemaal binnen week moordgetuige

Icoon ShockingEen Belgische man die afgelopen donderdag in Antwerpen getuige was van de schietpartij waarbij een zwarte au pair en een tweejarig meisje om het leven kwamen, heeft woensdag opnieuw een moord zien gebeuren. De man, die deurwaarder is, ging beroepshalve samen met een schuldeiser spullen opeisen van een uitbater van een Italiaans restaurant in Stekene, vlakbij de Nederlandse grens.

In een ruzie die volgde, schoot de restauranthouder de schuldeiser dood. De dader vluchtte vervolgens te voet de Nederlandse grens over. Na een bijna drie uur durende klopjacht werd de restauranthouder in een veld in Zeeuws-Vlaanderen aangehouden. Bij de actie werden tientallen agenten uit Nederland en België ingezet.

Columniste vertelde Verdonk over leugens Hirsi Ali

Ebru UmarColumniste Ebru Umar lichtte minister Rita Verdonk al ruim een jaar geleden in over de 'leugens' van Ayaan Hirsi Ali. Umar stuurde eind 2004 aan alle bewindslieden en Kamerleden een artikel van haar hand, dat geplaatst was in het studentenblad Propria Cures. De columniste werd vervolgens door Verdonk uitgenodigd voor een gesprek op haar ministerie.

In het artikel, in de vorm van een open brief, staat letterlijk: "Magan heet je toch eigenlijk Ayaan?" Het gesprek tussen Umar en Verdonk zou plaats hebben gevonden op 21 april 2005. "Ik heb Verdonk voorgehouden dat Ayaan liegt en bedriegt. Ze is een leugenaar. Ik vind het ongelofelijk dat Verdonk nu zegt dat ze eerder niet wist dat de naam vals was", verklaart Umar. Ook in haar boek 'Geen talent voor liefde', dat een half jaar geleden verscheen, beschrijft Umar de ontmoeting. "'Blijft dit gesprek onder ons?', vraagt Rita bij binnenkomst. (..) Dan pakt ze een mapje tevoorschijn, waarin de Propria Cures met mijn open brief aan Ayaan zit. (..) 'Ik (Verdonk) vroeg mij af waarom iemand mij een dergelijk artikel stuurt. Ik dacht laat ik die mevrouw dat zelfs eens vragen.'" Verdonk zou Hirsi Ali in het gesprek hebben verdedigd.

Umar en Hirsi Ali waren beiden goede bekenden van Theo van Gogh. Na de moord op Van Gogh raakte de relatie tussen de twee bekoeld, toen Umar in het bewuste artikel in Propria Cures Hirsi Ali de moord op de filmmaker verweet. Een woordvoerder van Verdonk wilde vanavond niet in gaan op het artikel uit 2004: "De minister heeft niet eerder kennis genomen van de valse naam in de context van de naturalisatie."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.