16. Ben is het beu (SLOT)

Erik (getikte_rik)

In het voorgaande 15e deel volgt Ben de Leider gebiologeerd de avonturen van een strontvlieg, die zo'n zes dagen rond zijn schilderij 'Het paard van Caligula' rondcirkelt. Dan opent hij plots zijn mailbox, en ziet naast een hoop ongeopende mailtjes van o.a. de AIVD, de TafkaKGB, de CIA, hornyslut666 én Balkenenende een mailtje met als titel:
"Re: Is die hoerige kutstaatgreep nu onderhand eens voltrokken?!"

nu: deel 16, slot van part I

Ben wou net het mailtje openen, toen de telefoon ging. Het was Theo de Volggers, Bens consiglière.
"Theo, dat is ontoevallig! Ik wilde jou zojuist helemaal niet bellen!"
"-Ben, ik heb u de hele week wél proberen te bellen! Waar hing u uit? De afgelopen zes dagen zijn essentieel geweest in uw plan tot machtsovername in Nederland. Balkenende en koningin Beatrix hebben uw benoeming tot grootstadhouder der Nederlanden schriftelijk ondertekend, verder heb ik nog een slof sigaretten voor u opgestuurd toen ik in.."
"Misschien is het onredelijk om je in de rede te vallen en te vragen of je verhaal wilt afmaken," viel Ben de Leider hem in de rede, terwijl hij vroeg of Theo zijn verhaal wilde afmaken, "Maar ik doe het toch.. Wat zei je nu, over die sigaretten bedoel ik? Wil je de kans dat ik je in de rede val zo klein mogelijk maken, dan moet je met het belangrijkste beginnen, Volggers!"
"-Wel, meneer De Leider, ik dacht dat die benoeming van Balkenende en koningin Beatrix belangrijker was dan.."
"Benoeming, benoeming?! Waar blijven die sigaretten voordat ik je benoem tot paardenlul in de Orde van de Bruyne Ponydrol? Ik zit in de stress van al het harde werk. Niks dan lawaai de laatste tijd, eergisteren nog de avondvierdaagse met luid zingende mensen, en dan ook nog eens een zoemende strontvlieg in mijn kantoor, niet alleen eergisteren, maar ook de drie dagen vóór eergisteren, en dan ook nog eens de twee dagen erna! Om kort te gaan: de hele week dus, op één dag na, zeven dagen geleden, maar toen was ik weer eens niet thuis, zoals gewoonlijk! Het is maar goed dat ik geen kinderen heb. Ik zou bij hen bekend staan als de meneer die helaas elke zondag verhinderd is om het vlees te snijden"

"-Ehm, wat die avondvierdaagse betreft: dat was de avondvierdaagse niet!"
"Dat klinkt een beetje tegenstrijdig, niet? Dat wat de avondvierdaagse betreft dit de avondvierdaagse niet was. Wat betreft appels, dat zijn toch ook geen peren?"
"-Dat was geen avondvierdaagse, dat waren uw aanhangers! Kom uit dat kantoor en ga het land regeren. Doe iets!"
"Ja ja. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jij zegt "doe iets" en ik moet godverdomme vervolgens een beetje het land gaan regeren? Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht! Wist ik veel dat het me zo makkelijk af zou gaan!"
"-Ik wil niet onbescheiden zijn, maar het meeste werk is door mij gedaan, meneer De Leider! Ik ben de afgelopen dagen in Bremen en Trier geweest om de laatste puntjes op de i te zetten"
"Welk puntje op welke 'i', Theo? Bremen bevat helemaal geen 'i'. Duinkerken en Trier wellicht wel, maar de derde uithoek van mijn rijk, Bremen, bevat toch echt geen 'i'!"
Ben de Leider zuchtte even, en vervolgde. "Theo, wat dat werk betreft.. Je hebt, hoe zal ik het zeggen.. , je hebt werkpaarden en luipaarden, en ik ben een lui paard. Ergo: ik ben het verkozen paard van de waanzinnige Romeinse keizer Caligula, dus een beetje meer respect graag."

"-Over dat paard van Caligula gesproken..", zei Theo de Volggers.
"Nee, nee, niet weer hè?
-"Het is geschilderd door Adolf Hitler.."

"Door wie?", geeuwde Ben de Leider ongeïnteresseerd.
"-Door Adolf Hitler!"
"Welke Adolf Hitler? Bedoel je soms Adolf Hitler, de homoseksuele, verstandelijk-gehandicapte, voormalige Jehova's Getuige die zich later had bekeerd tot de vrijmetselarij en later tot de vrij-loodgieterij, een sektarisch, communistisch gilde waar hij vlak voor zijn inzegening werd uitgestoten vanwege zijn joodse komaf? Bedoel je díe Adolf Hitler? Dat was een barakgenoot van mijn overgrootvader, die óók heeft geleden in kampen als Sobiborssele, Bergen-Belsen op Zoom, Auschwitz en Kampen. (zie ook deel 12)"
"-Neen, ik vrees dat we met een naamgenoot te maken hebben. De Adolf Hitler die ík bedoel stond waarschijnlijk aan de andere kant van het prikkeldraad, om het zo maar eens uit te drukken."
"Hoe jij je uitdrukt is mij om het even, jij uitdrukker van lik-me-vestje! Misschien een domme vraag, maar hoe heette die naamgenoot van Adolf Hitler dan wel?"
"-Ehm.. Adolf Hitler."
"Goed. Op zich logisch. Welnu, Adolf Hitler dus. Was dat niet één of andere maffe koning van Silezië, of iets dergelijks? Iets met een groothertogdom of zoiets?"
"-Volgens mijn informatie was Adolf Hitler de monsterlijkste, en meest psychopatische dictator van de vorige eeuw! Hij was de onbetwiste leider van het Duitse Derde Rijk!"
"Het dérde? Waren de eerste twee mislukt ofzo? Wat een loser! Alhoewel, drie keer is scheepsrecht, dát moet je hem nageven, Volggers, of ben jij soms een van die betere stuurlui aan wal die maling hebben aan het scheepsrecht?"
"Nee, maar het schilderij wat u nu nog aan uw muur heeft hangen was het schilderij waardoor Adolf Hitler in 1907 werd afgewezen door de kunstacademie van Wenen. Wat er daana is gebeurd is geschiedenis."

"Watskeburt dan?", vroeg Ben de Leider.
"-Ehm.. De Tweede Wereldoorlog?"
"De Tweede? Dus jij beweert dat.. ehm.. dingetje, hoe heet ie ook alweer?
"-Adolf Hitler" antwoordde Theo de Volggers snel.
"Juist ja, dat Adje Hiedler niet alleen de schilder is van het prachtige schilderij dat ik hier aan mijn muur heb hangen, maar ook de oorzaak is van de Tweede Wereldoorlog. Wel, het zal allemaal wel. Ik ben al die complottheorieën nu onderhand een beetje beu. Laten we de merkwaardige geschiedenis van de afgelopen dagen gewoon vergeten. Of, zoals mijn leraar geschiedenis vroeger ook al zei: "Wat gebeurd is, is gebeurd, je moet geen ouwe koeien uit de sloot halen." Overigens wel een schoft, die ouwe leraar van mij. Naast geschiedenis gaf hij ook Duits en gymnastiek. Op een dag, het moet de 10e mei geweest zijn, hadden we een soort van duurloop door het park, waarbij we soldatenkistjes moesten dragen. Bij de laatste ronde ging hij ons voor naar het plaatselijke bejaardentehuis, waar hij op de gang een duizendklapper afstak, onderwijl op de deur bonzend: "Aufmachen! Wir sind zurück!" Heel dat bejaardenhuis in rep en roer natuurlijk! Een sterfteoverschot, dat wil je niet weten! Over sterfteoverschotten gesproken: ik ben jouw gezeik nu écht meer dan beu, dus laat me met rust, of jij rust voor eeuwig! Dat gelul over dat 'Paard van Caligula', over drugs, Duinkerken, Dobbelsteen, Jeroen Pauw,Trier, Smirnov, reclame en conceptbureau 'anticoncepti', Bremen, dit allemaal in volstrekt willekeurige volgorde, ..het interesseert me geen reet! Hoe ik de gevolmachtigd grootstadhouder der Nederlanden geworden ben, mij een biet! Ik, Ben de Leider bén het, soit!"

"-Hmmm, okee. Maar wellicht kunt u alvast nadenken welke programmapunten u als grootstadhouder wilt doorvoeren?"
Ben de Leider dacht even na. "Wel, laten we er nu niet gelijk een hoop ophef over maken. Dat ik de boel op termijn zal gaan besturen als een volslagen waanzinnige gek, daar kun je zeker van zijn. Geef het klootjesvolk morgen een dagje ijsvrij ofzo.."
"IJsvrij? Maar het is prachtig weer buiten!"
"Niet voor lang. Het zal straks gaan regenen in alle uithoeken van het toekomstige Nederlandse Rijk. Heeft niets met symboliek te maken, ..puur toeval!

Ben de Leider beëindigde het telefoongesprek met zijn consiglière, stond op uit zijn stoel, en liep naar het raam. Met een grimmige blik zag hij dat de zon buiten voor hem scheen. Hij keerde zich om, ging achter zijn bureau zitten waar de kaart van Europa al ruim een week opengevouwen lag.
"Heb ik nu een deja vu, een flashback, of speelt mijn ziekte van dr. René Reverse-Angle me weer parten?" Ben de Leider staarde naar het schilderij aan zijn wand. Hij greep drie dobbelstenen, schudde ze, en wierp ze op de landenkaart. "Met vijfentwintig legers over naar.." Ben de Leider dacht even na, en glimlachte..
De dobbelstenen rolden ieder een kant op. Eén dobbelsteen kwam terecht op Bremen, de tweede op Trier, de derde op Duinkerken.
Drie zessen: maximale score..

Het was de goede dag, een nog betere zelfs.

En hoewel Nostradamus wederom voor heel West Europa een warme lentedag had voorspeld,
barstte in Bremen, Trier en Duinkerken op datzelfde ogenblik voor de tweede keer, in ruim één week tijd, een geweldig onweer los..

(wordt tezijnertijd vervolgd, in part II)