Remise Jong Oranje tegen Duitsers

Jong Oranje heeft in Doetinchem met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Duitse leeftijdsgenoten. Het was het laatste duel ter voorbereiding op het jeugd-EK, dat komende week van start gaat.

Urby Emanuelson zette Oranje met een afstandsschot na 37 minuten op voorsprong. Dit doelpunt was keeper Michael Rensing (de reservedoelman van Bayern München) zwaar aan te rekenen. Huntelaar en Hofs misten hierna enkele kansen op de 2-0. Duitsland bleef echter in de wedstrijd en in de eerste fase na rust domineerden onze oosterburen zelfs. Via Robert Hilbert kwam de gelijkmaker tot stand, na een demarrage van Nando Rafael.

In de vreemde slotfase maakten beide equipes nog één treffer. Eerst passeerde Ramon Zomer zijn eigen doelman, omdat een terugspeelbal op het vochtige veld hevig doorschoot. Net voor het laatste fluitsignaal tekende Demy de Zeeuw voor de 2-2. Op dat moment stond Matthias Lehmann in het Duitse doel, van origine een speler. Invaller-keeper Patrick Platins zag namelijk de rode kaart wegens hands buiten het strafschopgebied.