Hauge: "Ik twijfel over de rode kaart"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Terje Hauge was dé man van de Champions League finale. De Noor stuurde Jens Lehman met rood van het veld na een overtreding op Samuel Eto'o.

Eto'o ging alleen op Lehman af die hem buiten het zestienmetergebied afstopte. De Duitser pakte de Kameroener beet. Hauge had voordeel moeten geven en de goal van Ludovic Giuly goed moeten keuren. In plaats van voordeel kreeg Barcelona een vrije trap en kon Arsenal met tien man door. Robert Pires werd door Manuel Almunia vervangen door trainer Wenger.

De 41-jarige scheidsrechter twijfelt nu aan zijn beslissing. In gesprek met de Noorse krant Dagbladet was Hauge eerlijk door te stellen dat hij waarschijnlijk fout zat. "Ik zou graag wat meer tijd hebben genomen voordat ik die beslissing nam. Als ik wat meer tijd had genomen, dan had ik een doelpunt kunnen toekennen en tegelijkertijd een gele kaart kunnen trekken."

"Onder andere omstandigheden had ik misschien iets anders met Lehmann gedaan, maar dit heeft meer te maken met mijn positie tijdens deze situatie. Op het veld gebeurde alles snel en het leek mij dat er lichamelijk contact was. Het was duidelijk een grote wedstrijd voor Arsenal, en het moet erg teleurstellend zijn om die te verliezen. Maar misschien dat we na een paar dagen wat verstandiger kunnen discussiëren. We hadden het duel volledig onder controle en alles bij elkaar ben ik erg tevreden met mijn optreden," aldus de leidsman.

Arsenal had geluk dat er voor een schwalbe van Eboué een vrij trap gegeven, die door Sol Campbell binnen gekopt werd. Barcelona op haar beurt had mazzel dat het buitenspel van Eto'o bij de 1-1 niet gezien werd.