Twee Marokkanen verdwenen in Venray

PolitieIn de Marokkaanse gemeenschap in Venray is onrust ontstaan na de verdwijning van twee jongeren van Marokkaanse komaf van 19 en 23 jaar. Het duo is sinds donderdag spoorloos.

Het vermoeden bestaat dat ze een hennepkwekerij aan de Poststraat in Venray wilden leegroven. De politie heeft daar vorige week een inval gedaan en trof een deels opgeruimde kwekerij aan. Ook werden bloedsporen aangetroffen. De politie legt een verband met de vermissing van het tweetal en houdt ernstig rekening met een misdrijf. Er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Burgemeester Jos Waals (CDA) van Venray heeft inmiddels zijn grote bezorgdheid uitgesproken over de maatschappelijke impact die de verdwijning op de Venrayse gemeenschap heeft. Volgens het gemeentebestuur kan de nog onopgeloste zaak leiden tot spanningen tussen bevolkingsgroepen. Daarvan is nu echter nog geen sprake, zo betoogde hij vandaag op de regionale omroep L1. Volgens Waals begint de illegale hennepkweek de maatschappij steeds meer te ontwrichten. De belangen zijn kennelijk erg groot, aldus de burgemeester in Dagblad de Limburger.

In het RTL4 Nieuws zeiden familieleden van de 23-jarige Fouad te hopen dat degenen die hun broer en diens vriend vasthouden, ze los willen laten, omdat ze gek worden van onzekerheid.