FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 mei 2006

George Bush ziet in broer grootse president

Jeb BushVolgens de Amerikaanse president George Bush is zijn jongere broer Jeb een prima kandidaat voor het presidentschap. "Hij zou een grootse president zijn", zei George volgens de St. Petersburg Times over zijn 53-jarige broertje. Jeb is momenteel nog gouverneur van de staat Florida.

De ambtstermijn van Jeb Bush loopt echter in januari af en aangezien het zijn tweede termijn is, kan hij zich niet herkiesbaar stellen. Tot nu toe ontkende hij mee te willen doen aan de presidentsverkiezingen in 2008, maar zelfs zijn vader, oud-president George Bush sr., gelooft hem daarin niet. Overigens gaf broerlief aan niet te weten of Jeb interesse heeft. "Ik zou hem ooit graag als presidentskandidaat willen zien, maar ik heb geen idee of hij wel of niet die intentie heeft", verklaarde de huidige president. De broers ontmoetten elkaar dinsdag toen de president een bezoek bracht aan een bejaardengemeenschap in Tampa in Florida.

Het zou overigens uniek zijn als twee broers het beiden schoppen tot president van de Verenigde Staten. Tevens zou een kandidatuur van Jeb tot een nieuwe Bush-versus-Clinton-strijd kunnen leiden, met in plaats van Bill en George sr (1992) dit keer Jeb en Hillary.

Call of Duty 2 content op de Marketplace

Naast een heleboel nieuwe trailers is er vandaag ook extra content verschenen voor Call of Duty 2. Het gaat om een gratis map-pack voor de multiplayer. Deze pack bevat de maps Vossenack en Wallendar in Duitsland. Er is nog een skirmish-map-pack verschenen, maar deze kost 400 punten. Deze pack bevat de maps Kalach in Rusland en Beaumont-Hague in Frankrijk. Beide packs zijn ongeveer 125 MB groot en alleen voor de Engels versie.

Unreal Tournament 2007 ook naar de Xbox 360

Epic heeft vandaag op de E3 aangekondigd dat Unreal Tournament ook op de Xbox 360 uitgebracht zal worden. Het spel is al eerder aangekondigd voor de PS3 en de PC, maar 360-bezitters kunnen er dadelijk dus ook van gaan genieten. Verder is er nog helemaal niks aangekondigd, dus op screens en data zullen we nog even moeten wachten.

Met dank aan LordTeddybeer voor het submitten

DS beelden van Pro Evolution Soccer 2007

Nadat al eerder beelden verschenen van de Xbox 360-versie van de nieuwste Pro Evo, heeft Konami inmiddels ook beelden vrijgegeven van de Nintendo DS-versie van de game. Het is nog even afwachten of de besturing, die altijd geloofd wordt op de PS2 en Xbox, goed overgezet kan worden naar een DS. Het is EA in ieder geval nog niet gelukt.

Pro Evolution Soccer 2007 staat voor een release in januari 2007








Hond eet van lichaam dode baasje

Icoon ShockingEen Hagenaar die enkele maanden dood in zijn woning heeft gelegen, is deels opgegeten door zijn eigen hond. De politie trof het lijk van de 50-jarige man maandagmiddag aan. Ook het dier was inmiddels overleden. De man moet ongeveer drie maanden geleden zijn gestorven.

Buren in het appartementencomplex hadden de huismeester al een paar keer gewezen op het feit dat de man zich nooit meer vertoonde. Hij vond het echter niet nodig om hierop actie te ondernemen. Doordat alle deuren in de geïsoleerde woning gesloten waren, kwam er geen stank naar buiten. Nadat de woning maandag was binnengedrongen, kwam de ondraaglijke lucht alsnog los. De beheerder van het complex heeft een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf de woning grondig onder handen laten nemen.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Indy 500: Hornish Jr. voorlopig snelste

In het laatste weekend van mei wordt traditioneel de Indy 500 verreden. Dit jaar staan de 200 rondes van 2,5 mijl op de oval van Indianapolis gepland voor 28 mei. Alleen het weer kan deze negentigste editie nog verstoren.

Vandaag was de tweede dag van de trainingen. De weergoden hebben zich al laten zien; de training werd in verband met regen ongeveer twee uur te vroeg gestopt. Op het droge was Sam Hornish Jr. de snelste man van de dag, zijn snelste ronde ging in 39,8132 seconden wat neerkomt op een gemiddelde snelheid van 226,056 mph (363,802 km/u). Hij was daarmee de eerste deze maand die de 226 mph grens wist te passeren.

Dan Wheldon, die de race vorig jaar op zijn naam wist te schrijven, was zeven honderste seconde langer onderweg en had 39,8872 seconden nodig. Met een gemiddelde snelheid van 225,636 mph (363,126 km/u) kwam hij net niet aan de 226 mph grens.

Naar verwachting zal de snelheid nog wel toenemen. Vorig jaar was de snelste ronde in de race verreden in 39,4560 seconden, gemiddeld 228,102 mph (367,095 km/u). De snelste raceronde ooit staat sinds 1996 op naam van Eddie Cheever Jr. in 38,119 seconden, gemiddeld 236,103 mph (379,971 km/u). De snelste kwalificatieronde stamt ook uit 1996. Arie Luyendyk wist over vier ronden een gemiddelde snelheid van 236,986 mph (381,392 km/u) te bereiken. De snelste race werd in 1990 gereden. Arie Luyendyk passeerde na iets meer dan 2:41 uur als eerste de finish. Die prestatie wist de Nederlander zeven jaar later te evenaren, al deed hij er toen bijna drie kwartier langer over.

[Update] Nieuwe beelden Lost Planet

Van Lost Planet, Capcoms nieuwe actiegame, zijn een aantal nieuwe screenshots verschenen. In Lost Planet mag je de ijzige kou trotseren om tegen een veelvoud aan vijanden te vechten. Dit kun je te voet doen, of je kunt in een enorme mech stappen. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn en al een Xbox 360 hebben is er inmiddels al een demo te downloaden via de Xbox Live Marketplace. Een release zal echter pas plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2007.





Update
Er zijn nog een aantal screens vrijgegeven:





Update
De trailer die eerder op Xbox Live Marketplace verscheen is nu ook online te bekijken, hij is hier te downloaden.

Screens Quantic Dreams Heavy Rain

Gisteren werd Heavy Rain aangekondigd, het nieuwe project van Quantic Dream (eerder bekend van Fahrenheit en Omikron-The Nomad Soul). Op de E3 zal Quantic Dream in een real-time demo op de PS3 laten zien hoe goed ze emoties zoals huilen kunnen uitdrukken.
Belangrijke aspecten zijn volgens hen:
- Full motion capture van lichaam en gezicht, inclusief ogen, pupillen en tong;
- Real-time tranen;
- Real-time rimpels;
- Geavanceerde kleurschakeringen van de huid;
- Geavanceerde rendering waaronder Depth of Field, Spherical Harmonics, en High Dynamic Range).

Er zijn nu enkele screenshots vrijgegeven waarop te zien is hoe die rimpels en tranen er dan uit komen te zien.






Erik Mouthaan wordt opvolger Westerman

Erik MouthaanVerslaggever Erik Mouthaan wordt de nieuwe Amerika-correspondent voor RTL Nieuws. Hij volgt Max Westerman op, die onlangs zijn vertrek aankondigde. De 32-jarige Mouthaan werkt al ruim elf jaar voor RTL, en versloeg onder meer de terreuraanslagen in Madrid (2004) en Londen (2005). Tevens was hij de eerste journalist die de geboorte van prinses Amalia wist te melden.

De 48-jarige Westerman vertrekt op 1 augustus bij RTL Nieuws. Hij wil een boek gaan schrijven en hoopt in de toekomst voor de presentatie van televisieprogramma's in aanmerking te komen. Met een dienstverband van 15 jaar was hij de langstzittende correspondent die Nederland ooit heeft gekend. Mouthaan kijkt er enorm naar uit de functie over te nemen. "Ik vind het een enorme eer en heel spannend om correspondent te worden in dit fascinerende land dat zo bepalend is in de wereldpolitiek. De Verenigde Staten staan bol van de tegenstellingen en dat levert vaak prachtige televisie op."

Sla je slag...op mijn gezicht, als het jouw pijn verlicht

"Wauw! Leuk, dat heavy werk. Ik heb de stoere kids helemaal onder controle man!" Zei ik vol trots na mijn eerste week als jongerenwerker. Eén en al gezelligheid met die bengels, deugnieten, belhamels, kwajongens. Of zal ik het voor deze keer ongeleide projectielen noemen? Ja, laat ik het maar doen. Alleen omdat ik sinds vandaag ervaringsdeskundige ben op het gebied van slachtoffer zijn van zinloos geweld. Tja, na 'zonnig' weer weer, komt regen..schijnt.

Voetbal: Uitslag finale UEFA Cup

Icoon UEFA CupSevilla heeft de UEFA Cup gewonnen. De Spanjaarden deden dit door het Engelse Middlesbrough in het Philips-stadion in Eindhoven met maar liefst 4-0 te verslaan. Beide clubs stonden voor het eerst in de finale van een Europees bekertoernooi.

Sevilla was duidelijk de betere ploeg, en kreeg in het begin van de wedstrijd al enkele goede kansen. Het krachtsverschil kwam na een klein halfuur tot uiting door een doelpunt van Luis Fabiano, die in de verre hoek raak kopte. In het verloop van de eerste helft volgden geen grote kansen, waardoor de 22 spelers met een stand van 1-0 op het bord de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft werd Middlesbrough sterker en kreeg het ook een aantal kansjes, onder meer via een vrije trap van Hasselbaink. De Nederlander schoot echter over. Het bleef lang 1-0, maar een klein kwartier voor tijd kon Sevilla toch de tweede goal maken. Het schot van Kanouté werd in eerste instantie nog gered door Schwarzer, maar in tweede instantie schoot Maresca de 2-0 binnen. Middlesbrough geloofde er hierna niet meer in, waarop Sevilla via goals van opnieuw Maresca en Kanouté naar 4-0 uitliep.

--
Meer sportnieuws op FOK!sport!

Uitslag finale UEFA-Cup

Sevilla heeft de UEFA-Cup seizoen 2005/2006 gewonnen. De Spanjaarden deden dit door het Engelse Middlesbrough in het Philips-stadion in Eindhoven met 0-4 te verslaan.

Zowel voor Middlesbrough als voor Sevilla was het de eerste keer dat ze in de finale van een Europese beker stonden. Aan Engelse kant stonden twee Nederlanders in de basis: George Boateng en Jimmy Floyd Hasselbaink. Bij Sevilla deed de ex-Ajacied Escudé vanaf het begin mee.

Na een kleine tien minuten was er de eerste kans van de wedstrijd, deze kwam voor rekening van Sevilla. Opvallend was dat verdediger Riggott van Middlesbrough maar net naast zijn eigen doel tikte. Nog geen minuut later kreeg Saviola de kans om de score te openen, maar keeper Schwarzer stond dit in de weg. De keeper van de Engelse club moet nog een aantal keer redden, Sevilla is duidelijk de sterkste ploeg.

Dit komt na een klein half uur tot uiting door een doelpunt van Luis Fabiano via een kopbal in de verre hoek. Verder volgden er geen grote kansen, Sevilla bleef wel de sterkere ploeg. Ze hadden meer balbezit en de Engelsen moesten meer overtredingen maken. Met 0-1 gingen beide ploegen de rust in.

De coach van Middlesbrough, McClaren, toekomstig coach van de Engelse nationale ploeg, zette zijn 'supersub' Maccarone in de ploeg. De Italiaan had in de kwart- en halve finale de beslissende goal gemaakt. Ook Sevilla wisselde een spits, Saviola moest het veld verlaten voor Kanouté. Kort in de tweede helft zette Riggott via een kopbal Viduka vrij voor de goal, maar de Australiër schoot recht tegen Palop aan. In de tegenstoot kon Sevilla nog geen beslissing forceren. Middlesbrough werd sterker en kreeg ook een aantal kansjes, onder andere via een vrije trap van Hasselbaink die over ging en een schot van Viduka dat net naast ging.

Halverwege de tweede helft wisselden beide ploegen nog een keer. Sevilla kwam goed weg toen Navarro Viduka in de rug duwde, de Duitse scheidsrechter Fandel gaf geen strafschop. Een klein kwartier voor tijd schoot Kanouté op doel, de keeper kon in eerste instantie nog redden, maar in tweede instantie schoot Maresca de 0-2 binnen. Rochemback kreeg een gele kaart voor een overtreding waarvoor hij ook de rode kaart had kunnen krijgen. Middlesbrough geloofde er niet meer in, Sevilla kon zelfs nog 0-3 maken via opnieuw Maresca. Hij schoot vanaf net buiten het strafschopsgebied langs de keeper in de hoek.

Kort voor tijd werd het ook nog 0-4. Nu was Maresca die zijn schot gekeerd zag, maar Kanouté die nog kon binnen tikken. Scheidsrechter Fandel telde geen blessuretijd meer bij. Sevilla won verdiend de UEFA-Cup 2005/2006, al was het verschil niet zo groot met Middlesbrough als de score doet vermoeden.

Middlesbrough (Eng) - Sevilla (Spa) 0-4
'27 Luis Fabiano 0-1
'78 Maresca 0-2
'84 Maresca 0-3
'89 Kanouté 0-4

From Software komt met twee Kings Field games

From Software heeft bekend gemaakt dat ze twee delen van de RPG-serie Kings Field in ontwikkeling hebben voor de PSP. Kings Field Additional 1 verschijnt 20-07-06 in Japan en Kings Field Additional 2 komt 24-08-06.

Tussen de twee games is het mogelijk om data uit te wisselen; afhankelijk van hoe je het eerste deel speelt past het tweede deel zich daar op aan. Je kunt eveneens wapens en andere items overzetten.

Verdere informatie is nog niet bekend.

Ubisoft kondigt Haze aan

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat Free Radical bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe singleplayer shooter met de naam Haze. De game speelt zich af 25 jaar in de toekomst. Regeringen hebben militaire operaties uitbesteed aan schatrijke internationale ondernemingen. De speler kruipt in de huid van Jake Carpenter, een soldaat die recentelijk is gerecruteerd door de Mantel Army.

De soldaten van de Mantel Corporation hebben de beschikking over high-tech voertuigen, wapens en prestatie-verhogende middelen, biomedische hulpmiddelen. Hierdoor worden ze gevreesd door zowel terroristen, dictators en politieke vijanden van het bedrijf.

Het conflict begint in een land in Zuid-Amerika, dat verdeeld is door oorlog. De speler vecht tegen de rebellen van "The Promise Hand".
De levels zijn zowel in- als outdoor. Je zult voertuigen besturen door dampige moerassen en berglandschappen. In de multiplayer mode vecht je voor één van beide kampen. Ook is co-op mogelijk.

Een trailer van de game is hier te bekijken en te downloaden. De game staat voor een release in het begin van 2007.




Dirty Harry cast

Warner Bros. Interactive heeft vandaag bekend gemaakt dat Clint Eastwood, Gene Hackman en Lawrence Fishburne hun uiterlijk en stem gaan uitlenen aan de op de film franchise gebaseerde Dirty Harry game, die ontwikkeld wordt voor de Xbox 360 en PS3.

Gene Hackman zal te zien zijn als politie chef Al Bressler en Lawrence Fishburne zal eerwaarde Carlton Clay spelen. Clint Eastwood zal natuurlijk te zien zijn als Harry Callahan.

Griekse dubbel voor Olympiakos

Olympiakos Piraeus heeft voor de 22e keer de Griekse beker gewonnen. AEK Athene werd na rust overlopen: 3-0.

Olympiakos Piraeus moest het doen zonder de geblesseerde Rivaldo. Misschien verklaarde diens absentie de 0-0 tussenstand bij rust. Na de pauze domineerde Olympiakos en via Michalis Konstantinou, Nery Castillo en Vladan Ivic (eigen doel) werd de eindstand bereikt. Piraeus pakte enkele weken terug al de landstitel. AEK Athene strijdt nog met Panathinaikos om plaats twee, die voorronde Champions League inhoudt.

Rome: Federer, Roddick door

Andy Roddick en Roger Federer staan in de achtste finales van het Masterstoernooi van Rome. Roddick deed dat door Marcos Baghdatis opzij te zetten.

In een reprise van de achtste finale op de Australian Open trok Roddick nu wel aan het langste eind: 3-6, 6-1, 6-2. De Amerikaan serveerde aanvankelijk abominabel, en leverde vrij kansloos de eerste set in. Roddick herstelde zich door de tweede set met 6-1 te winnen, alvorens door te stoten naar de zege. ”Mijn opslag was verschrikkelijk. Ik moest er voor knokken”, aldus Roddick, die in de volgende ronde Greg Rusedski ontmoet.

Roger Federer werd serieus getest door Potito Starace, maar de thuisfavoriet kon niet verrassen: 3-6, 6-7. In de tweede set kwam Starace terug van een break om zelfs te mogen serveren voor setwinst. Uiteindelijk hervond Federer zijn ritme. Naast de Zwitser mogen ook Nikolai Davydenko (6-1, 3-6, 6-0 tegen Verdasco) en David Nalbandian (6-2, 6-4 tegen Mathieu) door. Rafael Nadal speelt later vandaag tegen Filippo Volandri.


Uitslagen:
Federer (Zwi/1) – Starace (Ita) 6-3, 7-6
Stepanek (Tsj/14) – Nieminen (Fin) 6-4, 7-6
Almagro (Spa) – Acasuso (Arg) 6-4, 2-6, 6-4
Davydenko (Rus/6) – Verdasco (Spa) 6-1, 3-6, 6-0
Nalbandian (Arg/4) – Mathieu (Fra) 6-2, 6-4
Martin (Spa) – Kiefer (Dui/13) 6-3, 7-6
Ramirez Hidalgo (Spa) – Safin (Rus) 0-6, 7-6, 7-6
Ancic (Kro) – Serra (Fra) 3-6, 7-6, 6-0
Roddick (USA/5) – Baghdatis (Cyp) 3-6, 6-1, 6-2
Rusedski (Eng) – Galvani (Ita) 7-6, 6-4
Monfils (Fra) – Ginepri (USA/16) 6-1, 4-6, 6-4
Santoro (Fra) – Hrbaty (Slw) 7-6, 6-3
Berdych (Tsj) – Malisse (Bel) 6-2, 6-1
Gonzalez (Chi/10) – Youzhny (Rus) 6-4, 5-7, 6-3
T. Johansson (Zwe/16) – Henman (Eng) – later
Nadal (Spa/2) – Volandri (Ita) - later

Schipper Brunel uit Volvo Ocean Race

Grant Wharington, schipper van de Brunel, verlaat de Volvo Ocean Race. Vanwege gezondheidsproblemen moet hij noodgedwongen uit de race stappen.

Wharington hield zich tegenover de media op de vlakte over de aard van zijn gezondheidsproblemen, maar zal zich bij terugkomst in zijn vaderland Australië direct laten onderzoeken.

De Australische schipper zal vervangen worden door crewlid Matt Humpries. Donderdag gaat de Volvo Ocean Race verder met de zevende etappe, die voert van New York naar Portsmouth.

[update] Comeback van Golden Axe

Sega heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe Golden Axe voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Het eerste deel in de serie verscheen in 1989 voor MegaDrive, Master System en de Arcade. Het nieuwe deel zal ontwikkeld worden door Secret Level. Exacte details van de game zijn nog niet bekend. Wel is verteld dat we een release kunnen verwachten in 2007.



Het originele Golden Axe

[update]
Inmiddels is ook een screenshot verschenen van de game



Frappante figuren kandidaat Italiaanse president

Icoon VerkiezingenEr zijn een paar curieuze figuren genoemd voor het Italiaanse presidentsschap. Zo zijn een dode Katholieke heilige, een rocker, en de dochter van Italië's laatste koning besproken voor de ambtenarenbaan. Dit is mogelijk door een geheime stemming tussen de politieke partijen, die ijverig naar een geschikte kandidaat zochten waar iedereen tevreden mee is.

Eén van de opmerkelijke kandidaten die ter sprake kwam was Padre Pio, een monnik uit de twintigste eeuw met het zogenaamde stigmata - wonden aan handen en voeten gelijk aan die van Jezus Christus aan het kruis. Pio is heilig verklaard in 2002, maar al gestorven in 1968. Nadat dit bekend was werd zijn naam onmiddellijk in de prullenmand gegooid.

Naast de heilige kwamen er twee discutabele stemmen binnen voor de dochter van de laatste Italiaanse koning, Umberto II. Zelfs de rocker Vasco Rossi werd genoemd als mogelijke regeringsleider. Degene die het werkelijk zal worden is inmiddels bekend: de 80-jarige voormalige communist Giorgio Napolitano is de nieuwe president.


Vasco Rossi

Beatboxen

Spugen in een mic is niet zo moeilijk. Moeilijker wordt het als je voor publiek staat en zij gaan je beoordelen. Vraag dat maar aan ons aller bekende Udo, die we vorig jaar al eens op de weblog hebben mogen verwelkomen.

Dat kunnen anderen beter, neem nou eens deze gozer. Daar kwam diamondvoodoo mee aan in de submit.
Je moet hem niet op je feestje hebben, want na drie minuten weet je het wel. Maar goed, hij doet het 6 minuten. Volhoudertje dus.

Je houdt natuurlijk baas boven baas, en Yuri Lane mag je best baas noemen.

Screens en info Super Dragon Ball Z

Na de arcade komt Super Dragon Ball Z ook naar de PlayStation 2, naast de al aangekondigde Dragonball Z Budokai Tenkaichi. De game zal wel stukken minder characters kennen; slechts een stuk of twaalf. Onder deze twaalf vinden we wel Chi-Chi, de vrouw van Goku. Een character die nog niet in de Budokai serie is verschenen. Op grafisch gebied zal de game er mooier uitzien door concealment-shading.

Atari heeft aangekondigd dat de game volgende maand zal verschijnen.






[update]World of WarCraft Alliance ras onthuld

Voor de aankomende expansion van World of WarCraft was het al bekend dat de Horde Blood Elves als speelbaar ras erbij kregen, maar het ras voor de Alliance is een tijd lang stilgehouden. Vandaag heeft Blizzard bekend gemaakt dat de Draenei het andere nieuwe ras zijn.


“Lots of players have wanted to play demons, and Draenei are the closest you can get to looking like an Eredar,” Jeff Kaplan, one of the game’s top designers, said in an interview. “They have these cool forehead features, and one of the customization features is switching around these facial features and the tendrils hanging beneath the chin and so on.”

[update]
Er zijn inmiddels ook beelden verschenen van de Draenei.




[update] Duck Hunt komt terug op de Wii

Volgens IGN komt er een vervolg op Duck Hunt, de bekende NES-game, uit op de Nintendo Wii. De game zal je waarschijnlijk kunnen besturen door met de Wii-controller te schieten. Of de trouwe viervoeter in dit deel ook weer terug komt is niet bekend, maar de game zou op de beursvloer van de E3 aanwezig zijn dus dan zal er ongetwijfeld meer bekend worden.



Update:
Het is zeer waarschijnlijk dat er toch een lightgun uitbreiding zal worden uitgebracht voor de Wii, zodat het spel alsnog op de originele manier kan worden gespeeld.
De lightgun zal hoogstwaarschijnlijk een extensie worden van de bestaande "wii-mote" controller. De mogelijkheid dat het een losstaande controler zal worden zoals met het orgineel op de NES is daarentegen niet uitgesloten.

Update 2

Er is een foto verschenen die van de light gun zou zijn. Zo te zien is het een toevoeging waar je de Wii-mote in doet zodat je makkelijker kan richten.





MTV: respect voor de moffen Duitsers

The GermansMuziekzender MTV wil dat de Nederlanders meer respect gaan opbrengen voor de oosterburen, oftewel De Duitsers. Vanaf morgen zal er een spotje worden uitgezonden dat jongeren bewust moet maken van hun eigen gedrag en vooroordelen, en moet laten nadenken over wat ze zeggen.

Het filmpje 'Holland, Respect Your Neighbours' is gemaakt met het oog op het WK voetbal. MTV vindt dat onterechte vooroordelen over Duitsers onder Nederlanders vanzelfsprekend zijn geworden en stelt dat jongeren die meningen zonder nadenken van elkaar overnemen. In de soortgelijke campagne Love Your Family probeerde de zender kort geleden ook al eens de kijkers te laten nadenken over het belang van respect voor de familieleden.

Elfjarige Britse bevalt van zoontje

Icoon BuitenlandsEen elfjarig meisje heeft afgelopen vrijdag in een toilet in het Hillingdon-ziekenhuis in het oosten van de Britse hoofdstad Londen het leven geschonken aan een jongetje. In verband hiermee heeft de politie dinsdag een 37-jarige man aangehouden. Over de precieze band tussen het vermoedelijk Afrikaanse meisje en de man heeft de politie geen details vrijgegeven.

Het meisje werd in het ziekenhuis opgenomen wegens hevige buikpijn. Toen ze voorafgaand aan het onderzoek het toilet bezocht beviel ze aldaar van het kind. "Het was verbijsterend. Ze was zelf nog maar een kind. Toen zij op het toilet ging zitten, kwam het hoofdje er al uit. De vroedvrouw was nog niet eens in de buurt", aldus één der medewerkers van het ziekenhuis.

Moeder en kind zijn inmiddels door de kinderbescherming onder hoede genomen, de man is hangende het onderzoek op borgtocht vrijgelaten, onder de voorwaarde dat hij zich in juli weer op het politiebureau meldt.
Met dank aan Jesse, reintje17 en kahaarin voor de submit.

Eerste screenshot Army of Two

Een tijdje terug kondigde Electronic Arts aan dat ze niet langer alleen nog maar sequels en standaard games wilden gaan uitbrengen, nee ze zouden nu ook voor originaliteit en echte kwaliteit gaan. Een van de games waarmee EA dat wil doen is Army of Two. Army of Two zal vooral draaien om de co-op gameplay, vandaar de naam, al zal de game natuurlijk ook voor één persoon speelbaar zijn. EA wil met deze game ook de lat van de AI stukken hoger gaan liggen waardoor hij onmogelijk naar de current-gen consoles kon.

Army of Two zal waarschijnlijk volgend jaar verschijnen voor Xbox 360 en PlayStation 3.



FIFA publiceert op 18 mei WK-ploegen

De wereldvoetbalbond FIFA zal pas op 18 mei om 12.00 uur 's middags de definitieve spelerslijsten voor het WK in Duitsland op zijn internetsite publiceren.

Op uiterlijk 15 mei moeten de bondscoaches hun ploeg met 23 namen bekend maken. Volgens de FIFA lukt het om administratieve redenen niet om de lijsten meteen openbaar te maken.
Diverse bondscoaches, onder wie Guus Hiddink, hebben hun lijst van 23 spelers al bekend gemaakt.

Cocu weer fit

Bondscoach Marco van Basten heeft woensdag met achttien fitte spelers een groepstraining afgewerkt in Katwijk. Net als op dinsdag stonden de internationals twee uur op het veld. Phillip Cocu nam ook deel aan de groepstraining.

De aanvoerder van PSV moest dinsdag nog, wegens lichte spierklachten, een aangepast programma afwerken. Donderdag hervat Oranje de vierdaagse oefensessie met een ochtendtraining. Donderdagavond speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje. Voor die wedstrijd zijn al meer dan vierduizend kaarten verkocht.

Europoliticus wil belasting op e-mail en sms

Alain LamassoureEen kleine belasting op sms-berichten en e-mails. Een Franse europarlementariër heeft zich daarvoor uitgesproken. Alain Lamassoure van de centrumrechtse UMP denkt dat overheden zo een grote nieuwe bron van inkomsten kunnen verwerven. "De economische waarde van globalisatie zit vooral in het informatieverkeer. Waarom zouden we daar dan geen belasting op heffen?", vindt Lamassoure.

De politicus ontvouwde zijn plan tijdens een bijeenkomst van een financiële werkgroep die de toekomstige begroting van de Europese Unie bespreekt. "In Frankrijk kost een sms'je 15 cent. We zouden het kunnen belasten met 1,5 cent of minder", denkt hij. Voor een e-mail zou per bulk van 1000 een eurocent moeten worden afgedragen. "Dat is zo goed als niks, maar er worden miljarden mailtjes per dag verstuurd, zodat het toch een grote bron van inkomsten kan zijn."

De inkomsten zouden deels ten goede aan de nationale overheden moeten komen en deels aan de Europese Unie. "Een kleine belasting op een sms van Parijs naar een andere Franse stad zou naar de Franse overheid gaan, maar belasting op e-mails en sms-berichten van Parijs naar Rome zou ten goede komen aan de EU-begroting."

Trailer van GoPets, nog meer diertjes voor de DS

Na Nintendogs en de diertjes van Animal Crossing komt er weer een nieuwe dierensim naar de Nintendo DS: GoPets. In GoPets is het de bedoeling dat je de diertjes opvoedt en ze zo hun eigen karakter ontwikkelen. Via Wi-Fi is het mogelijk minigames te spelen met je diertjes en items te ruilen met andere GoPets bezitters. Een releasedate voor GoPets is nog niet bekend. Wel kun je *hier* een trailer bekijken en hebben we een screenshot voor je:



Legendarische Stronghold op komst

Tijdens de E3 hebben Firefly Studios en 2K games wat meer informatie vrijgegeven over de nieuwste Stronghold game. Het spel, getiteld Stronghold Legends, is gebaseerd op Middeleeuwse legenden. Je kruipt dan ook in de huid van Koning Arthur, graaf Vlad Dracula, Siegfried en vele anderen. Naast deze helden is het unit palet ook uitgebreid met een aantal fantasy units als draken, demonen, weerwolven, enzovoorts.

De feiten op een rijtje:


* 24 missions over 3 unique campaigns - Featuring hero characters King Arthur and his Knights of the Round Table, Count Vlad Dracul, and the heroic sagas of Dietrich von Hildebrand.
* More weapons – twice as much siege equipment and castle traps (werewolf launchers, infernal balls, stake hurlers, tunnel systems, dragon harpoons, dispel bombs, magic gardens) than in any previous Stronghold title.
* More castles - 3 unique castle styles to build.
* More unit types - 31 unit types.
* Map Editor – 3 landscape types, which can be mixed on the same map.
* New mode - All new skirmish mode.
* Multiplayer - 4 player multiplayer.

De game staat gepland voor herfst dit jaar.

Van den Eede wil terug naar België

In een interview met de Gazet van Antwerpen heeft Bart van den Eede gezegd dat zijn voetbaltoekomst in België ligt. De 28-jarige spits heeft bij NEC een aflopend contract en wil graag terugkeren naar zijn vaderland.

"Sportief en financieel blijf ik misschien beter in Nederland, maar het is vooral een sociale beslissing. Ik heb gebouwd in Hamme en dit jaar is ons derde kindje geboren. Bovendien heb ik een rotseizoen achter de rug en wil ik weer plezier beleven aan het voetbal", aldus Van den Eede, die in Nederland ook gespeeld heeft bij FC Den Bosch, NAC Breda en Willem II. Westerlo heeft inmiddels al naar Van den Eede geïnformeerd.

Britney Spears opnieuw in verwachting

Icoon ShowbizzSamen met haar acht maanden oude zoontje Sean Preston heeft Britney Spears gisteren de werkelijke reden van haar plotseling toegenomen gewicht uit de doeken gedaan. Het popsterretje bevestigde de geruchten dat zij in verwachting zou zijn van een tweede kindje, toen ze gisteravond onverwachts te gast was bij David Letterman.

Hardnekkige verhalen deden reeds enkele weken de rondte over een tweede baby; zo zou ze in Parijs gespot zijn in een exclusieve baby boutique. Vorige week leek eindelijk het verlossende woord te komen doordat Britney de pers te woord wilde staan. Later zag zij echter daarvan af.

Wie denkt dat de moeder slechts een dom blondje is, komt bedrogen uit. Nog steeds is ze aardig mondig, want toen Letterman doorvroeg over haar zwangerschap antwoordde ze: "Maak je geen zorgen Dave, jij hebt hem niet gemaakt." Het verwachte kind zal voor Britney haar tweede zijn, maar voor haar man en tevens wannabee rapper Kevin Federline is het alweer zijn vierde.


Britney: Hit me baby one more time

Pechtold wil D66-lijst gaan trekken

Alexander PechtoldAlexander Pechtold wil lijsttrekker worden van D66. De minister van Bestuurlijk Vernieuwing zal zijn kandidatuur vanavond bekendmaken op een partijbijeenkomst in Hengelo, zo bevestigen ingewijden. Pechtold, voormalig partijvoorzitter en burgemeester van Wageningen, is de eerste die zich officieel kandidaat stelt.

Pechtold zal vanavond een toespraak houden over zijn kandidatuur. De leden van de Democraten 66 beslissen tussen 8 en 23 juni over de man of vrouw die de kleinste coalitiepartij naar de verkiezingen van 2007 moet gaan leiden. Op een partijcongres op 24 juni wordt vervolgens duidelijk op wie de keuze gevallen is. Behalve Pechtold worden fractievoorzitter Lousewies van der Laan en europarlementariër Sophie in 't Veld als mogelijke kandidaten genoemd. Zij hebben echter nog geen uitsluitsel gegeven of ze in de race zullen zijn.

Met dank aan Meng voor de submit.

Schut klaar voor rentree

Het lijkt erop dat Alje Schut eindelijk weer eens speelminuten zal gaan maken voor FC Utrecht. De verdediger is al veertien maanden uit de roulatie, maar hij denkt dat hij aankomende zaterdag een helft mee kan spelen in de oefenwedstrijd tegen Oosterhout.

Schut raakte vorig jaar april ernstig geblesseerd aan zijn knie in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het herstel verliep erg moeizaam en de inmiddels 25-jarige verdediger moest in de tussentijd ook enkele keren tegenslagen verwerken.

De verdediger is erg blij dat hij weer kan spelen. "Al ben ik fysiek niet optimaal en ook nog niet geheel pijnvrij. Ik moet nog werken aan mijn spierkracht door veel te trainen en te spelen. Maar ik zie duidelijk vooruitgang. Dat is het belangrijkste. Ik richt me op de eerste training van het nieuwe seizoen. Daar kijk ik al naar uit. Al moet ik tussendoor dan niet geconfronteerd worden met kleine blessures, zoals je wel vaker ziet bij spelers die er langere tijd uit zijn geweest."

Schut heeft inmiddels ook al weer meegedaan met een training van de club uit de Domstad en ook al mee gedaan met een partijtje voetbal. "Het was even wennen, maar heerlijk om na zo'n lange tijd weer op het veld te staan."

Britse ufo-hacker mag worden uitgeleverd

Gary McKinnonDe 40-jarige computerexpert Gary McKinnon mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft een Britse rechtbank besloten. McKinnon zou schuldig zijn aan de grootste militaire hack aller tijden. Hij zocht in computers van de NASA en de Amerikaanse overheid naar foto's die het bestaan van ufo's bewijzen.

Tevens hoopte McKinnon informatie te vinden over een geheime technologie die gratis energie mogelijk maakt. Hij was ervan overtuigd dat de autoriteiten in de VS deze zaken geheim hielden. In totaal zou de computerexpert zijn binnengedrongen in 97 niet door een wachtwoord beveiligde computers, over een periode van enkele jaren. Hiervoor kan hij een celstraf krijgen van maximaal 70 jaar en een boete van 1,75 miljoen dollar.

De hacker, die altijd volgehouden heeft geen kwaad in de zin te hebben, gaat tegen het besluit van de rechter in beroep. Hij is bang dat de VS een show van de uitlevering gaat maken, en vreest in Guantanamo Bay te worden opgesloten. Volgens de Amerikaanse aanklagers is dat onzin.

'Frodo' is de nieuwe stem van Spyro

In 'The Legend Of Spyro keert de speler terug naar de jeugd van de paarse draak en leren we over hoe hij de gameheld werd die we tegenwoordig kennen. Eén ding zal menig gamer in ieder geval bekend in de oren klinken, en dat is de stem van de held: Vivendi heeft acteur Elijah Wood, bij het grote publiek beter bekend als Frodo Baggins uit The Lord Of The Rings gestrict om de stem van de draak in te spreken.

De belangrijkste acteurs in de cast:

Elijah Wood (The Lord Of The Rings) - Spyro
David Spade (The Benchwarmers) - Sparx
Gary Oldman (Harry Potter) - Ignitus

The Legend of Spyro belooft een nieuw leveldesign gefocussed op actie in combinatie met een film-achtige verhaallijn. Verwacht deze game in Oktober 2006 op de PS2, Xbox, Gamecube, GBA en DS.

Eén op de twee Berlijners is het WK nu al zat

Voor veel Nederlanders kan het WK niet snel genoeg beginnen, maar in Berlijn denken ze daar toch net iets anders over. Eén op de twee inwoners uit de Duitse hoofdstad is het WK-gebeuren nu al weer zat.

Om precies te zijn bleek uit een enquete dat 49 procent van de Berlijners horendol wordt van alle WK-commotie. Problemen die men ziet zijn het vooruitzicht van transportproblemen en afgebakende zones in de stad. 'Afschuwelijk' is de term, die veel ondervraagden deze problematiek typeren.

Boetes bij te klein of fout huisnummer

Icoon BinnenlandsWoon je in Utrecht? Dan kun je het beste even naar buiten gaan en je huisnummerbordje opmeten en nakijken. Binnenkort loop je namelijk het risico op een boete van 335 euro als je huisnummer niet goed leesbaar is, niet groot genoeg is, of niet overeenkomt met het kadaster. Het bordje moet negen centimeter hoog zijn. Verder moet het bordje ook nog 'doeltreffend' en 'herkenbaar' zijn.

De nieuwe regels zijn nog niet goedgekeurd, maar het ligt in de lijn der verwachting dat dat binnenkort wel het geval zal zijn. Op dit moment gebeurt het namelijk te vaak dat huiseigenaren zelf huisnummers verzinnen op gebouwen of terreinen die nog niet door de gemeente genummerd zijn. Dat wekt verwarring in de hand voor belastingzaken, de post en de brandweer.

Overigens is het niet de bedoeling om meteen na invoering van de nieuwe regels op pad te gaan om boetes uit te schrijven. Eerst moet worden nagegaan waar precies de huisnummers niet met die van de gemeente overeenkomen. Daarna krijgt de eigenaar eerst nog de kans om alsnog een goed bordje op te hangen. Het is daarbij niet toegestaan om zelf een bordje te knutselen, maar verwacht wordt dat daar in de praktijk niet te moeilijk over gedaan zal worden als het groot genoeg en goed leesbaar is.

Huisnummer
Binnenkort niet meer toegestaan in Utrecht?

Klöden maakt eind mei rentree

De Duitse wielrenner Andreas Klöden zal eind mei weer gaan fietsen. De Duitser zal aan de start komen in de Bayern Rundfahrt. Eind maart kwam hij zwaar ten val tijdens een training en liep toen een schouderblessure op.

Vorig jaar won de T-Mobile Teamrenner de laatste rit in de Bayern Rundfahrt, dit nadat hij maandenlang had gesukkeld met zijn vorm. Deze etappewedstrijd van de buitencategorie begint op 24 mei en eindigt op 28 mei.

Wii zal gebruiken maken van Opera

Opera Software heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe Wii console de opera browser zal gebruiken. De gebruikers van de Wii console zullen in staat zijn om te browsen op hun machines;
"Nintendo is clearly visionary in leading the gaming industry into the new era in gaming, and a wonderful partner for Opera, […] We are thrilled to expand our partnership with Nintendo, and work with them to deliver the best gaming experience on the Wii console and the Nintendo DS™."
aldus Jon von Tetzchner, CEO van Opera Software.



Genyo Tadeka van Nintendo had er het volgende over te zeggen:
"For our Wii console launch in 2006, we required a browser that was fast and secure with support for the latest standards including AJAX. Opera proved perfect for our purposes and is an exceptional addition to both the Nintendo DS and the Wii console,"

Tussen het gamen door zullen gebruikers de Wii controller kunnen gebruiken om naar hun favoriete websites te browsen.

War Front: Turning Point screenshots

Uitgever CDV heeft vier nieuwe screenshots vrijgegeven van de WW2 RTS War Front: Turning Point. War Front: Turning Point speelt zich af in een alternatieve realiteit waarin Hitler in het begin van het Nazi-rijk vermoord is. De speler kan in de game de controle op zich nemen van allerlei experimentele voertuigen waar met name de Duitsers aan bezig waren. In de game volg je ook niet het gewone verloop van de oorlog, zo heb je de mogelijkheid D-Day te stoppen of spelende als de Westerse geallieerden nog eerder Berlijn te bereiken dan het Rode leger.

War Front: Turning Point zal eind september bij ons in de schappen liggen.





Ljubicic naar Ordina Open

De Kroaat Ivan Ljubicic komt naar de Ordina Open. De directeur van het toernooi, Marcel Hunze, heeft dit bekend gemaakt.

Bij het evenement, dat aankomend maand plaatsvind, is de Kroaat als de huidige nummer vier van de wereld de hoogst gerangschikte speler. Zijn landgenoot Marco Anic verdedigt bij het toernooi in Rosmalen zijn titel. Aanvankelijk was het nog onzeker of hij zou komen, maar hij heeft zijn aanwezigheid toegezegd.

Voor zowel Raemon Sluiter als Sjeng Schalken ligt een wildcard klaar, maar het is onzeker of Schalken aanwezig zal zijn. De Limburger heeft sinds februari niet meer gespeeld.

Radio Veronica deelt morgen wiet uit

Radio Veronica-dj Patrick Kicken geeft morgen in zijn ochtendshow zakjes wiet cadeau. Morgen is het op de kop af 25 jaar geleden dat reggae-legende Bob Marley overleed. Luisteraars kunnen tussen 05:00 en 09:00 uur hun favoriete Marley-song aanvragen. Wordt hij gedraaid, dan ontvang je een zakje wiet.

Kicken: ''Bob Marley is met recht de grootste reggae-artiest aller tijden. Jammer dat hij zo vroeg aan zijn einde moest komen. Gelukkig hebben we zijn muziek nog! Onder het genot van een stickie in de zon, staan we in stijl stil bij zijn overlijdensdag.''


Te winnen bij Kicken Wordt Wakker.


Met dank aan s7eph4n voor de submit.

Destroy All Humans 2 screenshots

Er zijn nieuwe screenshots verschenen van Destroy All Humans 2. DAH is een soort GTA-game die zich in de jaren ’60 afspeelt. De speler bestuurt een buitenaards wezen en heeft als doel zoveel mogelijk chaos op aarde te creëren. De belangrijkste feature in het vervolg zal een multiplayer co-op mode zijn.

Destroy All Humans 2 wordt ontwikkeld voor de Xbox en de Playstation 2 en zal dit najaar in de winkels liggen.



Ajax wil Blind en Krol voor de club behouden

Ajax heeft een poging gedaan de vanmorgen ontslagen Danny Blind en zijn assistent Ruud Krol voor de club te behouden.

De directie van de Amsterdammers heeft de twee voorgesteld in een andere rol werkzaam te blijven bij de club. "Het zijn twee clubiconen, met een lange staat van dienst bij Ajax. De tijd zal zijn werk moeten doen", aldus technisch directeur Martin van Geel.

Het overleg met Krol en Blind over een andere functie heeft echter tot op heden nog tot niets geleid. Met de andere assistent van Blind, Gerard van der Lem, is niet gesproken over een langer verblijf bij Ajax. Keeperstrainer Fred Grim kan wel in Amsterdam blijven werken, hij heeft de aanbieding in beraad.

LOTR Online: Shadows of Angmar screenshots

Er wordt al jaren gewerkt aan een Massive Multiplayer Online RPG gebaseerd op de literaire werken van J.R.R. Tolkien. Deze ging eerst door het leven als Middle Earth Online, maar is later van naam veranderd naar The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar. Je hoeft in deze game niet de held uit te hangen zoals de hoofdpersonen in film, maar je kunt ook de kant van het kwade aanhangen en een schaduw proberen te werpen over Middle-Earth. Naast de verschillende rassen heb je ook de keuze uit zes verschillende klasses Champion, Captain, Guardian, Hunter, Burglar Minstrel en Lore-master.



Telegraaf-journalisten verhoord

JustitieJustitie verdenkt De Telegraaf-verslaggevers Joost de Haas en Bart Mos van het schenden van staatsgeheimen. Daarop staat een maximumstraf van zes jaar cel. Gisteren werd het duo urenlang aan de tand gevoeld in een onderzoek naar het uitlekken van staatsgeheimen over topcrimineel Mink K.

De Haas en Mos weigerden echter antwoord te geven op vragen hoe ze aan het materiaal waren gekomen. Ze beriepen zich op hun journalistieke verschoningsrecht. De twee journalisten moesten ook DNA-materiaal afstaan. Het is voor het eerst dat dit gebeurt bij verslaggevers.

Kwalijk
De Telegraaf onthulde in januari dat geheime stukken van de inlichtingendienst AIVD circuleren in het criminele milieu. Die stukken zouden afkomstig zijn geweest van voormalig geheim agent Paul H., die nu gevangen zit. Volgens De Telegraaf is men indertijd overgegaan tot publicatie van de staatsgeheime dossiers, omdat daarin melding werd gemaakt van verdenkingen over corruptie in de hoogste kringen van politie en justitie. Het maatschappelijk belang was volgens de krant hoger dan het geheim. Dat gold volgens de redactie ook voor de melding van het feit dat deze dossiers op straat waren beland.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) noemt het ''uiterst kwalijk'' dat de journalisten op de korrel worden genomen door justitie. Dit is al het zoveelste incident waarmee de relatie tussen de Nederlandse justitie en de media verder onder druk komt te staan, aldus de NVJ. De vereniging heeft De Telegraaf juridische ondersteuning aangeboden en wil overleg met het Openbaar Ministerie.

Met dank aan RHArcher voor de submit.

[Update] Upcoming Wii games

Nintendo heeft Gamespot verteld welke third party games er allemaal in ontwikkeling zijn op dit moment:

Activision
-Tony Hawk's Downhill Jam
-Marvel: Ultimate Alliance
-Call of Duty 3

AQ Interactive
-Boxing Action (currently untitled)

Atari
-Dragon Ball Z Budokai: Tenkaichi 2

Atlus
-Trauma Center: Second Opinion

Banpresto
-Family Action Game (currently untitled)

Buena Vista Games
-Disney's Chicken Little: Ace in Action
-Disney's Meet the Robinsons

Capcom
-Resident Evil game

D3Publisher
-SIMPLE series
-Original Action Game (currently untitled)

Eidos
-Title TBD

Electronic Arts
-Madden NFL '07
-Medal of Honor Airborne

Epoch
-Title TBD

From Software
-Action game (currently untitled)

Genki
-Title TBD

Hudson Soft
-Bomberman Land
-Flight Game (currently untitled)

Jaleco
-Title TBD

Koei
-Sengoku Action

Konami Digital Entertainment
-Elebits
-Soccer Game (currently untitled)

Majesco
-Bust-A-Move Revolution

Marvelous Interactive
-Bokujo Monogatari ("Ranch Story" )
-Heroes
-Kawa no Nushitsuri
-Original simulation game (currently untitled)

Mastiff
-Mr. D. Goes to Town (working title)

Midway Games
-The Ant Bully
-Happy Feet

Milestone
-New Vertical Scrolling Shooting Game
-New Action Game

MTO
-Character Action Game (currently untitled)
-SAN-X All-Star Revolution

Namco Bandai Games
-Final Furlong
-Mobile Suit Gundam
-SD Gundam G Breaker
-Digimon
-One Piece Unlimited Adventure
-New Action Game (currently untitled)
-New RPG (currently untitled)
-Tamagotchi
-Title TBD

Natsume (developed by Marvelous)
-Harvest Moon

Sega
-Super Monkey Ball Banana Blitz
-Sonic Wild Fire

SNK
-Metal Slug Anthology

Spike
-Necro-Nesia
-Jawa

Square Enix
-Codename: Final Fantasy Crystal Chronicles: Crystal Bearers
-Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors

Taito
-Turn IT Around!!
-Let's go by train!
-Cooking Mama--Cooking with International Friends

Tecmo
-Super Swing Golf PANGYA

The Game Factory
-Title TBD

THQ
-Avatar: the Last Airbender
-SpongeBob SquarePants: Creature from the Krusty Krab
-Disney/Pixar Cars

Tomy
-Action Game (currently untitled)
-Battle Action (currently untitled)

Ubisoft
-Open Season
-Rayman Raving Rabbids
-Red Steel

Vivendi Universal Games
-Title TBD

Warner Bros. Interactive Entertainment
-Title TBD

Sommige van deze games, zoals bijvoorbeeld Red Steel, zullen speelbaar zijn op de E3.

Update 16:30

We kunnen de games van Nintendo toevoegen aan het lijstje:

Disaster: Day of Crisis™
Excite Truck™
Fire Emblem™
Metroid® Prime 3: Corruption
Project H.A.M.M.E.R. ™
Super Mario® Galaxy
The Legend of Zelda®: Twilight Princess
WarioWare™: Smooth Moves
Nintendo
Wii Sports

Hellboy voor de next-generation

Konami heeft bekend gemaakt dat Krome Studios bezig is met de ontwikkeling van een game gebaseerd op Hellboy. De game zal waarschijnlijk gemaakt worden naar de comics en misschien met enige invloed uit de in 2004 uitgekomen film.
In de game zal je vrijwel alles aan de omgevingen kunnen slopen. Stenen die van een gesloopte muur komen kun je vervolgens weer gebruiken als wapens.

Hellboy zal ergens in 2007 verschijnen voor Xbox 360, PS3 en PSP.







Lijst Upcoming DS games

Last, but zeker not least, de Nintendo DS:

Activision:
Over the Hedge™ May 2006
X-Men™: The Official Game May 2006
Marvel™: Ultimate Alliance Q4 2006
Tony Hawk’s Downhill Jam™ Q4 2006

American Game Factory:
Miss Spider: Harvest Time Hop and Fly May 2006
Strawberry Shortcake: Strawberryland Games Q3 2006
Cartoon Network Grand Prix Q4 2006
Code Lyoko Q4 2006
Garfield: Tale of Two Kitties Q4 2006

Atari:
Arthur & The Minimoys November 2006
Totally Spies! 2 (working title) November 2006

Atlus:
Contact July 2006
Deep Labyrinth Q4 2006

Bethesda Softworks:
Star Trek Tactical Assault Fall 2006

Buena Vista:
Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest June 2006
Disney’s American Dragon: Jake Long Attack of the Dark Dragon August 2006
The Suite Life of Zack & Cody August 2006
Spectrobes September 2006
Chicken Little: TBD October 2006
Disney’s The Little Mermaid: Ariel’s Undersea Adventure October 2006
Hannah Montana October 2006
That’s So Raven: Psychic on the Scene October 2006
Disney’s Herbie November 2006
Disney’s Kim Possible: Global Gemini November 2006
Meteos: Disney Edition November 2006
Disney’s Meet the Robinsons March 2007

Capcom:
Mega Man ZX September 2006
Phoenix Wright Ace Attorney 2 October 2006

Codemasters:
Micro Machines® V4 June 2006

D3:
Break’em All July 2006
Hi Hi Puffy AmiYumi: The Genie and the Amp July 2006
Fossil League D.T.C. Q3 2006
Dreamworks Flushed Away October 2006
Warlords Champions Q4 2006

Destination Software:
Risk / Battleship / Clue / Connect 4 / Trouble / Sorry October 2006
B-17 Flying Fortress / Silent Running November 2006
Lionel Trains - On Track Q4 2006
Princess Natasha: “Student ~ Secret Agent ~ Princess” Q4 2006
Uno / Uno Skipbo / Uno Freefall Q4 2006
Uno 52 Q1 2007

Eidos:
Tomb Raider Legend September 2006

EA:
Madden NFL ’07 August 2006
Superman Returns June 2006

Kemco:
Spy Vs Spy: M.A.D (Mutually Assured Destruction) Q4 2006
Top Gear: Downforce Q4 2006

Konami:
Lunar Knights: Vampire Hunters November 2006
Xiaolin Showdown November 2006
Castlevania Portrait of Ruin Fall 2006
Death Jr. and the Science Fair of Doom Fall 2006
Marvel Trading Card Game Fall 2006
My Frogger Fall 2006
Steel Horizon Fall 2006
Winx Club: Shadow of the Phoenix Fall 2006
Winning Eleven Pro Evolution Soccer Spring 2007

LucasArts:
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy September 2006

Majesco:
Dino Master May 2006
Cooking Mama (working title) Q4 2006
Mech Assault: Phantom War TBA 2006
Monster Bomber TBA 2006

Midway Games:
Happy Feet Q4 2006

NAMCO BANDAI Games:
Point Blank June 2006

Natsume:
Harvest Moon DS June 2006
Freedom Wings July 2006
Puzzle de Harvest Moon (working title) August 2006

Nintendo:
New Super Mario Bros.® May 15, 2006
Big Brain Academy™ June 5, 2006
Magnetica™ June 5, 2006
Sudoku Gridmaster June 26, 2006
Tenchu®: Dark Secret™ Aug. 21, 2006
Mario™ Hoops 3-on-3 Sept. 11, 2006
Mario vs. Donkey Kong™ 2: March of the Minis Sept. 25, 2006
Pokémon® Mystery Dungeon: Blue Rescue Team Sept. 18, 2006
Star Fox® DS Sept. 25, 2006
Children of Mana® Q4 2006
Clubhouse Games™ Q4 2006
Custom Robo™ Arena Q4 2006
Elite Beat Agents™ Q4 2006
Magical Vacation (working title) Q4 2006
Pokémon® Ranger Q4 2006
The Legend of Zelda®: Phantom Hourglass Q4 2006
Yoshi’s Island® 2 Q4 2006
Diddy Kong® Racing DS Q4 2006
Hotel Dusk: Room 215™ Q4 2006
Chibi-Robo™: Park Patrol TBA
Kirby™ TBA
Archaic Sealed Heat TBA
DK™: King of Swing DS TBA
DS Air TBA

SEGA:
Charlotte’s Web Q4 2006

SNK:
SNK VS CAPCOM: Card Fighters Clash October 2006

Square-Enix:
Dragon Quest Heroes: Rocket Slime September 2006
FINAL FANTASY III September 2006

Summitsoft:
Mini RC Rally May 2006

Telegames:
Ultimate Brain Games TBA
Ultimate Card Games TBA
Ultimate Puzzle Games TBA

THQ:
Disney/Pixar Cars June 2006
Monster House July 2006
Alex Rider: Stormbreaker August 2006
Danny Phantom: Urban Jungle September 2006
Avatar: The Last Airbender October 2006
Bratz Diamondz October 2006
Nicktoons Vortex Island October 2006
Scooby Doo 07 October 2006
SpongeBob SquarePants: Creature from the Krusty Krab October 2006

Ubisoft:
Open Season September 2006
Rayman November 2006

Vivendi:
The Legend of Spyro: A New Beginning October 2006
Crash Boom Bang! October 2006
Eragon November 2006

Warner Bros. Interactive Entertainment:
Tom and Jerry Tales™ Q4 2006

Alleen echt light mag nog light heten

Icoon GezondheidFabrikanten mogen niet meer te kust en te keur hun producten 'light' of 'goed voor het hart' noemen. Dit soort aanprijzingen moet voortaan wetenschappelijk kloppen. Daarbij mogen gezondheidsbeweringen alleen nog vermeld worden indien ook eventuele nadelen worden opgesomd. Op een pak zoete yoghurt mag staan '0 procent vet', maar dan moet het pak ook melden dat er veel suiker in zit.

De grootste fracties in het Europarlement hebben hierover een overeenstemming bereikt, welke naar verwachting vandaag goedkeuring krijgt van de EU-landen. Fabrikanten moeten hun beweringen gaan voorleggen aan het Europese agentschap voor veilig voedsel EFSA, zo meldt Europarlementslid Dorette Corbey (PvdA). Voor beweringen die gericht zijn op kinderen, zoals bijvoorbeeld 'bevordert de groei', komen zwaardere regels. Ook merknamen dienen wetenschappelijk te kloppen, een afslankmiddel mag dus niet zomaar 'Slimfast' heten.

Wijn en andere alcoholhoudende drank waren het belangrijkste twistpunt tussen de afgevaardigden in het europarlement. Zo willen Zuid-Europese landen graag slogans als 'verrijkt met vitamines' gebruiken, waar Corbey eigenlijk tegen elke aanprijzing van alcohol als zijnde gezond is. Besloten werd om enkel beweringen over calorieën en alcoholpercentages op sterke drank toe te staan. Volgens Corbey is het belangrijk dat de wetgeving er gaat komen. "De wildgroei in beweringen is zeer onwenselijk, want die is misleidend voor consumenten. Uit onderzoek van Europese consumentenorganisaties blijkt dat mensen de beweringen geloven en dat ze aanzetten een product te kopen."

Met dank aan hav0c voor de submit.

Lijst van Upcoming Cube games

Na de GBA en Wii nu ook een lijst met Upcoming Cube games:

2K Games:
MLB 2K6 May 2006

Activions:
Over the Hedge™ May 2006
X-Men™: The Official Game May 2006

Atari:
Backyard Baseball 2007 June 2006
Backyard Basketball 2007 Nov 2006

Buena Vista Games:
Disney’s Meet the Robinsons March 2007

D3:
Dreamworks’ Flushed Away October 2006

Eidos:
Tomb Raider Legend September 2006
Bionicle Heroes October 2006

Electronic Arts:
Madden NFL ’07 August 2006

LucasArts:
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy September 2006

Midway Games:
The Ant Bully Q3 2006

Namco:
Pac-Man World Rally July 2006
One Piece: Grand Adventure (formerly Grand Battle 2) August 2006
Baten Kaitos® Origins Sept. 25, 2006

Nintendo:
DK™ Bongo Blast Q4 2006
Super Paper Mario™ Q4 2006
The Legend of Zelda®: Twilight Princess Q4 2006

SEGA:
Super Monkey Ball Adventure Summer 2006

THQ:
Disney/Pixar Cars June 2006
Monster House July 2006
Avatar: The Last Airbender September 2006
The Barnyard September 2006
Bratz Diamondz October 2006
Nicktoons Vortex Island October 2006
SpongeBob SquarePants: Creature from the Krusty Krab October 2006

TOMY:
NARUTO™: CLASH OF NINJA™ 2 Q3 2006

Ubisoft:
Open Season September 2006
Tom Clancy’s Splinter Cell Double Agent September 2006
Rayman November 2006

Vivendi Universal Games:
The Legend of Spyro: A New Beginning October 2006

Screens, trailer en website van Indiana Jones

LucasArts besloot alles maar in één keer vrij te geven. Zo zijn daar tien nieuwe screenshots verschenen, hebben ze een trailer online gezet en is de officiële website ook te bezoeken.

De nieuwe Indiana Jones game zal zich afspelen in 1939 en Indie zal weer de hele wereld over reizen op zoek naar belangrijke schatten. Het verhaal is geschreven onder toezicht van George Lucas himself.

De trailer is hier te bekijken en de site hier. De game moet in de zomer van 2007 verschijnen voor Xbox 360 en PlayStation 3.







Dank aan devv05 voor het melden op het forum

Lijst van Upcoming GBA games

Hier een (bijna complete) lijst met GBA games die nog gaan verschijnen

Activision:
Over the Hedge™ May 2006
X-Men™: The Official Game May 2006
Marvel™: Ultimate Alliance Q4 2006
Tony Hawk’s Downhill Jam™ Q4 2006

Noddy:
Babar: To the Rescue June 2006
American Game Factory Q4 2006

Atari:
Dragonball Advanced Adventures June 2006
Backyard Basketball 2007 August 2006
Backyard Football 2007 September 2006
Totally Spies! 2 (working title) November 2006

Atlus:
Battle B-Daman June 2006
Super Robot Taisen: Original Generation June 2006
Summon Night: Swordcraft Story July 2006
Super Robot Taisen: Original Generation 2 September 2006
Battle B-Daman 2 September 2006
Summon Night: Swordcraft Story 2 October 2006
Yggdra Union October 2006

Buena Vista:
Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest June 2006
Phil of the Future July 2006
W.I.T.C.H July 2006
The Cheetah Girls August 2006
Disney’s American Dragon: Jake Long Rise of the Huntsclan August 2006
Disney Princess: Royal Adventure September 2006
Little Einsteins September 2006
Disney’s The Little Mermaid: Magic in Two Kingdoms October 2006
Disney’s Santa Clause 3 October 2006
The Suite Life of Zack & Cody October 2006
Disney’s Meet the Robinsons March 2007

Capcom:
Mega Man Battle Network 6 Cybeast Falzar June 2006
Mega Man Battle Network 6 Cybeast Gregar June 2006

Crave:
LarryBoy and the Big Apple August 2006
Cartoon Network’s Camp Lazlo Q3 2006
Cartoon Network’s Foster’s Home for Imaginary Friends Q3 2006

D3:
Dreamworks’ Flushed Away October 2006

Destination Software:
Kerplunk/Toss Across/Tip It May 2006
Matchbox Kids: “Cops and Robbers/Air Land and Sea Rescue” May 2006
Harlem Globetrotters World Tour June 2006
Hot Wheels World Challenge June 2006
Rockem Sockem Robots June 2006
ATV: “Thunder Ridge Riders” September 2006
Frisbee / Frisbee Golf September 2006
Monster Truck Mayhem September 2006
Uno 52 September 2006
Uno / Uno Skipbo September 2006
Whiffle Ball Advance September 2006
Uno Freefall October 2006
Princess Natasha: “Student ~ Secret Agent ~ Princess” Q4 2006

Eidos:
Tomb Raider Legend September 2006

EA:
Madden NFL ’07 August 2006
Superman Returns June 2006

Global Star:
Dora the Explorer World Adventure Q3 2006
Family Feud Q3 2006
Dora the Explorer Double Pack TBA

Konami:
Teenage Mutant Ninja Turtles Double Pack Summer 2006
Yu-Gi-Oh! Double Pack 2 August 2006

Lucasarts:
Winx Club: Shadow of the Phoenix Fall 2006
LEGO Star Wars II: The Original Trilogy September 2006

Majesco:
Strawberry Shortcake Sweet Dreams September 2006
Teen Titans 2 Q3 2006

Midway:
The Ant Bully Q3 2006
Happy Feet Q4 2006
The Grim Adventures of Billy & Mandy Q4 2006

NAMCO BANDAI Games:
Zatchbell! Electric Arena 2 September 2006

Nintendo:
Pokémon® Mystery Dungeon: Red Rescue Team September 2006
Final Fantasy V November 2006
Final Fantasy VI 2007

SEGA:
Charlotte’s Web Q4 2006

SNK:
METAL SLUG September 2006

Telegames:
Ultimate Pocket Games TBA

THQ:
Disney/Pixar Cars June 2006
Monster House July 2006
Alex Rider: Stormbreaker August 2006
Avatar: The Last Airbender September 2006
The Barnyard September 2006
Danny Phantom: Urban Jungle September 2006
Unfabulous September 2006
Bratz Babyz October 2006
Nicktoons Vortex Island October 2006
SpongeBob SquarePants: Creature from the Krusty Krab October 2006

TOMY:
NARUTO™: NINJA COUNCIL™ 2 TBA

Ubisoft:
Open Season September 2006
Rayman November 2006

Vivendi Universal Games:
The Legend of Spyro: A New Beginning October 2006
Eragon November 2006

Warner Bros. Interactive Entertainment:
Tom and Jerry Tales™ Q4 2006

GTR 2 trailer

Op de website van FIA GT racing game GTR 2 is een nieuwe trailer aangekondigd. Volgens de site bevat de trailer enkel in-game beelden.

GTR 2 zal zich gaan richten op lange-afstands races met realtime veranderende weereffecten en dag- en nachtcyclus. Er zullen meer dan 140 wagens inzitten waarmee je over 34 tracks kunt scheuren. Alles zal zo realistisch mogelijk weergegeven worden met geweldige physics en een uitgebreid schade systeem.

De game moet op de PC uitkomen in de zomer van 2006 en de trailer is hier te downloaden.

Screens en info Mercenaries 2: World in Flames

IGN heeft bij LucasArts en Pandemic wat nieuwe informatie losgepeuterd over Mercenaries: World in Flames. De interessante zaken op een rijtje.

De vrijheid die al in het voorgaande deel zat blijft behouden. De speler moet bijna elk object in het spel kunnen gebruiken. Hierdoor kun je op verschillende manieren bijvoorbeeld gebouwen opblazen.
Elk object moet nut hebben voor de speler.

Het spel speelt zich af in Venezuela. Het vorige deel speelde zich nog af in Noord-Korea, de omgevingen in die game waren duidelijk getekend door oorlog. Dit kwam met name door het gebruik van veel grijstinten. In dit deel wil de ontwikkelaar meer kleuren gaan gebruiken wat van alles een levendiger geheel moet maken.

Vuur speelt dit keer een belangrijke rol. In één scène gooit een soldaat genaamd Mattias Nillson een aansteker in een gestrande olietanker, die vervolgens explodeert.

Voertuigen zullen op een realistische manier schade oplopen ten gevolge van kogels. Ze gaan door de deur van de jeep, vernielen de banden en versplinteren de ruiten. De speler kan op verschillende manieren het vuur openen op een jeep en het resultaat kan volledig anders zijn. Het is ook mogelijk om de bestuurder neer te schieten en er met de jeep vandoor te gaan.

Onder de voertuigen vinden we oa: APCs, Off Road Buggies, boten en helikopters.

De groepen die met elkaar in oorlog zijn zijn de guerilla's, een militaire eenheid, een olie-bedrijf en misschien ook de "Allied Nation" en de drugsbazen.

Mattias Nilsson is terug samen met Peter Stormare. Een nieuw character is Eva.

Co-op multiplayer is rekening mee gehouden. Alles wat in de singleplayer kan, kan ook in de multiplayer. Je kunt met twee man op één beeldscherm spelen.Op elk willekeurig moment kan een speler mee doen. Het beeld splitst zich dan op in tweeën. Dit gebeurt vloeiend en de actie wordt niet onderbroken.

Als je een voertuig van een andere speler wilt stelen zul je een minigame moeten halen.

Je kunt zwemmen

Het kaart-systeem uit het eerste deel is te komen vervallen.

De levels zijn beduidend groter dan in het vorige deel, evenzo de steden; Een wolkenkrabber heeft 100 verdiepingen en is volledig te vernietigen.

De game reageert op de acties van de speler. Als je een gevecht op een bepaalde manier beslist dan zullen mensen in de nabije omgeving dat onthouden.
Zelfs het stelen van een auto zal consequenties kennen. Voor dit soort lastige berekeningen van de AI en de physics zal voluit gebruik gemaakt worden van de Cell chip.

Pandemic zal waarschijnlijk gebruik gaan maken van de harde schijf om laadtijden zoveel mogelijk te beperken.

Er is "Dynamic Shade" en iedere kogel zal zijn eigen schaduw hebben. Er is ook een dag-en-nacht overgang gedurende het spel.

De game zal speelbaar zijn in 720p.

Wanneer de game verschijnt is nog niet bekend.




"Mercedes wil McLaren kopen"

Verschillende Duitse media melden dat Mercedes McLaren helemaal wil overnemen. De motorbouwer heeft nu veertig procent van de aandelen, Ron Dennis en Mansour Ojjeh hebben ieder dertig procent.

Norbert Haug, Motorsportbaas bij Mercedes, sprak met Motorsport Aktuell: "Het team kopen is inderdaad een optie. Maar daartoe zijn geen beslissingen genomen. Natuurlijk zou McLaren de beste optie zijn, als we een eigen Formule 1-team zouden willen hebben. Er zou geen betere partner voor ons kunnen zijn."

Superlicentie Ide ingetrokken

Yuji Ide zal dit seizoen niet meer in actie komen. De FIA heeft de superlicentie van de Japanner ingetrokken. Ide kwam de eerste vier races van het seizoen in actie voor het team van Super Aguri.

De zogenaamde superlicentie is een soort van rijbewijs voor de Formule 1. Wanneer een coureur geen licentie bezit is het niet toegestaan te rijden in een Formule 1 weekend. Yuji Ide zal dus ook niet kunnen worden ingezet als derde rijder.

Het lijkt erop dat Franck Montagny de plaats van Ide zal overnemen. De Fransman reed ook al in de plaats van Ide tijdens de Grand Prix van Europa. Super Aguri heeft aangegeven Ide te blijven volgen. Het Japanse team wil Ide de kans geven meer ervaring op te doen tijdens tests, om de Japanner zo de kans te geven op een mogelijke terugkeer.

Eerste screens en info Painkiller voor de PSP

Painkiller zal ook draagbaar te spelen zijn. Uitgever Dreamcatcher heeft bekend gemaakt de game ook voor de PSP uit brengen, naast de Xbox-versie die eerder al aangekondigd werd.

Het spel zal gloednieuwe wapens en monsters bevatten, én een compleet nieuw speelbaar character: Belial. Ook Daniel, bekend uit de eerdere PC delen, zal gewoon weer terugkeren in de single-player.

Hier de eerste drie screenshots:



Off Road Racer van Nintendo: Excite Truck

De eerste game waarvan beelden getoond werden op de Nintendo Pre-E3 conferentie was Excite Truck, een off road racer.

Een aantal features van de game:

Remember tilting your arms while playing Excitebike to try to make your character land a huge jump? Well, that experience is finally a reality with Excite Truck, a wild, off-road race only possible on Nintendo’s Wii console.
Players hold the Wii Remote like an NES® controller to control the truck. The 2 button is the accelerator, the 1 button is the brake, the + Control Pad is the turbo … but that’s just the beginning. Tilt the Wii Remote right and left like a steering wheel to steer. Once the truck goes airborne, tilt the Wii Remote every which way to line up perfect landings for turbo boosts.
Pick up items on the courses to make the terrain deform in real time, turning innocent bumps into massive launch pads that affect not only the player’s route, but that of his or her rivals. Players jump and bump their way to the highest score and highest finish.

Tot slot een ingame screenshots:

Maassluizer laat hakenkruis wapperen

Hakenkruisvlag in MaassluisIn de Zuid-Hollandse gemeente Maassluis heeft een inwoner gisteren korte tijd een hakenkruisvlag uitgehangen. Toen de politie later arriveerde, was de vlag echter al weer verdwenen. De vlag hing aan een schuur, goed zichtbaar voor de naaste buren. Op slechts honderd meter afstand van het huis is een oorlogsmonument, waar de kransen van de 4-meiherdenking nog liggen.

Toen een journalist van het Algemeen Dagblad 's avonds poolshoogte kwam nemen, hing op de plek van de hakenkruisvlag de Duitse driekleur. Op de voordeur was een sticker aangebracht met de tekst 'Geen Djihad in onze straat', ondertekend door de extreemrechtse groepering Voorpost. De bewoner, ongeveer 30 jaar oud, had geen behoefte te reageren op het voorval. "Rot op! wat wil je nou?", was het intelligente weerwoord toen de journalist om een reactie vroeg. Een Marokkaanse buurman heeft volgens eigen zeggen weinig last van de man. "Hij moet doen wat hij wil als hij anderen maar niet lastig valt. Tegen mij doet hij altijd normaal", laat hij weten.

Volgens een politiewoordvoerder is het uithangen van een hakenkruisvlag strafbaar. De politie wil sowieso binnenkort een gesprek met de bewoner. Op basis van wat getuigen hebben gezien kan er alsnog een proces-verbaal worden opgemaakt. De Rotterdamse Anti Discriminatie Raad (RADAR) ontvangt maar incidenteel meldingen over hakenkruizen, zo zegt directeur Cyriel Triesscheijn. Bij extreemrechtse groeperingen zijn symbolen als het Keltische kruis, het SS-teken en de zogenoemde Odalrune populairder. "Een hakenkruis is voor de meeste mensen, ondanks dat ze sympathie hebben voor extreemrechts, een brug te ver omdat het staat voor antisemitisme en voor de holocaust. Het is de garantie dat je een splintergroepering blijft", aldus Triesscheijn.

Xbox 360 krijgt nieuwe wireless accessoires

Op de Microsoft persconferentie van gisteravond zijn enkele nieuwe draadloze accesoires aangekondigd voor de Xbox 360. De belangrijkste van de drie is een draadloos stuurwiel. Het stuurwiel heeft een rubberen onderkant zodat hij op je schoot blijft staan, maar hij kan ook aan een tafel worden vastgemaakt. Het stuur wordt geleverd met pedalen waar een metalen randje op zit die ervoor moet zorgen dat je voeten niet weg glijden. De batterij gaat net zo lang mee als die van de draadloze controller, zo'n 15 à 20 uur dus.

Dan is er ook nog een draadloze headset, geïnspireerd op de gemiddelde bluetooth headset voor mobiele telefoons. De headset komt in twee maten voor grote of kleine oren. De microfoon is beter dan die in de standaard headset, de geluidskwaliteit moet beter zijn en de ontvangsttechnologie zal ook geavanceerder zijn. De batterij gaat acht uur mee, en kan opgeladen worden met een bijgeleverde oplader die je in een stopcontact kan pluggen.

Ten slotte komt er nog een USB Wireless Gaming Reciever for Windows uit. Deze kan je in je PC pluggen en zal dan signalen kunnen ontvangen van bijvoorbeeld de draadloze 360 controller, het stuurwiel en de draadloze headset. Zo kunnen deze ook gebruikt worden in combinatie met Windows-games.

Nieuwe info + screens van Zelda: Phantom Hourglass

We hebben voor jullie wat nieuwe informatie en screens van de Zelda-game voor de DS; Zelda: Phantom Hourglass.

De game zal verdergaan waar Zelda: The Wind Waker gestopt is. Link bevindt zich nu in een nieuw avontuur en een wereld van onbekende zeeën.

- Met de stylus van de DS zul je de talloze mini-games op kunnen lossen.
- Met de stylus kun je Link laten lopen, zijn zwaard laten zwaaien of zelfs een pad voor zijn boomerang uit tekenen.
- Via het dubbele scherm van de DS kun je altijd een map raadplegen om zo makkelijker je weg te vinden.
- Multiplayer is mogelijk via WiFi, speciale dungeons kun je uitspelen in deze multiplayer.




Vasselon volgt Gascoyne op

Onlangs is Mike Gascoyne vertrokken als technisch-directeur bij Toyota F1. Na zijn vertrek is Pascal Vasselon gepresenteerd als tijdelijke plaatsvervanger. Na indruk te hebben gemaakt op de teamleiding is Vasselon nu officieel benoemd tot technisch-directeur.

Vasselon is vanaf nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het chassis en de aërodynamica. De Fransman moet zijn verantwoordelijkheid delen met het teammanagement en met Luca Marmorini, de verantwoordelijke voor de motorenontwikkeling bij Toyota.

Roeder mag aan de slag bij Newcastle United

Als Newcastle United wil, kan de club interim-coach Glenn Roeder officieel vastleggen als opvolger van Graeme Souness die begin februari ontslagen werd.

In eerste instantie kreeg Roeder alleen toestemming om het seizoen af te maken, omdat hij niet beschikt over de juiste diploma's. De Engelse voetbalbond FA staat hem nu ook toe de vaste trainer te worden op St. James' Park.

Door de toestemming is Roeder nu de belangrijkste kandidaat voor de functie van hoofdcoach bij de Magpies. Maandag zal de club de naam van de nieuwe trainer bekend gaan maken.

Foto van de externe HD-DVD speler voor de 360

Microsoft heeft een foto gepubliceerd van de externe HD-DVD speler die later dit jaar moet verschijnen voor de Xbox 360. Het apparaat, waar overigens geen games voor ontwikkeld zullen worden, zal via de USB poort van de 360 kunnen worden aangesloten. Er is nog wel onduidelijkheid of dat er via component video gewerkt gaat worden of dat de Xbox 360 een HDMI en/of DVI output gaat krijgen. Toshiba verklaarde namelijk dat component niet veilig zou zijn.

Exacte datum en prijs voor de release van de speler zijn nog niet bekend gemaakt.



Blauwe Smartie binnenkort geschiedenis

SmartiesDe blauwe Smartie gaat verdwijnen. Zeventien jaar nadat het blauwkleurige chocoladesnoepje werd geïntroduceerd, heeft fabrikant Nestlé besloten deze niet meer te maken en te vervangen door een wit exemplaar. Volgens het concern is er voor de blauwe variant een kunstmatige kleurstof nodig, en wil men voortaan enkel nog natuurlijke kleurstoffen gebruiken.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijken dat kinderen van kunstmatige kleurstoffen hyperactief worden. Voor de zeven andere Smartie-kleuren werden al 'natuurlijke' kleurstoffen gebruikt, de nieuwe witte Smartie sluit daar nu bij aan. Het nieuws zal ongetwijfeld goed worden ontvangen door rockband Aerosmith. Volgens de overleveringen eist de rockband in elke kleedkamer een schaal Smarties, waar de blauwe exemplaren uit moesten worden verwijderd.

De Smartie bestaat overigens al sinds 1937. Per dag worden 570.000 tubes geproduceerd door Nestlé.

CBS: Immigratie neemt weer toe

Icoon BinnenlandsVoor het eerst sinds 2001 is er een toename van het aantal immigranten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het eerste kwartaal van 2006 vestigden zich ruim 22.000 immigranten in Nederland, bijna tweeduizend meer dan in dezelfde periode in 2005. De toename is vooral te danken aan terugkerende Nederlanders en immigranten uit Polen.

Het aantal remigrerende Nederlanders bedroeg vijfduizend. Vanuit Polen kwamen 1800 immigranten, wat na de terugkerende Nederlanders de grootste groep is. Uit de andere Europese landen die in 2004 tot de Europese Unie toetraden, kwamen overigens nauwelijks immigranten. Ondanks de toename van de immigratie heeft Nederland nog steeds te maken met een emigratieoverschot. Er vertrokken 29.000 mensen, vijfduizend meer dan een jaar geleden. Hiervan zijn ruim 13.000 van oorsprong Nederlander, de rest immigreerde ooit naar Nederland.

Door de stijging van de emigratie en een daling van het aantal geboorten is de bevolkingsgroei in Nederland minimaal; slechts tweeduizend. Niet eerder was de bevolkingsgroei in een kwartaal zo laag. Op 1 april van dit jaar telde Nederland 16,338 miljoen inwoners.

--
Uitgebreid Persbericht

LPF-minister wordt VVD-wethouder

Roelf de BoerVoormalig LPF-politicus Roelf de Boer wordt namens de VVD wethouder in Rotterdam. De minister van Verkeer en Waterstaat in het eerste kabinet Balkenende gaat zich in de havenstad bezig houden met haven, energie en milieu. De Boer, die ook tijdens zijn ministerschap al lid was van de VVD, was de laatste jaren voorzitter van de havenwerkgevers in Rotterdam.

Ruim twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen wordt daarmee eindelijk duidelijk hoe de personele bezetting wordt in het Rotterdamse college. Het bestuur telt acht wethouders, waarvan de PvdA ondanks dat ze verreweg de grootste partij is er slechts drie levert. Opvallende naam bij de sociaal-democraten is Dominic Schrijer, die sinds 1998 bestuurder was in de deelgemeente Charlois. Schrijer, als vernieuwer binnen de PvdA zelfs geprezen door Leefbaar Rotterdam, verloor in het najaar de strijd om het lijsttrekkerschap voor de raadsverkiezingen van Peter van Heemst, die zelf geen wethouder wordt maar fractievoorzitter.

Voor de continuïteit in het college zorgt het CDA, dat haar twee zittende wethouders Geluk en Bolsius opnieuw naar voren heeft geschoven. Namens GroenLinks wordt de jonge voorman Orhan Kaya verantwoordelijk voor cultuur en integratie, zo werd vorige week al bekend. Net als Kaya is ook wethouderkandidaat Hamit Karakus (PvdA) van Turkse afkomst. Tevens zullen de huidige raadsleden Jantine Kriens (PvdA) en Jeannette Baljeu (VVD) wethouder worden. De nieuwe ploeg wordt morgen officieel gepresenteerd.

Schouten bondscoach Duitse schaatsers

De Nederlander Bart Schouten is aangesteld als bondscoach van de Duitse schaatsers. De Duitse schaatsbond DESG heeft dit woensdag bekend gemaakt. Schouten wordt verantwoordelijk voor de Duitse mannen.

Markus Eicher, de trainer van Anni Friesinger, is tot bondscoach bij de vrouwen benoemd. De afgelopen jaren had Schouten in Amerika onder anderen de toppers Derek Parra en Chad Hedrick onder zijn hoede.

Al Lowe gaat weer een game maken

Al Lowe, vooral bekend van Leisure Suit Larry, heeft na jaren uit de gamesindustrie te zijn geweest weer besloten een action/adventure te gaan maken. Sam Suede moet elementen van stealth, actie en vooral humor bevatten. Sam is een detective, maar daar zal de nadruk in de game niet op liggen. Als je door de game heen wandelt lost het mysterie zichzelf op, aldus Al Lowe. Het belangrijkste is de humor en interactieve dialogen, net als in Leisure Suit Larry. Een trailer is hier te vinden.





Nieuwe engineer voor Massa

Gabriele delli Colli was tot voor kort de vaste race-engineer van Felipe Massa. Hij werd voor de race op de Nürburgring echter vervangen door Rob Smedley. Met Colli, die ook verantwoordelijk was voor de auto van Rubens Barrichello toen hij nog voor Ferrari reed, kon Massa niet goed opschieten.

"Om goed met elkaar te werken, moeten coureur en engineer goed met elkaar overweg kunnen en is er een goede sfeer nodig. Helaas was dat tussen ons twee vanaf de eerste race niet het geval, aldus Massa in Gazetto dello Sport. Voor de eerste race was er nog geen probleem, omdat Massa tijdens de wintertests samenwerkte met Smedley.

Volgens Massa moet de oorzaak worden gezocht in het feit dat zowel hij als Colli nogal vurige karakters hebben. "Misschien heeft het feit dat we allebei “zuiderlingen” zijn en allebei erg emotioneel zijn niet geholpen, met name tijdens de spannende momenten in de kwalificatie. Met Smedley voel ik me nu erg goed. We kennen elkaar sinds de wintertests in Bahrein.".

NOS zendt WK niet in breedbeeld uit

De NOS heeft woensdag gezegd dat het WK voetbal in normaal formaat zal worden uitgezonden. Als er zou zijn gekozen voor het breedbeeldformaat, dan zouden mensen met een normaal toestel boven en onder een zwarte balk krijgen.

Een woordvoerder van de NOS zei dat dat vervelender is dan twee zwarte balken aan de linker en rechter kant van het beeld, die de breedbeeldbezitters nu te zien krijgen. Zij kunnen wel hun hele scherm vullen, maar dan vertekent het beeld wel.

Breedbeeld-kijkers met een decoder kunnen overigens via hun kabelmaatschappij het WK wel volgen in breedbeeld-formaat en in High Definition-kwaliteit.

Melchiot defintitief weg bij Birmingham City

Mario Melchiot vertrekt bij Birmingham City. Het aflopende contract van Melchiot werd niet verlengd, maar de Nederlander had zelf ook al aangegeven dat hij een langer verblijf niet zag zitten. Birmingham City, dat volgend seizoen uit zal komen in de Championship, zal nu op zoek moeten gaan naar een nieuwe rechterverdediger.

De verdediger zou volgend seizoen het liefst in de Engelse Premier League willen spelen, maar hij weet ook dat het raar kan lopen in de voeballerij dus andere landen sluit Melchiot niet uit. Mario Melchiot is niet de enige die vertrekt: Chris Sutton, Jamie Clapham, Nico Vaesen en Stan Lazaridis, die allen ook een aflopend contract hebben, verlaten de club ook.

WK niet in breedbeeld uitgezonden

Icoon WK 2006De NOS heeft definitief besloten om het WK voetbal in normaal formaat (4:3) uit te zenden. Als er was gekozen voor het breedbeeld formaat (16:9) zouden mensen met een normaal toestel boven en onder een zwarte balk in beeld krijgen. Dat is volgens de NOS vervelender dan twee zwarte balken aan de linker en rechter kant van het beeld.

"Je kunt een paar miljoen mensen met breedbeeld-tv gelukkig maken door het WK standaard in 16:9 uit te zenden, maar je maakt er een paar miljoen meer ongelukkig", aldus adjunct-directeur Jan de Jong van de NOS. "Dat kan en mag niet de bedoeling zijn. Het WK is het grootste sportevenement ter wereld waar heel Nederland al maanden naar uitkijkt. Dit evenement moet je niet aangrijpen om de kijker nu aan voetbal op breedbeeld te laten wennen."

Overigens kunnen kijkers met een breedbeeld TV met een speciale decoder via hun kabelmaatschappij het WK wel in breedbeeldformaat en met High Definition kwaliteit bekijken.

Honkballer vijftig wedstrijden geschorst

Een van de grote talenten in het Amerikaanse honkbal heeft een schorsing van vijftig wedstrijden gekregen. Delmon Young, spelend voor Tampa Bay Devil Rays in de minor league, kreeg de straf, omdat hij zijn knuppel naar een arbiter wierp en hem op de borst raakte.

In 2005 was Young speler van het jaar in de minor league. Nadat de arbiter hem op 27 april met drie slag had teruggestuurd naar de spelersbank, reageerde Young woedend. Zijn actie was in heel Amerika live op de televisie te volgen.

De straf van Young is de langste straf in de 123-jarige geschiedenis van de international league. De 20-jarige speler krijgt tijdens zijn schorsing geen salaris en zal tevens een taakstraf van vijftig uur moeten uitvoeren.

Winning Eleven: Pro Evolution Soccer 2007 aangekondigd

Konami gaat haar doelgroep verbreden met het nieuwste deel in de Pro Evolution Soccer serie de game gaat namelijk mobieler worden. Winning Eleven: Pro Evolution Soccer 2007 zoals de game momenteel heet, zal verschijnen voor Nintendo DS, PlayStation Portable, PlayStation 2 en Xbox 360. Over een PlayStation 3-versie is nog niks bekend, al heeft Konami wel gemeld dat ze een "Untitled soccer game" in de maak hebben.

De game zal ditmaal ook online gaan met een uitgebreide Master League waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. Daarnaast komen er meerdere gamemodes waarvan de details nog niet bekend gemaakt zijn.

Winning Eleven: Pro Evolution Soccer 2007 verschijnt in januari 2007.



Beelden van de 360-versie

Konami kondigt Silent Hill: Origins aan

Konami heeft bekend gemaakt dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van de Action/Adventure game Silent Hill: Origins. Dit deel, dat zal uitkomen voor de PSP, speelt zich af voor de eerste Silent Hill. Het verhaal gaat hoe Silent Hill is vervallen tot de spookstad die het is.

De speler kruipt in de rol van de Truck-bestuurder Travis O'Grady. Nadat hij in Silent Hill aankomt begint hij te lijden aan hallucinaties en waanvoorstellingen. De stad begint te veranderen; O'Grady wordt geconfronteerd met zijn eigen waanzin en de monsters uit Silent Hill als hij de huizen en straten van de stad onderzoekt.

Nieuw in dit deel is het "Barricade System". Had je in voorgaande delen bij ontmoetingen met vijanden slechts de keus tussen rennen of vechten, nu kun je ook de omgeving gebruiken om te vluchten. Objecten in de omgeving kun je voor je vijand gooien, opdat hij wordt afgeremd.

De besturing en camerawerking worden speciaal voor de PSP geoptimaliseerd.
Een trailer van de game is hier te bekijken.

De game moet in de winter verschijnen.

Wat is Dit: Opgave 20 - Uitslag

In tegenstelling tot de vorige opgave is deze opgave in de eerste ronde al geraden. En wel door klazeman. Op dit antwoord zijn vier lifters, namelijk FOKKER007, Viper2k1, Charrel en woeeiiii.

De tussenstand site kunnen jullie hier bekijken (de punten van deze ronden worden er in de loop van de dag bij opgeteld). Een korte samenvatting voor de mensen die geen zin hebben om te kijken: Doordat Charrel deze keer punten heeft behaald en singlemetkids niet, komen zij gelijk in de stand om het kwartaal met 12 punten. Ook in de stand om de jaarprijs komt Charrel nu alleen aan de leiding met 27 punten.

De volgende ronde zal donderdagavond tegen 20:00 starten, als alles goed gaat.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing: Schijfremset

Tot donderdag, tot WiD.

"We hebben Blind altijd gesteund"

De voorzitter van Ajax, John Jaakke, zei woensdagochtend dat het een erg moeilijk besluit was om Danny Blind als hoofdtrainer van Ajax aan de kant te zetten.

"Danny is een echte Ajacied. Dit gaat niet in je koude kleren zitten. We hebben Danny altijd gesteund, ook toen Ajax negende stond. Anders hadden we nooit de play-offs en en de beker kunnen winnen", aldus Jaakke op de persconferentie die was belegd naar aanleiding van het ontslag van Blind.

Verder zei Jaakke dat de club Blind de laatste maanden gewoon zijn werk heeft laten verrichten, ondanks de magere prestaties. "We hebben Danny rustig laten werken. Geen trainer van Ajax heeft met dergelijke resultaten zo rustig kunnen werken. We hebben als leiding in het belang van Ajax moeten denken en daarom deze beslissing genomen."

De technisch directeur van de Amsterdammers, Martin van Geel, sloot zich bij de woorden van Jaakke aan. "Wat mij betreft is Danny Blind de juiste man, maar op dit moment bij Ajax niet op de juiste plaats."

Konami geeft info vrij over nieuwe Metal Gear Solid

Kort geleden kondigde Konami al aan dat ze een nieuwe Metal Gear Solid voor de PSP in de maak hadden. Inmiddels is ook de naam van de game bekend evenals wat achtergrond informatie.

Metal Gear Solid: Portable Ops speelt zich af in de jaren '70, zes jaar na Metal Gear Solid 3. De speler neemt de controle over Big Boss. Hij heeft de Fox-eenheid verlaten en wordt beschuldigd van hoogverraad. Je moet de leden van Fox Hound ontwapenen, om uiteindelijk tegen de ultieme vijand te vechten.

Alle characters uit Metal Gear Solid 3 hebben hun weg gevonden naar deze game. Met deze characters kun je multiplayer duels aangaan via Wi-Fi. Als je dood gaat, kan je een tijdje niet terug komen.

De game moet in de winter uitkomen in Japan.



Interesse AZ voor Braziliaanse keeper

AZ heeft belangstelling in Bruno Fernandes. Volgens Voetbal International en de sportkrant Lance hebben Marcel Brands en Edward Metgod de 21-jarige keeper van Atlético Mineiro al meerdere malen bekeken.

"Mijn zaakwaarnemer is met AZ bezig. Ik hoop dat de supporters in het geval van een vertrek begrijpen dat ik Atlético help met de inkomsten van mijn transfer", aldus de Braziliaan, die eerst in de veronderstelling was dat Ajax interesse in hem had.

De technisch directeur van Atlético Mineiro, Ziza Valadares, zegt echter dat een overgang van de sluitpost nog helemaal niet ter sprake is gekomen. "Ik heb ze gezien bij onze wedstrijden en weet dat ze er waren voor Bruno. Maar het moge duidelijk zijn dat we hem niet als koopje van de hand doen."

PSV volgde de keeper een aantal maanden geleden ook nadrukkelijk. De Eindhovenaren wilden Bruno halen, mocht Heurelho Gomes vertrekken. Nu Gomes zijn contract heeft verlengd, is een transfer echter van de baan.

Koeman kost PSV half miljoen euro

PSV zal voor Ronald Koeman een half miljoen euro moeten overmaken aan Benfica. De nieuwe trainer van de Eindhovense club had nog een contract voor een jaar bij de nummer drie in de Portugese competitie.

Het bedrag kan nog hoger uitvallen, omdat het nog onduidelijk is of in dat bedrag ook de ontbonden contracten van keeperstrainer Abe Knoop en conditietrainer Jan Kluitenberg zijn meegerekend. Verschillende media melden dat naast de 500.000 euro PSV ook een vriendschappelijke wedstrijd zal gaan spelen tegen Benfica.

Phoenix Wright komt terug

De game staat in Japan al een tijdje in de Famitsu Most Wanted. Gyakuten Saiban 4 komt ook naar Amerika en waarschijnlijk dus ook naar Europa. De game zal hier door het leven gaan als Phoenix Wright: Ace Attorney Justice For All. Ook in dit deel zul je weer rechtszaken moeten oplossen door bewijsmateriaal te verzamelen en getuigen te ondervragen.

Phoenix Wright: Ace Attorney Justice For All moet in oktober van dit jaar al verschijnen in Amerika.

Jack Thompson beschikbaar voor interviews

GamesFirst kreeg onlangs een mail waarin verteld werd dat Jack Thompson beschikbaar was voor talkshow interviews. Hij zou dan gaan praten over de re-rating van The Elders Scrolls IV: Oblivion. Deze game ging laatst van teen naar mature rating. De ESRB besloot hiertoe nadat er een mod beschikbaar kwam waarmee de characters in de game naakt konden ronddartelen.

Nu zou je zeggen; "Wat is er om over te praten, het is toch een 3rd-party-mod die niks met Take Two of Bethesda te maken heeft?". Wel, schijnbaar denkt Jack Thompson daar iets anders over. Als we het bijgevoegde persbericht moeten geloven is het namelijk niet alleen de schuld van Take Two, maar wordt het ook tijd om de mensen aan te klagen.

Een aantal stukjes uit het bericht:

quote
Its popular and newly released Elder Scrolls IV: Oblivion has now been re-rated "Mature" and recalled by the ESRB because Take-Two and its co-publisher have been caught embedding nude figures and scenes in the game which can be unlocked with a code provided by the developer. This is not a modification or "mod" of the game by gamers. It is an unlocking of content that was put there by Take-Two with the unlocking code provided by the developer!

quote
It is also clear that Take-Two corporately and its senior officers, including CEO Paul Eibeler, individually, must now be prosecuted criminally for the knowing distribution of "sexual material harmful to minors" which is a felony in most states and nationally.

quote
Lest the video gaming industry think Thompson is not capable of opposing their powerful stranglehold on the entertainment business, his history strongly suggests otherwise.

Het is duidelijk dat Thompson het weer niet zo nauw neemt met de waarheid. Aangezien hij steeds minder geloofwaardig wordt door alle leugens die hij vertelt, is de vraag dan ook; hoe lang gaat het duren voor hij dit keer op het matje geroepen wordt?



Tieners VS doen vaker aan orale seks

Amerikaanse tieners en jonge volwassenen houden zich steeds meer bezig met pijpen, beffen en kontneuken. Uit een onderzoek in Baltimore blijkt dat het percentage dat aan orale en anale seks doet, de afgelopen tien jaar zo'n beetje is verdubbeld.

Bij jonge vrouwen steeg het aantal dat aan orale seks deed, in tien jaar tijd van 14 naar 38%. Bij mannen verdubbelde het aantal van 16 naar 32%. Van de vrouwen gaf 5,5% aan, anale seks te hebben gehad. Tien jaar geleden was dat nog 3%. De onderzoekers vroegen naar het gedrag in de voorgaande drie maanden.

Met dank aan woessie voor de submit.

Ontslag Blind bij Ajax nu officieel

Icoon Voetbal Het is na weken van speculeren eindelijk officieel: Danny Blind is ontslagen als trainer van Ajax. Het ontslag volgt op een zeer moeizaam seizoen, waarin de ploeg op de valreep nog wel de voorronde van de Champions League bereikte en de beker wist te veroveren. Naast Blind werden ook zijn assistenten Ruud Krol en Gerard van der Lem de laan uitgestuurd.

De reden voor het ontslag die door het bestuur van Ajax is opgegeven, is dat Ajax nooit echt mee heeft kunnen doen in de strijd voor de landstitel. Daarnaast zou de speelstijl niet al te best zijn geweest, en heeft het team te weinig vooruitgang geboekt.

Het is nog niet bekend wie de opvolger wordt van Blind. Henk ten Cate, nu nog in dienst van Barcelona als assistent-trainer van Frank Rijkaard, lijkt de beste papieren te hebben om de opvolger van De Zeeuw te worden.

Met het ontslag van Blind lijkt de inspanning van een grote groep supporters voor niets te zijn geweest, net als de bijna 23.000 steunbetuigingen op Dannymoetblijven.nl.

Voor meer nieuws over sport kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Hertje voelt zich thuis tussen de koeien

Een hertje in het Friese Fryske Peallen (in de buurt van Drachten) voelt zich prima op gemak bij een stel koeien. Het beest laat zich geregeld zien in het weiland, graast mee met de koeien en op het moment dat zijn nieuwe vriendjes een dutje doen komt het hert er gezellig bij liggen.

Hoe het hert zijn nieuwe vrienden gevonden heeft, is niet duidelijk. Ook de koeien in de weide aan de Boskdobbe hebben geen probleem met de aanwezigheid van de vreemde eend in de bijt. Volgens Omrop Fryslân gaat het om een damhert, dat waarschijnlijk ontsnapt is uit een hertenkamp. Het beest is namelijk in het geheel niet mensenschuw.

Het hertje en een koe
Hert en koe hebben geen probleem met elkaar

Met dank aan Alexxxxx voor de submit.

Blind ontslagen bij Ajax

Het is na weken van speculeren eindelijk officieel: Danny Blind is ontslagen als trainer van Ajax. Het ontslag volgt op een zeer moeizaam seizoen, waarin de ploeg op de valreep nog wel de voorronde van de Champions League bereikte en de beker wist te veroveren.

Met Blind werden ook zijn assistenten Ruud Krol en Gerard van der Lem de laan uitgestuurd. Voor Blind is het ontslag extra zuur, omdat hij al meer dan twintig jaar aan Ajax verbonden is. Het is overigens bepaald geen unicum bij Ajax dat de hoofdtrainer zijn contract niet uitdient. Blinds vier voorgangers, Olsen, Wouters, Adriaanse en Koeman, zijn ook allemaal voortijdig ontslagen.

Het is nog niet bekend wie de opvolger wordt van Blind. Henk ten Cate, nu nog in dienst van Barcelona als assistent-trainer van Frank Rijkaard, lijkt de beste papieren te hebben om de opvolger van de Zeeuw te worden.

Levenslang voor Duitse internetkannibaal

Icoon JustitieDe Duitse kannibaal Armin Meiwes, die eerder wegens moord tot 8,5 jaar cel was veroordeeld, heeft in hoger beroep levenslang gekregen. Dit is vrij opmerkelijk, omdat het slachtoffer toestemde met de moord. Je zou dus kunnen spreken van euthanasie. Verder betuigde de dader spijt over zijn daad. Tot slot is deze uitspraak opmerkelijk, omdat kannibalisme in Duitsland niet strafbaar is gesteld. Meiwes heeft dus levenslang gekregen voor hulp bij zelfmoord.

De 44-jarige computerdeskundige had in 2001 een oproep op het internet geplaatst, met daarin de vraag of er mensen zijn die interesse hebben om op te worden gegeten. Meer dan 200 belangstellenden meldden zich, waarna uiteindelijk de keuze op de 41-jarige Bernd Jürgen Brandes is gevallen.

De twee mannen kwamen in het huis van 'De kannibaal van Rotenburg' bijeen. Eerst hadden ze seks met elkaar, waarna Meiwes de penis van Brandes afsneed. Samen bakten ze het lid en aten het op. Later stak Meiwes zijn hevig bloedende slachtoffer met een mes in de keel en sneed hij andere lichaamsdelen af.

Meiwes heeft bekend dat hij in totaal 20 kilo van Brandes zijn vlees heeft opgegeten. Hij at er meestal aardappeltjes met een peper- of wijnsausje bij.


De kannibaal
Armin Meiwes

Stand NHL-playoffs per 10 mei

Ondanks het feit dat de Avalanche als zevende geplaatst was voor de playoffs werden ze na de eerste ronde als favoriet getipt voor de eindzege. De Mighty Ducks uit Anaheim schijnen daar echter lak aan te hebben en pakten gisteren in Denver een brutale 4-3 overwinning in de verlenging voor een voorsprong van 3-0 in de best-of-seven serie.

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres0-2
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
Carolina HurricanesNew Jersey Devils2-0
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-0
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche3-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Ralf wacht op ommekeer bij Toyota

Op de Nürburgring reed Ralf Schumacher een goede race, hij was op weg naar punten toen zijn motor het begaf. De Duitser denkt dat Toyota op het goede spoor zit en dat het team op een gegeven moment weer zal terugkeren op het oude niveau.

Vorig seizoen eindigde Toyota als vierde in het kampioenschap. Het team staat nu zevende met zeven punten, allen gescoord door Ralf.

"We bevinden ons nu bij de voorste rijders in het middenveld. Het gaat bij mij iets beter tijdens de races dan in de kwalificaties. Ik ben daar redelijk tevreden over. Op de Nürburgring hebben we laten zien dat we een goede race kunnen neerzetten. Het was erg jammer voor het hele team dat ik een motorprobleem kreeg. Ik heb er vertrouwen in dat we het probleem kunnen oplossen voor de volgende race."

"We zitten op het goede spoor, maar we moeten nog even wachten op het moment dat we weer punten kunnen gaan scoren en onze positie in het kampioenschap van vorig jaar kunnen gaan verdedigen", aldus de Duitser.

Ajax meldt zich voor Davids

Ajax wil Edgar Davids nog deze zomer naar Nederland halen. De Amsterdammers hopen de middenvelder te kunnen strikken voor komend seizoen, in de rug gesteund door de komst van Ten Cate.

Davids sprak vorige zomer al met de vertrekkende trainer Danny Blind . Maar de 33-jarige voetballer koos destijds voor een overstap naar Tottenham. Met Ten Cate als beoogde coach voor komend seizoen hoopt Ajax dat Davids nu wél te porren is voor een terugkeer naar zijn geboortestad.

Het contract van Davids loopt nog tot de zomer van 2007, maar de Spurs zijn bereid mee te werken aan een vertrek. Een eerste onderhandelingsgesprek tussen beide partijen moet wel nog plaatsvinden, maar het eerste contact is inmiddels gelegd. Ook de voetballer is op de hoogte gebracht van de interesse van de Amsterdammers

15-jarige jongen overleden na mishandeling

Michael McIlveenNa zondagavond zwaar mishandeld te zijn door een groep jongeren is Michael McIlveen, een vijftienjarige Noord-Ierse katholieke jongen, in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De mishandeling vond plaats in Ballymena, toen de jongen een pizza wilde halen.

Hij werd door een groep protestante jongeren aangevallen en bewerkt met een honkbalknuppel. Ook sprongen ze met beide voeten tegelijk op z'n gezicht. Micheal wist zwaar gewond nog zijn huis te bereiken maar raakte daar buiten bewustzijn. Hij overleed de dag erna in het ziekenhuis.

De politie heeft tot nu toe vier mensen aangehouden. De verdachten worden nog verhoord. Hoewel de politie nog geen gedetailleerde uitspraken wil doen heeft een woordvoerder laten weten dat uit de verhoren duidelijk wordt dat het om een geloofskwestie gaat. De dodelijke mishandeling is het hoogtepunt van de onrustige situatie die al langer in de wijk speelde. De politie had naar aanleiding daarvan de patrouilles al opgevoerd.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

DVD: Tiet veur VERONA

Koud he!


Na het succes van Pisa, konden Harry Vermeegen en Henk Spaan natuurlijk niet stoppen met hun humoristische tv-programma. Maar omdat ze verhuisden naar een andere omroep, het nieuwe en brutale Veronica, moesten ze een nieuwe naam bedenken voor deze lol. De I en C verdwenen uit de naam van de omroep en zo ontstond Verona. De hoogtepunten van deze serie zijn nu verzameld op twee dvd's onder de naam Tiet veur Verona, een verwijzing naar één van de terugkerende items uit het programma, "De Boerderie". Is Verona vergelijkbaar met Pisa en is het nog wel geschikt voor 2006 of heeft de tijd de humor doen verbleken?

Duitsers bieden Cruijff na 28 jaar excuses aan

Johan CruijffEnkele oud-spelers van de Duitse voetbalclub Bayern München hebben bijna 28 jaar na dato excuses aangeboden voor een 8-0 overwinning tegen Ajax. Het vriendschappelijke duel in november 1978 was bedoeld als 'feestelijke' afscheidswedstrijd van Johan Cruijff. "Het was een belediging, ik wil alsnog mijn excuses aanbieden", zegt de vroegere spits en tegenwoordige voorzitter van Bayern Karl-Heinz Rummenigge.

Zijn toenmalige ploeggenoten Gerd Müller en Sepp Maier sluiten zich bij hem aan. "Sorry Johan!", verklaarde doelverdediger Maier gisteravond voor de camera van actualiteitenrubriek NOVA. Desondanks vindt Rummenigge dat ook Ajax schuld had aan het mislukte afscheid. "We vonden het een eer om te spelen, maar we werden slecht ontvangen. Op Schiphol begon het al, er was geen bus voor ons. We hebben toen zelf taxi's geregeld naar het hotel. Ook daar was niemand van Ajax aanwezig, er was gewoon geen ontvangst."

In het stadion werd de Duitse ploeg vijandig onthaald. "Het voelde gewoon niet goed", verklaart Rummenigge, die het nu niet wil wijten aan een anti-Duitse sfeer. Zijn ploeggenoot Paul Breitner was enkele jaren geleden meer uitgesproken: "Tijdens de warming up werd vanaf de tribune al 'Nazi-Schweine' geroepen. En de spelers van Ajax negeerden ons volkomen, alsof we een noodzakelijk kwaad waren. Op weg naar de aftrap werden we andermaal door het publiek beschimpt." In de kleedkamers zou nog overlegd zijn hoe er gespeeld moest worden. 'Maak er maar een echte wedstrijd van', zou Cruijff tegen Maier hebben gezegd. "En dat hebben we toen gedaan", aldus Rummenigge.

Overigens was Bayern München destijds niet de eerste keus. Barcelona, waar Cruijff ook enkele jaren had gespeeld, haakte echter af en ook onderhandelingen met verschillende Engelse clubs liepen op niets uit. "Uiteindelijk is de keus op Bayern gevallen, mede omdat het drie jaar achtereen de Europacup had gewonnen en dus een tegenstander van formaat was. Maar die hadden denk ik de pest aan Cruijff en dachten aju paraplu, we hebben geen boodschap aan het Nederlands voetbal", verklaarde journalist Cees van Nieuwenhuizen, die destijds betrokken was bij de organisatie, drie jaar geleden in een interview.

Van Nistelrooy kost 15 miljoen euro

Dat lang niet iedereen in Manchester het eens is met Sir Alex Ferguson, dat Manchester United beter af is zonder van Nistelrooy, wisten we al.

Maar niemand wil voor de voeten van de gelouterde manager gaan lopen. Ruud van Nistelrooy is na David Beckham, Roy Keane en Jaap Stam het volgende slachtoffer van Fergusons beleid.

Ferguson sprak gisteren met David Gill, de Chief Executive van Man United. De uitkomst van dat gesprek is dat Vantheman mag vertrekken naar de hoogste bieder. De prijs die de Mancunians ongeveer willen binnen halen ligt rond de 15 miljoen euro.

Johan Derksen liet in Voetbal Insite weten dat van Nistelrooy niet zal meewerken aan een gedwongen vertrek.

Groots afscheid voor Roy Keane

De afscheidswedstrijd voor Roy Keane tussen Manchester United en Celtic heeft dinsdagavond bijna 70.000 mensen naar Old Trafford gelokt. De 34-jarige Ierse middenvelder verhuisde in januari naar Celtic, en speelde ruim 12,5 jaar voor Manchester United.

Keane was voor de supporters een waar clubicoon, die bijna vijfhonderd wedstrijden voor de Engelse voetbalclub speelde

Manchester, met Keane in de tweede helft in de gelederen, won met 1-0 van Celtic. De enige treffer van de wedstrijd werd gescoord door Cristiano Ronaldo.

Van Mosselveld naar RKC Waalwijk

Frank Van Mosselveld verhuist van Willem II naar RKC Waalwijk. De 22-jarige verdediger zet woensdag zijn handtekening onder een driejarig contract, op voorwaarde dat hij de medische keuring doorstaat.

Van Mosselveld stond nog tot de zomer van 2008 onder contract bij de Tilburgers. RKC betaalt een afkoopsom, de hoogte van de afkoopsom is niet bekend gemaakt.

Dit seizoen kwam Van Mosselveld slechts elf maal in actie voor de ploeg van Kees Zwamborn, heel wat minder dan in de voorgaande seizoenen toen was hij nog een vaste waarde in de basis. Mede door blessures miste hij dit seizoen een aantal duels. In totaal heeft hij zeventig competitiewedstrijden op zijn naam staan.

Viva Piñata screenshots

Ook van Rares nieuwe titel Viva Piñata zijn een aantal nieuwe screenshots verschenen. Viva Piñata is een titel die in eerste instantie gericht is op kinderen en die ook een gelijknamige televisie-serie zal kennen op de kinderzender Nickelodeon.

Viva Piñata speelt zich af in een wereld bevolkt door levende Piñatas. De speler krijgt als het ware een gereedschapskist met zich mee en mag zoals in titels als Animal Crossing de wereld naar zijn/haar eigen hand gaan zetten. Spelers kunnen uiteindelijk meer dan 60 soorten Piñatas lokken naar hun wereld en men kan honderden verschillende items gebruiken om deze wereld uniek te maken. Hoe jij je wereld inricht zal ook bepalen welke Piñatas jouw wereld zullen bezoeken. Planten, decoraties, water, het heeft allemaal invloed. Wanneer je eenmaal Piñatas hebt kun je ze verder gaan personaliseren door ze bijvoorbeeld een naam mee te geven.

Natuurlijk zal Viva Piñata ook online gaan en gebruik maken van de mogelijkheden van Xbox Live. Je kunt in contact komen met andere spelers en ze een handje helpen, ze uitdagen voor een competitie of items verhandelen. Ook zal er een focus zijn op interactie met de Piñatas, doe je dit goed dan worden ze gelukkiger en zullen ze uiteindelijk ook gaan paren en zodoende nieuwe Piñatas maken om je wereld te bevolken.

Hieronder slechts een selectie van de screenshots, de rest vind je hier





Hiddink maakt selectie Australië bekend

Guus Hiddink heeft de selectie van Australië voor het WK voetbal bekendgemaakt. De bekendste namen zijn Harry Kewell, Mark Viduka en Tim Cahill.

Maar twee spelers van de Australische competitie gaan mee naar het WK. Het gaat om de verdedigers Milligan en Beauchamp. Ook heeft Hiddink twee voetballers van z’n eigen club PSV opgeroepen, namelijk Jason Culina en Archie Thompson. Australië moet het in de eerste ronde opnemen tegen Brazilië, Japan en Kroatië.

De selectie van Australië:

Doel: Mark Schwarzer (Middlesbrough), Zeljko Kalac (AC Milan), Ante Covic (Hammarby)

Verdediging: Michael Beauchamp (Central Coast), Craig Moore (Newcastle United), Lucas Neill (Blackburn Rovers), Tony Popovic (Crystal Palace), Mark Milligan (Sydney FC)

Middenveld: Marco Bresciano en Vincenzo Grella (Parma), Tim Cahill (Everton), Scott Chipperfield en Mile Sterjovski (FC Basel), Jason Culina (PSV), Brett Emerton (Blackburn Rovers), Stan Lazaridis (Birmingham City), Josip Skoko (Stoke City), Luke Wilkshire (Bristol City)

Aanval: John Aloisi (Alaves), Harry Kewell (Liverpool), Archie Thompson (PSV), Mark Viduka (Middlesbrough), Josh Kennedy (Dinamo Dresden)

Gears of War screenhots

Ook de third person shooter Gears of War doet niet onder voor de andere Xbox 360 games en komt met een paar nieuwe screenshots. In Gears of War kruip je in de huid van Marcus Fenix, die een planeet mag gaan redden van een invasie door de locust horde. Gears of War zal geen conventionele multplayer kennen, maar wel een co-op modus, wat een grote focus is van de game. Jij en nog iemand anders kunnen via Xbox Live samen de strijd aan gaan binden met de Locust Horde.

Gears of War zal dit jaar nog verkrijgbaar zijn voor de Xbox 360. Er bestaat nog onduidelijkheid of er een PC versie verschijnt, maar als deze er komt, dan komt deze sowieso ruim later.









Arbeidskansen allochtonen verbeteren

Icoon BinnenlandsDe kansen van allochtonen op de arbeidsmarkt worden steeds beter. Was in 2004 nog bijna de helft terughoudend met het aannemen van allochtonen, in de Trendmeter 2006 van onderzoeksbureau Motivaction is dit nu teruggelopen tot 29 procent. Motivaction heeft het gevoel dat "de toekomst er beter uitziet." Sterker nog: inmiddels vindt driekwart van de directeuren de arbeidsparticipatie van allochtonen essentieel voor de Nederlandse economie. Ruim tweederde overweegt om meer 'nieuwe Nederlanders' in dienst te nemen, onder andere omdat dat van voordeel kan zijn bij het "bedienen van een kleurrijke markt".

Allochtonen moeten voorlopig nog wel een inhaalslag maken. Momenteel is de werkloosheid onder allochtoon Nederland namelijk nog veel hoger. Van de vierhonderd geïnterviewde directeuren heeft 38 procent nog helemaal geen allochtonen in dienst, en áls ze die al in dienst hebben, dan hebben ze over het algemeen lagere functies. Maar in 14 procent van de bedrijven zitten allochtonen ook in hogere functies en dan gaat het meestal om de grotere bedrijven.

Taalbeheersing blijkt in weinig gevallen, maar 34 procent, een probleem te zijn. Er is wel een andere grote steen des aanstoots: hoofddoekjes. Meer dan de helft van de directeuren wil geen mensen met een hoofddoekje in het bedrijf hebben.

Too Human laat zich ook weer zien op nieuwe beelden

Ook van de actiegame Too Human, dat ontwikkeld wordt door Silicon Knights, zijn een aantal nieuwe screenshots online verschenen. Too Human is een 3rd person actiongame met sterke invloeden uit de Noorse mythologie. Zo speel jij de cybernetische god Baldur en mag je de mensheid gaan redden van een ras oorlogsmachines.

Een selectie screenshots vind je hieronder, de rest kun je hier vinden.





Schinkels pakt de dubbel

Na de landstitel heeft Frank Schinkels ook de Oostenrijkse beker met Austria Wien gewonnen. Dinsdavond versloeg Austria Wien in de finale SV Mattersburg met 3-0.

Voor de 43-jarige, tot Oostenrijker genaturaliseerde Rotterdammer, is het de tweede achtereenvolgende keer dat hij als trainer van Austria de beker pakte.

Wegens problemen met de hoofdsponsor zal het budget voor volgend seizoen, als Austria uitkomt in de voorronde van de Champions League, flink moeten worden teruggeschroefd. Desondanks kan Schinkels rekenen op de diensten van Arek Radomski (ex-SC Heerenveen), Delano Hill (ex-Willem II) en doelman Joey Didulica (ex-Ajax), die allen een doorlopend contract hebben bij de Oostenrijkse club.

Cocu blij met komst van Ronald Koeman

Phillip Cocu is blij met de komst van Ronald Koeman als nieuwe trainer van PSV. De ervaren middenvelder is verheugd dat er een internationale toptrainer aangetrokken is.

"Koeman is een ervaren trainer en heeft als speler ook veel gezien. Hij spreekt ook zijn talen goed en dat is belangrijk wanneer je naar de spelers van PSV kijkt. Ik ben dus blij met Koeman," aldus Cocu.

De international, die dinsdag een aangepaste training volgde bij het Nederlands elftal, heeft nog steeds niets gezegd over of hij nog een jaar doorgaat bij de Eindhovenaren. "Of ik nu ga bijtekenen? Zover wil ik nog niet gaan. Ik ga eerst eens kijken hoe Koeman over mij denkt en daarna moet ik maar eens een beslissing nemen. Ik heb nog even. Er is nog geen haast geboden."

PC screenshots Alan Wake

Microsoft heeft een aantal PC screenshots vrijgegeven van de psychologische actiethriller Alan Wake. Alan Wake gaat over een schrijver die om zijn verleden te ontvluchten naar het kleine idyllische dorpje Bright Falls gaat. Hier komen al zijn nachtmerries uit. En Alan Wake zal alle wapens tot zijn beschikking moeten gebruiken, waaronder het licht zelf.

Onder vind je een selectie van de screenshots, de rest kun je hier vinden.





Wessels en Sluiter vroeg onderuit

Opnieuw heeft Melle van Gemerden zijn eerste rondepartij in een challengertoernooi tot een goed einde gebracht. Dat kon niet van Peter Wessels en Raemon Sluiter worden gezegd.

Van Gemerden versloeg in Dresden de Roemeen Adrian Ungur, met 7-5, 6-1. De Amsterdammer ontmoet in de tweede ronde Steve Darcis uit België. Van Gemerden is mijn zijn 115e positie bijna de beste Nederlander op de ATP-ranking. Alleen Raemon Sluiter (111e) staat hoger gepositioneerd.

De kans is aannemelijk dat deze rollen spoedig zijn omgedraaid, want Sluiter verloor met 5-7, 6-7 van Jan Hajek in de eerste ronde van Praag. Peter Wessels zette zijn reeks nederlagen voort door slechts zes games af te pakken van Simon Greul: 4-6, 2-6. Wessels kwam uit in Dresden.

Ecuador maakt selectie WK bekend

De voetbalbond van Ecuadorheeft, een kleine week voor de deadline, de selectie voor het wereldkampioenschap voetbal bekendgemaakt.

Twee van de geselecteerde spelers zijn in dienst van Europese clubs. Het gaat om Ulises de la Cruz van Aston Villa en Luis Antonio Valencia (Recreativo Huelva). Ecuador is ingedeeld in een groep met poule met gastland Duitsland, Costa Rica en Polen.

De selectie van Ecuador:

Doel: Edwin Villafuerte (Deportivo Quito), Cristian Mora (LDU), Damian Lanza (Aucas).

Verdediging: Ivan Hurtado (Al Arabi), Geovanny Espinoza (LDU), Ulises de la Cruz (Aston Villa), Paul Ambrossi (LDU), Neicer Reasco (LDU), Jorge Guagua (El Nacional), Jose Luis Perlaza (Olmedo).

Middenveld: Marlon Ayovi (Deportivo Quito), Edwin Tenorio (Barcelona Guayaquil), Edison Mendez (LDU), Patricio Urrutia (LDU), Cristian Lara (El Nacional), Segundo Castillo (El Nacional), Luis Antonio Valencia (Recreativo Huelva), Luis Fernando Saritama (Deportivo Quito).

Aanval: Cristian Benitez (El Nacional), Felix Borja (El Nacional), Carlos Tenorio (Al Sadd), Agustin Delgado (LDU), Ivan Kaviedes (Argentinos Juniors).

Grote formatie Flight Simulator X screenshots

Van het nieuwste deel in Microsofts bekende serie Flight Simulator, Flight Simulator X, zijn een groot aantal nieuwe screenshots op het net verschenen. Flight Simulator X kent ten opzichte van zijn voorgangers in ieder geval sterk verbeterde graphics en er wordt onder andere gebruik gemaakt van DirectX 10. Verder is er echter relatief weinig over bekend.

Een kleine selectie vind je hieronder, de rest valt hier te bewonderen.





Uitslagen Dag 4 Darts League


Michael van Gerwen heeft opnieuw een grootste indruk gemaakt op de International Darts League. De youngster won dankzij een zeer hoog gemiddelde van Martin Adams, die ook op de toppen van zijn kunnen speelde. Zeges waren er eveneens voor Roland Scholten en Raymond van Barneveld.

Van Gerwen en Adams waren zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok de 17-jarige Nederlander aan het langste eind: 7-6. Beiden stelden hun kandidatuur voor de titel, met gemiddeldes van 35.95 (Van Gerwen) en 35.63 (Adams). Van Gerwen gooide ook nog eens zesmaal 180 en bracht het publiek in vervoering door finishes van 125, 141, 146 en 164 uit te gooien. De andere wedstrijd in poule L, tussen Darryl Fitton en Tony O’Shea, nam ook dertien legs in beslag. Fitton bleek de koelste.

In poule I zetten Raymond van Barneveld en Roland Scholten een goede stap naar de kwartfinales. Barney speelde voor de tweede keer binnen één week tegen Baxter, maar ditmaal bood de Engelsman een stuk meer tegenstand dan in de Premier League. Tot 5-5 kon Rocket Ronnie volgen door zijn eigen legs te winnen, maar Van Barneveld beleefde een sterk slot. Roland Scholten won heel degelijk van Paul Hogan: 7-4. Met name de dubbels verliepen crescendo voor de Hagenaar.

De PDC-spelers kunnen toch al terugblikken op een geslaagde avond, want ook Phil Taylor (7-1 tegen Shaun Greatbatch) en Colin Lloyd (7-2 tegen Jelle Klaasen) wonnen. Klaasen speelde zeer matig en liet Jaws snel weglopen naar 3-0. Vooral scorend kwam de Lakeside-winnaar tekort. In poule K boekten Ted Hankey en Simon Whitlock de zeges. Whitlock klopte Gary Anderson, terwijl Hankey in een thriller Gary Robson op de knieën kreeg: 7-6.


Uitslagen:

Poule I:
Raymond van Barneveld (Ned) – Ronnie Baxter (Eng) 7-5
Roland Scholten (Ned) – Paul Hogan (Eng) 7-4

Stand:

#Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
1R. Scholten117 - 4
2R. van Barneveld117 - 5
3R. Baxter105 - 7
4P. Hogan104 - 7

Poule J:
Colin Lloyd (Eng) – Jelle Klaasen (Ned) 7-2
Phil Taylor – Shaun Greatbatch (Eng) 7-1

Stand:

#Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
1P. Taylor117 - 1
2C. Lloyd117 - 2
3J. Klaasen102 - 7
4S. Greatbatch101 - 7

Poule K:
Gary Anderson (Sch) – Simon Whitlock (Aus) 3-7
Ted Hankey (Eng) – Gary Robson (Eng) 7-6

Stand:

#Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
1S. Whitlock117 - 3
2T. Hankey117 - 6
3G. Robson106 - 7
4G. Anderson103 - 7

Poule L:
Tony O’Shea (Eng) – Darryl Fitton (Eng) 6-7
Martin Adams (Eng) – Michael van Gerwen (Ned) 6-7

Stand:

#Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
1M. van Gerwen117 - 6
2D. Fitton117 - 6
3T. O’Shea106 - 7
4M. Adams106 - 7

Nummers één en twee naar kwartfinales

Verse beelden Mass Effect

Van Biowares RPG Mass Effect is ook gisteren de NDA (non disclosure agreement) vervallen en daarmee zijn er een klein aantal nieuwe screesnhots vrjigegeven voor publicatie. Mass Effect moet de speler een gigantische afwisselende wereld, diepe gameplay, diverse verhaallijnen en een sterke variatie in vechttechnieken gaan bieden en zal exclusief verschijnen voor Microsofts Xbox 360.

Een releasedatum is vooralsnog nog niet bekend.






Met dank aan MMaRsu voor het posten van dit nieuws op het forum

[Exclusief!] Nieuwe versie PSP bevat camera

De E3 beurs is nog niet begonnen, maar er is wel al een conference program van start gegaan. FOK!games was daar natuurlijk bij en ving tijdens een van de workshops op dat de volgende versie van de PSP standaard een camera zal bevatten.

De workshop ging over Next-Gen gamedesign en daar hadden de sprekers het onder andere over de input mogelijkheden van de nieuwe consoles. Alain Tascan (vice-president and general manager van EA in Montreal) liet zich ontvallen dat de nieuwe versie van de PSP standaard een camera aan boord zal hebben. Na zijn uitspraak keek hij een beetje geschrokken van zijn uitspraak en zei de wijze woorden: "I don't know if this is a secret or not..."

We wachten dus op de eerste foto's van deze nieuwe versie!

Meer mini-Marios in Mario vs DK 2

Nintendo heeft Mario vs Donkey Kong 2: March of the Minis aangekondigd. In deze opvolger van Mario vs DK (GBA) zijn er naast de mini Marios nu ook mini Toads, mini Peaches en Mini Donkeys.

Mario wil met die mini figurines geld verdienen zodat hij Super Mini Mario World kan gaan openen. Op de dag van de opening gaat er van alles mis als DK jaloers wordt op Mario omdat Pauline liever een mini Mario heeft dan een mini DK. Pauline? Ja. Pauline. De chick uit de originele Donkey Kong arcade game keer terug en je moet als Mario haar dus weer gaan redden uit de klauwen van DK!

Je moet de mini figurines met de stylus door de levels loodsen. Daarnaast kan je ook zelf levels ontwerpen in de game.

Screenshots Mario Hoops 3 on 3

De basketbalgame voor de Nintendo DS met Mario in de hoofdrol gaat Mario Hoops 3 on 3 heten. De game die ontwikkeld wordt door Square-Enix zal op 11 september in de USA uitkomen en gebruik maken van de rumble pack.

Features:

Get that magic touch. There are plenty of basketball games out there, but none with the hands-on control of Mario Hoops 3-on-3. Players use the touch screen to get their game on as they execute tricky dribbles, special passes and sweet shots – all with strokes and taps of the stylus.
Players choose their teams of three characters from the Mario universe and hit the parquet. Power-ups like Red Shells and Bob-ombs can turn the tide as they chase down coins – they will affect the score, so players collect as many as they can as they drive to the hoop.
Whether playing against friends on a local wireless connection, jamming through a tournament or just playing mini-games, there’s a mode for everyone.

Keer terug naar Yoshi's Island

Yoshi's Island 2 is voor de Nintendo DS aangekondigd. Dit keer zit niet alleen Baby Mario op de rug van Yoshi, maar zullen ook Baby Peach en Baby Donkey Kong op Yoshi rijden.

Verhaal:

Een mysterieus zwevend eiland verschijnt ineens boven Yoshi's Island en er verdwijnen spontaan een aantal kinderen. Gelukkig zijn Mario, DK en Peach ontsnapt en gaan ze samen met Yoshi op pad om de andere kids te vinden.

De game moet in het vierde kwartaal van 2006 beschikbaar zijn.

Art en info Project HAMMER

Project HAMMER voor de Wii is een game waarin jij, half-mens, half-machine, de strijd moet aangaan om de wereld te redden. Met in je ene hand de Wii controller en in de andere de nunchuck uitbreiding zwaai je vrolijk in het rond met je gigantische hamer.

Grab the Wii Remote and start swinging. Equipped with a hammer of amazing strength, players represent the only hope against an unstoppable army of marauding automatons.
Players use the Nunchuk controller in one hand to maneuver through a variety of vast and detailed environments. They use the Wii Remote in the other just like a real hammer to control the hero’s weapon. Swing the controller side to side to make the in-game hammer send enemies flying. Lift it into the air and bring it down to smash robots to smithereens. Use the A button for quick hammer flurries.
Enter a world of nonstop action, excitement and relentless destruction. Players will reduce rampaging robots to scrap metal as they battle their way across the United States. If they see an enemy, they smash it. And they continue to smash until every city across America is saved.

Screen, Art en Info van Metroid Prime 3

Metroid Prime 3 heeft een subtitel gekregen: Corruption. De volledige naam zal dus Metroid Prime 3: Corruption zijn.

Een aantal features zijn:

Players control Samus by moving with the Nunchuk controller and aiming with the pointer, allowing for a level of immersion unlike anything they have ever experienced. Through the eyes of Samus, players experience a quantum leap in first-person control as they wield the Wii Remote, the ultimate device for the first-person shooter genre.
Samus will employ well-known power-ups like the Grapple Beam and Morph Ball, as well as a bunch of new surprises, to help her survive her coming trials.

Het verhaal draait dit keer (weer) om de Space Pirates welke Samus een lesje moet leren. Naast Samus zal ook Dark Samus haar opwachting maken en kunnen we nieuwe bounty hunters verwachten.

Ouendan wordt Elite Beat Agents

De bizarre Japanse muziekgame Ouendan komt naar het Westen onder de naam Elite Beat Agents. De game zal volledig in het Engels zijn en ook nieuw tracks krijgen.

Features:

In a jam? Well, all these guys DO is jam! Prepare to rock as these beat masters use their groovy moves to save the day.

As the music plays, players tap the screen, trace rhythmic patterns and keep the beat as the story unfolds on the top screen.
Every scene is accompanied by rump-shaking tunes, but players have to keep the Elite Beat Agents grooving. The worse players do, the worse the story might end up.
Rhythm games have come and gone, but no one has ever seen anything like the Elite Beat Agents. Whether they’re helping a lost dog find its way home or helping a babysitter charm a hunky football player, no crisis is too weird.

Nieuwe Kirby naar de DS

Er komt een tweede Kirby game naar de Nintendo DS. Ditmaal zal de game meer zijn zoals we gewend zijn van Kirby, het wordt immers een 'gewone' 2D platformer.

Een aantal features:

Kirby’s back and ready for a bellyful of adventure.
When someone steals some strawberry shortcake, the pink powerhouse sets out after them, learning new skills.
Players can expect all the floating, jumping and battling of a classic Kirby™ game, but this time, Kirby’s copy abilities have been massively boosted. Not only can players mix and match copy abilities by using the stylus to drag them together inside Kirby’s copy center (located on the touch screen), but the powers themselves now have the ability to affect the environment, as well as foes. Burn trees and grasses with the Fire ability or freeze water with the Ice ability.
In sub-game mode, this game also features multiplayer fun for up to four players, using either Multi-Card or DS Download Play over DS Local Area Network.

DK: Bongo Blast aangekondigd

Na een muziekgame en een platformgame is er nu de derde Donkey Kong trommelgame: Donkey Kong Bongo Blast. DKBB is een aerial racing action game en kent de volgende features:

Donkey Kong® and his pals have gotten their mitts on some high-powered Barrel Jets – incredible engines that boost when struck by a pilot. By beating on the DK Bongos controller, players can make their character swoop up, bank side to side and launch attacks on rivals. (The game also can be played using a Nintendo GameCube controller.)
Players challenge the Kremlings or up to three pals on five worlds, each boasting 3-D aerial maps filled with countless obstacles and powerful items. With four people beating the bongos as they battle for the skies, this game is more party than race.

De rest van de screenshots vind je hier: *klik*

HD-DVD speler voor de Xbox 360 eind dit jaar

Microsoft heeft nu officieel bekend gemaakt dat de HD-DVD add-on voor de Xbox 360 eind dit jaar zal verschijnen. Tegelijkertijd met het verschijnen van de HD-DVD speler zullen er ook 160 film-titels beschikbaar zijn op HD-DVD. Zoals al eerder bekend is de speler via USB2.0 aan te sluiten op je Xbox 360, maar over een eventuele HDMI-uitgang is nog niks bekend. Ook over de prijs heeft Microsoft nog niks losgelaten.



Over fanboys, eierkloppers en neo-nazis


Fanboys zijn van alle tijden. Al in de middeleeuwen waren hele volksstammen elkaar het leven zuur aan het maken met ‘protestantisme roeleert!1!1’ uitspraken, in de jaren 70 liepen de eerste voetbalhooligans al met messen en knuppels te zwaaien, en er bestaan ongetwijfeld wandschilderingen uit de prehistorie waarbij een bepaalde stam opgehemeld wordt, compleet met uitgebreide essays in schildervorm, waarbij ieder aspect van die stam uitgebreid bejubeld wordt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.