Schut klaar voor rentree

Het lijkt erop dat Alje Schut eindelijk weer eens speelminuten zal gaan maken voor FC Utrecht. De verdediger is al veertien maanden uit de roulatie, maar hij denkt dat hij aankomende zaterdag een helft mee kan spelen in de oefenwedstrijd tegen Oosterhout.

Schut raakte vorig jaar april ernstig geblesseerd aan zijn knie in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het herstel verliep erg moeizaam en de inmiddels 25-jarige verdediger moest in de tussentijd ook enkele keren tegenslagen verwerken.

De verdediger is erg blij dat hij weer kan spelen. "Al ben ik fysiek niet optimaal en ook nog niet geheel pijnvrij. Ik moet nog werken aan mijn spierkracht door veel te trainen en te spelen. Maar ik zie duidelijk vooruitgang. Dat is het belangrijkste. Ik richt me op de eerste training van het nieuwe seizoen. Daar kijk ik al naar uit. Al moet ik tussendoor dan niet geconfronteerd worden met kleine blessures, zoals je wel vaker ziet bij spelers die er langere tijd uit zijn geweest."

Schut heeft inmiddels ook al weer meegedaan met een training van de club uit de Domstad en ook al mee gedaan met een partijtje voetbal. "Het was even wennen, maar heerlijk om na zo'n lange tijd weer op het veld te staan."