Xbox 360 krijgt nieuwe wireless accessoires

Jeroen (washandje)
Op de Microsoft persconferentie van gisteravond zijn enkele nieuwe draadloze accesoires aangekondigd voor de Xbox 360. De belangrijkste van de drie is een draadloos stuurwiel. Het stuurwiel heeft een rubberen onderkant zodat hij op je schoot blijft staan, maar hij kan ook aan een tafel worden vastgemaakt. Het stuur wordt geleverd met pedalen waar een metalen randje op zit die ervoor moet zorgen dat je voeten niet weg glijden. De batterij gaat net zo lang mee als die van de draadloze controller, zo'n 15 à 20 uur dus.

Dan is er ook nog een draadloze headset, geïnspireerd op de gemiddelde bluetooth headset voor mobiele telefoons. De headset komt in twee maten voor grote of kleine oren. De microfoon is beter dan die in de standaard headset, de geluidskwaliteit moet beter zijn en de ontvangsttechnologie zal ook geavanceerder zijn. De batterij gaat acht uur mee, en kan opgeladen worden met een bijgeleverde oplader die je in een stopcontact kan pluggen.

Ten slotte komt er nog een USB Wireless Gaming Reciever for Windows uit. Deze kan je in je PC pluggen en zal dan signalen kunnen ontvangen van bijvoorbeeld de draadloze 360 controller, het stuurwiel en de draadloze headset. Zo kunnen deze ook gebruikt worden in combinatie met Windows-games.