FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 8 maart 2004

Weber: "Ralf gaat naar Renault"

Volgens Willi Weber, de zaakwaarnemer van Ralf Schumacher, staat het bijna vast dat Ralf Schumacher vanaf volgend seizoen voor Renault zal rijden.

De afgelopen tijd heeft Weber namens Schumacher onderhandeld met teambaas Flavio Briatore, nadat ze het met Williams niet eens konden worden over het salaris. De afgelopen weken verschenen er veel berichten over een mogelijk vertrek van Schumacher bij Williams in de pers.

Willi Weber vertelde nu in de Duitse krant Bild: "We zijn op alle punten van het contract akkoord met Briatore. Het tekenen van het contract is nog slechts een formaliteit."

Het steekspel tussen Williams en Ralf Schumacher lijkt daarmee ten einde te zijn gekomen. Williams zal nu twee nieuwe coureurs voor volgend seizoen aan moeten trekken.

Mijmeren

Een schril fluitje doet me opschrikken. Met een plof sluiten de deuren en het geroezemoes waar ik me voor had afgesloten klinkt steeds luider. Ik ga wat rechter zitten en kijk naar buiten. Tegen de tijd dat het stadse uitzicht is ingewisseld voor weilanden met wegsprintende hazen en duf herkauwende koeien heb ik mijn ogen al gesloten. Ik luister wat naar de gesprekken van mijn medepassagiers en begin te mijmeren. Ik denk over alles wat achter me ligt en er nog aan zal komen.

Ik sluit het geroezemoes buiten en zie een witte kist voor me. Op de achtergrond klinkt langzaam aanzwellend het Flower Duet van Delibes Lakme. Er klinkt zacht gesnik en er gaat iemand achter een witte katheder staan. De man schraapt zijn keel en begint te vertellen. Als hij vertelt over hoe dramatisch ze kon doen, wordt er instemmend geknikt en gesnikt in de zaal. Tijdens de passage over haar dramatische jeugd wordt het snikken luider en loopt er iemand weg. Als hij vertelt over haar kracht en moed, rolt er een traan over zijn wang. Als hij vertelt over haar typische manier van doen en hoe ze overal om kon lachen, worden er neuzen opgehaald en hier en daar klinkt een voorzichtig lachje. Hij veegt zijn tranen weg en gaat zitten.

Er staat een lange, mooie man achter de katheder. Hij vertelt over een Groots en Meeslepend leven, met de bijbehorende hoogte- en dieptepunten. Hij drukt de toehoorders op het hart ook zo intens te leven. Hij vertelt over haar intelligentie en compassie. Weer wordt het snikken luider. De man verdwijnt en er klinkt weer muziek.

Met dramatische uithalen laat Edith Piaff de aanwezigen horen dat ze nergens spijt van heeft. De kist wordt gesloten en het gesnik maakt plaats voor ongegeneerd gehuil.
Huilend en lachend lopen de aanwezigen herinneringen ophalend het pand uit.

Bruut wordt mijn zware gemoed verstoord door mijn iets te blije polyfone beltoon. Mijn vriend. Of ik nog even gehakt wil kopen. Ik staar weer uit het raam en vraag me af waarom ik over mijn eigen begrafenis mijmer. Wederom sluit ik mijn ogen en probeer van het sombere gevoel af te komen. Langzaam zak ik weg in mijn fantasiewereldje.

Frits en Henk happen naar adem en Jan Mulder staart me met open mond aan. Theo van Gogh springt op - voor zover zijn logge lijf hem dat toelaat - en ik leun naar achter in mijn stoel. Ik heb zojuist aangekondigd dat ik stop met schrijven en ga rentenieren. Jan probeert me om te praten en ik lach zijn bezwaren weg. Ik vertel over mijn huis op Ibiza, mijn Penthouse in New York en mijn statige grachtenpand in Amsterdam. Ik vertel over mijn drukke schema en dat ik er behoefte aan heb om van mijn kapitaal te gaan genieten. Tijdens de commercial vraagt Theo me of ik een grapje maak. Ik kijk hem serieus aan en vertel hem dat ik heb genoten van alles wat ik heb meegemaakt, maar dat het nu toch echt tijd is om aandacht aan mijn gezin en mezelf te gaan besteden. Na de commercial vertelt Frits met geëmotioneerde stem over de schrijfster met een groots en meeslepend leven, welke afscheid nam van het schrijven en het publieke bestaan. Jan vraagt of ik wel eens over mijn begrafenis na heb gedacht.

Schokkend komt de trein tot stilstand. Vrolijk huppel ik het perron op. Ik heb nog heel wat werk te verzetten tot ik echt in die witte kist lig. En van die tijd zal ik volop genieten en elke kans benutten.

Haar van John Lennon brengt 3.500 euro op

Een man uit Hongkong heeft op een veiling in Gerona (Noord-Spanje) 3.500 euro betaald voor een haar van ex-Beatle John Lennon. Daarmee zou het haartje het duurste ter wereld zijn. Experts uit Groot-Brittannië garanderen de echtheid.

De haar werd door Lennon op 26 augustus 1964 uit zijn hoofd getrokken om deze aan een fan te geven. De Hongkonger was veel goedkoper uit dan de tienduizend euro die hij voor de haar over had. Een andere bieder trok zich bij een bod van drieduizend euro uit de veiling terug.

Leuke posters voor op school

Je zit nog op de middelbare school en je wilt het grauwe gebouw een beetje opfleuren met wat gezellige posters?

Geen nood, het kan makkelijk. De posters hebben uiteenlopende onderwerpen. Zo heb je de oproep om ergens bij te horen, om samen te leren, je leven 180 graden om te draaien, natuurlijk om vriendjes te worden en niet te vergeten een oproep om populair te worden bij de jongens.
Ho ho, het is nog niet over. Er wordt ook nog even gewaarschuwd dat je niet moet pesten en dat meisjes in rolstoelen er ook bij horen.
somethingawful.com

the digital dude - The Paradox of our time

Heey allemaal, welkom op mijn eerste blog!
een beetje laat, maar beter laat dan nooit!

Deze gast bouwt websites voor Warner Brothers... dan moettie wel goed zijn!
Tjsek bijvoorbeeld deze teaser

Hij heeft een compleet stuk over de "Paradox of our time" (schijnbare tegenstellingen van deze tijd)

En als hij dan ook nog ruzie krijgt met zijn bank, is het superb!
http://www.xdude.com/flashed-mar2001.htm
The Digital Dude

'Dutroux wilde al jaren een cel bouwen'

Dutroux in de rechtszaalJacques Langlois gaf vandaag voor het Assisenhof een chronologisch overzicht van de zaak Dutroux. Langlois was zeven jaar lang de onderzoeksrechter in deze zaak. De onderzoeksrechter meldde dat Dutroux al in het begin van de jaren 90 plannen had om een kooi in zijn kelder te bouwen. Die plannen waren bekend bij de politie. Bij een huiszoeking in 1993 verklaarde Dutroux dat de verbouwingen in de kelder voor een zwembad waren. Na 1993 is het huis in de gaten gehouden door de politie. Volgens de politie werden de werkzaamheden niet voortgezet.

Volgens Langlois toont deze zaak veel vergelijkingen met de zaak waar Dutroux en Martin in 1985 voor zijn veroordeeld. Dutroux en Martin ontvoerden en verkrachtten destijds minimaal vijf meisjes. Een verschil is dat Dutroux toen de meisjes weer vrijliet.

Langlois ontkende verder dat er druk op hem werd uitgeoefend. Noch door de politie, noch door de politiek. Langlois reageerde hiermee op aantijgingen vanuit de pers.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.

KNVB overlegt over Benelux Cup

De KNVB overlegt met de Belgische en Luxemburgse voetbalbond over het opzetten van een Benelux Cup.

In deze bekercompetitie zouden clubs uit de drie landen moeten deelnemen. De winnaar zou een UEFA Cup ticket kunnen verdienen, doordat Luxemburg dat ticket hiervoor zou willen inleveren. De drie voetbalbonden hebben de plannen inmiddels medegedeeld aan de UEFA. Als de UEFA goedkeuring geeft aan het plan, zal over de verdere details worden onderhandeld.

'Return of The King' eerder op dvd dan verwacht

Return of The King, het derde en laatste deel in de reeks Lord of The Rings, wordt drie maanden eerder dan verwacht op dvd uitgebracht. Al op 27 mei van dit jaar kunnen de fans de dvd van deze zeer succesvolle film aanschaffen. Twee dagen eerder is de film in de videotheek te huur.

Dit is eerder dan de dvd-uitgaven van Fellowship of the Ring en The Two Towers - de eerste twee delen van de trilogie - die in augustus 2002 en 2003 werden uitgebracht. De dvd-release zal naast de film een twintig minuten durende bioscooptrailer en 'behind-the-scenes'-materiaal bevatten. Later zal een uitgebreide versie van Return of The King worden uitgebracht, die langer zal zijn dan de 3 uur en 21 minuten durende bioscoopversie. De totale trilogie zal hierdoor meer dan elf uur duren.

Naar verwachting wordt de dvd van Return of The King één van de grootste verkoopsuccessen van dit jaar. De film zelf bracht wereldwijd tot nu toe meer dan één miljard dollar op en werd met elf Oscars en vier Golden Globes bekroond. De regisseur van de filmtrilogie, Peter Jackson, zal spoedig beginnen met een heruitgave van King Kong, die in 2005 in de bioscoop te zien zal zijn.

Lord Dreamer en Phoenixx in FOK!Radio

Fok! RadioHet is weer maandag en dat wil zeggen dat er vanavond weer een gloednieuwe FOK!Radio op je radio is. Nolius en SunChaser hebben weer een volle uitzending voor je in phetto.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Webcam
FOK!Radio heeft nu ook een webcam in de studio die hier te bekijken is.

In de studio zijn Lord Dreamer en zijn vrouw Phoenixx. Met hen hebben we het over het verdwijnen van het eiland en hoe het toch komt dat een rasechte forummer als Lord Dreamer toch eindredacteur van het nieuws geworden is. En van Phoenixx willen we weten of ze het nu nog wel leuk vind op het forum nu het eiland er niet meer is.

Uiteraard gaat Yvonne ook weer met ons roddelen en neem Knut zijn week met ons door. Ook hoor je de column 'SunChaser gaat offtopic'. Vleermuis heeft weer een gedicht voor ons gemaakt.

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Je kunt live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending.

FOK!Radio fotoboek!
FOK!Radio heeft nu ook een fotoboek. Hier kun je iedere week nieuwe foto's vinden van de gsaten bij ons in de studio. Heb je dus al altijd willen weten hoe een Harrie, Cynix, Portier, Jerruh ChrisJX, (en vele anderen) eruit ziet? Ga dan snel naar ons fotoboek!

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl

Wil je een uitzending terug luisteren? Dan kan dat hier.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via radio@fok.nl. Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

Sauber wilde Villeneuve

In oktober werd Jaques Villeneuve door zijn toenmalige team BAR in de steek gelaten met als gevolg dat hij niet in de F1 rijdt dit jaar. Als het echter aan Peter Sauber had gelegen reed de Canadees nu bij zijn team.

Het leek er destijds op de Villeneuve ook dit jaar bij BAR in actie zou komen. Toen hij echter te horen kreeg dat dat niet zo was, waren de meeste teams al voorzien van rijders. Helaas voor Peter Sauber, die de wereldkampioen van 1997 graag zou hebben gecontracteerd. Hij had het graag anders gezien.

Volgens het tijdschrift F1 Business zou de Canadees welkom zijn bij Sauber, als er eerder bekend was dat hij geen contract zou krijgen in 2004. "Peter zei niet wie er hij zou hebben vervangen," zo schreef het tijdschrift. "Maar Villeneuve's komst zou waarschijnlijk ten koste zijn gegaan van Massa. Massa werd als te jong onervaren beschouwd na het seizoen 2002."

Warner Music zet o.a. Krezip en Ilse de Lange op straat

Warner Music heeft vandaag bekend gemaakt dat de Nederlandse A&R vestiging opgeheven wordt. De consequentie daarvan is dat Nederlandse bands als Krezip, Wyatt, Postmen en de zangeres Ilse de Lange zonder platenlabel zitten. Daarnaast ontslaat Warner 20% van het personeel.

Een reorganisatie bij het wereldwijde Warner Music-concern is aanleiding voor het opheffen van de Nederlandse dochter. In totaal moet 200 miljoen dollar bezuinigd worden. De eigen artiesten zijn de afgelopen weken op de hoogte gesteld van de reorganisatie en de mogelijke gevolgen. Vandaag werd duidelijk dat zij uit moeten zien naar een nieuw platencontract bij een andere maatschappij.

Volgens platenmaatschappij Warner is de dalende verkoop van cd's de oorzaak van de bezuinigingen. Het officiële statement van de platenmaatschappij luidde: ‘Met name de enorme piraterij, het op grote schaal branden en illegaal downloaden van cd’s en het gebrek aan adequate regelgeving hieromtrent liggen ten grondslag aan de malaise in de muziekindustrie’.

[Update] Lekkende gifcontainers in Almelo

Op het spoorwegemplacement bij het station van Almelo zijn enkele containers met gif aan het lekken. De containers staan op een goederentrein. Het station is ontruimd, en al het treinverkeer van en naar Almelo is stilgelegd. Het is nog niet bekend om welk gif het gaat.

Update
Radio 538 meldde dat het niet gaat om een gevaarlijke stof. Inmiddels is het treinverkeer weer hervat.

Opslagloods Botlek staat op springen

Bij het overslagbedrijf EBS in de Rotterdamse Botlek staat op het moment een silo die elk moment kan ontploffen. In de silo ligt houtstof opgeslagen, hierin ontstond zondagochtend omstreeks 11:00 broei.

De temperatuur in de opslagloods neemt langzaam toe, de brandweer is bezig met voorbereidingen om voorzichtig de houtsnippers uit de loods te halen. Er is een kans dat de silo in de brand vliegt, doordat er zuurstof bij het smeulende zaagsel kan komen tijdens het weghalen van de houtsnippers.

In de silo ligt 30.000 kubieke meter hout opgeslagen. Wanneer het tot een ontploffing komt dan gaat het dak van de silo eraf, aldus Christel Willems van de gezamenlijke hulpdiensten Rotterdam-Rijnmond. Een gebied van tweehonderd meter rondom de loods is ontruimd. Het kan nog enkele dagen duren voordat het gevaar is geweken.

Bij de Milieudienst kwamen 25 klachten binnen vandaag, voornamelijk inwoners uit Abbenbroek, Geervliet en Heenvliet klaagden over een brandlucht. De rookontwikkeling zou in principe niet giftig of gevaarlijk zijn volgens Willems. Vanavond beginnen shovels met het verwijderen van zaagsel onderuit de opslagloods. Dit wordt dan per boot afgevoerd.

Hoe lang de hele operatie gaat duren is nog onbekend. De brandweer heeft een batterij waterkanonnen rondom de silo opgesteld om wanneer het fout gaat de houtstof te kunnen blussen. Hoe de broei is ontstaan is vooralsnog onbekend.

Kamer: praktijkles voor brommerrijders

Een kamermeerderheid wil dat naast het verplichte theorie-examen ook een praktijkexamen voor brommerrijders. PvdA en VVD willen een rijbewijs invoeren, het CDA is wat milder en wil alleen een verplichte praktijkmodule. De VVD is ook een voorstander van het laten afleggen van examens als jongeren pas vijftien zijn. Deze partij meent dat de jongeren dan meteen als ze zestien zijn fatsoenlijk kunnen 'brommen'.

De partijen zijn tegen de verhoging van de leeftijd voor het berijden van scooters/brommers, die minister Peijs van Verkeer en Waterstaat voorstaat. Het CDA wil echter ook niet een echt rijbewijs invoeren. Hierin zou moeten benadrukt dat de brommer iets anders dan de fiets is. De PvdA is al langer voorstander van het rijbewijs voor brommerrijders. De ANWB is ook enthousiast over het plan.

Universiteit handelde in gedoneerde lijken

De Amerikaanse media meldden maandag dat de politie op de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) een tweede medewerker gearresteerd heeft in het onderzoek naar de diefstal van gedoneerde lijken. Zaterdag was de directeur van het programma al door de politie gearresteerd. Er wordt vermoed dat medewerkers van de universiteit delen van stoffelijke overschotten ontvreemden en ze vervolgens verkochten.

Vorige week had de UCLA al twee medewerkers met verlof naar huis gestuurd. Het is onduidelijk of het om de directeur en de medewerker gaat. Jaarlijks worden er zo'n 175 lichamen door familieleden van overledenen gedoneerd aan de universiteit voor medische scholing en onderzoek.

(strip)Boek: Jos Collignon - 1,2,3... in godsnaam!

Elke ochtend blader ik, als abonnee op de Volkskrant, direct door naar de opiniepagina. Snel op zoek naar een nieuwe tekening van Jos Collignon. Vaak is de teleurstelling groot dat hij deze ochtend zijn gedachten niet gepresenteerd heeft aan de lezers van de krant. Er zit ongetwijfeld een regelmaat in zijn publicaties, maar zijn spotprenten blijven zolang bij mij in gedachten hangen dat ik niet meer weet wanneer deze exact in de krant stonden. Zijn prenten, vaak politiek, gaan vooral over de maatschappelijke discussies, over het wereldnieuws en over de rol van individuen in de wereld. Zijn mening past bij de lezer van de Volkskrant. Pragmatisch, maar vaak tegen de Verenigde Staten, tegen de ‘zakkenvullers’ en vóór het sociale denken. Alle tekeningen die in 2003 in de Volkskrant zijn verschenen zijn nu gebundeld in het boekje ‘1, 2, 3… in godsnaam!’Auteur: Jos Collignon
Titel: 1,2,3... in godsnaam!
Uitgeverij: Uitgeverij de Harmonie, Amsterdam
ISBN: 9789061697138
Aantal pagina's: 97

NEC-spelers steunen supporters

De spelers van NEC voelen zich schuldig over de slechte prestaties van de laatste tijd en willen iets terug doen voor alle trouwe supporters van de club.

De spelers bieden hun supporters gratis kaartjes aan voor de uitwedstrijd tegen FC Twente van aankomende vrijdag. De supporters hoeven slechts de busreis naar Enschede te betalen. Volgens de spelers een manier om de supporters te bedanken voor hun trouwe steun de afgelopen tijd.

IBM levert supercomputer voor Nederlandse radiotelescoop

IBM heeft recentelijk een contract getekend met Astron voor de levering van een BlueGene/L-supercomputer. Het rekenwonder, met een capaciteit van 34,4 teraflops, komt op het terrein van de rijksuniversiteit Groningen te staan. De supercomputer zal de data gaan verwerken van de radiotelescoop die in Drente en omstreken zal worden neergezet.


Een aantal van de in totaal 25.000 kleine antennes

Astron is de organisatie die de Lofar-radiotelescoop bouwt. Lofar staat voor 'low frequentie array'. De antenne gaat frequentie gebieden tussen de 10 en 250 MHz opvangen. De antenne wordt de grootste ter wereld en bestrijkt een gebied van 350 vierkante kilometer. De antenne bestaat uit ongeveer 25.000 kleine, en goedkope, antenne’s en vormen op die manier een Wide Area Sensor-network. In de gemeente komt de Borger-Odoorn in Drente komt het grootste antenne veld te staan, met een oppervlakte van ongeveer320 hectare. Er komen ook antennevelden in Friesland, Gelderland, Groningen en Duitsland te staan. Bij ieder antenneveld staat een decentrale computer die de informatie eerst voorbewerkt, daarna wordt de voorbewerkte informatie naar de supercomputer in Groningen doorgestuurd via een nieuw aan te leggen tien gigabit Ethernet-glasvezelnetwerk. De supercomputer is nodig omdat iedere antenne per seconde 2 gigabit aan data genereert.


De spreiding van de antennevelden

De BlueGene/L computer die voor Lofar is gebouwd bestaat uit 12.000 aangepaste PowerPC-processors. Het overgrote deel van de processors is bestemd voor de communicatie met het antennenetwerk. Als besturingssysteem heeft de BlueGene/L Linux meegekregen. De totale kosten van het Lofar-project worden geraamd op 150 miljoen euro, waarvan de helft door wetenschappelijke instituten en bedrijven wordt bekostigd. De Nederlandse staat en de Europese Unie betalen de andere helft.


Een computerrendering van de BlueGene/L-supercomputer

Met de Lofartelescoop hopen sterrenkundige meer te weten te komen over het ontstaan van het heelal. Daarnaast is het hele ICT-concept revolutionair en zal het bijdragen in toekomstige projecten die te maken krijgen met het verwerken van extreem veel data. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan de RFID-tags die in de toekomst in producten geplaatst gaan worden. Die tags brengen een enorme datastroom op gang, vooralsnog is het heel moeilijk om daar patronen in te ontdekken. Het Lofar-project zou daarin als waardevolle ervaring kunnen dienen.

Ecclestone wil oude kwalificatie terug

Ook Bernie Ecclestone wil iever terug naar het oude kwalificatiesysteem, het systeem waar coureurs twaalf rondjes kregen om een tijd neer te zetten.

De afgelopen dagen was er veel kritiek op het nieuwe kwalificatiesysteem. Bernie Ecclestone is het met die kritiek eens en wil het rigoreus aanpakken. Hij wil terug naar het systeem zoals dat nog in 2002 werd gebruikt. Geen vliegende rondjes meer, maar een sessie waarin coureurs maximaal twaalf ronden mogen rijden.

Het kwalificatiesysteem met vliegende ronden werd vorig jaar ook al bekritiseerd, maar leverde ook lovende woorden op vanwege de sensatie en spanning die het opleverde. Het nieuwe systeem waarin de twee sessies vlak achter elkaar zitten wordt als minder succesvol gezien. Coureurs geven als kritiek dat ze te lang moeten wachten en dat het voor sommige coureurs erg oneerlijk uit kan pakken. Ook zou het te lang duren met ruim één uur en vijftig minuten. Nu er toch waarschijnlijk weer een wijziging plaats vindt, wil Ecclestone gewoon terug naar het vroegere kwalificatiesysteem.

Bernie Ecclestone vertelde: "Dat zou veel beter zijn, als je het mij vraagt. We hebben het nooit veranderd omdat het spectaculairder is, maar omdat de kleine teams in de oude opzet klaagden dat ze nooit in beeld kwamen. Onzin, natuurlijk."

Ecclestone heeft officieel niets te zeggen over het kwalificatiesysteem. Dat is een zaak van de teambazen en de FIA. Ecclestone zal echter wel lobbyen om zijn ideeën te laten uitvoeren.

Groeiend aantal autochtone tienermoeders

calvobbes herschreef voor ons het volgende bericht. Ook pberends meldde dit via de nieuws-submit:

Het aantal tienermoeders in Nederland is in 2002 gedaald, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is alleen niet het geval bij autochtone meisjes. Daar steeg het aantal tienermoeders juist. In 2001 waren er 1484 autochtone tienermoeders, in 2002 waren dat er 95 meer, namelijk 1579. Het aantal abortussen bij autochtone meisjes is bijna gelijk gebleven.

De landelijke daling in het aantal tienermoeders is te danken aan de daling van het aantal allochtone tieners dat een kind kreeg. Waren dat er in 2001 nog 2085, in 2002 was dat al met 152 afgenomen tot 1937. Ook het aantal abortussen is afgenomen. De verbeterde zwangerschapspreventie noemt het CBS als voornaamste oorzaak van de daling bij tienermoeders van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse/Arubaanse afkomst.

Vergeleken met andere EU-landen heeft Nederland weinig tienermoeders en abortussen. Maar ook in andere Europese landen zijn gunstigere ontwikkelingen te zien bij geboortes en abortussen. Het aantal abortussen blijft echter het hoogst in Groot-Brittannië en de Scandinavische landen. Vooral in de laatste groep landen lijken abortussen een belangrijke rol te spelen in het terugdringen van het aantal tienermoeders.

Noord-Korea: 'Vrouwen moeten veel baren'

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

De Noord-Koreaanse regering heeft de vrouwelijke inwoners van het land opgeroepen om meer kinderen te baren. Op deze manier kunnen vrouwen een belangrijke rol spelen in het herstel van de kwakkelende economie. De oproep werd vandaag, de Internationale Vrouwendag, gedaan.

"De Koreaanse vrouw kan een nieuwe, jonge en sterke generatie helpen opbouwen, die de militaire revolutie zal steunen", aldus een artikel in de partijkrant Rodong Sinmun. Als voorbeeld werd een moeder genoemd, wier acht zonen allen in het leger dienden.

Volgens experts is het tekort aan beroepsbevolking in Noord-Korea te wijten aan een laag geboortecijfer. Dat zou weer veroorzaakt zijn door de hongersnoden die het land sinds tien jaar treffen en waardoor miljoenen mensen zijn omgekomen. In 2003 werden in Noord-Korea per duizend mensen 17,6 kinderen geboren. In 2001 waren dat nog 19,1 kinderen.

Buren wassen stinkende Keniaan

useroid had ons via de nieuws-submit te melden:

Buren van een 52-jarige man in Kenia kregen zo genoeg van de stank van hun buurman, dat ze de man overvielen, vastbonden en een stevige wasbeurt gaven. De wasbeurt kon de man wel gebruiken, aangezien hij zich al tien jaar niet gewassen had.

Na vier uur hard schrobben en boenen was de man helemaal schoon. Om de dikke laag vuil die zich op zijn lichaam had gevormd eraf te krijgen, moest er zelfs geschuurd worden met zand. De stinkerd nam zijn buren de wasactie niet kwalijk. Hij beloofde zich voortaan elke dag te wassen en hoopt in zijn nieuwe, frisse hoedanigheid ook een vrouw te kunnen vinden.

Te groot datahotel Groningen failliet

flat_erik had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Tyco-datahotel in Groningen staat leeg doordat het hostingbedrijf Northern Gateway Hosting failliet is. De tientallen bedrijven die daar hun server hadden draaien zijn bijna allemaal naar Amsterdam verhuisd.

Het immense Tyco-datahotel op het Zernikepark in Groningen kostte 45 miljoen euro. "Het Noorden is weer terug bij af, zegt Richard Lieffering van het Heerenveense ICT-bedrijf DIS Europe, voor 51 procent aandeelhouder van NG Hosting. Het bedrijf was de enige huurder in het datahotel.

In het pand mondt de transatlantische glasvezelkabel uit, die het Noorden aansluiting op een wereldomspannend netwerk had moeten geven. De kabel hangt echter werkeloos in een put. "Het datahotel is gewoon te groot", constateert Lieffering. "Toen het gebouwd werd, leek er markt voor. Inmiddels is de markt overvoerd."

VVD wil tbs-systeem hervormen

De VVD wil het systeem van terbeschikkingstelling (tbs) van veroordeelden drastisch veranderen. In het vandaag verschenen rapport 'Agenda voor de Veiligheid' worden korte metten gemaakt met het huidige tbs-stelsel dat dateert uit de jaren zeventig.

Zo zouden tbs'ers na hun vrijlating 10 jaar lang gecontroleerd moeten worden; nu is dat 6 jaar. Als een vrijgelaten tbs'er opnieuw strafbare feiten begaat, volgt levenslange opsluiting in een zogenoemde longstayafdeling.

Wanneer iemand tot tbs is veroordeeld en na 2 jaar blijkt dat hij niet te behandelen valt, moet ook automatisch plaatsing op een longstayafdeling volgen. Nu wordt er pas na 6 jaar gekeken of verdere behandeling zinvol is.

De PvdA heeft laten weten het in grote lijnen eens te zijn met de VVD. Alleen het automatisch voorgoed plaatsen van iemand op een longstayafdeling gaat de sociaal-democraten te ver. Volgens hen is het altijd mogelijk dat in de toekomst situaties ten goede keren of dat er andere manieren van behandeling die wel werken beschikbaar komen.

TBS'er kosten de staat veel geld, momenteel 472,53 euro per dag. Dat is bijna drie keer zoveel als een 'gewone' gevangene.

In 2020 te weinig vrouwen in China

In 2020 zullen er in China waarschijnlijk 40 miljoen mannen zonder partner zitten, aangezien er veel minder meisjes dan jongens geboren worden. De onevenwichtige demografische groei wordt met name veroorzaakt door de Chinese één-kindpolitiek en het feit dat dochters vaak als minderwaardig worden beschouwd.

De één-kindpolitiek werd in de jaren '70 in China ingevoerd. Sindsdien worden meisjes weggegeven aan weeshuizen of voor de geboorte nog geaborteerd. De situatie is het ergst op het platteland waar een zoon garant staat voor het onderhoud van de ouders op hun oude dag. Een dochter verlaat de ouderlijke woning bij het huwelijk, waarvoor ook nog eens een aanzienlijke bruidsschat betaald moet worden. Op het moment groeien er 116 jongetjes voor elke 100 meisjes op.

Het ergst is de situatie in de zuidelijke provincies Canton en Hainan. Daar worden voor elke 100 meisjes zelfs 130 jongens geboren. Hier speelt nog een andere factor in mee, namelijk een toename van het aantal vrouwen dat wordt gekocht of ontvoerd om duizenden kilometers verderop te trouwen met een onbekende.

Spurs bekijkt Väyrynen en Van Persie

Tottenham Hotspur is geinteresseerd in Mika Väyrynen (22) en Robin van Persie (20). Een delegatie van de Londense club bezocht zondag de Kuip.

De manager van Tottenham David Pleat kon vooral Väyrynen in zich opnemen, Van Persie speelde zondag amper een halfuur mee. trainer Bert van Marwijk had hem wederom geen basisplaats gegeven. Van Persie, die eerder al in de belangstelling stond van Arsenal, wil vertrekken bij Feyenoord. Zijn contract loopt nog tot het eind van komend seizoen.

Väyrynen ziet een transfer naar Engeland zeker zitten. De Fin is aan een prima seizoen bezig bij SC Heerenveen. De laatste weken kwam hij diverse keren tot scoren. In principe beschikt Heerenveen echter nog tot medio 2006 over hem. Dit seizoen miste de Fin pas een duel.

Man verliest hand bij familieruzie

Een 23-jarige man uit Wenen, Oostenrijk heeft afgelopen nacht bij een gevecht, terwijl hij onder invloed van drugs verkeerde, zijn hand verloren. Daarnaast verwondde hij zijn ex-schoonvader zodanig dat de man waarschijnlijk voor de rest van zijn leven blind is.

Midden in de nacht belde de man aan bij zijn ex-vriendin omdat hij het niet kon verkroppen dat hij zijn dochtertje niet meer mocht zien. De man, die duidelijk stoned was, stormde de woning van zijn voormalige vriendin binnen en bedreigde haar en het dochtertje. Wakker geworden van het tumult, probeerde de vader van de vrouw de man naar buiten te werken.

De 23-jarige pakte echter een mes en verwondde de vader daarmee. De vader vluchtte naar de slaapkamer en bewapende zich daar met een 50 centimeter lange machete. De ex-vriend had zich inmiddels met een bijl bewapend, maar de vader wist de rechterhand van de man met één slag af te hakken. De inmiddels onthande man raakte de vader echter op zijn hoofd, waardoor hij zwaargewond raakte. Vermoedelijk is hij permanent blind geworden.

De ex-vriend had zich nog niet eerder agressief of crimineel gedragen.

Belgacom test VDSL

Een aantal Belgen in de regio Gent en Bergen kan straks gebruik gaan maken van VDSL, de opvolger van ADSL. Hiermee kunnen snelheden van van 15 Mbps gehaald worden. De uploadsnelheid is 5 Mbps.

Het Belgische telecombedrijf Belgacom gaat de komende maanden proeven uitvoeren met enkele honderden internetgebruikers onder de naam 'Broadway-glasvezelproject'. Hiervoor zal 300 miljoen euro worden uitgetrokken.

VDSL zal pas volgend jaar grootschalig beschikbaar komen.

Uitslag 'ronde twaalf'

De twaalfde ronde is gespeeld. Een wisselende ronde waar het vooral in de eerste helft met nederlagen van de top drie er dramatisch aan toe ging.

Iedere ronde kent z'n winnaar, Twente-fan bas.assink kwam de manager binnen en overwon. kaat17 en denieuweburen stonden ook op het podium, waar bulgozer net naast bleef met 82 punten. De verschillen waren klein deze ronde.

Koploper shinji moest het deze maal met de 92e plaats doen, maar hij bleef onveranderd aan kop. Volger wouwter pakte een paar puntjes terug, denieuweburen vervolgt zijn opmars en qwertyplok doet het ook goed. TimmyAsd had de minste ronde van het eerste tiental. goalkeeper schoof door een goede ronde naar plaats 18 en Taste mag zich na vandaag tot sluiter van het tweede tiental rekenen, op plaats twintig.

Nu zijn we toe aan de altijd lastige ronde 13. Aan elke ronde zit echter een voordeel, zo spelen deze ronde PSV en Feyenoord tegen elkaar, dus de grote drie verliezen dat weekend niet allemaal! De KNVB maakt het maar weer makkelijk.

Door recente aanpassingen is ronde 13 echter nu ronde 14 geworden, is dat boffen! Veel succes met het bepalen van de komende opstelling.

FOK!Managercrew


Ronde 14:
12-03-2004 FC Twente - NEC
13-03-2004 SC Heerenveen - FC Volendam
13-03-2004 RBC Roosendaal - FC Groningen
13-03-2004 NAC Breda - FC Zwolle
14-03-2004 AZ - FC Utrecht
14-03-2004 AFC Ajax - Roda JC
14-03-2004 PSV - Feyenoord
14-03-2004 RKC Waalwijk - Willem II
14-03-2004 Vitesse - ADO Den Haag
19-03-2004 FC Groningen - SC Heerenveen
20-03-2004 PSV - NAC Breda
20-03-2004 Roda JC - Willem II
20-03-2004 FC Zwolle - FC Volendam
20-03-2004 NEC - AZ
21-03-2004 Feyenoord - RKC Waalwijk
21-03-2004 RBC Roosendaal - ADO Den Haag
21-03-2004 FC Utrecht - FC Twente
21-03-2004 AFC Ajax - Vitesse

Amerikaanse sopraan te zwaar voor rol

De Amerikaanse sopraan Deborah Voigt is vanwege haar gewicht door The Royal Opera House in Londen afgewezen voor de rol van Ariadne in de opera 'Ariadne auf Naxos' van Richard Strauss. De omvang van de zangeres zou vooral van nadelige invloed zijn op te kleding die ze moet dragen.

Het is gebruikelijk dat Ariadne in het stuk een toga-achtig gewaad draagt. Casting-regisseur Peter Katona had echter bedacht dat Ariadne in deze uitvoering een elegante, zwarte avondjurk zou moeten dragen. "Mevrouw Voigt is een schitterende zangeres, maar de aankleding en het soort productie maken het niet zo'n gelukkige suggestie om haar er in te hebben", aldus Katona.

Londen heeft de meeste miljardairs

In de Britse hoofdstad Londen blijken de meeste miljairdairs te wonen. In de stad wonen veertig bezitters van één of meerdere miljarden, gerekend in Britse ponden. De tweede plaats wordt met 31 miljardairs ingenomen door New York. Moskou heeft 23 miljardairs onder haar inwoners, de Zwitserse stad Genève twintig en Los Angeles achttien.

Van de miljardairs die woonachtig zijn in Londen, zijn er dertien van buitenlandse afkomst. De rijkste man is de Rus Roman Abramovich. De 37-jarige eigenaar van de voetbalclub Chelsea zou 7,2 miljard pond (11 miljard euro) bezitten. Dat is zeven maal zoveel als de Britse koningin Elizabeth in haar vermogen heeft.

Volgens Philip Beresford, de samensteller van de lijst, zijn de belastingvoordelen een grote reden om in Groot-Brittannië te gaan wonen. Daarnaast is Londen een belangrijk financieel centrum, waar je ook nog eens kan wonen in een mooi huis mèt een tuin. Ook het feit dat er Engels wordt gesproken is van grote aantrekkingskracht.

Je m'excuse

Justin Timberlake en Janet Jackson deden het al voor na hun Grammy-optreden, en de halve muziekwereld doet het dagelijks: excuses verzinnen voor de acties die ze hebben gedaan. Of het nou ligt aan hun eigen optreden of een statement van ultraconservatieve luisteraars, en masse gaan ze door de knieën om hun spijt te betuigen. En aan Idols te zien, beginnen ze al vroeg.

Indiër 37 keer gezakt voor schoolexamen

Een 64-jarige Indiër probeert al sinds 1965 het diploma van de middelbare school te halen. De man wil niet trouwen voordat hij het gewenste papiertje op zak heeft.

Inmiddels is Shayodan Yadav al 37 keer gezakt voor het examen. Hoewel zijn familie en vrienden hem erop hebben gewezen dat hij inmiddels te oud is voor zowel de school als een huwelijk, laat de doorzetter zich niet van zijn plan af te brengen. Dat diploma moet en zal er komen.

Barcelona nu op zeven zeges

Barcelona heeft zich gisteren tot op een punt van Deportivo La Coruña gemanoevreerd. De ploeg versloeg Real Mallorca met 3-2.

De nieuwe zege leek al snel feit te zijn, binnen het kwartier leidde Barca met 2-0 door treffers van Luis García en Luis Enrique. Dat was tevens de ruststand. Tegen het einde van de wedstrijd scoorde Luis Enrique 3-0. Samuel Eto'o maakte 3-1, maar de 3-2 van Andrija Delibasic kwam in blessuretijd te laat voor de eilanders.

De zege was de zevende op rij, die Barcelona vanuit de middenmoot naar de top hebben gebracht. Barcelona staat nu vierde, één punt achter Deportivo La Coruña, vijf achter Valencia en elf punten achter lijstaanvoerder Real Madrid.

Tielbeke directeur Eredivisie NV

Per 1 juni is Alex Tielbeke de nieuwe algemeen directeur van de Eredivisie NV, zo maakte voorzitter Michael van Praag van de Raad van Commissarissen vandaag bekend.

Tielbeke is momenteel werkzaam als algemeen directeur bij NEC. Naast hem zal de directie uit nog één ander persoon bestaan. Dat wordt commercieel/marketing directeur Chris Woerts, nu directeur marketing bij Feyenoord.

Tielbeke vervangt de tijdelijke directeur Van Praag. Die trad op 1 januari tijdelijk aan om de door de 18 clubs weggestuurde Hans Herremans te vervangen. Een werkgroep werkt sindsdien aan het creëren van een nieuwe structuur en het wegwerken van de administratieve chaos.

VN: PC opwaarderen, geen nieuwe kopen

De Verenigde Naties heeft onderzoek gedaan naar de impact van personal computers op het milieu. Uit het onderzoek blijkt dat voor de productie van één desktop-PC met 17" monitor 1,8 ton aan ruwe materialen wordt gebruikt. Verder blijkt dat verlenging van de levensduur van een PC door middel van opwaardering veel effectiever is dan recyclen.

Volgens het onderzoek bestaat die 1,8 ton aan ruwe materialen uit minimaal 240 kilo fossiele brandstof, 22 kilo chemicaliën en 1500 kilo water. De VN dringt er op aan dat gebruikers goed nadenken of ze daadwerkelijk een nieuwe computer nodig hebben, of dat het opwaarderen van hun bestaande machine niet hetzelfde resultaat geeft. Het opwaarderen van een machine kost een factor 20 minder energie dan het recyclen van een machine. Dat komt doordat hightech componenten bij recycling worden vernietigd voor een relatief kleine hoeveelheid ruwe materialen. Een eerder VN-onderzoek uit 2002 wees uit dat voor de fabricage van een 32MB DRAM chip van 2 gram 1,7 kilogram aan ruwe grondstoffen nodig is.

Door de enorme technologische ontwikkelingen en de relatief lage prijzen worden mensen aangezet om een geheel nieuwe computer te kopen. Gebruikers zijn gewend om iedere twee a drie jaar een nieuwe computer te kopen.

Positieve ontwikkelingen zijn bedrijven die actief zijn in het terughalen van oudere PC's, zoals bijvoorbeeld Dell. De PC's die Dell terugkrijgt van klanten worden helemaal nagekeken, de data die eventueel nog op de PC staat wordt verwijderd en daarna wordt de PC gerecycled of geschonken aan organisaties. Ook de tweedehands markt op internetveilingen ziet de VN als een goede ontwikkeling.

De Verenigde Naties heeft een speciale website aan IT en het milieu gewijd.

Dutroux mag herkenbaar op de foto

Speedski en bethere hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Marc Dutroux is er mee akkoord gegaan dat foto's van hem zonder zwart balkje op de ogen worden afgedrukt. De verdachte in de geruchtmakende pedofielenzaak verbood vorige week, bij de aanvang van zijn proces, het maken publiceren van herkenbare foto's. In België is het echter normaal dat kranten ongecensureerde foto's van verdachten in de rechtbank afdrukken.

Ook is het mogelijk dat Dutroux zich vanaf volgende week tijdens het proces laat filmen. Advocaat Magnée liet echter weten dat dat punt nog met zijn cliënt besproken moet worden.

Vorige week werd een fotograaf van 'Het Belang van Limburg' nog de toegang tot de rechtszaal ontzegd omdat hij ondanks het verbod toch foto's had gemaakt van Dutroux en deze door de betreffende krant werden gepubliceerd.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.
Dit bericht werd om 13.34 uur geactualiseerd.

'Systeem rechtshandhaving op de schop'

Docters van LeeuwenDocters van Leeuwen, de vroegere baas van het OM, heeft zondagavond in Netwerk gezegd dat het complete systeem van rechtshandhaving op de schop moet. Als dit niet gebeurt komt de Nederlandse rechtsstaat in gevaar. Volgens hem wankelt het huidige systeem nu al op het randje van de afgrond.

Zondagavond constateerde Docters van Leeuwen onder meer dat de politie minder taken en minder bazen moet krijgen. Verder moet het OM zich meer gaan specialiseren. Om de kwaliteit van de instantie te verbeteren, moet het topjuristen zien binnen te halen. "Als je het systeem niet op de schop neemt, dan ben je niet klaar voor de moderne tijd", aldus Docters van Leeuwen.

Nieuwe menschen stellen zich voor....

DE WEBLOG VERSTERKING

Zoals je in de vorige sitenews als kon lezen hebben we er 6 nieuwe crew leden bij

Rexomnium, Reya & Insomaniac gaan ons voorzien van leuke "wat wij kwijt willen" stukjes.
guardian_angel, phate & 2Mini zorgen samen met de rest dat er voldoende weblogs gepost worden!!

Sommige ken je misschien wel, andere niet. Daarom stellen ze zich alle 6 ff voor in deze sitenews.... Suc6 names de gehele crew!!

Rexomnium (Lars)
Tja, wat moet ik in godsnaam over mezelf zeggen? Mijn naam is Lars, ik ben vierentwintig jaar en ik doe de miepmiep-vogel na? Nee, dat klinkt iets te gekunsteld in de oren. Ik zou hier een stukje proza moeten schrijven dat al mijn gevoelens, mijn geschiedenis en mijn persoonlijke voorkeuren en interesses in één keer blootlegt. Zonder dat ik teveel prijs geef van mijn werkelijke persoonlijke leven. Het blijft tenslotte internet en daar is het de bedoeling dat je zo anoniem mogelijk blijft. Zeker op een weblog, want ik zou best eens iemand voor het hoofd kunnen stoten. Ach, ik ben aan het raaskallen. Dat doe ik wel vaker hoor, dus het is geen schrikreactie op het feit dat ik me moet voorstellen. Toch blijft het eng.
Lars. Vierentwintig jaar. Student.
Zo, klaar.
Af.
Wegwezen.

2Mini (Jilbert)
Ik ben dus 2Mini, irl heet ik Jilbert. Ik ben van Surinaamse/ Indonesische komaf en nu 16 jaar jong/ oud.. tevens zit op het Maerlant in Den Haag (4VWO). Zodra ik het VWO heb gedaan (als dat lukt tenminste) ga ik tandheelkunde studeren.
In me vrije tijd doe ik niks anders dan een beetje peeceen en gamen... en natuurlijk huiswerk. De komende tijd proberen ik, phate en guardian_angel ervoor te zorgen dat er genoeg weblogs worden geplaatst. Verder ben ik een inspiratieloos mannetje.. dus ik hou het hierbij...

Guardian_Angel (Nick)
Hallo allemaal. Sinds enkele dagen ben ik druk bezig het team te versterken met dagelijkse nieuwe, verse, schokerende en flippende weblogs. Op het forum doe ik me voor als "Guardian_Angel" in het echt heet ik Nick. Ik woon in Maastricht en ben alweer 22 jaar versleten. Ik ben vertegenwoordiger in de IT-sector. Ik zorg ervoor dat veels te dure oplossingen door klanten worden gekocht, in naam van een groot telefoon bedrijf lol. (neej we zeggen niet welke) Ik heb opmerkelijk droge humor en maak vaak sarcastische opmerkingen. Gelukkig begreep ik dat dit almaar weer eens een plus puntje was. Ik ben en sta voor iedereen klaar, maakt niet uit voor wat; heb je ooit ff een schouder of zin in een goede gesprek you know where to find me. Ow jah enne.. niet zeuren over m'n spellings vouten .. ben soms nogal slordig hier in maar zal zorgen dat ik alles 20x na lees. Ik hoop dat ik jullie team goed mag en kan versterken en dat jullie "de users" veel plezier met mij zullen hebben.

Ow yah Me, Myself and I

Phate (Tim)
Ik ben Tim, 18jrs oud (ja of jong, hoe je het wilt).
Systeembeheerder én Systeembeheerder in opleiding, want je kan nooit te groot groeien
Ik kom met veel plezier het Blog-Team versterken met een (iets) overdone precieze persoonlijkheid en een vleugje sarcasme!
Hoop dat jullie daar tegen kunnen
Ik woon in't Oost'n van't land, moar 'kzal 't platproat'n moar achterwège loat'n... toch?
Ik hoop na mijn huidige MBO-opleiding in Doetinchem door te kunnen studeren aan 't HBO in Enschede, want dat is de studentenstad van mijn dromen, zal ik maar zeggen!
Mijn ouders irriteren me soms, en dat zal ik je ook niet altijd sparen, daarom is het denk ik wel goed dat ik snel het huis uit kan.
Ik hoop dat ik een leuke, sarcastische bijdrage kan leveren aan de Weblog!

Reya (Elwin)
Voor een stukje over mij kijk je lekker maar op http://frontpage.fok.nl/crew/66825

Maak kennis met Katja en Hans

Katja en Hans zijn twee aardige mensen die sinds kort de geneugten van het wereldwijde web hebben ontdekt.
Zoals een goed modelgezin betaamd hebben zijn een leuke hond en een kat en zijn onlangs gelukkig getrouwd.

Zoals elk kersvers bruidspaar doen ze af en toe een beetje gek, wat al gauw ontaard in uitdagendere poses.

We maken kennis met de huisvriendinnen van het stel, die af en toe participeren in intieme feestjes. Tenslotte vinden we uit wat Hans en Katja in bad doen en wat zij voor handelingen doen met een ordinaire injectiespuit, brrrrr.

Voor meer interessante foto's van het door ons nu al aanbede stel, kunt u hier kijken.

NSFW, not safe for anything.
Katja en Hans op Lycos

Merendeel gevangenen niet hier geboren

De meeste mensen die in de Nederland in de cel zitten zijn hier niet geboren. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijna 55% van de gevangenen komt niet uit Nederland, in 1995 was dat nog 50%.

Ongeveer 9% van de gevangenispopulatie heeft Suriname als geboorteland, en ook ongeveer 9% komt van de Nederlandse Antillen en Aruba. In Marokko werd 7% van de gedetineerden geboren, in Turkije 5%.

Het aantal gevangenen nam vorig jaar wederom toe. Het waren er op 1 september bijna 14.000. Dat is 7% meer dan in het jaar ervoor.

De cijfers van het CBS vind je hier.

Overzicht van gevangen in Nederland op basis van geboorteland
Overzicht van gevangen in Nederland op basis van geboorteland


_
Het volledige overzicht van alle cijfers.

Barrichello wil meestrijden voor titel.

Na een foutloze race die bekroond werd met een 2e plaats denkt Rubens Barrichello dat het nu wel eens zijn seizoen kan gaan worden.

De Ferrari-coureur zegt dat hij dit jaar de beste kansen heeft om de wereldtitel te behalen. Misschien dat Rubens Barrichello nu eindelijk uit de schaduw van Schumacher kan en mag treden om mee te strijden voor de wereldtitel.

"Het wordt nog even afwachten, maar ik denk dat dit mijn beste kans wordt. Ik draai nu toch al een tijdje mee en denk dat ik elk jaar beter geworden ben en van mijn fouten heb geleerd. Ook nu was ik aan een goede race bezig tot de remmen problemen begonnen op te leveren," aldus Rubens.

Michael Schumacher gaf voor de race op Albert Park al aan dat hij Rubens tot zijn grootste concurrent rekent. De Duitser denkt dat de Braziliaan inderdaad opnieuw sterker is geworden. Dat kon hij na de race in Melbourne enkel nog maar eens bevestigen.

"Ik verwacht een hevig gevecht. Als je ziet hoeveel Rubens de voorbije jaren is verbeterd, dan weet je dat het een zware strijd wordt. Tijdens de kwalificatie werd dat al duidelijk en ook in de race volgde hij heel goed tot hij problemen kreeg met de remmen. De wagen die een beetje beter is zal elke keer bepalen wie de beste van ons twee zal zijn," aldus de zesvoudig wereldkampioen.

Allochtonen meer werkloos

De werkloosheid onder allochtonen is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid. Vooral Turken, Marokkanen, Antillianen en Arubanen kwamen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ''relatief snel'' op straat te staan. Van deze groep had vorig jaar 14% geen baan. In 2002 was dat nog 9%.

Onder autochtonen steeg de werkloosheid in dezelfde periode van 3 naar 4%. De werkloosheid onder buitenlanders van westerse komaf steeg van 4 naar bijna 7%.

Cijfers van het CBS staan hier.

Hersenen homoseksuele schapen afwijkend

Onderzoekers van de Oregon Health & Science University School of Medicine hebben ontdekt dat er in de hersenen van homoseksuele rammen anatomische verschillen zitten met de heteroseksuele rammen. De verschillen zitten in bepaalde groepen cellen in het gedeelte van het brein dat het seksueel gedrag regelt. De bevindingen van de onderzoekers ondersteunen andere onderzoeken die anatomische verschillen in de hersenen van homo- en heteroseksuele mannen aan het licht brachten. Bij het onderzoek zijn 27 volwassen vierjarige schapen van onderzocht. Daarvan hadden acht schapen een voorkeur voor andere rammen, negen schapen hadden een voorkeur voor ooien. Verder zaten er nog tien ooien in de groep.

Professor Charles RoselliDe wetenschappers, onder leiding van professor Charles Roselli, vonden een groep dicht opeengepakte zenuwcellen in de hypothalamus (Een kleine structuur diep in de grote hersenen die hormonen, sex, slaap, honger/dorst en temperatuur regelt) van het schaap, genaamd de "ovine sexually dimorphic nucleus" of oSDN. De oSDN van rammen die bij voorkeur met een andere ram paren is significant kleiner dan de oSDN van rammen die een ooi als sekspartner uitzoeken. Volgens Roselli is het vrijwel zeker dat seksuele voorkeur bij dieren biologisch wordt bepaald. Roselli geeft aan dat de kans aanwezig is dat dit bij mensen ook biologisch wordt bepaald.

Acht procent van de rammen blijken een voorkeur hebben voor mannelijke sekspartners. Een seksuele voorkeur voor hetzelfde geslacht hebben komt in de natuur bij heel veel dieren voor.

Kopstoot velt barpianist

'Don't shoot the pianoplayer', maar op een kopstoot zit hij natuurlijk ook niet te wachten. Toch kreeg de pianist van de Pianobar in Volendam zaterdagnacht na een korte woordenwisseling met een barbezoeker, een kopstoot uitgedeeld.

Het incident begon toen de bezoeker de pianist uitschold. Toen de muzikant daar wat van zei, reageerde de klant met een kopstoot. De ongelukkige muzikant moest bij de eerste hulp zijn wenkbrauw op vijf plekken laten hechten.

De dader wist in de commotie na het incident te ontkomen.

Bejaarde grijpt inbreker

xgratiz had ons via de nieuws-submit te melden:

In de kraag worden gevat is niet leuk, zeker niet door een bejaarde. Toch overkwam het een 37-jarige man uit Dordrecht toen hij zaterdagmiddag een autoradio wilde stelen op de Mastenbroekweg in Weert. De 72-jarige eigenaar zag de dief bezig in zijn auto en greep hem in de kraag. Vervolgens droeg de bejaarde Weertenaar de dief over aan de inmiddels gealarmeerde politie. Deze heeft de man opgesloten in afwachting van verder onderzoek.

Broertjes overleven hachelijk ijsavontuur

Twee broers van zeven en negen jaar oud hebben al het geluk van de wereld gehad door een hachelijk ijsavontuur te overleven. De Oostenrijkse knullen lagen vijf weken geleden twintig minuten lang in ijskoud water, waardoor één van hen een half uur lang klinisch dood was. Beiden lagen enkele weken kunstmatig in coma, en vlak na hun opname werd voor hun leven gevreesd. Zoals het er nu uitziet zullen de broers echter geen grote lichamelijke schade overhouden aan hun avontuur.

De jongens, Christoph van negen en Andreas van zeven, probeerden op 31 januari met twee vriendjes over het dunne ijs op een rivier in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen te lopen. Opeens zakten de twee door het ijs en verdwenen onder water. De gealarmeerde brandweer kon de broers pas na twintig minuten boven water krijgen. Reanimatie mocht alleen bij de jongste meteen baten, de oudere van de twee was minstens een half uur klinisch dood.

De ouders van de jongens waren, terwijl hun kinderen in het ziekenhuis lagen, samen met hun jongste zoon hard op zoek naar de twee. De vriendjes met wie de jongens buiten speelden waren namelijk van de plaats weggelopen en hadden hun ouders niets van het gebeuren verteld.

Tien dagen na het ongeval werden de jongens uit hun kunstmatige slaap gehaald. De jongere Andreas kon na drie weken op de intensive care naar een normale afdeling over worden gebracht. Inmiddels gaat de jongen in het ziekenhuis naar school toe. Psychische schade heeft de knul echter wel opgelopen, hij weigert over het voorval te praten. Zijn broer Christoph is nog altijd niet aanspreekbaar, maar zou volgens artsen geen enkele hersenbeschadiging hebben opgelopen, hoewel zijn hersenen het geruime tijd zonder zuurstof moesten stellen.

Jörg Haider wint in Karinthië

De Oostenrijkse verkiezingen voor de 'Landstag', de volksvertegenwoordiging in een bondsland, heeft in Karinthië geleid tot een duidelijke overwinning voor Jörg Haider en zijn rechtse Freiheitspartei Österreichs (FPÖ). Aangezien 42,47 procent van de stemgerechtigden op deze partij stemde, blijft Haider regeringsleider van Karinthië.

In bondsland Salzburg ging 45,50 procent van de stemmen naar de Sozialistische Partei Österreichs (SPÖ), waardoor het land voor de eerste keer sinds 1945 een socialistische regeringsleider heeft; Gabi Burgstaller. De stemmen kwamen niet zozeer van de tot nu toe regerende Österreichische Volkspartei (ÖVP), maar van kiesgerechtigden die bij de vorige verkiezingen nog op de FPÖ stemden. Deze partij behaalde dit maal 8,70 procent van de stemmen, in tegenstelling tot de bijna twintig procent van 1999.

De FPÖ kwam in 2000 in de nationale regering. Wegens de positieve uitlatingen over het nazisme van voorman Haider stelde de Europese Unie direct sancties in. Hierdoor stapte Haider in 2002 uit de landelijke politiek, maar bleef actief in zijn thuishaven Karinthië. Hoewel Haider graag weer nationale politiek zou willen bedrijven heeft hij aangegeven de komende vijf jaar in Karinthië te blijven, aangezien hij ook als regeringsleider van een bondsland 'invloed kan uitoefenen op de landelijke politiek.'

Rus opgepakt voor e-mail aan CIA

De Siberische politie heeft een 18-jarige student opgepakt die in een e-mail aan de CIA dreigde met het opblazen van een metro in de Verenigde Staten. Tijdens een computerles op de technische universiteit in Barnaoel had de jongen de e-mail verstuurd. Hij sloot de mail af met de zin: "Jullie gaan allemaal dood, Allah is groot."

Een Russische televisiezender meldt dat hij zomaar eens op de CIA-site was gaan kijken en in een opwelling besloot de e-mail te sturen. De jongen kan drie jaar krijgen wegens het maken van een vals dreigement. "Laat dit een ernstige les zijn voor degenen die dergelijke misdrijven in de zin hebben", aldus een woordvoerder van de politie.

Geen crisis bij McLaren

Na een slecht weekend voor McLaren is teambaas Ron Dennis onmiddellijk begonnen met het ontkennen van enige vorm van crisis bij zijn team.

In de tests van de afgelopen maand werden de bedenkingen over de McLaren al duidelijk. Toch kwamen de mindere prestaties voor velen als een schok. Ron Dennis pareert berichten over een crisis bij McLaren onmiddellijk. Hij en zijn team werken rustig aan verbeteringen.

Volgens Ron Dennis was een deel van de achterstand te wijten aan de banden. Over de technische problemen vertelde hij: "We kunnen erop reageren, omdat we de expertise in huis hebben. Hoe snel dat kan, weet ik niet. Maar we weten wat onze zwakheden zijn." Het gehele team van McLaren is wel naar een bespreking op dinsdag in Woking geroepen. Daar zou worden besproken hoe men op het circuit van Sepang al sneller kan zijn.

Schumi: 'Maleisië geeft een goed beeld'

Michael Schumacher denkt dat pas na de Grand Prix van Maleisië een goed beeld ontstaat over waar de teams staan.

Na de race op Albert Park hebben al veel mensen de mond vol over een dominant seizoen van Ferrari. Schumacher denkt dat pas na de volgende race duidelijk wordt of Ferrari werkelijk een voorsprong heeft. De echte verhoudingen tussen teams kunnen volgens hem niet uit één race worden opgemaakt.

Michael Schumacher vertelde: "Ik denk dat die race een beter beeld zal laten zien dan Melbourne. Melbourne was eigenlijk ideaal voor ons, maar niet voor de auto's en banden van de anderen. Als we het in Maleisië goed doen, dan ziet het er erg goed uit voor ons."

Gevraagd of Schumacher een dominantie zoals in 2002 verwacht antwoordt hij: "Ik denk het niet. In mijn ogen waren we vorig jaar, als alles meezat en we een cleane race konden rijden, ook tot dit soort prestaties in staat. Het tijdverschil tussen ons en de rest was nagenoeg gelijk, maar kijk wat er toen in Maleisië gebeurde. Daarom heb ik het altijd over Maleisië."

Storingen belemmeren treinverkeer randstad

Als direct gevolg van sein- en wisselstoringen, en een aanrijding met een persoon, rijden er vanmorgen op enige trajecten in Nederland minder of zelfs geen treinen. Dit liet de NS vanmorgen weten.

Door een wisselstoring rijden er vanaf vanmorgen negen uur minder treinen tussen Amsterdam en Utrecht. De storing vond plaats bij Duivendrecht. Ook tussen Dordrecht en Rotterdam was tijdelijk maar beperkt treinverkeer mogelijk. Dit als gevolg van een seinstoring, die na een uur verholpen was.

Op de spoorrails tussen Arnhem en Utrecht rijden tijdelijk geen treinen meer. Omstreeks tien over acht vanmorgen had de stoptrein Arnhem-Utrecht een aanrijding.

LPF: 'Molukse wijk onacceptabel'

Tweede Kamerlid Joao Varela van de LPF heeft laten weten dat het ontstaan van ethnische mini-staatjes, zoals de Molukse wijk in Sittard, onacceptabel is.

De LPF heeft minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie gevraagd het ontstaan van dergelijke enclaves in Nederland te verhinderen. Volgens de partij moet de minister het huisvestingsbeleid tegen het licht houden, zodat bevolkingsgroepen beter worden gemengd. De LPF is van mening dat het stimuleren van een eenzijdige opbouw van een wijk de integratie tegenwerkt.

De Molukse wijk in Sittard, bestaande uit twee straten, kwam vorige week in het nieuws omdat de bewoners van de wijk aangaven geen Nederlands gezin in hun straat te willen zien. Volgens de bewoners is de 'Molukse wijk alleen voor Molukkers' en heeft woningcorporatie WVS in het verleden toegezegd dat de bewonerscommissie nieuwe bewoners mocht aanwijzen. WVS gaf echter aan dat deze afspraak al een aantal jaar verlopen is.

Russisch gezin met 15 kinderen krijgt gratis flat

Sessy gaf ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht:

Tamara Koernitskaya en haar man, die 14 kinderen hebben en er nog eentje verwachten, hebben vandaag in het kader van de Internationale Vrouwendag de sleutels voor een 6-kamer flat mogen ontvangen van de stad Rostov-na-donu in Rusland. Zij hebben direct de flat betrokken.

Rusland kampt met grote demografische problemen. Er is een tekort aan mannen en een extreme vergrijzing; over enkele jaren zullen er evenveel gepensioneerden zijn als werkende mensen.

De gelukkige vader, met een deel van zijn kroost:
Een deel van de familie Koernitskay

Poging inlijven Bosschaart stopt

Feyenoord heeft de pogingen om Pascal Bosschaart voor volgend seizoen in te lijven stop gezet.

Technisch manager Mark Wotte meent dat verder onderhandelen met FC Utrecht geen zin heeft. FC Utrecht vond de geboden transfersom van 750.000 euro onacceptabel laag. Feyenoord ergerde zich aan de openheid van interim-directeur Martin Sturkenboom van FC Utrecht naar de pers toe. Utrecht zou voor Bosschaart 2,5 miljoen euro willen hebben.

Wotte vertelde in de Telegraaf: "Eerst wilde hij Smolarek en Lurling en een geldbedrag. Toen wij aangaven, dat een vertrek van die spelers onbespreekbaar was, hield hij voor Bosschaart vast aan de vraagprijs. Om een begin te maken aan de onderhandelingen hebben wij vervolgens een bedrag genoemd. Sturkenboom zou terugbellen, maar heeft dat nooit gedaan. Verder onderhandelen heeft daarom geen zin."

Gesprek Hiddink en Colin

Guus Hiddink wil een gesprek met Jurgen Colin. De speler zou hebben gezegd weg te willen, omdat hij te weinig speelt.

In een interview met Colin in de regionale kranten van zaterdag zou de verdediger hebben gezegd dat hij weg wil bij PSV, omdat hij niet de speeltijd krijgt die nodig is voor zijn verdere ontwikkeling. Inmiddels heeft de speler ontkend dat hij het zo hard heeft beweerd. Toch wil Guus Hiddink wel een gesprek met de Colin over zijn ontevredenheid.

Honderd euro biljet blijkt nutteloos als betaalmiddel

HIHIHIHI had ons via de nieuws-submit te melden:

Steeds meer winkels weigeren nog langer betalingen uit te voeren als de klant dit met een biljet van 100 euro wil doen. De vele vervalsingen die er de laatste maanden van zijn opgedoken, zijn hier de oorzaak van.

Waren het eerder vooral de kleinere winkeliers, nu doen ook de supermarktketens als Dirk van den Broek/Bas van der Heijden en de C1000 het biljet in de ban. Ook winkelketens als Trekpleister, Blokker, Hema, Handyman en Bruna hebben dat besluit al genomen.

Toch blijkt het honderdje niet het meest vervalste biljet te zijn, die 'eer' gaat uit naar het vijftigje. En daarin schuilt volgens de Vereniging van Pomphouders (VNP) een nog groter probleem: "Als de Europese Centrale Bank het vervalsen niet moeilijker maakt, gaat het met de 50 euro dezelfde kant op", aldus adjunct-directeur J. van der Steen. Hiermee zou de roulatie van contant geld in grote problemen kunnen komen. Ook veel pomphouders accepteren inmiddels geen grote biljetten meer.

De Nederlandsche Bank (DNB) wijst de kritieken andermaal van de hand en zegt dat het met de vervalsingen wel mee valt. Volgens hen werden er vorig jaar werden 26.000 briefjes onderschept, wat neerkomt op ongeveer één vervalsing per 100.000 biljetten. DNB verwijt de winkeliers dan ook stemmingmakerij. Winkeliers beweren echter dat het in omloop brengen van 'het bijna perfect nagemaakte' valse geld juist toe neemt. Zij beweren dat zelfs banken soms per ongeluk vals geld uitgeven.

Klusjesman schiet spijker door zijn hoofd

In Melbourne, Australië heeft een team van neurochirurgen met succes een spijker uit de schedel van een doe-het-zelver verwijderd. Even daarvoor had de 33-jarige Brad Shorten het stuk ijzer per ongeluk met een spijkerpistool in zijn hoofd geschoten.

Met enkele vrienden was hij bezig geweest met een klus in zijn huis toen ze na afloop samen nog een paar biertjes dronken. "Mijn vrienden en ik maakten grapjes over ongelukken op het werk en jezelf in het oog schieten met een spijkerpistool, toen ik voor de grap het pistool tegen mijn hoofd zette en de trekker overhaalde", vertelde Shorten. Ondanks dat de compressor uitstond bevatte het apparaat nog genoeg druk om een spijker af te schieten. De 3,2 centimeter lange spijker doorboorde Shortens schedel en drong schuin achter zijn slaap zijn hersenen in. "Het was een erg domme zet van me", zei Shorten tegen de pers. Ondanks Shortens aanbod om de spijker er eigenhandig met een tang uit te trekken, deden de artsen er vier uur over om de nagel te verwijderen. Naar verwachting zal Brad Shorten, vader van drie kinderen, volledig herstellen.

In januari schoot een Amerikaan zijn collega in het hoofd met een spijkerpistool, die spijker was te riskant om te verwijderen.

Punten van de GP van Australië

Onder het mom van: 'het duurde even, maar dan heb je ook wat' presenteren wij de eerste punten van seizoen 2004.

Met wat hakken en stoten zijn we nu toch onderweg. Er is gedurende de dag nog hier en daar wat veranderd aan de vergeven punten doordat enkele kinderziekten moesten worden weggewerkt, maar nu zijn ze definitief.

minardi, Bar_the_Grey, Casenut, Pigeon, Juppy, Iceman17, stwittenberg, Cybex, Gaaaast, JannieJenson, Jay-K, pslager, FendtVario, Joe_Bar, Moosie, InhaleExhale, Ender_Wiggin, vanbinsbergen, FooFighters, Axlon, sweetdude, knokkel, TheBrainNL, Klingon, Atreidez, TheBrain, DRenCC, Paladin82, TimmyAsd, Mezz0 en Punkerdude hadden allen het meest ideale team voor deze ronde en dus bezetten ze met z'n 31-en de eerste positie.

Bij de subleagues was Hakkert racing de beste en die league gaat nu als enige aan de leiding. Niet ver daar achter staan Blue Tiger Racing en Racing Force Albertinum.

20 Maart om 00:01 is de deadline voor de GP van Sepang. Veel succes met het maken van de juiste keuze.

De Manager-Crew

P.S. We willen jullie er nogmaals op wijzen dat een volledig team een vereiste is om enige vorm van punten te krijgen

Binnenhuisarchitect

Ze stelde zich voor met een moeilijke naam. Een naam om snel weer te vergeten. Het kaartje noemde haar binnenhuisarchitect. Een mooi beroep lijkt me dat.
Binnenhuisarchitect.
Via ingewikkelde berekeningen creëer je de perfecte leefomgeving. Althans, dat is het beeld dat bij mij opkomt als ik aan architecten denk. Hun ongebreidelde pogingen om de horizon te voorzien van fantastische bouwsels, hun wiskunde als katalysator; het had iets hoogs, iets goddelijks.
Goed, ze was binnenhuisarchitect. Haar katalysator was niet de wiskunde, maar de intuïtie. Zij hield zich niet bezig met bouwsels aan de horizon of met de welhaast wetenschappelijke benadering van het woonprobleem. Zij hield zich bezig met het vertalen van menselijke gevoelens in een aanvaardbare omgeving. Uitgebluste dertigers gingen bij haar te rade om hun succesvolle levens terug te brengen tot ruimtes binnen vier muren.
Interessant..., dat wel.
Toch kreeg ik een enigszins nare smaak in mijn mond bij het geluidloos uitspreken van haar functie. Binnenhuisarchitect. Inrichter. Leeg-beroep-om-lege-mensen-kleur-te-geven.

Wat is dat toch met benoemingen van beroepenvelden? Secretaresses zijn ineens officemanagers, schoonmaaksters noemen zich interieurverzorgsters en onbenullige klaplopers heten creative managers, alsof creativiteit gemanaged moet worden. Gelul, zoals mijn vader dat zo treffend weet uit te drukken.
Nee, ik stel voor dat we de dingen voortaan weer bij hun correcte naam gaan noemen. Inrichters, schoonmaaksters en secretaresses - en klaplopers zijn gewoon weer klaplopers. Kaal, treffend en geen pretenties. Heerlijk. Ik zou een nier overhebben om in een pretentieloze wereld te leven.
Zo heb ik onlangs een functie aangenomen bij één van de grootste websites van Nederland. Hoe het heet? WWKW-er. Probeer dat eens snel een paar keer achter elkaar uit te spreken. Frases als "De kat krabt de krullen van de trap" of "Leentje leerde Liesje lopen langs de lange Lindelaan" zijn er niets bij. Afkortingen zijn een heerlijk middel om iets op te blazen tot oneindige proporties.

"...en wat doe jij zoal," wordt er op een classy feestje aan mij gevraagd. "Ik ben WWKW-er."
Een geïntimideerd zwijgen valt mij ten deel. Gesprekken rondom ons heen verstommen.
"Hij is een WWKW-er," wordt er gefluisterd. Genietend voeg ik er aan toe: "Op Fok."
Verwarde blikken.
"Ook een afkorting," voeg ik er aan toe. De mensen kijken opgelucht. Hij schrijft voor F.O.K., wauw.

Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.