Broertjes overleven hachelijk ijsavontuur

ChrisJX
Twee broers van zeven en negen jaar oud hebben al het geluk van de wereld gehad door een hachelijk ijsavontuur te overleven. De Oostenrijkse knullen lagen vijf weken geleden twintig minuten lang in ijskoud water, waardoor één van hen een half uur lang klinisch dood was. Beiden lagen enkele weken kunstmatig in coma, en vlak na hun opname werd voor hun leven gevreesd. Zoals het er nu uitziet zullen de broers echter geen grote lichamelijke schade overhouden aan hun avontuur.

De jongens, Christoph van negen en Andreas van zeven, probeerden op 31 januari met twee vriendjes over het dunne ijs op een rivier in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen te lopen. Opeens zakten de twee door het ijs en verdwenen onder water. De gealarmeerde brandweer kon de broers pas na twintig minuten boven water krijgen. Reanimatie mocht alleen bij de jongste meteen baten, de oudere van de twee was minstens een half uur klinisch dood.

De ouders van de jongens waren, terwijl hun kinderen in het ziekenhuis lagen, samen met hun jongste zoon hard op zoek naar de twee. De vriendjes met wie de jongens buiten speelden waren namelijk van de plaats weggelopen en hadden hun ouders niets van het gebeuren verteld.

Tien dagen na het ongeval werden de jongens uit hun kunstmatige slaap gehaald. De jongere Andreas kon na drie weken op de intensive care naar een normale afdeling over worden gebracht. Inmiddels gaat de jongen in het ziekenhuis naar school toe. Psychische schade heeft de knul echter wel opgelopen, hij weigert over het voorval te praten. Zijn broer Christoph is nog altijd niet aanspreekbaar, maar zou volgens artsen geen enkele hersenbeschadiging hebben opgelopen, hoewel zijn hersenen het geruime tijd zonder zuurstof moesten stellen.