'Return of The King' eerder op dvd dan verwacht

Return of The King, het derde en laatste deel in de reeks Lord of The Rings, wordt drie maanden eerder dan verwacht op dvd uitgebracht. Al op 27 mei van dit jaar kunnen de fans de dvd van deze zeer succesvolle film aanschaffen. Twee dagen eerder is de film in de videotheek te huur.

Dit is eerder dan de dvd-uitgaven van Fellowship of the Ring en The Two Towers - de eerste twee delen van de trilogie - die in augustus 2002 en 2003 werden uitgebracht. De dvd-release zal naast de film een twintig minuten durende bioscooptrailer en 'behind-the-scenes'-materiaal bevatten. Later zal een uitgebreide versie van Return of The King worden uitgebracht, die langer zal zijn dan de 3 uur en 21 minuten durende bioscoopversie. De totale trilogie zal hierdoor meer dan elf uur duren.

Naar verwachting wordt de dvd van Return of The King één van de grootste verkoopsuccessen van dit jaar. De film zelf bracht wereldwijd tot nu toe meer dan één miljard dollar op en werd met elf Oscars en vier Golden Globes bekroond. De regisseur van de filmtrilogie, Peter Jackson, zal spoedig beginnen met een heruitgave van King Kong, die in 2005 in de bioscoop te zien zal zijn.