Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het manipuleren van informatie door GroenLinks:

De standpunten van de PVV zijn voor een groot gedeelte abject en verwerpelijk. Ik mag dat zeggen, want ik ben een onpartijdige columnist, zonder banden met welke politieke partij dan ook. GroenLinks mag dat ook zeggen. Maar ze moeten niet de illusie wekken, dat zij óók onpartijdig zijn. Want dat zijn ze natuurlijk ook niet.

De Haagse afdeling van GroenLinks heeft een website geopend: pvvdenhaag.nl. Dat is natuurlijk niet in de haak. Uitsluitend de PVV zou domeinnamen moeten kunnen claimen met de afkorting pvv daarin. Het is pure misleiding als iemand anders dat doet. GroenLinks beweert dat ze die website hebben geopend om de kiezer de gelegenheid te geven, zelf uit te vinden of de PVV een toevoeging zou zijn aan de Haagse Gemeenteraad...

Daartoe zullen ze de daden van de PVV volgen en analyseren. Maar zo’n website kan uitsluitend door een onpartijdige club worden opgezet, en natuurlijk niet door een politieke tegenstander. Maar ja, GroenLinks hè… Een club die is voortgekomen uit de CPN, een partij die altijd vierkant achter persmanipulatie, censuur en valse voorlichting in het voormalige Oostblok heeft gestaan. GroenLinks, een partij die ook zelf nog steeds niet vies is van een potje misleiding, zoals we ook kennen van de moordenaars van de KGB en de Stasi.

Kan Geert Wilders mij even laten weten of hij bij de rechter de domeinnaam pvvdenhaag uit de lucht laat halen? En kunnen onze justitie- en EZ-ministers mij vertellen, wanneer zij met een wetsvoorstel komen dat een einde maakt aan het overduidelijk kapen van domeinnamen?