Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
In de nacht van 10 op 11 december komt er een eind aan analoge ethertelevisie. Dit is vooral spijtig voor al die mensen die nog steeds voor hun nieuwsvoorziening afhankelijk zijn van een 'sprietantenne' op hun tv of een 'harkantenne' op hun dak.
Op 13 december wordt in aanwezigheid van koningin Beatrix in Amsterdam de Grote Prins Claus Prijs 2006 uitgereikt aan grafisch ontwerper Reza Abedini uit Iran. De prijs bedraagt 100.000 euro.
Vanaf 15 december worden paleis Soestdijk en de omliggende paleistuinen opgesteld voor het publiek.

Politiek
Op 11 december komt de CNV met haar definitieve looneis voor 2007.
Van 12 t/m 14 december behandelt de Tweede Kamer de begrotingen van de ministeries van Justitie, VROM en WVS.
Op 14 en 15 december komt de Europese ministerraad bijeen in Brussel.

Sport
Op 10 december speelt Ajax thuis tegen AZ in de eredivisie.
Van 10 t/m 17 december wordt het WK voetbal voor clubteams organiseerd in Japan. Europa wordt vertegenwoordigd door FC Barcelona.
Op 13 en 14 december spelen AZ, Heerenveen, Feyenoord en Ajax hun laatste groepswedstrijd in de UEFA Cup. AZ heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde. Ajax, Heerenveen en Feyenoord maken nog kans, maar moeten deze laatste wedstrijd wel winnen.