Examens dag 2, 3 en 4:

Dag 2 - VWO (voor mij dan)

Wiskunde A1, 2.
Ooit was dit, na de lerares Frans, the horror.
Abc-formule, worteltrekken, differentiëren, machtsverheffen, hypergeometrische en binomiale verdelingen.... Dit was dus, letterlijk en figuurlijk, echte algebra voor mij!
Maar nu ik sinds de derde klas een leraar heb die tenminste nog fatsoenlijk kan uitleggen, gaat het stukken beter met mijn wiskunde-knobbel. Niets is meer te moeilijk voor mij (althans, op wiskunde A-gebied). Geef mij een ellenlange som over een lineaire functie bij het paringsgedrag van tweeslachtige, bronstige zoutslakken en ik los hem voor je op. Een opgave over de toename van de te betalen hondenbelasting in het zuidoosten van Bali? No problemo. Xlog(10) differentiëren? Idem dito.
Ik leef voor wiskunde.
Ik schrijf mijn brieven alleen nog maar op normaal waarschijnlijkheidspapier. Lijntjes trekken doe ik met mijn mooie geodriehoek, 's avonds eet ik alleen nog maar groente, omdat ik in de tuin wortels trek en de kans dat Ajax wint van PSV reken ik tegenwoordig uit met een binomiale verdeling. En dan reken ik vaak meteen de verwachtingswaarde uit dat Feyenoord dit jaar hoger komt dan plek drie. (Die is 0, overigens)

Daarom kan ik ook wel zeggen dat ik het examen wiskunde te pruimen vond. Het waren helemaal geen moeilijke sommen, maar je moest er gewoon even de tijd voor nemen. Goed de vraag lezen, nagaan of je ook daadwerkelijk antwoord hebt gegeven en de puntjes stromen binnen.

Dag 3 - VWO (voor mij dan)

Engels.
Lekker een paar tekstjes maken zo midden in de week tussen wiskunde en aardrijkskunde in. Voorbereiden had geen zin, oefenen evenmin. Dus het was gewoon een woordenboek meenemen, jezelf installeren in de banken en kiezen tussen A, B, C of D.
De teksten gingen over gevarieerde onderwerpen als wc's bij de McDonald's, the Fat Slob Way of Life, globalisatie en Disney. De moeilijkheid van de teksten viel mee, maar de vragen daarentegen niet. Er kwamen regelmatig vragen voorbij waarbij je heel goed en secuur moest lezen. Maar als je dat, drie uur lang, geconcentreerd kan doen was Engels toch een piece of cake?

Dag 4 - VWO (voor mij dan)
Aardrijkskunde
Pffffiewwww!! Dit vond ik toch geen leuke afsluiting van de week. Allereerst kregen we verdacht weinig vragen over 'Actieve Aarde', terwijl dat boek sinds dit jaar voor het eerst wordt gebruikt bij de examens. En het tweede grote minpunt vond ik toch wel het feit dat je een cirkeldiagram moest tekenen. En wat mochten wij meenemen als hulpmiddel?
Juist, een atlas. Géén passer, géén liniaal, géén rekenmachine. Tsja, dat werd dus op de tast een "cirkeltje" (lees: lelijk onding) tekenen en op goed geluk een paar lijntjes erbij krabbelen. Ik mag hopen dat er toch zorgvuldig mee wordt omgegaan bij het nakijken, want ik heb geen zin om 5 punten door mijn neus geboord te zien, omdat ik tóch geen passer mee mocht nemen.
Anyway, aardrijkskunde was toch al niet echt mijn vak en dat zal het ook nooit worden....