FOK! Nieuwsoverzicht week 38

8. Zaterdag 19 september

Zoals het merendeel van onze lezers al dacht, is de jongen die het op vrijdagochtend voor elkaar kreeg om Station Rotterdam Centraal te laten ontruimen, vrijwel zeker niets meer dan een ordinaire zwartrijder die zijn heil wilde zoeken in Frankrijk. Omdat de jongen onze taal niet machtig is, moest het verhoor met behulp van een tolk gedaan worden. 

In het Duitse Jüchen grepen veel klanten mis toen ze boodschappen wilden gaan doen. De plaatselijke REWE had namelijk besloten om de volledige voorraad babyvoeding weg te geven aan de vluchtelingen. In het pamflet dat ze hadden opgehangen,vroegen ze om begrip van hun klanten omdat het om een acute noodsituatie zou gaan. 

Een van de bekendere kaaskoppen van Nederland is zichzelf moe. Hoewel de FARC-strijdster Tanja Nijmeijer absoluut niet terugwil naar haar geboorteland, volgt ze het nieuws hier met argusogen, zo bljikt uit een interview met het AD. Daarin vraagt ze zichzelf af of de Nederlanders nou niet eens Tanja-moe worden. 

In een zinderende wedstrijd heeft Japan op het WK rugby een enorme stunt uitgehaald door tweevoudig wereldkampioen Zuid-Afrika te verslaan. Al na acht minuten wist Ayumu Goromaru Japan op voorsprong te zetten door een penalty. Bij de rust stond Zuid-Afrika even op voorsprong, maar in de tweede helft werd duidelijk dat Japan niet van wijken wilde weten. Het resultaat van de alles-of-niets-tactiek: een historische zege en misschien wel de grootste stunt ooit op het WK van welke grote sport dan ook.

 

Danke, REWE!

Posted by Tobias Huch on zaterdag 19 september 2015