FOK! Nieuwsoverzicht week 38

2. Zondag 13 september

We trappen de week af in het Midden-Oosten, waar na 25 jaar Sesamstraat terugkeerde op de televisie. Het toeval wilde dat het in een van de eerste afleveringen die uitgezonden werden, over zandstormen ging en laten nou net Saoedie-Arabië en Jordanië in de afgelopen week door ernstige zandstormen getroffen zijn.

In Nederland maken we ons op voor de koudste winter in 50 jaar tijd. Door een vertraging in de golfstroom moeten we rekening houden met een winter die vergelijkbaar zal zijn met de winter van '62/'63, die bekendstaat om de barre Elfstedentocht die dat jaar verreden werd.

Dat de broek van Gerard Joling afzakte had evenwel niets met de winter te maken, maar met de vluchtelingeninvasie. Joling is het een beetje zat dat het geld van de belastingbetaler niet terugvloeit naar de pensioenen van de legale Nederlander. Als het aan hem ligt, gaat de Tweede Kamer op de schop.

Tot slot wist Michael van Gerwen het tot de finale van de European Darts Trophy te schoppen. Hoewel hij na drie partijen slechts één leg had weggegeven, bleek Michael Smith toch de sterktse in de finale.
 

Sesamstraat terug op tv in het Midden-Oosten