FOK! Nieuwsoverzicht week 38

3. Maandag 14 september

In het Belgische De Pinte heeft een man met zijn dashcam een heuse ufo vastgelegd tijdens het rijden. Het ufo-meldpunt in België dacht eerst aan een luchtballon, maar verwierp dat idee omdat het te vroeg in de ochtend zou zijn. Ook de gedachte dat het een drone zou kunnen zijn, werd verworpen: daarvoor bewoog het vliegende object zich te traag. Het meldpunt is op zoek naar andere getuigen van de ufo.

Nog meer nieuws uit België: onze eigen Bassie en Adriaan hebben op het Filmfestival van Oostende een Lifetime Achievement Award gekregen voor hun 'grote en belangrijke bijdrage aan de Nederlandse televisie'. De enige Nederlander die de Ensor (ook wel de Vlaamse Oscar) ooit eerder in ontvangst mocht nemen is Willeke van Ammelrooy. 

In Engeland kan een bankovervaller zichzelf wel voor het hoofd slaan. Hij had geld nodig om naar Corfu te gaan, waar hij een sollicitatiegesprek had voor de functie van golfcoach. In plaats van contanten te eisen, verzocht hij de bankbediende om het geld op zijn eigen rekening te storten. Toen de eerste overval mislukte, besloot hij het honderd meter verderop nog eens te proberen met hetzelfde resultaat. De politie kon hem vrij makkelijk traceren en de dommerik zit nu een celstraf van twee jaar uit. 

Ook nog goed nieuws uit eigen land vandaag: Albert Heijn maakte bekend dat het de samenwerking met de voedselbanken gaat intensiveren. Zo leent het bedrijf zijn logistieke expertise uit aan de voedsebank en verdubbelt het concern de voedseldonatie naar 1,2 miljoen producten. Het ligt in de planning dat eind 2017 helemaal geen voedsel dat nog voor consumptie geschikt is meer wordt weggegooid in de distributiecentra van Albert Heijn. 

 

Ze komen eraan, ze zijn al bij België!