FOK! Nieuwsoverzicht week 38

6. Donderdag 17 september

Vandaag neemt het nieuws ons mee naar East Sussex (Engeland), waar een man klaagt over de studentes die tegenover hem wonen. Niet omdat ze te veel herrie maken of anderszins overlast veroorzaken, maar omdat het badkamerraam van het studentenhuis niets verhult als de dames aan het douchen zijn. Daarom wil de overbuurman dat de studentes hun raam laten blinderen. 

Hoog bezoek vandaag voor de inwoners van Alphen aan den Rijn, waar begin augustus een kraan van een ponton afgleed bij het plaatsen van een nieuw deel van de Julianabrug. Koningin Máxima sprak de bewoners en ondernemers die door het ongeluk werden getroffen. Afgelopen week werd ook bekend dat de mensen die overlast ondervinden door de bergingswerkzaamheden, tot 100 euro per dag aan schadevergoeding krijgen. 

Als het aan de openbaar aanklager had gelegen, had Emile Ratelband een taakstraf van 80 uur moeten doen voor het bedreigen van zijn ex-vrouw eind 2013. Ook zou hij haar tegen haar schenen hebben geschopt. De rechter besliste echter dat alleen mishandeling was bewezen en liet Ratelband daarom wegkomen met het betalen van een schadevergoeding van 750 euro aan zijn ex. 

Ook in de Tweede Kamer een opstootje: Emile Roemer beschuldigt Mark Rutte ervan dat hij de koning heeft laten liegen. Volgens Roemer gaan 700.000 gepensioneerden en 130.000 uitkeringsgerechtigden erop achteruit qua koopkracht. Mark Rutte blijft erbij dat de genoemde doelgroepen er gemiddeld 0,2 procent op vooruit gaan. 

Ratelband krijgt boete van 750 euro
Bedreiging niet bewezen (Foto: BuzzE)