FOK! Nieuwsoverzicht week 38

5. Woensdag 16 september

Goed nieuws voor de mensen die met weemoed terugdenken aan de tijd dat ze nog onbezorgd konden genieten van de musical Mary Poppins. Ongeveer twee jaar na de tweede film over (het ontstaan) van Mary Poppins (Saving Mr. Banks) komt Disney met plannen om een tweede vervolg op het succesnummer uit 1964.

Ook goed nieuws vanuit Duitsland. Een zeer jonge buschauffeuse wist zestig kinderen uit haar bus te evacueren toen deze vast kwam te staan op een spoorwegovergang. Dankzij het zeer doortastende optreden van de jonge dame zijn er geen doden gevallen, maar was er slechts (grote) materiële schade.

Een 15-jarige meisje uit Sittard kreeg minder goed nieuws. Ze zit al sinds het begin van deze maand in voorrarrest omdat ze verdacht wordt van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het OM in Limburg wil niks kwijt over de zaak omdat het meisje in beperking zit.

We sluiten deze dag af met het nieuws dat LTVDK het eindredactieteam komt versterken. Hij was al in het zonnetje gezet op de FrontPage, in MED, en driemaal is scheepsrecht, dus ook in het nieuwsoverzicht krijgt hij een eervolle vermelding! Welkom en veel plezier in je nieuwe functie!

 

Supercalifragilisticexpialidocious