FOK! Nieuwsoverzicht week 38

4. Dinsdag 15 september

Vandaag werd veel aandacht besteed aan Prinsjesdag. zo was er uiteraard de jaarlijkse hoedjesparade, waarbij Jet Bussemaker een speciaal voor haar gecreëerde outfit droeg met 3D-geprinte hakken. 

Een Nederlandse moslim wil graag dat Duitsland het wereldberoemde Oktoberfest verbiedt. Volgens de moslim druist het feest in tegen de islam en is het een belediging voor alle moslims over de hele wereld. Om zijn verzoek aan de Duitse overheid kracht bij te zetten, is hij een petitie gestart. Hoewel het wellicht een hoax betreft, heeft het bericht op moment van schrijven meer dan 230.000 views. Dikke pluim voor MarcusViridis dus

Ook werd vandaag bekend dat de voormalige gevangenis De Koepel in Arnhem voorlopig als asielzoekerscentrum dienst gaat doen. Zo'n 350 tot 400 vluchtelingen zullen hier voorlopig onderdak krijgen, al is wethouder Henk Kok er niet bepaald blij mee.

Het Europees Octrooi Bureau is sinds Benoit 'De Despoot' Battistelli de scepter zwaait al minimaal vijf werknemers verloren doordat ze zelfmoord pleegden. Ook het aantal werknemers dat ontslag nam is bijna verdrievoudigd; dit jaar vertrekken er zo'n 250. Volgens insiders komt dat doordat het bedrijf, dat juridische onschendbaarheid kent, 'Stasi-praktijken' uitoefent.

Het meest opmerkelijke nieuws van vandaag werd u gepresenteerd door ons aller Djeez; die wist te melden dat Facebook na jaren eindelijk met de zo felbegeerde Dislike Button komt. Like or dislike?

Dislike