Vijf gametips voor de maand juni

6. The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

The Elder Scrolls Online, recentelijk van naam veranderd in The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, is de MMORPG-versie van de populaire Elder Scrolls-games. De game is al een jaar uit voor Windows en Mac OS, maar een consoleversie ontbrak nog.

Zoals in alle games uit de Elder Scrolls-franchise speelt ook deze MMORPG zich af op het continent van Tamriel en bevat een verhaallijn die verbonden is met de andere games. Ook zijn alle bekende rassen weer van de partij.

Het 'probleem' met The Elder Scrolls Online is, volgens velen, het feit dat je een legendarische RPG als The Elder Scrolls-serie niet zomaar even kunt 'ver-MMO'en'. De haast krampachtige drang om deze topgames om te batterijen naar een online variant werd dan ook niet erg gewaardeerd door TES-fans. De game kreeg niet al te beste reviews en verkocht in eerste instantie ook niet goed. Toch zijn er volgens verscheidene bronnen rond de miljoen actieve spelers met een abonnement, wat doet vermoeden dat de game wel wat goed doet.

Ondanks de kritiek vonden we het toch een vermelding waard voor de maand juni, een maand waarin toch al niet al te veel bijzonders op de release-agenda staat. Vooral omdat nu ook consolegamers hun zegje kunnen doen over de poging van Zenimax en Bethesda om de online-variant van de iconische TES-serie naar Xbox One en PlayStation 4 te brengen. De releasedatum is 9 juni.