Vijf gametips voor de maand juni

2. Batman: Arkham Knight

Van kleins af aan volgde ik de avonturen van toen Adam West in de televisieserie van Batman. Natuurlijk zijn er tig films en games uitgekomen van de man in zijn vleermuizenpak, maar Rocksteady heeft tot nu toe de meeste indruk achtergelaten. De Arkham-reeks staat garant voor kwaliteit als die ontwikkelaar erachter zit. En met Batman: Arkham Knight verwacht ik niets anders. De titel is dan ook eens current-gen only, waardoor er geen compromissen en geklungel gemaakt worden om maar te zorgen dat het nog werkt op oudere platforms.

De schurken in het grauwe Gotham City zijn nog niet klaar met Batman en een geheimzinnige Arkham Knight staat op om de held te pesten. Deze schurk is speciaal door DC Comics bedacht voor deze game, en iedereen hoopt natuurlijk van harte dat het uiteindelijk niet de Joker blijkt, dat zou te cheesy zijn. Maar anders kunnen we nog gaan vechten met Two-Face, Penguin, Harley Quinn, Riddler, Firefly, Poison Ivy en fan-favoriet sinds de Arkham-serie: Scarecrow. Dat hoeven we niet alleen, want onder andere Azrael, Nightwing en Robin helpen Batman mee in de strijd. En ja, wie wil er nu niet in de Batmobiel rijden?

Voer genoeg voor de fans dus, die niet kunnen wachten tot het 23 juni is, want dan komt het laatste deel uit de Arkham-reeks, Batman: Arkham Knight, uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.