Vijf gametips voor de maand november

Call of Duty: Advanced Warfare (Xbox 360/Xbox One/PlayStation 3/PlayStation 4/Steam)

Deze maand wordt toch echt wel een toppertje voor shoorterfans. Ubisoft komt met Far Cry 4, Deep Silver met Escape Dead Island, maar de game die niemand gaat kopen (haters gonna hate), maar toch dit jaar weer ergens hoog in de top van de verkooplijsten gaat staan is Call of Duty. Vooral nu Battlefield Hardline is uitgesteld moet je toch iemand doodschieten, right?

En elk jaar vraag ik mezelf af waarom ik nog Call of Duty koop, terwijl ik blindelings elk jaar Fifa en Madden koop. Waarom? Geen idee, maar ik denk dat ik uit mijn bolletje ga zodra ik Kevin Spacey voorbij zie komen in de singpleplayer. Tel daar de nieuwe exoskeleton suits bij op, door exoskeleton suits kan je hoger springen wat de multiplayer naar een hoger niveau gaat tillen, en ik zou het helemaal niet erg vinden als Advanced Warfare op Titanfall gaat lijken!

Nee, Advanced Warfare gaat dan niet het wiel opnieuw uitvinden, maar dat wil je ook helemaal niet. De Pick 13 is gewoon het oude systeem dat we kennen uit Black Ops II met drie extra opties voor je Robocoppak. Doelzoekende granaten en energiewapens worden helemaal de shit in 2015 en een supply drop op iemands hoofd laten vallen blijft geweldig. Nu de gameplay nog sneller is geworden, krijg je eindelijk weer een skill gap tussen de noobs en de pro’s. Kindertjes van 12 gaan weer flink schelden hoe ze met hun kleine pener mijn moeder willen penetreren, maar ik ga genieten van hun zoete tranen. Ik heb er nu al zin in!