Vijf gametips voor de maand november

Bioshock Infinite (Xbox 360/PlayStation 3)

Je las de titel en dacht: waarom deze relatief oude game in de lijst opnemen? Goed, het is misschien niet de meest originele keuze, maar een sublieme titel als deze mag best nog even wat aandacht krijgen. Niet in de laatste plaats omdat Ken Levine, het brein achter de Bioshock-serie, heeft besloten om de pijp aan Maarten te geven ten aanzien van deze legendarische franchise. De beste man besloot om begin dit jaar zijn focus te verleggen naar digitale download- en ‘narrative driven’ games. 

Vandaar deze laatste ode aan een game die grote indruk op mij heeft gemaakt. Waar de eerste Bioshock al bizar goed scoorde vanwege het subliem uitgewerkte leveldesign, de politieke aspecten die het aanstipt en het meeslepende verhaal, was de laatste telg uit de serie wat mij betreft de ‘icing on the cake’. Bioshock: Infinite deed voor mij iets wat verdomd weinig games kunnen, namelijk een grote indruk achterlaten. Het was voor mij vergelijkbaar met het uitlezen van een ijzersterk boek, waar je lange tijd na het uitlezen nog eens aan terugdenkt. 

De PlayStation 3 en de Xbox 360 krijgen nu een complete uitgave, waar alle DLC bij inbegrepen zit, bestaande uit het op enemy waves gebaseerde Clash in the Clouds en de twee delen van Burial at Sea, die voortborduren op de originele game. Daarnaast bevat de versie nog enkele aanvullende content bestaande uit nieuwe wapens en gear.

Mocht je een Xbox 360 of een PlayStation 3 bezitten en om een of andere vage reden deze game nog niet hebben, doe jezelf alsjeblieft een lol en pik ‘m op. De prijs zal zo rond de 40 euro zijn.