FOK! op het spoor van De Mol 2013 - Aflevering 4

Dit jaar doen naast René en Martijn ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een FOK!sporter en een FOK!filmer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Kees Tol
Want:
Oh my, oh my, mijn tunnel wordt nauwer en nauwer! Zou het dan echt? Is Kees de mol? Tim in ieder geval niet, want de productie zal nooit zo'n groot risico nemen met een mol. De deelnemers hadden hem ook niet kunnen bevrijden.
Kees maakt er één groot TROS Muziekfeest van. En iedereen haakt aan in de polonaise. Niemand neemt hem serieus. Laat de kokers maar dicht. *plop* ze gaan open. Moeten we niet aan Tim iets vragen? Het slot is al los.... Nog meer in mijn tunnelvisie passend vind ik dat Kees de eerste persoon (Zarayda) veiligstelde in het eindspel. (Het klonk ten tijde van de uitzending erg plausibel in ieder geval.) Tegenover een waterval gaan zitten, woorden kiezen waarvan je zelf twijfelt of ze überhaupt bestaan. Maar vooral pretlichtjes in de ogen tijdens de biecht. Ik zit klem in mijn tunnel. Maar het zal na 13 jaar mollen vangen wel eens fijn zijn het vanaf het begin goed te hebben.

Username: Borizzz
Functie: Eindredactie Film
Verdenkt nu: Daniël Boissevain
Want: De titel van vandaag "Anders dan Anders" kan op meerdere personen wijzen: Tania die een rode kaart trekt; Kees die als enig zijn scherm te zien kreeg met de executie. Maar of dit nu een hint is naar de mol valt sterk te betwijfelen. Ik ga niet voor de kandidaten die in de uitzending erg verdacht gemaakt worden: Tim en Tania. Het was vandaag een leuke aflevering die mij geen zier verder hielp op weg naar het ontmasteren van de mol. Dus ik blijf lekker op de mol die ik al had bij aflevering 1; waarschijnlijk tegen beter weten in. Het Filmcrewlid Syth86 is daarentegen goed in het opsporen van mollen: zij gaat vol voor Zarayda. Met Yvon had ze het destijds ook goed vanaf aflevering 1. We zullen zien of Syth86 het wederom bij het rechte eind heeft.

Voornaam: Annelies (liesje1979)
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Zarayda Groenhart
Want: Zucht, nog maar een weekje op Zarayda dan. Ik weet het anders echt niet meer. Tim is terug, gelukkig, want ik vind het een leuke deelnemer maar ik kan me niet meer voorstellen dat hij de mol is. Het wordt te duidelijk in beeld gebracht dat andere kandidaten hem verdenken. De opbrengst van de woord-roep-opdracht doet mij vermoeden dat de mol bij de roepers zat. Zarayda speelt vrij fanatiek maar doet eigenlijk helemaal niet zoveel. Behalve nutteloos kokertjes opentrekken dan, vorige week dramde ze daar ook al op en deze week ging het haar goed af. Bij de big five opdracht was het haar en Paulien compleet ontgaan dat ze geld hadden kunnen verdienen. Ik wil Paulien ook niet uit het oog verliezen trouwens, die vertrouw ik ook niet maar kan er niet goed mijn vinger opleggen waarom niet. Mja, hopelijk volgende week wat meer duidelijkheid.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Plots moest ik denken aan de foto-opdracht tijdens het Wie is de Mol-seizoen in Thailand. Wat een prachtige opdracht was dat; origineel, creatief gebruikmakend van de omgeving, en de verrassing aan het einde dat een van de kandidaten voor Mol speelde en foto's van de anderen zat te maken in de ruil voor een vrijstelling. Prachtige opdracht, prachtig seizoen. En dan kijk je deze aflevering, en kom je tot het besef dat het allemaal wel weer heel erg tegenvalt dit seizoen. Dat mag ik van Martijn niet zeggen, maar ik moest het toch even kwijt. Goed, mijn verdenking. Ik blijf bij Paulien, hoewel ik haar steeds minder betrap op verdachte dingen. Er wordt sowieso erg weinig geld opgehaald dit seizoen heb ik het idee, dus het is moeilijk om te zien of Paulien dat echt verhindert. Kees is mijn reserve-Mol (waarvan ik hoop dat ik hem nooit hoef te gebruiken, trouwens), want ja, hij was wel erg bewust onduidelijk tijdens de watervalopdracht. Jammer trouwens dat er niemand uit ligt deze aflevering, ik vond het wel de hoogste tijd voor het gebrek van onze acteur Daniël. Ik had niet gedacht dat ik me ooit zo aan iemand kon ergeren.

Naam: Martin (DaMart)
Functie: Moderator en PR
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Paulien zou de mol kunnen zijn. Ze probeerde in ieder geval voor verwarring te zorgen bij de opdracht met de woorden en Art noemde in de speluitleg letterlijk de titel van een van haar boeken. Zij blijft daarom mijn hoofdverdachte. Zarayda wilde echter wel heel graag die kokers openmaken (en de mol weet wat daarin zit en heeft wellicht belang bij het openen van die kokers) en ze wilde heel inefficiënt eerst terug naar Tania voordat ze verder gingen. Tania vlak ik ook niet helemaal uit trouwens, maar zij wordt te opvallend in beeld gebracht. Ook Kees zou het kunnen zijn… Vier verdachten op zeven kandidaten. De mol is dus goed bezig dit seizoen en opereert in de schaduw… hopelijk wordt het volgende week weer wat duidelijker. Tot die tijd blijf ik bij Paulien als mol.

Naam: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Carolien Borgers
Want: Omdat het kan blijf ik hoofdzakelijk op Carolien zitten. Zij had per woord het minst verdiend. Daar houd ik me aan vast. Vorige week kroop Tania mijn tunnel in, maar dat blijkt nu Zarayda te zijn. Die is aardig bezig om verdacht te lijken, maar vaker is gebleken dat mensen die in de uitzending verdacht lijken helemaal geen mol blijken. Truth be told, ik ben in de war en weet het niet zo goed. Paulien is ook verdacht. Toch blijf ik bij Carolien. Haar complotmaatjes vliegen de serie uit (behalve Tim dan), zoekt de mol een maatje dat haar niet verdenkt? En gaan ze er daarom uit? Zou kunnen toch...

Poll: Wie is de Mol? 2013 - Aflevering 4

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot het begin van de volgende aflevering.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Weer een verschuiving in jullie verdachtenlijst. Van Daniël naar Tim en nu Tania Kross met bijna 20 procent van de stemmen. Op de voet gevolgd door maatjes Tim en Carolien, beiden met 15 procent.

WINNEN?


Dit jaar geven we een hele speciale prijs weg, deze unieke must-have kom je niet vaak tegen. Namelijk een op foamboard afgedrukte groepsfoto van dit jaar. Maar dat is nog niet alles, want de handtekeningen van presentator Art Rooijakkers en een aantal andere kandidaten zitten er gewoon bij! De eerste geven we weg aan degene die de Mol het meeste goed had. Stem dus in de poll op jouw Mol en wie weet wint één van de FOK!kers de prijs in plaats van een crewlid. De tweede geven we bij de laatste special weg onder de reageerders. Moge de beste speurder winnen!

Lees op pagina drie de hints en theoriëen van René.