FOK!filmchicks: Ode aan Gerard Butler

TrainDragon (geschaalde kopie)

Wat: How to Train Your Dragon (2010)
Butler speelt: Te horen als de stem van Stoick.
Stoick is stamhoofd van de Vikingen en de vader van Hiccup. Hiccup is niet bepaald de 'stoere zoon met spierkracht', maar moet het meer hebben van zijn intellectuele capaciteiten. Zijn leeftijdsgenoten en vader lachen hem daar nogal eens om uit. Om te bewijzen dat hij toch echt een stoere Viking is en wel degelijk draken kan doden, gaat hij op drakenjacht. Hij krijgt echter medelijden met de gevaarlijkste draak van allemaal en sluit vriendschap met het beest.
Oké, Butler is niet te zíen in deze film, maar we kunnen wel volop genieten van zijn Schotse accent!
.. en wie mocht er met hem zoenen? Wie weet wat er zich in de geluidsstudio heeft afgespeeld.

Coriolanus (geschaalde kopie)

Wat: Coriolanus (2011)
Butler speelt: Tullus Aufidius, stoere-man-met-baard.
Het regiedebuut van Ralph Fiennes; Shakespeare's Coriolanus in een moderne jas.
Deze film vertelt over Coriolanus (Fiennes), een militair die niet kan aarden in de Romeinse samenleving. Coriolanus tirannieke moeder dwingt hem om de politiek in te gaan. Omdat het volk hem geen steun gunt, ontketent hij in al zijn woede een rel die tot zijn verbanning uit Rome leidt. In ballingschap smeedt hij een plan met gezworen vijand Tullus Aufidius (Butler), om wraak te nemen op Rome.
Coriolanus is een hedendaags verhaal, speelt ook in de hedendaagse tijd, maar is gebaseerd op het Romeinse Rijk.
.. en wie mocht er met hem zoenen? Fiennes had de enige beetje memorabele zoenscene. Damn.

MachineGunPreacher (geschaalde kopie)

Wat: Machine Gun Preacher (2011)
Butler speelt: voormalig drugsdealer die zijn leven compleet omgooit.
Machine Gun Preacher is een op de waarheid gebaseerd verhaal over voormalige drugsdealer Sam Childers die - nadat hij voor de zoveelste keer uit de gevangenis komt - besluit zijn leven drastisch om te gooien. Tijdens zijn celstraf heeft zijn vrouw Lynn zich bekeerd en beiden willen iets goeds doen met hun leven. Sam vertrekt naar Soedan en besluit zich daar in te zetten voor oorlogskinderen.
.. en wie mocht er met hem zoenen? Michelle Monaghan mag zich na deze film ook 'kissed by Butler' noemen.

BINNENKORT TE ZIEN IN:

PlayingKeeps (geschaalde kopie)

Wat: Playing for Keeps (2012)
Butler speelt: een voormalig topvoetballer.
Nadat zijn Europese loopbaan is geëindigd gaat George terug naar de VS, waar zijn (van hem vervreemde) ex-vrouw en zoontje wonen. In een poging te laten zien dat hij serieus wil werken aan de band met hen, begint hij het voetbalteam van zijn zoontje te coachen. Hij had echter niet gerekend op de verleidingen die daarbij komen kijken in de vorm van sexy voetbalmoeders en de alom bekende desperate housewives...
.. en wie mag er met hem zoenen? Jessica Biel speelt zijn ex-vrouw in de film... Voor haar is het dus te hopen dat het tot een verzoening komt of dat er flashbacks te zien zijn; dan weet zij ook hoe de lippen van Butler voelen. Verder worden de verleidingen langs het veld gestalte gegeven door onder andere Uma Thurman en Catharina Zeta-Jones... keus genoeg dus!

ChasingMavericks (geschaalde kopie)

Wat: Chasing Mavericks (2012)
Butler speelt: een surf dude.
Butler is Frosty Hesson, een locale surflegende die surfer Jay Moriarity onder zijn hoede neemt. De film is een bewerking van de biografie van Moriarity. Op 15-jarige leeftijd komt Jay erachter dat de legendarische Mavericks golf (de grootste golf ter wereld) slechts een paar kilometer van zijn woonplaats te vinden is. Hij schakelt Frosty Hesson in om hem klaar te stomen voor het bedwingen van de golf. Tijdens hun queeste ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap, die beider levens danig beïnvloedt.
.. en wie mag er met hem zoenen? Abigail Spencer speelt Brenda Hesson, de vrouw van Frosty. You do the math...

 

Tot slot:
Dat wij van Gerard Butler houden moge duidelijk zijn. En jij? Vind je het een acteur van niets of adoreer je met ons mee? Zie je liever Matthew McConadinges in een chickflick of toch Gerard? Wil je ons nog een film aanraden met McButler die we zeker nog moeten zien? Deel het met ons!