Nintendo op de E3

Een dag na Sony en Microsoft zal Nintendo losgaan met een conferentie. Om 9:00u -18.00u in Nederland- in de ochtend staan de grote heren en dames van Nintendo op en om het podium van het NOKIA-theater, niet ver van het Convention Centre waar de E3 op dezelfde dag van start gaat. Ik zal hierbij aanwezig zijn om live te aanschouwen waar Miyamoto en zijn vrienden mee gaan komen. Hoog tijd om alle verwachtingen en speculaties op een rij te zetten.

Super Wii
Nintendo heeft momenteel drie platforms op de markt waarvan we kunnen verwachten dat ze aanwezig zullen zijn op de E3: de Nintendo DS, de Nintendo 3DS en de Nintendo Wii. Zoals aangekondigd zal Nintendo tijdens de conferentie op dinsdag de nieuwe console presenteren. De verwachting is dan ook dat de console groots aanwezig zal zijn op de beurs. Helaas is het nog niet bekend hoe toegankelijk de console zal zijn voor de pers. Met een nieuwe console komen nieuwe games en om deze reden zal Nintendo tijdens de conferentie ongetwijfeld bekende franchises laten zien. Maak jij je zorgen dat je niet alle informatie kan onthouden rondom de nieuwe console van Nintendo? Maak je dan geen zorgen, want niet lang na de live-blog van de  presentatie zullen we een special lanceren waarin we alle feiten op een rij zetten.

Momenteel kunnen we echter alleen afgaan op de geruchten rondom Project Café, die in de wandelgangen ook wel de Super Wii wordt genoemd. De console zou wat betreft hardware krachtiger zijn dan de Xbox 360 en PlayStation 3. Interessanter zijn de geruchten over de controller; het zou een touchscreen ingebouwd krijgen. Wat de functie van deze touchscreen precies is zorgt voor levendige discussies op internet. De één stelt dat je games kan spelen zonder televisie en games onderweg verder kunt spelen vanaf waar je thuis gebleven bent, en de ander verwacht niet veel meer toegevoegde waarde dan de touchscreen van de Nintendo DS.

Nintendo Wii
Een nieuwe console van Nintendo betekent natuurlijk niet dat de huidige console, de Nintendo Wii, vergeten wordt. De grootste titel die dit jaar voor de console verschijnt is The Legend Of Zelda: Skyward Sword. De game is al geruime tijd in ontwikkeling en op meerdere beurzen getoond. De vorige console Zelda-game, Twilight Princess, verscheen tevens op de grens tussen twee consoles. De game zou oorspronkelijk uitkomen op de GameCube, maar kreeg ook een Wii-versie. Of dit tevens gaat gebeuren met Skyward Sword is onbekend, maar het verleden zou wel eens een goede voorspeller kunnen zijn voor de toekomst.

Op Zelda na, is er momenteel weinig directe steun vanuit Nintendo. Gelukkig zijn er voldoende third party developers die nog niet uitgekeken zijn op de Wii. Zo brengt Ubisoft Rayman Origins en een Kuifje-game naar de console. Developer Monolith heeft onlangs Xenoblade uitgebracht in Japan. Deze RPG komt in september ook naar het Westen en zal vermoedelijk te zien zijn op de E3. Als dit nog niet genoeg reden is om je Wii uit de kast te houden, kun je als RPG-fan ook nog wachten op Dragon Quest X. Daarnaast gaan er geruchten over een nieuwe Kirby-game die Epic Yarn zal opvolgen. De game zou echter niet het wollige stijltje van Epic Yarn overnemen.

Nintendo 3DS
De Nintendo 3DS ligt inmiddels enkele maanden in de winkel, maar de stroom aan goede games moet nog op gang komen. De E3 is de plek bij uitstek om aan de wereld te tonen wat we het komende jaar kunnen verwachten. Niet lang na de E3 verschijnt Zelda: Ocarina of Time. De remake van de Nintendo 64-game kent vele extra's die het de moeite waar maken om de game te herspelen. Een game waar menig gamer ook op wacht, is Super Mario 3DS. We weten dat de game komt, maar meer dan een logo hebben we niet mogen aanschouwen. Nintendo heeft zelf al bevestigd dat de game aanwezig is op de E3.

Andere games die we volgende week waarschijnlijk gaan zien voor de Nintendo 3DS zijn Kid Icarus: Uprising, Paper Mario, Metal Gear Solid, Resident Evil, Mario Kart en Professor Layton. Series die we nog niet voorbij zagen komen zijn onder andere Metroid en Advance Wars, twee series die men hoog in het vaandel heeft als het gaat om de handhelds van Nintendo. Of we deze games gaan zien op de E3 is nog maar de vraag.

Op de volgende pagina lees je verwachtingen van de crew. Benieuwd naar de verwachtingen rondom Sony, Microsoft en de PC? Lees dan onze eerder gepubliceerde specials!
Pc op de E3
Microsoft op de E3
Sony op de E3