Saw Special



In het laatste hoofdstuk is het martelen nog steeds niet afgelopen. Een groep van Jigsaws overlevenden zoekt hulp bij elkaar. Onder leiding van zelfhulpgoeroe Bobby Dagen proberen ze met hun verleden om te gaan. Maar Bobby blijkt niet de persoon te zijn die de overlevenden denken dat hij is, hij houdt er namelijk vreemde spelletjes op na. Onder andere Dr. Lawrence Gordon en detective Hoffmann keren terug. Volgens de makers is dit echt de laatste film en zal op elke vraag antwoord worden gegeven.

Er komt een val in voor waarvan de producers eerder vonden dat hij te gewelddadig was. Ze vonden het te smerig en gewoon verkeerd. Een scriptschrijver noemt het de Garage Trap, omdat een auto en zijn kettingreactie een grote rol spelen. Naast deze val komen nog 10 andere vallen in de film voor. Dit is een record vergeleken met de andere zes films. Een aantal setfoto's is te bekijken op de blog van cameraman Kevin Reutert.

In Amerika deed Saw 3D het goed. In het openingsweekend bracht het ongeveer 24 miljoen dollar op. Hiermee had het een beter Halloweenweekend dan bijvoorbeeld Paranormal Activity 2 en Jackass 3D. Wel zijn de andere films al langer in de bioscoop te zien. Op beoordelingssite Rotten Tomatoes krijgt Saw 3D een waardering van slechts 9%. Volgens de Amerikaanse recensenten is het slordig gefilmd, slecht geacteerd en onlogisch gefilmd.

Een officiële Nederlandse releasedatum is er nog niet, maar de film draait al in een paar Belgische bioscopen als voorpremière.