Het Square-Enix Line-up Event

Antwerpen was afgelopen woensdag het podium voor twee nieuwe Square Enix-games die de gamewereld niet onberoerd zullen laten. Om stipt half negen vertrekt de bus.

metro Ruim een uur later arriveerden we met een touringcar vol pers bij het Metropolis Business and Communication Center, een groot zakengebouw en tevens bioscoop aan de rand van Antwerpen. We liepen met de ondertussen druk pratende groep richting de grote zij-ingang, die akelig veel op 'gesloten' leek. Toch konden we ruim anderhalf uur vantevoren het complex binnen.

De redacteurs konden de tijd goed benutten om hun hi-tech snufjes uit te pakken en te testen. Ik praatte om de tijd te doden met een PCM-redacteur over onze verwachtingen van beide games. We wisten wel wat we van Just Cause 2 konden verwachten, maar niet zoveel van Final Fantasy. Gaandeweg merkte ik dat, ondanks het feit dat FF13 al lang in Japan uit is, de rest van de pers ook niet zo veel wist van de game. Dat verbaasde me, want de serie heeft niet voor niets dertien delen. Een man in pak vertelde uiteindelijk de druk bewegende groep dat de zaal klaar was om te betreden. We gingen in het midden van het midden zitten, maar al gauw kwam een vertegenwoordiger van Square-Enix ons vriendelijk vragen of we niet wat dichterbij kwamen zitten, omdat volgens hem het geluid niet zo'n goede kwaliteit had.

Op de tweede rij namen we plaats in de comfortabele bioscoopstoelen van het Metropolis, maar moesten wel omhoogkijken naar het gigantische scherm. Een Vlaamse vertegenwoordiger luidde de dag in met een welkom aan alle pers en developers. In gebroken Frengels merkte hij nog op dat er niet gefilmd mocht worden, hoewel foto's van de developers geen probleem waren. We werden voorgesteld aan Adrian Arnese van Square-Enix, die ons de eerste game zal laten zien: Final Fantasy 13.

lightning