FOK!games maandoverzicht: november

Voor FPS gamers begon de maand goed, want Epic vice-president Mark Rein kondigde aan dat UT3 nu toch echt goud is gegaan. Unreal Tournament lag nauwelijks op de mat, en we staan nu al in het Guinness Book of Records met het spel. Later in de maand organiseerde we een een TF2 Toernooi, met hier het eindoverzicht. Niet alleen onder de users, maar ook onder developers is het spel populair, en MODders lusten er wel pap van.

Voor de Wii was het een maand van nieuwtjes, zo werd de nieuwe zapper geshowed, die later weer voor wat commotie zou zorgen. Verder liet Nintendo weten nog wel even vooruit te kunnen met de Wii, ze gaan zelfs terug naar hun roots. Ook de nieuwe Mario game verkoopt lekker, en er zijn geruchten over een nieuwe Mario RPG. Mario Galaxy verdween wel relatief snel weer uit de top 10. Ook de Unreal Engine III zal op de Wii verschijnen. Voor de DS zijn er wat geruchten over een nieuw model, die volgens Nintendo trouwens niet waar zijn, en breekt het aparaat weer de nodige records. Ook werd het weerkanaal in de game Nights uitgelegd. Negatief is Nintendo in het nieuws over milieuonvriendelijkheid, als enige developer met een score van maar liefst nul punten.

Rond de 360 zelf was het redelijk rustig deze maand, MS is bezig met een tijdslot, en later die maand wakkerde de DivX geruchten weer aan. Wat blijkt, dit keer lijkt het toch echt te gebeuren, ook volgens de nieuwste update. Ook op de PS3 is DivX bevestigd. Jammer dat we alleen nog moeten wachten op de Videomarketplace.
Ook waren games weer eens negatief in het nieuws, zoals een ongeluk met een Wii, en de tweede kamer wil nu zelfs een verbod op geweldadige games, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Niet alleen de Nederlandse, maar ook de Amerikaanse regering is weer bezig met ratings. De PS3 blijkt nu ook nog eens de ultieme hackertool te zijn. Positief was het feit dat Sony nu komt met een nieuwe batterij waardoor je twee keer zo lang op je PSP kunt spelen.

De PS3 was begin deze maand in het nieuws over de 65 nm chip, en werd er ook nieuwe firmware aangekondigd. Verder werd er bekend dat de Japanners toch liever voor de witte versie gaan. Toekomstige system seller MSG4 was ook in het nieuws, door de enorme development kosten waardoor ze er wel heel veel van moeten verkopen, maar gelukkig houdt Sony de moed erin.
CoD4 was positiever in het nieuws, er werd gezegd dat deze wel eens beter kan gaan verkopen dan Halo 3. Alhoewel, waar Halo veel gezeur kreeg over de resolutie, breng Call of Duty het er nog iets slechter vanaf. EA zit een beetje in de problemen door een slecht kwartaal, waar later wat cijfers van bekend zijn gemaakt. Ook met Atari ging het niet goed. Sommige developers zagen het helemaal niet meer zitten. Desondanks is de gameindustrie in Nederland nu groter dan de filmindustrie. De gameindustrie profiteert zelfs van de schrijversstaking. Uwe Boll maakt het niet uit, hij gaat gewoon lekker door met z\\\'n films.

Assassins Creed was ook volop in het nieuws, met o.a. de titlesong en de laatste trailer. Uiteraard kon een PS3 vs 360 vergelijking niet uitblijven. Een patch is ook al in de maak, want er zitten wel H\\\\heel vreemde bugs in, zoals Fliepke al snel zelf ondervond.
De hardwareverkopen van Japan waren ook weer vaste prik, begin deze maand was er een stijging, en vooral Xbox 360 had begin deze maand goede verkoopcijfers, en versloeg zelfs de PS3. Deze kwam later sterk terug door de nieuwe witte versie, en verkocht zelfs meer exemplaren dan de Wii. Een week later zaten ze er nog boven.

Ook was er weer controversie, zo hield Manhunt de gemoederen weer bezig met geruchten, en was NAMI ook niet zo dol op het spel. Ook was een kind helemaal wild van Halo 3, iets te wild zelfs. Mensen waren boos over een pisbak, en de rechtzaak rond de Hot Coffee mod is eindelijk voorbij.
Iedereen heeft er wel over gehoord, de beruchte Lesbische scene in Mass Effect, je zou bijna vergeten dat er ook andere dingen te zien zijn. In Singapore hadden ze er wat moeite mee, maar gelukkig mogen ze daar nu ook genieten van hot pixelated girl-on-girl action.

Rare dingen duiken ook elke maand weer op, dit keer een Pac-man Text adventure, en blijkt Mario bekender te zijn dan Paris Hilton. Ook is er weer wat info over Duke Nukem Forever, en No More Heroes fans kunnen nu hun kont afvegen met de game. Ook de ghostbusters zijn terug! De game is aangekondigd met de originele acteurs erin. Een nietszeggende trailer en wat screenshots laten ons nog even in spanning.



<\/center>
Deze maand kon niemand om het razend populaire derde deel van Guitar Hero heen, zelfs South Park had een hele aflevering over GH3. Niet zo gek dat de game 115 miljoen dollar opbracht in de eerste week. Activision bracht in Amerika daarom ook een GH3 bundel uit. De eerste songpacks waren ook al snel beschikbaar. Sommige mensen hebben het in ieder geval enorm naar hun zin.
Het was ook de maand van Rock Band, hoewel die game pas volgend jaar in Europa verschijnt. EA verwacht al problemen met levering en ook vergaten ze het verschil tussen de 360 en PS3 versie. De merchandising is in ieder geval in volle gang. Ondanks wat problemen zijn de beide games aan elkaar gewaagd, mede daarom werden ze uiteraard uitgebreid met elkaar vergeleken.