FOK!games maandoverzicht: november

November is traditiegetrouw de maand waarin wij als reviewers overuren maken om maar alle games die verschijnen op tijd te kunnen beoordelen. Dit jaar stond er ook weer een hele rits goede games te wachten, missschien is het zelfs de beste november van de afgelopen jaren wat betreft games! Voor alle platformen verscheen wel een topgame en een korte samenvatting van dé games van deze maand kun je hieronder lezen.

We begonnen de maand gelijk goed met het al in oktober verschenen spel The Legend of Zelda: Phantom Hourglass. Deze Zelda-game is een losstaand vervolg op The Wind Waker voor de GameCube. Dezelfde stijl, dezelfde zee, maar dan allemaal in een wat hipper jasje. Het spel maakt erg goed gebruik van de unieke DS- eigenschappen zoals de twee schermen en het touch screen. Reden genoeg voor Steeven om de game te belonen met een eindscore van 91%. Naast Zelda had Nintendo nog een grote titel klaar staan, waar nog veel meer naar uitgekeken werd: Super Mario Galaxy. Eindelijk was de lang verwachte opvolger van Super Mario Sunshine er dan, en het lange wachten werd beloond. Afterparty05 was razend enthousiast over de game en dit was terug te zien in de eindscore van 95%.

Als je denkt dat we daarmee alle toppers van deze maand gehad hebben dan heb je het mis. Voor de 360 verscheen namelijk ook nog Mass Effect. Een heel ander soort game dan de spellen uit de Nintendo-stal, maar wel een geweldig avontuur. Of het door de lesbische seks kwam of toch doordat het echt een goede game was, is onbekend, maar Morthill kon weinig anders dan de game belonen met 93%.

November was ook de maand van Assassin\'s Creed. Dé nieuwe game van Ubisoft waar SocialDisorder al maanden kwijlend naar uit keek. Ondanks dat het een erg goede game is, was SD toch lichtelijk teleurgesteld. De game had zoveel meer kunnen zijn dan het is geworden en dat is erg jammer. Dat SD deze game een score van maar 82% zou geven had dan ook niemand verwacht. Gelukkig kreeg SD nogwel een ander pareltje van Sony in handen wat het leed verzachtte. Ratchet & Clank: Tools of Destruction maakte de belofte meer dan waar en bood een schitterend avontuur waarbij het leek alsof je in een animatiefilm rond liep. Geen wonder dus dat deze game aan de haal ging met een eindscore van 93%.

De Wii kreeg naast Super Mario Galaxy ook nog een tweetal andere games die het noemen waard zijn. Allereerst was daar Metroid Prime 3: Corruption. Pitoms laatste actie als gamescrew was deze game belonen met 90% vanwege de heerlijke besturing en de herkenbare Metroid-gameplay. AP kreeg het vervolgens met konijnen aan de stok in Rayman Raving Rabbids 2. Onder een luid WHAAAAA gaf hij deze game 80%. De diversiteit had beter gekund, maar over het algemeen waren de nieuwe mini-games gewoon weer helemaal top!

Voor de PC waren er deze maand ook een aantal mooie titels. Op SimCity Society en Unreal III moet je helaas nog even wachten, maar Gears of War is al wel nader bekeken. Spanky was zeer tevreden over deze game, maar het was toch jammer dat een aantal minpuntjes uit het origineel ook in deze port terug te vinden waren, zoals de AI die af en toe zeer te wensen over liet. Desalniettemin is 89% een zeer goede score voor deze grauwe shooter. Een heel ander soort game is de RPG The Witcher. In RPG\'s speelt het verhaal altijd een erg belangrijke rol, en in The Witcher was dit verhaal erg goed uitgewerkt. Tel daarbij op dat beslissingen een grote invloed hebben op het verhaal en dat dit verhaal erg mooi in beeld is gebracht en je begrijpt waarom deze game een score van 84% kreeg van Mambaman. Eternal Sonata was een andere RPG en deze werd gekeurd door Diablos79. Hoewel hij zich best vermaakt heeft met de game vond hij het spel erg aan de korte kant en werd het verhaal er snel doorheen gejaagd. Een score van 78% was het resultaat. Ook The Simpsons game nam onze Simpson-fan Diablos79 onder de loep. De welbekende Simpson-humor waarmee allerlei gameclichés belachelijk werden gemaakt en de cartoonstijl konden op zijn goedkeuring rekenen. Minder tevreden was hij over het feit dat de game weinig nieuws te bieden had en redelijk kort was. Wel een mooie score van 78%.

Naast vele software titels verscheen er afgelopen maand ook een eerste accesoire voor de PlayStation 3. De PlayStation Eye, zoals de opvolger van de EyeToy genoemd is, werd tegelijk met een kaartgame in de winkels gelegd. Onze Sony-fanboy SD nam de camera en het spel The Eye of Judgment onder de loep. De mogelijkheid om de game uit te breiden met los gekochte kaarten samen met de toch niet helemaal goed werkende camera als het te donker was zorgde voor een eindscore van 75%.