FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 december 2007

Giro 2008 eindigt met tijdrit

In Milaan is vandaag het routeschema van de Ronde van Italië 2008 bekendgemaakt. De Giro begint op 10 mei in Palermo met een ploegentijdrit en eindigt op 1 juni met een individuele tijdrit in Milaan.

De eerste drie etappes zullen verreden worden op Sicilië, daarna wordt overgestoken naar het Italiaanse vasteland. Behalve de tijdritten op de eerste en laatste dag zijn er nog twee individuele tijdritten gepland. De tiende etappe zal een vlakke tijdrit van 36 kilometer zijn, de 16e etappe betreft een klimtijdrit over de Plan de Corones. /Kronplatz. Op deze berg zijn laatste kilometers zijn onverhard en bevatten percentages tot 24%.

De vijftiende etappe is de koninginnerit met vier beklimmen van bergen hoger als 2000 meter. Ook de voorlaatste etappe is zwaar, dan worden de legendarische bergen de Gavia en de Mortirolo beklommen.

Beste Duitse Kerstman is vrouw

Icoon OpmerkelijkDe beste kerstman van Duitsland is dit jaar een vrouw. De 25-jarige studente Renate Hammer was vandaag te sterk voor tientallen mannelijke concurrenten op de Deutsche Weihnachtsmann-Meisterschaft. Dat kerstmankampioenschap werd gehouden in Nedersaksen.

De deelnemers moeten zich bewijzen in onder meer de categorieën kinderen troosten, cadeaus inpakken, slee trekken en hoefijzers smeden. Ook is er elk jaar een rendier-rodeo.

Volleyballers in finale pre-OKT

De Nederlandse volleyballers hebben de finale bereikt van het preolympisch kwalificatietoernooi in Catania.

Kroatië was in de halve finale een maatje te klein voor Oranje, het werd 3-0 (25-22 25-18 27-25). In de derde set kwam Nederland nog op een 18-21 achterstand, maar wist deze nog net op tijd ongedaan te maken. In de finale treft het het gastland en topfavoriet Italië, dat eerder vandaag Griekenland met 3-0 klopte.

Duitser geëlektrocuteerd op trein

Icoon ShockingVlak over de grens bij Venlo is vannacht een Duitser uit Düsseldorf geëlektrocuteerd. De 19-jarige jongen was samen met drie anderen in Venlo op een goederentrein geklommen. In Duitsland raakte hij de bovenleiding en kreeg hij een schok van 15.000 volt. Zijn verkoolde lichaam werd vanochtend tussen de rails gevonden.

De drie anderen die op de trein waren geklommen werden in shock naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie waren de vier mannen dronken.

Met dank aan dvdfreak voor de submit.

Uitslagen Eredivisie 01/12/2007

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder de uitslagen.

FC Groningen - VVV-Venlo 1-0

53' Berg 1-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 19.500.
Stadion: Euroborg-Stadion
Gele kaart: Kahya (VVV).

Opstellingen

Groningen: v.Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, v.d.Laak, Lindgren, Lovre (Fledderus/78), Levchenko, Nevland, Berg.

VVV: Wintjens, Mampuya, Verdellen, Reekers, Fleuren, Kahya, Linssen, Auassar (Leemans/63), El Gaaouiri (Soltani/60), Oost, Amrabat.



Roda JC - Vitesse3-2

45' Lamah 1-0
46' Lamah 2-0
69' Saeijs 3-0
77' Sansono 3-1
83' Gommans 3-2

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers:
Stadion: Parkstad Limburg
Gele kaart: Saeijs, Oper, Meeuwis (allen Roda JC)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Saeijs, De Fauw (Sonkaya/85), Kah, Bodor, Tioté, Hadouir (W. Janssen/89), Meeuwis, Lamah, Oper (Yulu Matondo/68), Cissé

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza (Takak/68), Megrelishvili, Swerts, Yakubu (Lorca/51), Sansoni, v.d.Schaaf, Kolk, Junker (Gommans/79).



Willem II - Excelsior 6-0

9' Poepon 1-0
29' Demouge 2-0
59' Boutahar 3-0
78' v.d. Struijk 4-0 penalty
80' Demouge 5-0
88' Poepon 6-0

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 12.000.
Stadion: Willem II-stadion
Rode kaart: 72. Guijo-Velasco (Excelsior).
Gele kaart: Hill, Janse (Willem II)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Hill (Swinkels/76),Bælum, v.d.Struijk, Messoudi (Nieuwendaal/83), Kargbo, Boutahar, Poepon, Demouge (Vorthoren/84), Bobson

Excelsior: Graafland, Bandjar, v.Nieuwstadt, Stam (Bovenberg/15), Piqué, Alisic, Pardo (Den Ouden/65), Guijo-Velasco, v.Guldener (Zijm/61), Voskamp, Korf



De Graafschap - PSV 0-1

45'+1 Farfán 0-1

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 12.000.
Stadion: De Vijverberg
Rode kaart: 76. Lazociv (PSV/2x geel)
Gele kaart: Fränkel, de Groot (De Graafschap), Marcellis (PSV).

De Graafschap: v.Fessem,Schuurman, Keller,Fung A Wing,Fränkel,Meijer (Johnson/78), Hese, Schöne,Vidarsson (Tarvajärvi/70),De Groot,Powel

[b]PSV:[b] Gomes,Marcellis,Rajkovic,Salcido, Zonneveld,Méndez,Simons,Afellay (Alcides/80),Bakkal (Culina/66), Farfán (Koevermans/89), Lazovic

[WRC] Kalender 2008 bekend

De FIA heeft de kalender bekend gemaakt voor het Wereldkampioenschap rally 2008. Het rallyseizoen telt vijftien wedstrijden en start met de Rally van Monte Carlo in januari. Het seizoen eindigt in Groot-Brittannië eind november.

Van - Tot Rally
24.01 - 27.01 Rally van Monte Carlo
08.02 - 10.02 Rally van Zweden
28.02 - 02.03 Rally van Mexico
28.03 - 30.03 Rally van Argentinë
24.04 - 27.04 Rally van Jordanië
16.05 - 18.05 Rally van Italië/Sardinië
29.05 - 01.06 Rally van Griekenland
13.06 - 15.06 Rally van Turkije
31.07 - 03.08 Rally van Finland
15.08 - 17.08. Rally van Duitsland
28.08 - 31.08. Rally van Nieuw-Zeeland
02.10 - 05.10 Rally van Spanje
10.10 - 12.10 Rally van Frankrijk/Corsica
24.10 - 26.10 Rally van Japan
28.11 - 30.11 Rally van Groot-Brittannië

Miss China gekroond tot Miss World

Icoon Buitenlands Voor het eerst is Miss China gekroond tot Miss World. De 23-jarige Zhang Zilin uit Peking liet bij de 57ste Miss World verkiezing Miss Angola Micaela Reis en Miss Mexico Carolina Gordillo achter zich. Er deden vrouwen uit 106 landen mee.

Zhang Zilin was niet alleen de mooiste, maar met haar 1,82 meter ook de langste. In haar dagelijkse leven is ze secretaresse en ze houdt veel van reizen en lezen. Zhangs levensmotto is: 'Waar een wil is, is een weg'.

Hiv-besmet kind in boom gehangen

Icoon Shocking In India schamen mensen zich heel erg als ze zijn besmet met het hiv-virus. Soms gaat deze schaamte wel heel erg ver. Zo heeft een vader zijn 3-jarige zoontje die besmet is met het virus, in een tas aan een boom gehangen en daar achtergelaten. Dat berichtte de Indian Express vandaag.

Het jongetje hing opgekruld in een boodschappentas aan een tak, toen buurtbewoners in de regio Krishnagiri het kind hoorden en naar de dokter brachten. "Het is het meest onmenselijke dat iemand een kind kan aandoen", aldus de dokter in de krant. Het kindje dat de naam Siva kreeg, lijdt aan tuberculose en was zo zwak dat hij er uit zag als een baby van zes maanden, aldus de dokter.

De moeder van het jongetje is kort na zijn geboorte overleden. Het kind wordt nu ondergebracht bij zijn oma.

Uitslag Werder Bremen - HSV

Werder Bremen heeft voor even de koppositie overgenomen van Bayern München. In de topper met het Hamburger SV van Huub Stevens won de thuisploeg met 2-1.

De twee ploegen stonden aanvankelijk op een gedeelde tweede plaats. Beiden hadden dertig punten verzameld uit de eerste veertien wedstrijden. Werder, dat midweeks nog knap won van Real Madrid, nam ook vanmiddag de leiding in het eigen Weserstadion. Boubacar Sanogo vond na een kwartier spelen het net namens de thuisclub. De Ivoriaan scoorde tegen de club waar hij vorig jaar nog onder contract stond.

In de tweede helft kwam HSV langszij. Doelman Christian Vander trapte de bal achteloos in de voeten van Rafael van der Vaart, die niet aarzelde en de bal over de blunderende goalie lobde. Lang konden de bezoekers niet genieten van het doelpunt, want even later stond Werder alweer voor. Petri Pasanen zag zijn voorzet door een been van Timothee Atouba zeer gelukkig in de kruising belanden. Werder staat nu twee punten voor Bayern, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. De Hamburgers blijven derde.

SV Werder Bremen - Hamburger SV 2-1
15' Boubacar Sanogo 1-0
61' Rafael van der Vaart 1-1
64' Timothee Atouba (e.d.) 2-1

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de twaalfde speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

ASWH - Katwijk 5-1
Capelle - DOTO 1-1
FC Lisse - Ter Leede 0-1
Quick Boys - Barendrecht 1-1
Rijnsburgse Boys - SHO 4-1
TOGR - Excelsior Maassluis 4-2
Zwaluwen '30 / Henver - Noordwijk 4-4

Hoofdklasse B

Geinoord - Nunspeet 3-1
GVVV - DOVO 2-1
Kloetinge - IJsselmeervogels 1-2
Kozakken Boys - LRC Leerdam 2-0
Nivo Sparta - Bennekom 0-3
Spakenburg - Hoek 2-1
Sparta Nijkerk - AFC Ajax 1-2

Hoofdklasse C

ACV - SC Genemuiden 3-1
Excelsior '31 - WHC 0-1
Flevo Boys - Be Quick '28 0-1
Go Ahead Kampen - Oranje Nassau 2-2
PKC '83 - DOS Kampen 3-1
Staphorst - ONS Sneek 2-1
VVOG - HHC Hardenberg 1-3

Halle Barry meest sexy zwangere vrouw

Icoon ShowbizzHalle Barry is uitgekozen tot meest sexy zwangere vrouw. De lezers van het Amerikaanse tijdschrift Maxim gaven haar deze titel. De actrice nam het op tegen onder meer Christina Aguilera en Heidi Klum.

De 41-jarige Halle is in verwachting van haar eerste baby. De vader van het kindje is model Gabriel Aubrey. Halle wilde al langer moeder worden en was de wanhoop nabij na een aantal mislukte relaties. Aguilera eindigde op de tweede plaats en poseerde laatst nog met haar bolle buik in magazine Marie Claire.

Calderón: "Geen winteraankopen"

De voorzitter van Real Madrid, Ramón Calderón, heeft aangegeven dat hij niet van plan is in januari nieuwe spelers naar de club te halen. De Madrilenen gaven afgelopen zomer nog ¤118 miljoen uit.

In de afgelopen transferperiode haalde Real in totaal negen spelers. Voor vijf van hen moest geld worden neergeteld, waaronder de Nederlanders Royston Drenthe, Wesley Sneijder en Arjen Robben. Qua spel gaat het de Madrilenen niet voor de wind, maar de Koninklijke staat wel bovenaan in zowel de competitie als Champions League Groep C. Volgens Calderón is er geen versterking nodig, en wil hij naar verluidt zelfs enkele spelers verhuren om te voorkomen dat ze verpieteren op de bank of de tribune.

"Het is jammer dat we afgelopen woensdag niet wisten te voorkomen dat we verloren tegen Werder Bremen", vertelde de preses aan Cadena SER. "Toch zal er niemand gehaald worden in de winter." Calderón bevestigde hiermee wat technisch directeur Predrag Mijatovic eerder al zei. De Montenegrijn meldde dat er niemand gehaald zou worden 'als er niets vreemds gebeurt'.

Woeste winkelier jaagt overvallers weg

Icoon Domme criminelenTwee overvallers zijn gisteravond in het Overijsselse dorp Ossenzijl van een koude kermis thuisgekomen. De rovers kwamen rond 18.00 uur de winkel binnengelopen en bedreigden de winkelier met een mes.

Die trok de mannen echter hun bivakmuts over het hoofd, zodat ze op slag niets meer konden zien. Verder gaf hij de overvallers een paar flinke schoppen tegen de benen en gooide hij flessen naar de boeven. Na enkele minuten kozen de overvallers het hazenpad.

Met dank aan roepdeman voor de submit.

Misbruikt meisje vastgezet in Dubai

Icoon BuitenlandsIn Dubai, een van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), is een 12-jarig meisje gearresteerd die tijdenlang seksueel misbruikt werd door een groep mannen. Volgens de aanklacht heeft het kind ''verboden betrekkingen'' met mannen onderhouden.

Na een tip troffen agenten het meisje aan in een woning in de hoofdstad van Dubai. In het huis zaten ook meer dan 15 mannen van verschillende nationaliteiten. Het meisje zei tegen de politie dat ze sinds haar tiende jaar seks met volwassen mannen heeft.

Daarop werd het meisje gearresteerd. Een psychiater moet nu bekijken of ze toerekeningsvatbaar is. Buiten het misbruikte meisje zijn ook de mannen en de moeder van het meisje, een Filippijnse, in voorlopige hechtenis genomen. De vader van het kind is onbekend.

Tweede
Het is al het tweede seksschandaal in korte tijd in het emiraat. Het andere betreft het seksueel misbruik van een 15-jarige Franse jongen. Die is naar eigen zeggen deze zomer door drie mannen uit de Emiraten verkracht; mogelijk heeft hij daarbij hiv opgelopen.

De vermoedelijke daders zijn ex-gedetineerden van 18 en 35, de derde is minderjarig. De onderzoekers probeerden eerst nog de schuld in de schoenen van de jongen te schuiven door hem te beschuldigen van 'homoseksuele activiteiten', waar in Dubai een jaar cel op staat. De Franse moeder van de jongen kon dat met behulp van Franse diplomaten voorkomen.

De moeder in kwestie, Véronique Robert, heeft inmiddels een website (Boycottdubai.com) opgezet waarop zij oproept Dubai te boycotten. Zij klaagt onder meer dat in het land veel seksueel misbruik van kinderen voorkomt, vooral van migranten. Als die een klacht indienen, worden ze vaak zonder pardon het land uitgezet.

In Dubai werken grote groepen gastarbeiders uit Azië. Die worden doorgaans behandeld als tweederangsburgers.

Met dank aan Alain.H. voor de submit.

FOK!Blog Babe Battle #28

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we een Trisha en in de rechterhoek Yuliya! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Trisha  vs Yuliya

Turks leger valt Irak binnen

Icoon Oorlog Turkse militairen zijn vandaag het noorden van Irak binnengevallen. Dat heeft het Turkse leger laten weten. Het Turkse kabinet gaf gisteren toestemming voor een grensoverschrijdende actie tegen strijders van de Koerdische rebellenbeweging PKK.

Het Turkse leger zette de artillerie in tegen ''vijftig tot zestig terroristen'' die zich ophouden ten zuidoosten van de Turkse stad Cukurca in de bergachtige provincie Hakkari. De Turken voerden ook luchtacties uit. Volgens het Turkse leger hebben de militairen de Koerden zware verliezen toegebracht.

[upd] Vermist jongetje Maastricht dood aangetroffen

Icoon PolitieDe Mobiele Eenheid (ME) is vanmiddag in Maastricht begonnen met een grote zoekactie naar een 8-jarig jongetje dat sinds gisteravond wordt vermist. Dat maakte de politie bekend.

Gisteravond zochten al veertig politieagenten tevergeefs met speurhonden naar het jongetje. De ME doorzoekt met name drie parken bij het Tongerseplein, waar het Somalische jongetje voor het laatst gezien is toen hij op straat aan het spelen was. Een woordvoerster van de politie zei vandaag een misdrijf niet uit te sluiten.

Update 17.19 uur
Het 8-jarige Somalische jongetje is vanmiddag dood aangetroffen. Het jongetje werd gevonden in de garage van een woning in Eijsden, zo'n 10 kilometer buiten Maastricht.

De bewoonster van de woning wilde vanmiddag haar auto uit de garage rijden en trof het jongetje dood onder de auto aan. Vermoedelijk is het kind door nog onbekende oorzaak vrijdagavond ergens in Maastricht onder de auto terechtgekomen en meegesleurd. De bestuurster zegt daarvan niets gemerkt te hebben.

Wii Fitness launcht in Japan, nu inclusief gameplayfilmpjes

Vandaag is de launch van Wiifit! In Japan. Er waren voor zover de foto's laten zien geen vechtende fanboys, maar toch is Wiifit op de eerste dag uitverkocht. Gisteren was het nieuwe wonderkindje van Nintendo ook al bij verschillende online shops te koop, maar 1 december is toch echt de officiële verkoopsdatum

Volgens bronnen heeft Nintendo 300000 stuks verscheept en waren deze allemaal al weg na de pre-orders. Officiële cijfers komen nog, maar dat Wiifit Nintendo geen windeieren legt mag iedereen duidelijk zijn.



In de rij voor Wiifit

Op NeoGAF was er een user die al een heeft lopen spelen met het bord, en hij had er het volgende over te melden:

Each section, Muscle, Yoga, Cardio, Balance has 9 games, 4 of which you can play from the start.
I started with balance and I have played Ski Ski jump so far. Soccer and the monkey ball thing are also unlocked from the start. Other games include, snowboard, Tight rope, Penguin sliding???
[...]Anyway, skiing is hard, I totally got owned by the first course. Skii Jump is totally fun. The Balance board works flawlessly.

Er zijn dus vier onderdelen: Spieren, Yoga, Cardio en Balans elk met negen games waarvan er vier al unlocked zijn aan het begin van het spel. Het lijkt erop dat Nintendo de structuur van BrainTraining heeft aangehouden, ook hier kan je met oefenen weer nieuwe spellen vrijspelen, en ook je score wordt in een leeftijd weergegeven.


Misschien was het geld beter besteed aan een nieuw tafelkleed

WiiFit zal je elke dag een schema geven waarmee je zo snel mogelijk (weer) fit wordt. Ook zal je een password kunnen invoeren zodat niet iedereen zomaar kan zien hoe veel (of weinig) jij je uit je naad werkt op het apparaat.

Yeah, I tried a couple in the Yoga class, three in the cardio class and a couple in the balance class.
The jogging is awesome fun. You don't use the board, but you either put the wii remote in your pocket or carry it, to measure your pace. You have a guy in front of you that you have to keep up with, and while you're running, people in your Mii list cheer from the side, run alongside you, run in the opposite direction as you, etc. Also there are dogs that run on the track from time to time, and I could be wrong, but they look like Nintendogs to me!

Niet alle games gaan met het WiiFit plankje, dat trouwens op batterijen werkt. Joggen gaat met de Wii-mote, die als stappenteller dient. De mensen uit je Mii lijst moedigen je aan terwijl je loopt. Verder zijn er games als Ski-slalom en Hula challange.
Body Building is het onderdeel waar je de klassiekers zoals Push-ups, Sit-ups en andere lichaamsoefeningen moet uitvoeren. Yoga is wat lichter, waar je vooral een beetje tot rust kan komen na de wat zwaardere oefeiningen.



Het was gezellig druk...

Het balans onderdeel is waar WiiFit nog het meest op een echte game lijkt. Zo kan je Monkey Ball spelen, Skiën, Voetballen en koorddansen.
Hula hoop: This is the game that will make you look the most ridiculous. So for people who are embarassed by pelvic thrusts, do not try this game.
Dancing: Awwww yeah, fun as hell.



Eén van de gelukkigen, en velen die moeten wachten

Helaas moeten wij nog even wachten voordat we op het hippe witte apparaat onze pondjes eraf mogen zweten.

Update 16:40u

Dankzij Gamersyde hebben we nu drie filmpjes voor jullie waarin wat gameplay getoond wordt:




Europees akkoord over Galileo-project

Icoon RuimtevaartDe EU-lidstaten hebben afgelopen vrijdag unaniem een akkoord kunnen bereiken over de bouw van dertig navigatiesatellieten. Het project, Galileo geheten, moet voor Europa het huidige Amerikaanse GPS-systeem vervangen en bovendien een stuk nauwkeuriger worden.

Het systeem moet volledig operationeel zijn in 2013. Na maandenlang getouwtrek was er vorige week vrijdag eindelijk een akkoord bereikt over de 3,4 miljard euro financiering voor het project. De satellieten zijn de duurste EU-aankoop ooit. Eén satelliet hangt al in de ruimte.

Het Galileo-project moet Europa onafhankelijk maken van Amerikaanse en andere navigatiesystemen. Automobilisten kunnen er hun navigatieapparaten op instellen, terwijl de overheid het bijvoorbeeld kan gebruiken voor de registratie bij rekeningrijden.


Het project is vernoemd naar de Italiaan Galileo Galilei, hij ondekte dat de aarde om de zon heen draait. Vooral grote Europese bedrijven zullen profiteren van het project. Het Nederlandse Dutch Space uit Leiden dingt naar de bouw van de zonnepanelen voor alle satellieten.

De Amerikanen zin niet blij met het project en bestempelen het als overbodig. Zo vroeg Paul Wolfowitz, toen nog viceminister van Defensie, in 2001 de EU om het hele project te annuleren. President Bush deed in 2004 een wetsvoorstel om zowel GPS als het nieuwe Galileo-systeem in zijn geheel te kunnen uitschakelen in noodsituaties, dit zonder enige tussenkomst van de Europeanen.


De eerste Galileo-satelliet ging op 28 december 2005 de ruimte in

Koster haalt Krohn-Dehli bij selectie

Adrie Koster heeft Michael Krohn-Dehli, voor het duel tegen NAC Breda, bij de selectie van Ajax gehaald. De Deense speler was door Henk ten Cate naar de beloften van de Amsterdamse club teruggezet.

"Nieuwe trainer, nieuwe inzichten", liet Martin van Geel, technisch directeur van Ajax, in een eerste reactie weten. De keuze van Koster, om Krohn-Dehli terug te halen, is voornamelijk op oud inzicht gebaseerd. "Ik ken hem goed. Ik heb een jaar met Krohn-Dehli gewerkt bij RKC", aldus de oefenmeester.

Krohn-Dehli kan als middenvelder uit de voeten. Hierdoor zou de speler een versterking kunnen zijn, aangezien Edgar Davids (gebroken been), Laurent Delorge (achillespees) en Gabri (kuit) nog niet in actie kunnen komen. Vorig weekend, tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse (4-1), werd aangetoond dat een middenveld met Robbert Schilder, Siem de Jong en Mitchell Donald niet sterk genoeg was. In de tweede helft waren de Arnhemmers namelijk sterker.

"Krohn-Dehli is een multifunctionele speler," vervolgde Koster. "Zijn beste positie vind ik links op het middenveld, maar hij kan ook als rechtshalf uit de voeten."

Sneijder weer terug bij Real Madrid

Real Madrid kan weer over Wesley Sneijder beschikken. De voormalig speler van Ajax miste afgelopen woensdag het Champions League-duel tegen Werder Bremen (3-2). Een blessure aan zijn knie gooide namelijk roet in het eten.

Sneijder maakt aanstaande zaterdag weer deel uit van de selectie van De Koninklijke. De ploeg van trainer Bernd Schuster neemt het dan namelijk op tegen Real Racing Club de Santander.

Ook Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben behoren tot deze selectie. De Duitse oefenmeester liet Royston Drenthe buiten de selectie, omdat hij de afgelopen week griep had.

Vier jongeren liggen op 13-jarige scholier

Icoon OnderwijsVijf leerlingen van een middelbare school uit de Zeeuwse gemeente Sluis zijn donderdag aangehouden, omdat ze een 13-jarige medeleerling hadden mishandeld. Vier jongens van 16 en 17 jaar oud waren in de garderobe van de school op de 13-jarige gaan liggen. Zij lagen als het ware 'gestapeld' op de jongen die onderop lag.

Een vijfde jongen maakte ondertussen filmopnamen. De vijf jongeren hebben een nachtje doorgebracht in het huis van bewaring in Middelburg. De scholieren moeten zich binnenkort bij de kinderrechter melden. De school neemt mogelijk nog maatregelen tegen de vijf.

Voetstappen Yeti gevonden in Himalaya

De lange zoektocht naar de verschrikkelijke sneeuwman, alias Yeti is beloond. Een groep bergbeklimmers is er van overtuigd dat ze nieuwe bewijzen hebben gevonden van het bestaan van de mythische figuur.

Hoewel nooit is bewezen dat hij bestaat, is het gros van de Nepalese en Tibetaanse bevolking overtuigd van het bestaan van de Yeti. De bergbeklimmers waren onderdeel van een Amerikaans team, dat zich voor een televisieprogramma bezighoudt met het filmen van avonturiers. Bij een trektocht door het Himalayagebergte stuitte het team op geheimzinnige voetafdrukken. De presentator van het programma, Josh Gates, heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Van de voetstappen, bijna twee keer de grootte van een menselijke voet, werden door het team met behulp van gips afgietsels gemaakt. "We zullen de afgietsels meenemen naar de VS voor verder onderzoek", verklaart Gates.

Gates zelf weet nog niet of hij moet geloven in het bestaan van de verschrikkelijke sneeuwman. Hij staat echter wel open voor het geloof van anderen. "Er zijn heel wat mensen die in het Himalayagebergte wonen, die een dergelijke ervaring hebben meegemaakt. Ik weet niet hoe we al die ervaringen moeten verklaren. Er is duidelijk meer onderzoek nodig."

Een fotootje van de grote voetafdruk kun je hier vinden.

Rechercheteam dood Joska Gosens uitgebreid

Icoon MisdaadHet politieteam dat de raadselachtige dood van de 39-jarige Joska Gosens uit Breda onderzoekt is uitgebreid met twintig mensen. 45 politiemensen werken nu aan de mysterieuze zaak.

Joska werd vorige week donderdag beschoten toen ze in de buurt van het bedrijventerrein Minervum in Breda haar honden uitliet. Een paar dagen later stierf ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Over de zaak komt weinig naar buiten.

De politie heeft gisteren een onderzoek gehouden op Minervum. Een dag eerder werden kentekenplaten van passanten genoteerd en werden voorbijgangers ondervraagd. Het politieteam is uitgebreid, omdat het onderzoek anders te lang zou duren.

Belgische formateur dient ontslag in

Icoon BelgieDe Belgische formateur Yves Leterme heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij koning Albert II. Het ontslag is aanvaard. De formatie was 's ochtends in een nieuwe crisis geraakt. Een eindvoorstel van Leterme over staatshervorming was zaterdag afgewezen door de Waalse christendemocratische partij CDH.

Leidster Joëlle Milquet van CDH had al de bijnaam 'Madame Non'. Ze wees al eerder voorstellen af voor staatshervormingen.

De koning benoemt binnenkort waarschijnlijk een nieuwe formateur. Ingewijden rond de Wetstraat (het Belgische Binnenhof) verwachten dat het CDH wordt ingeruild voor een andere Waalse partij. Mogelijk zou de Waalse groene partij Ecolo dan toetreden tot de beoogde coalitie van christendemocraten en liberalen.

Leterme geen formateur meer
Met dank aan Neelzfinch voor de submit.

Gouden medaille voor Kanis en Hijgenaar

Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar zijn er tijdens de wereldbekerwedstrijden in Sydney in geslaagd om de gouden medaille in de wacht te slepen. De Nederlandse baanwielrensters waren in de finale van de teamsprint te sterk voor Kaarle McCulloch en Kerrie Meares uit Australië.

Het is voor Kanis al de derde medaille tijdens de wereldbekerwedstrijden in Sydney. Vrijdag won de Nederlandse op het onderdeel tijd sprint een gouden plak. Eerder vandaag sleepte Kanis tijdens de 500 meter tijdrijden een bronzen medaille in de wacht. Bovendien wist ze tijdens dit onderdeel het nationale record tot 34,141 seconden aan te scherpen. Anna Meares uit Australië ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Lisanna Cuerra Rodriguez eiste de tweede plaats voor zich op.

Schaatsen: Uitslagen Wereldbeker (1/12)

Icoon SchaatsenNederlands succes vandaag bij de wereldbekerwedstrijden middellange en lange afstand in het Russissche Kolomna. Erben Wennemars wist de 1500 meter te winnen in 1.46:07. Mark Tuitert finishte als vijfde. De vrouwen schaatsten de 5000 meter. De overwinning was voor de Tsjechische Martina Sábliková.

5000 meter Dames
#NaamLandTijd
1Martina SáblikováTsjechie6.53,67
2Clara HughesCanada6.56,63
3Daniela AnschutzDuitsland6.58,58
4Claudia PechsteinDuitsland6.59,96
5Kristina GrovesCanada7.00,60
8Diane ValkenburgNederland7.10,62


1500 meter Heren
#NaamLandTijd
1 Erben Wennemars Nederland1:46,07
2 Enrico FabrisItalië1:46,09
3 Havard BøkkoNoorwegen1:46,12
4 Ivan SkobrevRusland1:46,25
5 Mark TuitertNederland1:46,39
9Simon KuipersNederland1:47,35


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Verbeek ontkent vertrek bij Heerenveen

Gert-Jan Verbeek gaat de komende maand met SC Heerenveen om de tafel zitten. De twee partijen zullen dan spreken over de toekomst van de oefenmeester bij de Friese club. Gisteren werd bekend gemaakt dat de trainer na dit seizoen zal vertrekken.

Verbeek heeft echter laten weten dat hier niet veel van klopt. "Ik heb nog niet met Heerenveen gesproken. Uiteraard heb ik de directie gevraagd waar dit verhaal vandaan kwam. Maar dat wist Henk Hoekstra net zo min als ik."

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin en heb het gevoel dat er nog veel rek in deze jonge selectie zit," vervolgt de trainer, die overigens niet uitsluit dat hij alsnog weg zal gaan. "Het kan dat de directie al met de raad van commissarissen heeft gesproken en inderdaad is besloten dat het na vier jaar beter is om uit elkaar te gaan. Maar daar weet ik niks vanaf. En het is aan de directie om daar iets over te zeggen."

WB Kolomna: Uitslag 1500 meter mannen

Erben Wennemars is er in geslaagd om tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Russische Kolomna de 1500 meter op zijn naam te schrijven. De schaatser uit Dalfsen klokte een tijd van 1:46,07. Hiermee was hij tweehonderdste sneller dan de nummer twee, Enrico Fabris.

Enkele weken geleden wist Wennemars de 1500 meter in Salt Lake City ook te winnen. Toen wist hij het wereldrecord van Shani Davies te evenaren. De Amerikaan was overigens niet aanwezig in de Russische stad. Een week later, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary, werd de Nederlander vierde.

Mark Tuitert (1:46,93) zette de vijfde tijd op de klokken en Simon Kuipers (1:47,07) werd negende. Ook in de B-groep werd de 1500 meter in Kolomna verreden. Tom Prinsen werd uiteindelijk eerste in een tijd van 1:47,12. Remco Olde Heuvel eiste de derde positie voor zich op en zette een tijd van 1:47,60 op de klokken.

"Dit was een hele zware race," liet Wennemars in een eerste reactie weten. "Het is lang geleden dat een 1500 meter zo'n pijn deed. Na 700 meter had ik al het gevoel dat mijn benen volliepen. Toen werd het vechten, want ik wilde punten halen. En als je dan wint, dat is geweldig."


Uitslag 1500 meter:

#NaamLandTijd
1 Erben Wennemars Nederland1:46,07
2 Enrico FabrisItalië1:46,09
3 Havard BokkoNoorwegen1:46,12
4 Ivan SkobrevRusland1:46,25
5 Mark TuitertNederland1:46,39
9Simon KuipersNederland1:47,35

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1 Erben WennemarsNederland260
2 Enrico FabrisItalië170
3 Simon KuipersNederland164
4 Harvard BokkoNoorwegen155
5 Shani DavisVerenigde Staten150
6 Mark TuitersNederland148
16Sven KramerNederland50
23Tom PrinsenNederland25
34Rhian KetNederland9

Motion Capturing van revolutionaire game Crescent Blue

Hieronder kunnen jullie beelden zien van een motion capturing sessie van de game Crescent Blue, volgens de makers wordt dit de beste game ooit. "It's supposed to be the best parts of all videogames rolled into one".

Een van de karakters wordt alvast voorgesteld en je krijgt een goed inzicht in hoe zwaar het maken van een game is. Er wordt ook een nieuwe technologie geïntroduceerd, green on greenscreen technology. De game zal bovendien een statement bevatten voor het kopen van eerlijke koffie.

Elf maanden oude baby dood na verkrachting

Icoon ShockingIn Congo is afgelopen week een baby van elf maanden oud overleden, nadat ze een dag eerder verkracht was. De Congolese politie hield de 20-jarige dader aan in een dorp 140 kilometer ten westen van de stad Goma.

De dader riskeert levenslang, als hij veroordeeld wordt, want door de sluipende oorlog in Oost-Congo komen veel misdadigers straffeloos met hun wandaden weg. Elke dag kunnen er wel verhalen worden opgetekend over onnoemelijk menselijk leed in het gebied. Afgelopen donderdag nog zei het Internationale Rode Kruis tijdens een persconferentie in Genève dat het aantal verkrachtingen, plunderingen en andere vormen van geweld in het oosten van Congo fors zijn toegenomen.

Sinds het hoogtepunt van de oorlog zeven á acht jaar geleden, zijn de problemen in het gebied niet meer zo groot geweest. De afgelopen 8 jaar zijn er, volgens een rapport van Amnesty International, meer dan 40.000 vrouwen verkracht. Vermoedelijk zijn het er nog veel meer; hele regio's in de Kivu-streek en in het noorden van Katanga zijn namelijk nog niet toegankelijk zijn voor hulpverleners.

De cultuur van geweld heeft wortel geschoten in onze gemeenschap. In de provincie Zuid-Kivu is het aantal verkrachtingen door militairen en rebellen lichtjes afgenomen. Het geweld is echter gebanaliseerd. Veel mannen in vluchtelingenkampen hebben niets omhanden en vergrijpen zich aan vrouwen en kinderen. Achter dit patroon van seksueel geweld schuilt echter nog meer miserie, de ellende van een samenleving waarvan het weefsel totaal kapot is. Dit vraagt jaren van moeizaam herstelwerk.” Dit zegt de Congolese vrouwenactiviste Marie Noël Cikuru die deze week op doortocht was in België.

Red Bullspotje schokt Italiaanse christenen

De Siciliaanse pastoor Marco Damanti uit Agrigento is woedend op Red Bull. In de nieuwste commercial van de energiedrankfabrikant wordt volgens de geestelijke de draak gestoken met het kerstfeest. Damanti heeft dan ook stappen ondernomen om de reclame een halt toe te roepen.

In het reclamespotje komen de drie wijzen op kraamvisite bij Jozef en Maria, om daar de kersverse Jezus te bewonderen. Net als in het bijbelverhaal komen de koningen met mirre, goud en wierook aanzetten als kraamcadeautje.

Naast de drie bekende heren uit het oosten, blijkt er nog een vierde wijze te zijn. Deze heeft een traytje met blikjes Red Bull in handen. Terwijl Jozef naar de engelen wijst, vraagt de timmerman aan Maria: "Hoe denk je dat die kunnen vliegen?"

De vraag slaat uiteraard op de bekende kreet 'Red Bull geeft je vleugels', de slogan waarmee de Oostenrijkse fabrikant zijn faam heeft verworven. Het bedrijf heeft inmiddels zijn spijt betuigd, en heeft verklaard de gewraakte commercial van de buis te zullen halen.


Het bewuste reclamespotje, voor wie z'n Tsjechisch wil ophalen

Harvey Smith weg bij Midway na Blacksite opmerkingen

In het rijtje "mensen die ontslagen zijn omdat ze hun mond open trekken" kunnen we nu ook Blacksite: Area 51 developer Harvey Smith toevoegen. Na zijn enigzins opzienbarende uitlatingen over zijn eigen game heeft Harvey Smith in "goed overleg" besloten om bij Midway weg te gaan.

Ten tijde van zijn uitspraken was Harvey Smith (bekend van zijn werk aan beide Deus Ex games) nog in dienst van Midway, ondertussen is de beste man dus weg bij de ontwikkelaar. Een leidinggevende van Midway noemde zijn uitlatingen een "publiek ontslag" en niet veel later kwam het nieuws dat Harvey voortaan geen loonstrookjes meer ontvangt.



Een duidelijk signaal van Mr. Smith

World in Conflict gepatched, modkit komt er aan

Goed nieuws voor alle fans van World in Conflict (en wie is dat nu niet?), de game heeft een nieuwe patch gekregen en er komt binnenkort een modkit aan.

De modkit zal het mogelijk maken om, in combinatie met de reeds uitgegeven map tool WicEd, alle soorten mods te maken, van kleine balans-tweaks tot total conversions.

De patch tilt de game naar versie 1.004 en brengt vooral bugfixes met zich mee, zoals het niet automagisch aanvallen van vijanden en een vervelende bug met savegames.

De patch weegt 44MB en is in ieder geval bij onderstaande mirrors te vinden:

Gamer's Hell
Filefront
AtomicGamer
WorthPlaying
3D Gamers
Fileplanet

WB Kolomna: Uitslag 5000 meter vrouwen

De Tsjechische Martina Sáblikova is dit seizoen tot nu toe verreweg de beste op de 5.000 meter. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Russische Kolomna won ze vanmiddag in een tijd van 6.53,97. Daarmee was ze bijna drie seconden sneller dan de nummer twee, de Canadese Clara Hughes.

Daniela Anschütz eindigde als derde in 6.58,58. Beste Nederlandse, bij het ontbreken van de Nederlandse toppers, was Diane Valkenburg. Zij eindigde in een tijd van 7.10,62 als achtste.

In de stand om de gecombineerde wereldbeker (3.000 en 5.000 meter) gaat Sáblikova met 300 punten aan de leiding. Beste Nederlandse daarin is Renate Groenewold, die met 150 punten zesde staat.

Uitslag:

#NaamLandTijd
1Martina SáblikováTsjechie6.53,67
2Clara HughesCanada6.56,63
3Daniela AnschutzDuitsland6.58,58
4Claudia PechsteinDuitsland6.59,96
5Kristina GrovesCanada7.00,60
8Diane ValkenburgNederland7.10,62

Stand wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Martina SáblikováTsjechie300
2Claudia PechsteinDuitsland180
3Clara HughesCanada170
4Kristina GrovesCanada170
5Daniela AnschutzDuitsland160
6Renate GroenewoldNederland150

Moeder steekt 5-jarig zoontje neer

Icoon Opmerkelijk Een vader kwam gisteravond thuis en zag iets verschrikkelijks. Zijn vrouw had hun vijfjarige zoontje neergestoken in hun appartement in het Belgische Houffalize. Daarna heeft ze geprobeerd zelfmoord te plegen.

De jongen werd meerdere keren gestoken en is gewond aan de buik. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht in Luik. Hij is buiten levensgevaar. Zijn moeder werd geopereerd in het ziekenhuis en heeft het drama ook overleefd. Ze kon nog niet worden verhoord omdat ze erg verward is.

Brand verwoest boerderij Natuurmonumenten

Icoon BrandHet pand van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk is afgelopen nacht door een grote brand volledig verwoest. Tijdens deze brand is er niemand gewond geraakt, maar gingen wel twee bijenvolkeren verloren.

In het bezoekerscentrum waren diverse informatieve tentoonstellingen over de natuur in de omgeving van Oisterwijk te zien. Het pand was een bekende plaats voor fietsers en wandelaars, die een bezoek aan de natuur van het Brabantse dorp wilden brengen. De oorzaak van deze brand is vooralsnog niet bekend.

[WRC] Gewonden bij Rally GB

Bij een crash in de Rally GB, onderdeel van het FIA World Rally Championship, zijn twee toeschouwers gewond geraakt toen een losgeraakt deel van een wagen het publiek in vloog. Beide slachtoffers maken het inmiddels goed.

Het incident vond vrijdag plaats rond half twaalf lokale tijd. Een 14-jarige jongen en een 39-jarige man werden geraakt door een brokstuk van de crashende wagen van Simon Harraway en moesten naar een nabijgelegen ziekenhuis worden gebracht. De twee bleken uiteindelijk slechts lichtgewond te zijn geraakt.

De slachtoffers stonden op een aarden wal langs de baan, in de buurt van Port Talbot in Wales, waar ze Special Stage 1 (SS1) van de Rally GB gadesloegen. De etappe werd na het ongeluk afgelast en alle coureurs werden naar de start van SS2 gestuurd. De proef bij Port Talbot eiste twee jaar geleden nog het leven van navigator Michael Park, toen zijn wagen, bestuurd door Markko Märtin, van de baan raakte en met hoge snelheid tegen een boom reed.

Irene slaat Carlo per ongeluk knock-out

carloenireneTijdens de opname van een act voor Life & Cooking heeft Irene Moors Carlo Boszhard knock-out geslagen. Ze sloeg hem per ongeluk hard met een gitaar op het hoofd.

De sketch ging over de Duitse zangeres Nicole, die in 1982 het songfestival won met het nummer 'Ein bisschen Frieden', gespeeld door Irene. Met haar gitaar moest ze Ruth Jacott, gespeeld door Carlo, de hersens inslaan. Hoewel binnenkant van de gitaar was geprepareerd met piepschuim, sloeg Irene per ongeluk met de harde buitenkant van de gitaar.

"Op dat moment werd alles zwart voor mijn ogen en viel ik uit beeld. Toen ik bijkwam zag ik een snikkende Irene", aldus de presentator. Hij heeft de opnamen van de show wel gewoon afgemaakt, ondanks een bonkend hoofd. Carlo is ook niet kwaad op Irene. Ze stuurde hem een lief sms'je: "We lijken wel een echtpaar, we hebben nu alles samen meegemaakt. Ik heb je zelfs geslagen".

Met dank aan AlwaysConnected voor de submit.

Ontsnapte stier zorgt voor overlast

Icoon BinnenlandsEen ontsnapte stier heeft gisternacht en vanochtend voor overlast gezorgd in de omgeving van het Gelderse Lunteren. Een jachtopziener moest het beest afschieten omdat het dier over de snelweg A30 liep.

De stier wist gisteravond te ontsnappen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liep het dier door het centrum van Lunteren. "Het ging volgens de eigenaar van het dier om een doorgedraaide stier die niet meer tot rust te brengen was", aldus een woordvoerster van de politie.

Vanochtend dook de stier op bij de A30 tussen Ede en Lunteren. De eigenaar deed nog een laatste poging het beest te kalmeren door het dier met een koe te lokken. Toen het dier de snelweg opliep, schoot een jachtopziener het beest af.

Dood Jesse Dingemans herdacht

jesseJesse Dingemans is zaterdagochtend in het gemeentehuis van Woensdrecht in Hoogerheide herdacht. Ongeveer vierhonderd mensen woonden de korte plechtigheid bij.

De toen 8-jarige Jesse werd vorig jaar op 1 december vermoord op zijn school, basisschool de KlimOp in Hoogerheide. De moord veroorzaakte een schokgolf in het kleine Brabantse dorp. Bij de plechtigheid zaterdag waren ook de ouders en de twee zusjes van Jesse aanwezig.

Burgemeester Marcel Fränzel sprak de aanwezigen toe, er was een minuut stilte en kunstenaar Jack van Nes vertelde over zijn ontwerp van een kunstwerk ter ere van Jesse.

De rechtbank heeft onlangs Julien C. veroordeeld voor twaalf jaar cel en tbs. De 23-jarige C. pleegde vorig jaar dit misdrijf.

Politie Turkije arresteert ontvoerders monnik

Icoon MisdaadDe politie in Turkije heeft vijf mensen aangehouden in verband met de ontvoering van een syrisch-orthodoxe monnik, meldde het Turkse persbureau Anatolia vandaag. De monnik kwam gisteren vrij.

Edip Daniel Savci werd woensdag door onbekenden uit zijn auto gehaald. De daders zouden met de mobiele telefoon van de monnik 300.000 euro hebben geëist voor het leven van de 44-jarige geestelijke uit een oud klooster in Salih in de provincie Mardin.

Syrisch-orthodoxen vormen een van de oudste christelijke kerken ter wereld. Ze wonen vooral in delen van het huidige Irak, Syrië en Libanon. In Turkije leven er naar schatting nog 25.000, vooral in de provincie Mardin en in Istanbul.

SGP-jeugd wil andere moraal in films

Om de problemen met aids te lijf te gaan zou de Nederlandse overheid een appèl moeten doen op filmproducenten in de gehele westerse wereld om niet langer een vrije seksuele moraal te propageren. Dat hebben de SGP-jongeren gisteren gesteld tijdens hun jaarcongres in Apeldoorn. Verder zouden Nederlandse programmamakers een mediacode moeten opstellen waarin maatregelen staan om verdere seksualisering van de samenleving te voorkomen.

Niet een condoom maar onthouding en trouw zijn volgens de gereformeerde jeugd de belangrijkste voorwaarden om aids tegen te gaan. Ze vinden het daarom ''wrang'' als in veel westerse films een vrije seksuele moraal wordt gepropageerd.

Inzake aids is de SGP-jeugd voorstander van de zogenoemde ABC-aanpak. Kern daarvan is dat jongeren zich onthouden van seksualiteit tot het huwelijk, daarna trouw zijn elkaar en in het uiterste geval, bijvoorbeeld als ze besmet zijn met hiv of aids, een condoom gebruiken. Verder bepleiten ze gedragsverandering via zogeheten 'life skills programs' waarin het aanleren van zelfrespect, vriendschap, beleving van seksualiteit en het staan voor een eigen mening centraal staan.

Dj 538 gewond bij scholierendemonstratie

Icoon BinnenlandsDennis Ruyer is gisteren gewond geraakt aan zijn oren door een vuurwerkbom. De dj van Radio 538 draaide plaatjes tijdens de scholierendemonstratie op het Museumplein in Amsterdam. De bom werd vlak nadat Ruyer begonnen was met draaien het podium opgegooid.

"Ik had geen zicht richting het publiek, dus werd verrast door een stuk illegaal vuurwerk net toen ik bukte om een nieuwe cd te pakken. Kortom: de klap was dichtbij mijn oor. Ik hoorde een tijdje helemaal niets", zo zegt de dj tegen de website Radiofreak.nl.

Uiteindelijk lijken de verwondingen mee te vallen. "Het ziekenhuis heeft mijn trommelvlies gecheckt en dat zag er goed uit. Volgende week heb ik nogmaals een onderzoek door middel van een auditieve test."

Ook de apparatuur raakte beschadigd. Door de bom werd de demonstratie een half uur eerder dan gepland gestopt.

Gezellig demonstreren

Met dank aan de_boswachter voor de submit.

Glock kijkt uit naar eerste test met Toyota

Timo Glock staat te springen om voor het eerst met Toyota Racing het circuit op te gaan. Eerder deze week werd bekend dat BMW F1 de Duitser toestemming had gegeven om volgende week al te mogen testen.

Timo Glock: "Ik ben erg blij dat ik volgende week voor het eerst voor Toyota kan gaan rijden. En ik kijk ernaar uit om de auto en het team te leren kennen. Tot dusver heb ik alleen nog maar een paar mensen van de Toyota-organisatie ontmoet. Ik zou graag zo snel mogelijk wat tijd willen doorbrengen in de fabriek, om zo de ingenieurs en de monteurs te leren kennen."

Glock kijkt uit naar de samenwerking met Jarno Trulli. "Jarno heb ik ook nog niet gesproken, maar dat zal binnenkort wel gebeuren. Hij heeft veel ervaring en is erg snel. Ik denk dat we het team samen verder naar voren kunnen brengen," aldus Glock.

Jehovahgetuige (14) sterft na weigeren bloedtransfusie

Icoon Bizar In Seattle, Amerika, is in het kinderziekenhuis afgelopen woensdag een 14-jarige jongen overleden omdat hij een bloedtransfusie weigerde op grond van religieuze motieven. De 14-jarige Jehovah-getuige leed aan leukemie en ondanks dat zijn ouders wilden dat hij de bloedtransfusie zou krijgen weigerde hij pertinent.

Enkele uren nadat zijn ouders via de rechter een bloedtransfusie wilden afdwingen stierf hij. De rechter was van oordeel dat de jongen oud genoeg was om zelf te beslissen en ook om te begrijpen dat hij zou kunnen overlijden door zijn weigering.

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

Poepen met een uitzicht

Het toilet, naast de bank en mijn bed een van mijn lievelingsplaatsen in huis. Lekker een dikke drol draaien terwijl je een tijdschrift aan het lezen bent, zeg maar van die momenten waarop je je afvraagt of het leven nog mooier kan zijn. En ja hoor dat kan, kijk maar eens naar het toilet van deze Japanner hier heeft niemand een boekje nodig om uren lang om op de WC te zitten. 

'Geen homo's met Mohammedmasker'

Icoon KunstDe expositie die volgende maand gepland stond in het Haags gemeentemuseum, van een seksueel getint kunstwerk waarin twee homo's zijn te zien die maskers dragen van de islamitische profeet Mohammed en diens schoonzoon Ali, gaat niet door. De museumdirecteur, die eerder zei het werk te hebben geselecteerd ‘op puur artistieke gronden’, vindt nu dat ze ''als beledigend worden ervaren in bepaalde groepen van de samenleving'' en daarom niet geschikt zijn voor expositie.

Directeur Wim van Krimpen liet afgelopen week nog weten dat hij als museumdirecteur ''geen politieke criteria'' hanteert en bij eventuele ''veiligheidsrisico's'' niet stil stond.

Moslims hadden deze week bij het museum geklaagd over de voorgenomen expositie. De kunstenares van het werk, Sooreh Hera, vindt dat het museum kiest voor angst, door de foto's niet te exposeren.

Sooreh Hera is een 34-jarige kunstenares uit Iran die sinds zeven jaar in Nederland woont. Ze zegt met het werk de hypocriete houding in de islamitische wereld tegenover seksualiteit te willen aantonen. ''Homo’s worden in landen als Iran en Saoedi-Arabië keihard aangepakt, terwijl het daar heel gewoon is voor getrouwde mannen om seks te hebben met andere mannen. Maar dat blijft verborgen.''

De maskers die ze gebruikte, komen van foto's van Mohammed en Ali die normaal worden gebruikt in processies van sjiitische moslims. Die beelden de profeet Mohammed wel uit. Soennitische moslims doen dat juist absoluut niet. Bij hen is het verboden.

De foto's zijn te vinden op de site van de kunstenares;
De video staat daar ook.

Imperium Romanum toont het oude Rome

Haemimont Games AD komt in februari van 2008 met hun volgende game gebaseerd op de Romeinse geschiedenis: Imperium Romanum. De game moet zo accuraat mogelijk worden, tot in de kleinste details van de bekende gebouwen.




Imperium Romanum neemt je mee terug naar het begin van onze jaartelling. Als speler zul je het Romeinse Rijk moeten maken tot wat het uiteindelijk was op zijn hoogtepunt. Je zult steden bouwen en oorlog voeren met buitenlandse grootmachten. Daarbij zul je moeten letten op criminaliteit en natuurrampen. Dit alles zo historisch correct mogelijk.

Verschillende klassen van Tom Clancy's EndWar in beeld

Het duurt nog een paar maanden, maar dan barst op de Xbox 360 en PlayStation 3 de Derde Wereldoorlog los met Tom Clany's EndWar. Ubisoft heeft nu wat beelden vrijgegeven waarin we een aantal van de speelbare klassen in de game kunnen zien en de intense actie die deze RTS moet gaan bieden.







Tom Clany's EndWar neemt je mee naar het jaar 2020. Natuurlijke bronnen zijn grotendeels uitgeput en alle landen zijn op zichzelf aangewezen. De spanningen tussen Europa, Amerika en Rusland zijn om te snijden en oorlog is onvermijdelijk. Als speler zul je vechten van de Amerikaanse Oostkust tot aan Moskou. Het is aan de speler om te bepalen hoe de toekomst van de mensheid eruit zal komen te zien.

Wederom blessure Ronaldo

Ronaldo keerde afgelopen zondag terug in de selectie van AC Milan. De Braziliaan was zes maanden uit de roulatie en stond tijdens het uitduel tegen Cagliari weer op het veld. Toch zal de winnaar van de Champions League het aanstaande zondag opnieuw zonder de speler moeten stellen.

Ronaldo is namelijk niet genoeg hersteld van een kwetsuur aan zijn hamstring. Deze liep hij afgelopen woensdag, tijdens de warming up voor de Champions League-wedstrijd tegen Benfica, op. Het is niet duidelijk hoelang de Braziliaan deze keer vanaf de zijlijn moet toekijken.

Stig vs. Hamilton

Lewis Hamilton heeft deze week televisieopnames gemaakt samen met The Stig. De McLaren Mercedes coureur reed in een wedstrijd tegen de anonieme coureur uit het Britse televisieprogramma Top Gear. De aflevering met Hamilton wordt aanstaande zondagavond uitgezonden op BBC 2 en begint om 21:00.

Het is voor Hamilton de eerste keer dat hij op televisie verschijnt sinds de vlag in Brazilië viel. De 22-jarige McLaren-coureur had het deze week, naast televisieopnames, druk met sponsorverplichtingen voor onder anderen Johnnie Walker. Volgende week, bij de grote test in het Spaanse Jerez de la Frontera, komt Lewis Hamilton voor het eerst in actie sinds het einde van het seizoen.

Van Tiggelen biedt excuses aan

Adri van Tiggelen heeft in het openbaar zijn excuses voor de wanvertoning van Sparta aangeboden. Afgelopen vrijdag ging de club uit Rotterdam hard onderuit tegen FC Utrecht. Na negentig minuten spelen stond er 7-1 op het scorebord.

"Als je zo slecht voetbalt, ben je snel uitgepraat. Ik moet het publiek excuus aanbieden voor wat we vanavond hebben laten zien," was de korte en duidelijke reactie van Van Tiggelen. Vooral in defensief opzicht moest Sparta het ontgelden. Toch nam de oefenmeester zijn jonge verdedigers in bescherming "Je doet het met wat je op dit moment hebt. Daar is niets aan te doen."

Kluivert terug bij selectie Lille

Patrick Kluivert is weer terug in de selectie van Lille. De aanvaller kampte de afgelopen weken met een blessure aan zijn knie, maar is hier inmiddels van hersteld. Dit seizoen kwam de speler, mede door andere kwetsuren, pas drie keer in actie.

Aanstaande zaterdag neemt Lille het in de Franse competitie op tegen Olympique Marseille. Bij de laatstgenoemde club loopt Kluivert een landgenoot tegen het lijf, namelijk Boudewijn Zenden.

12 apen in Best gestikt door rook

Icoon ShockingIn de dierentuin BestZoo in Best zijn in de nacht van woensdag op donderdag twaalf apen gestikt nadat ze rook hadden ingeademd. Dat liet een woordvoerder van de Brabantse dierentuin vandaag weten.

De rook was afkomstig van een zak met houtkrullen die in het nachtverblijf van de dieren was gaan smeulen omdat deze te dicht bij een gaskachel stond. ''De houtkrullen worden gebruikt om de vloer van het verblijf te bedekken'', aldus de woordvoerder. ''Toen we 's ochtends het verblijf binnengingen bleek dat alle apen dood waren.''

Het gaat om negen mantelbavianen en drie makaken.


Makaken

'Mourinho wil 6 miljoen pond van FA'

De Engelse voetbalbond (FA) moet met flink wat geld over de brug komen, als ze José Mourinho als bondscoach willen hebben. Diverse bladen suggereren inmiddels dat het jaarsalaris van de Portugees rond de zes miljoen pond (= ongeveer 8,5 miljoen euro) zou liggen.

Hierdoor zou Mourinho meer dan de voormalig bondscoach van de Engelse nationale ploeg, Sven-Göran Eriksson, gaan verdienen. De Zweedse oefenmeester streek per jaar een bedrag van vijf miljoen pond op. Steve McClaren, die onlangs werd ontslagen, verdiende 'slechts' 2,5 miljoen pond.

De FA is inmiddels van plan om de beloningsstructuur op de schop te gooien. Mourinho zou hierdoor een jaarsalaris van drie miljoen euro in ontvangst mogen nemen. Mocht het zo zijn dat hij een eindronde weet te halen, dan kan dit bedrag verder oplopen.

Voetbalsupporters rellen op Holland Spoor

Icoon Politie Zo'n veertig voetbalsupporters van FC Dordrecht hebben gisteravond voor problemen gezorgd op station Den Haag Holland Spoor. Ze richtten onder andere vernielingen aan in een trein.

De politie heeft de trein aan een apart perron laten zetten en omringd met agenten van de Mobiele Eenheid. De relschoppers zouden allemaal worden opgepakt en worden vastgezet, zei een woordvoerder. Ook op het station was het onrustig, maar de politie was met genoeg manschappen aanwezig om escalatie te voorkomen.

FC Dordrecht speelde in de Jupiler League een uitwedstrijd in Haarlem, waar het met 1-1 gelijkspeelde.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

[DTM] Audi kondigt coureurs aan

Audi heeft zes coureurs bevestigd voor de Deutsche Toerenwagen Meisterschaft (DTM) van volgend seizoen. Vier van deze coureurs zullen de nieuwe 2008-versie van de Audi A4 ter beschikking krijgen.

De lijst namen die volgend jaar voor Audi zullen rijden, bevat geen verrassingen. Mattias Ekström, Martin Tomczyk, Tom Kristensen en Timo Scheider mogen achter stuur van de nieuwe Audi A4 kruipen. Alexandre Prémat en Mike Rockenfeller krijgen de beschikking over Audi van 2007 en blijven respectievelijk bij de teams Phoenix en Rosberg.

Er blijven voor 2008 nog vier plaatsen over bij Audi, die later vergeven zullen worden. Lucas Luhr en Vanina Ickx zullen daar in elk geval niet voor in aanmerking komen, aangezien zij uit de DTM stappen. Luhr gaat in de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans met de Audi R10 TDi racen, wat Ickx gaat doen, is nog niet bekend.

Tuitert tegen Fabris op 1500 meter

Mark Tuitert moet het aanstaande zaterdag, op de 1500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Russische Kolomna, tegen Enrico Fabris opnemen. De Nederlander werd afgelopen vrijdag aan de Italiaan gekoppeld en zal in rit negen in actie komen.

Erben Wennemars verschijnt tijdens de achtste rit al op het ijs. De wereldrecordhouder rijdt tegen Jevgeni Lalenkov, die als lokale favoriet wordt gezien. In de laatste rit van de 1500 meter strijdt Simon Kuipers tegen Harvard Bokko.

Zaterdag zullen ook de vrouwen nog in actie komen. Voor hen staat de 5000 meter op het programma. In de tweede rit verschijnt de eerste Nederlandse op het ijs, namelijk Diane Valkenburg. Zij neemt het op tegen de Chinese Jia Ji. Gretha Smit komt zal in de B-groep in actie komen.


Belangrijkste ritten:

Mannen, 1500 meter:

Ritnummer  
8Lalenkov (RusWennemars (Ned)
9Tuitert (Ned)Fabris (Ita)
10Kuipers (Ned)Bokko (Noo)

Vrouwen, 5000 meter:

Ritnummer  
2Valkenburg (Ned)Ji (Chn)
4Anschütz (Dui)Sabikova (Tsj)
5Groves (Can)Hughes (Can)
6Pechstein (Dui)Klassen (Can)

Gouden Kooi-bewoner sloopt camera's

Icoon TelevisieEr is weer eens een filmpje op internet verschenen van een wederom 'hoogstaand' gebeuren uit het tv-programma de Gouden Kooi. Bewoner Dennis Bax ging daar deze week totaal uit zijn dak.

Zijn medebewoners hadden een ontslagronde voor meneer Bax aangevraagd en dat leidde bij Dennis tot veel irritatie. Nog voordat iedereen zijn keuze had gemaakt, sloeg Dennis onder luid schreeuwen met een stoel een camera kapot.

Omdat geweld volgens de regels van RTL niet mag kon hij gelijk zijn spullen pakken. Een en ander zal mogelijk ook nog gevolgen hebben voor de borgsom die Dennis anders gewoon had teruggekregen.


Met dank aan lindabalieu voor de submit.

USA 2-0 voor in Davis Cup-finale

Andy Roddick en James Blake staan door overwinningen op Dmitry Tursunov en Mikhail Youzhny 2-0 voor in de finale van de Davis Cup tegen Rusland.

Roddick versloeg probleemloos in drie sets Tursunov. Tursunov kreeg de voorkeur boven Nikolay Davydenko, waarschijnlijk omdat Davydenko een slechte Head-to-head heeft tegen de Amerikaanse heren. Tursunov wist Roddick vorig jaar in een vijfsetter met 17-15 in de vijfde set te verslaan. Dat lukte hem niet nog een keer, met 6-4, 6-4, 6-2 ging Tursunov hard onderuit.

Mikhail Youzhny had bij de Russen de voorkeur boven Marat Safin en Igor Andreev. Youzhny kon Blake goed volgen, maar maakte geen moment kans op de overwinning. De derde set wist hij de tiebreak plots eenvoudig te winnen, maar in de vierde set stond Blake de hele set voor. Uiteindelijk won Blake 6-3, 7-6 (4), 6-7 (3), 7-6 (3).

In het dubbel strijden vanavond de gebroeders Bryan als topfavoriet tegen Andreev en Davydenko. De Bryan zijn hersteld van een blessure en hebben nog niet veel wedstrijdritme. Davydenko en Andreev hebben dat wedstrijdritme wel en zijn voor de Bryan een onbekend koppel. Daarin schuilt voor de twee Russen dan ook de enige kans, want normaal gesproken moet de Davis Cup finale bij deze stand beslist zijn.

Bohemian Rhapsody weer op 1 in Top 2000

Icoon RadioVoor de achtste keer in het negenjarige bestaan van de Radio 2 Top 2000 staat het nummer Bohemian Rhapsody van Queen op de eerste plaats. Alleen in 2005 werd de plaat verdrongen door het nummer Avond van Boudewijn de Groot.

In totaal werden dit jaar 1,9 miljoen stemmen uitgebracht op nummers die in de hitlijst thuis zouden horen. Tussen kerst en oud & nieuw wordt de Top 2000 uitgezonden in een marathonuitzending van 144 uur. De complete lijst wordt overigens maandag 17 december bekendgemaakt.

Voor de Top 2000 van dit jaar zijn door het publiek acties gevoerd om nummers van de Groningse zanger Ede Staal en de religieuze band Hillsong United hoog op de lijst te krijgen. Radio 2 besloot dat die acties de lijst zouden ondermijnen en blokkeerde de stemmen.

Aan de andere kant bleken ook acties die opriepen om expres op Queen met Bohemian Rhapsody te stemmen, in de hoop dat Radio 2 dat nummer dan ook zou moeten weigeren, dus zinloos.



Nummer één opnieuw

Met dank aan mouthman, Avmmeke, Hades.nl en dadoc voor de submit.

'FARC heeft Betancourt gemarteld'

Icoon Buitenlands De Colombiaans-Franse politica Ingrid Betancourt is door haar ontvoerders van de guerrillabeweging FARC gemarteld. Dat heeft de Colombiaanse president Alvaro Uribe gisteravond gezegd.

Uribe gaf een toelichting op de vondst van vijf videobanden die zijn afgenomen van drie strijders van de FARC. De drie rebellen werden gevangengenomen tijdens een militaire operatie in de hoofdstad Bogotá. De vijf video's dateren van 23 en 24 oktober 2007. Op een van de banden is een vastgeketende Betancourt in de jungle te zien die somber oogt en er fysiek slecht uitziet. Ze wordt sinds 2002 door rebellen van de FARC vastgehouden. Het is het eerste videobewijs in jaren dat ze waarschijnlijk nog in leven is. Ook zijn er brieven en foto's van haar gevonden.

''De video duidt op marteling'', aldus Uribe. De president zei dat die constatering vooral van toepassing is op Betancourt en de eveneens gegijzelde senator Eliado Pérez.

Op een andere geluidloze video die werd getoond tijdens een persconferentie van Luis Carlos Restrepo, hoge commissaris voor de vrede in Colombia, zijn drie Amerikaanse huurlingen te zien. Zij werden in 2003 gegijzeld nadat hun vliegtuig was neergestort in het zuiden van Colombia, waar ze een antidrugspatrouille uitvoerden boven de cocavelden. Ook een aantal ontvoerde Colombiaanse militairen staat op de video's.

''We zijn enorm geëmotioneerd door deze beelden van mijn zus'', zei zus Astrid Betancourt op de Franse televisie. De Franse president Nicolas Sarkozy zei dat het beeldmateriaal bemoedigend is. ''We moeten nu blijven vechten om haar vrij te krijgen.''

Onlangs probeerde de linkse Venezolaanse president Hugo Chávez nog te bemiddelen om Betancourt en andere gijzelaars vrij te krijgen. Zijn rechtse Colombiaanse ambtgenoot Alvaro Uribe maakte daar subiet een einde aan toen Chávez te veel op eigen houtje begon te opereren. Chávez verbrak daarna de diplomatieke banden met Colombia.

Mogelijk hoger collegegeld masterstudie

Icoon Onderwijs Minister Ronald Plasterk van Onderwijs overweegt studenten die een masteropleiding volgen meer collegegeld te laten betalen. Of hen voor dat laatste jaar geen beurs maar een lening te verstrekken.

''Ik wil die discussie deze kabinetsperiode voeren'', zegt de bewindsman vandaag in een interview met de Volkskrant. Het geld is nodig om het hoger onderwijs te verbeteren, stelt de PvdA-bewindsman.

''Nu stroomt 80 procent van de bachelors door naar een master, terwijl je met een bachelordiploma prima de arbeidsmarkt op kunt. Studenten moeten daar meer over nadenken, de hoogte van het collegegeld helpt daarbij. Of over het laatste jaar geen beurs, maar een lening'', aldus Plasterk.

Kijkoperatie voor Kromkamp

PSV-verdediger Jan Kromkamp zal komende maandag een kijkoperatie ondergaan. De rechtsback kampt al langer met knieklachten en PSV hoopt zo de oorzaak te ontdekken.

Kromkamp behoort tegen De Graafschap wel gewoon bij de selectie, volgens Jan Wouters. De knieklachten waren al aanwezig sinds de zomer en de medische staf van PSV heeft besloten voor de zekerheid een kijkoperatie in te lassen. Er worden geen ernstige afwijkingen verwacht, omdat op een MRI-scan eerder niets te zien was.

IJsbaan beschadigd door harde wind

Icoon BinnenlandsEr kan nog niet geschaatst worden op de 5 kilometer lange ijsbaan FlevOnice bij Biddinghuizen. Dat meldde een woordvoerder van de ijsbaan vanochtend.

Door het slechte weer zijn er te veel wakken ontstaan. Het ijs was op sommige delen van de kunstijsbaan nog maar enkele dagen oud. Deze stukken met jong ijs bleken niet bestand tegen de harde wind en waaiden weg.

FlevOnice is wel geopend, zodat mensen er een kijkje kunnen nemen. De organisatie verwacht komende week de eerste schaatsers op de baan toe te kunnen laten. Zodra de wind is gaan liggen, zijn er twee dagen nodig om de schade te herstellen. Als het ijs langer ligt, is het volgens FlevOnice niet meer mogelijk dat delen wegwaaien.

Protest tegen condooms in Jakarta

Icoon OpmerkelijkHonderden moslims hebben vandaag in verschillende steden in Indonesië op Wereld Aids Dag gedemonstreerd tegen het gebruik van condooms, berichtte radio ElShinta.

Indonesië lanceerde vandaag de eerste nationale campagne om het gebruik van condooms te promoten. Condoomgebruik beslaat minder dan een procent van de anticonceptie in het overwegend islamitische Indonesië, waar de hiv-epidemie het snelste groeit in Azië volgens cijfers van de Verenigde Naties.

In Surabaja deelden ruim 300 studenten stickers en folders uit met daarop "geen vrije seks, geen drugs, gezond leven met islamitische wetten". In de hoofdstad Jakarta protesteerden mensen tegen condoomgebruik en zeiden dat "het gebruik van condooms een andere manier is om vrije seks te promoten".

CD: The Raveonettes - Lust Lust Lust

Het Deense noisepopduo The Raveonettes brengt deze maand alweer hun vierde album uit. Sune Rose Wagner en Sharin Foo zien the Velvet Underground als hun grote voorbeeld en proberen de hedendaagse popmuziek van een ander geluid te voorzien. Dat is met hun nieuwe album, het duistere Lust Lust Lust, zeker gelukt. De band, wiens naam een combinatie is van de band the Ronettes en Buddy Holly’s laatste hit 'Rave On', schuwt verwijzingen naar de buitenwereld niet.Op Lust Lust Lust laten ze zich echter van een andere, introvertere kant horen.

Gijzeling kantoor Democraten voorbij

Icoon MisdaadEen man die gisteren in het Amerikaanse Rochester gijzelaars nam in een kantoor van de Amerikaanse Democratische politica Hillary Clinton, heeft zich na enige tijd overgegeven. De zender CNN meldde dit zaterdagmorgen.

De man is bij de plaatselijke autoriteiten in Rochester in de deelstaat New Hampshire bekend als geestesziek. Hij heeft al veel problemen gehad als gevolg van de aandoening. Hij nam gisteren een aantal mensen in gijzeling in een kantoor van Clinton. De politie was bang dat de man een bom bij zich had.

Kantoor van Hillary Clinton

Boek: Martin Sixsmith - Het Litvinenko Dossier

We kennen allemaal de beelden van een doodzieke Alexander Litvinenko wel, in een ziekenhuis bed, gekoppeld aan allerlei machines om hem nog zo goed als mogelijk in leven te houden. De Rus redt het echter niet en op 7 december 2006 wordt hij begraven. Hij neemt hierbij een geheim mee in het graf en laat vraagtekens bij zijn dood achter. Over deze vragen en geheimen heeft schrijver Martin Sixsmith zich gebogen en dat leidde tot het boek Het Litvinenko Dossier. Een boek vol spanning, corruptie, dictatoriale samenzweringen en andere linke zaken die zich in het Rusland van de 21ste eeuw afspelen. Sixsmith kon bij het schrijven van zijn boek terugvallen op zijn ervaring als Moskou-correspondent voor de BBC. De contacten die hij in die tijd had opgebouwd waren zeer waardevol in zijn zoektocht naar de waarheid achter de dood van Litvinenko.

Kansloze nacht, krakende ochtend (2)

"Ik heb de sleutels van die blonde gejat." Het was het eerste wat Cobi tegen me zei toen we ruim buiten gehoorafstand van de voordeur waren.
Terwijl we onze fietsen, die aan de overkant van de straat stonden, van het slot aan het halen waren liet ik de implicaties van deze opmerking tot me doordringen. Het was nooit voor niets. Dit soort dingen gebeurden met een reden. Wim en Donald reden weg. Ze hadden geen weet van de spanning die deze avond ineens droeg. Het enige wat ze wilden, was laveloos worden. Ik wilde dat ook, maar Cobi had gereageerd en nu moesten we het spel spelen. Want spellen zijn er om gespeeld te worden.

Deus Ex 3 loopt op engine Tomb Raider

Het vers aangekondigde Deus Ex 3 zal technologie gaan delen met de Tomb Raider remake die eerder dit jaar uitkwam. Eidos legt uit dat het gebruiken van de Crystal [Dynamics] engine positief is voor het ontwikkelingsproces van het derde deel uit de Deus Ex serie. Tijdens het maken van de spellen zal de engine gaan evolueren en die techniek zal weer teruggekoppeld worden op andere projecten binnen Eidos. "We just want to all work together on improving the same technology as we develop our game".

Met Deus Ex 3 probeert Eidos terug te kijken naar wat goed was in het eerste en tweede deel en de downs in deel twee zoveel mogelijk te omzeilen. De developers weten volgens Eidos de ins en outs van de serie en zijn daardoor bekend met de kansen die de games hen kan bieden. Deus Ex 3 komt in 2009 uit op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Stuntlegende Evel Knievel overleden

Icoon WeerDe Amerikaanse stuntheld Evel Knievel is gisteren, op 69-jarige leeftijd, in zijn appartement in Florida overleden. De flamboyante stuntman had al enige jaren last van ernstige gezondheidsproblemen.

Robert Craig "Evel" Knievel verwierf zijn faam in de jaren '60 en '70 met zijn levensgevaarlijke (motor)stunts. Vier van zijn wereldberoemde stunts, onder andere de mislukte raketsprong over de vierhonderd meter brede Snake River Canyon in Idaho, staan in de top 20 van de wereldwijd best bekeken sportevenementen van ABC.

Zijn carrière leverde hem niet alleen enorme beroemdheid op, maar ook veel gebroken botten. Met zijn 40 gebroken botten veroverde hij zelfs een plaatsje in het Guinness Book of World Records.

"Als je nooit pijn of problemen hebt gekend, is het slecht met je gesteld.", zei hij eens in een interview met Esquire magazine. "Daardoor ga je het leven meer waarderen."

Knievel laat een vrouw en vier kinderen achter.



De sprong bij Snake River Canyon


Met dank aan MaximusF1, Zhukov en digitaljet voor de submit.

Uitslag FC Utrecht - Sparta

Gisteravond werd er één wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Hieronder is de uitslag terug te vinden.

FC Utrecht - Sparta 7-1
7’ Loval 1-0 (assist van Dijk)
29’ Loval 2-0 (assist Nelisse)
31’ Nelisse 3-0 (assist Dickoh)
36’ George 4-0 (assist Loval)
43’ Dickoh 5-0 (assist van Dijk
60’ Nelisse 6-0 (assist Dickoh)
77’ Rose 6-1 (assist Polak)
88’ Loval 7-1 (assist George)

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Galgenwaard
Gele kaart: Nelisse (FC Utrecht), Moreno Freire, Polak (Sparta)
Rode kaart: Rutjes (82/2xg) (Sparta)

Opstellingen

FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller (Schut/63), Dickoh, Pieters, Kruijs, van Dijk (Somers/68), Caluwé, Loval, Nelisse (Rossini/79), George

Sparta: Westerveld, de Roover, Adeleye (Kaita/56), Rutjes, Polak, Moreno Freire, Dissels, Lindenbergh, Emnes (Roberts/45), Rose, Boukhari (John/73)

Binnenkort patch en gratis content voor Bioshock

Een paar maanden geleden was er al het gerucht dat er extra content zou verschijnen voor Bioshock. Nu heeft 2K Games bekend gemaakt dat dit inderdaad gaat gebeuren, maar men hoeft er niks voor te betalen. De content zal namelijk geheel gratis te downloaden zijn.

De content zal extra plasmids (een soort wapens) bevatten en de mogelijkheid om de Vita Chambers uit te schakelen. Op deze manier krijgt de game een nog hogere moeilijkheidsgraad, omdat er niet meer automatisch gesaved wordt. Naast de content zal er ook nog een patch komen die verschillende bugs zal aanpakken en ook het breedbeeld-probleem zal hiermee opgelost worden. De patch en content wordt ergens volgende week verwacht voor zowel de PC als de Xbox 360.

'Verdachte broers moord Holloway vrijgelaten'

Icoon AlgemeenDe twee broers Deepak en Satish K. (Kalpoe), die naast Joran van der Sloot waren aangehouden als verdachten van de moord op Natalee Holloway, worden vandaag vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba vrijdagavond bevestigd. De rechtercommissaris heeft de voorlopige hechtenis van het tweetal niet verlengd.

Justitie neemt pas volgende week vrijdag een besluit over verlenging van de hechtenis van Van der Sloot. Het Openbaar Ministerie had om een verlenging gevraagd van het voorarrest van de broers dat morgen afloopt. Dan staan beiden weer op vrije voeten.

Het dossier dat nu over de twee verdachten bestaat, bevat volgens de rechter-commissaris ernstige verdenkingen tegen hen, maar zou te weinig om het lijf hebben om hen vast te houden.

"Op basis van deze feiten is voorlopige hechtenis volgens hem niet toegelaten", licht officier van justitie Dop Kruimel toe. "Daarbij ging het om het vernietigen van sporen van het misdrijf en het wegmaken van het lijk. Op deze delicten staat te weinig straf om voorarrest te mogen toepassen."

Het Openbaar Ministerie kan binnen drie dagen in beroep gaan tegen het besluit van de rechtercommissaris.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.