Fok! Kees Torn Aktie!

Kees Torn - In de Gloria

"Voor iemand die niet zo'n gezelligheidsbeest is, valt het niet mee dat het leven een feest is"
Een onaangepaste aartstwijfelaar als Kees Torn wantrouwt voorspoed, geluk en harmonie en pleit voor tegenslag en ongemak. Niet bestand tegen de overdaad van deze tijd, verlangt hij naar de soberheid van voorbije eeuwen. En hij deelt met de luisteraar zijn kijk op liefdesrelaties, zijn strijd tegen de drankzucht, verdedigt anderzijds het roken en zijn Bachverslaving.

Laat u zich, een berg paradoxen trotserend, door hem tracteren op een heerlijk avondje. Want alles is in deze zeer persoonlijke voorstelling weer verpakt in smetteloze liedjes en interessante beschouwingen, zonder stemverheffing of theatrale aanstellerij. De voorstelling is ongeschikt voor niet-rokers.



Uit Trouw:
Trouw 'Kees Torn heeft iets wat hem boven veel van zijn collega's uit doet stijgen. Hij tovert met taal. Opvallende ritmes, mooie klanken en bij Torn blijkt een willekeurig verhaal een gedicht vol rijm en binnenrijm te zijn. Het klinkt compleet ongekunsteld terwijl het op en top kunst is. Daarnaast verzint hij kolderieke rijmwoorden waar het rijmwoordenboek jaloers op kan zijn, zoals 'zeppelin (..) greppel in'. En 'e-mail is voordelig (...) maar ik ben niet zo melig'. (Ja, email is handig en snel en voordelig. Maar ik schrijf een brief, ouderwets als ik ben,
Veel liever gewoon op papier met een pen. Ik ben van nature gewoon niet zo mailig)


Uit Volkskrant:
'Mooie boel is een protest tegen de moderne tijd'(...) En dan de grappen. Prachtige vondsten. Vlijmscherpe logica in subtiele verpakking.' (...) Het is razend knappe kolder. Ook knap zijn de liedjes. Zonder uitzondering voltreffers. Ingenieuze, verrassende taalvondsten en volwassen pianomelodieën.

Achtergrondinformatie:
Afgezien van enige jaren pianoles is Kees Torn autodidact. Na enkele onvoltooide studies betrad hij aanvankelijk als begeleider, later in een cabaretduo, het podium. Cabaret beschouwt hij als bijkomstig, maar dankzij een combinatie van muzikaliteit, verbale wendbaarheid en een eigen manier van kijken, is hij tot dit genre bestemd. Hij hoopt altijd op direct contact met zijn publiek, gaat verrassingen niet uit de weg en is in zijn element als de zaak volkomen ontspoort. Zo niet, blijven zijn doordachte teksten en eigenaardigheden een verademing.

Programma's:
Laat maar laaien (1995)
Als ik het niet dacht (1996)
Plek Zat (1998)
Mooie Boel (2000)

Andere activiteiten:
Kees Torn schrijft bij gelegenheid columns en heeft bij uitgeverij Novella het boekje 'Gekke Ventjes', met liedteksten en light verse van Kees Torn en cartoons van Matthias Giesen, uitgebracht. (Inmiddels verramsjt). In 1999 werkte hij met Mike Boddé, Matthias Giesen en Frank van Pamelen mee aan de CD 'Het Ultieme Terugblik'. In 'Inkijkexemplaar' (Nijgh & Van Ditmar, 2001) zijn alle verzen uit de eerste vier programma's gebundeld.

Kees Torn met "In de Gloria" is in maart te zien in de volgende plaatsen:

13 - 3 - 2003 Schouwburg Agnietenhof, TIEL
15 - 3 - 2003 Schouwburg De Meerse, HOOFDDORP
20 - 3 - 2003 Schouwburg Het Park, HOORN
22 - 3 - 2003 De Tamboer, HOOGEVEEN


Voor de volledige speellijst klik hier

Namens Harry Kies mogen wij aan de lezers van Fok! een aantal kaarten weggeven voor de voorstelling van Kees Torn a.s. zaterdag in Hoofddorp;

Deze aktie is inmiddels gesloten, de 12 winnaars ontvangen vandaag nog een e-mail van ons. Het heeft dus geen nut om nog te reageren per e-mail!