Telefoon: Vernee Apollo lite; maken 10 cores indruk?

3. Bouwkwaliteit & uiterlijk

Bouwkwaliteit & uiterlijk:

Als we het toestel uit het doosje pakken valt alleereerst de bouwkwaliteit op. Het toestel voelt door de metalen achterkant goed aan. Het toestel is met 9 mm niet enorm dik, maar voelt door de afgeronde achterkant wel prima aan in de hand. Met een gewicht van 175 gram is het toestel niet enorm licht. 

Vanwege de metalen achterkant kan het toestel snel warm worden bij gebruik in combinatie met vol gebruik van de processor.

De achterkant heeft een krasgevoelige coating, na een dikke maand gebruik zie je hier en daar wat putjes op het metaal op de achterkant. 

Het toestel heeft aan de voorkant licht afgerond 2.5D glas, onder het glas een 5.5 inch LCD die 71% van de oppervlakte van de voorkant beslaat.

Vernee Apollo Lite voorkant

Boven het scherm zien we de speaker, front facing camera en notificatie LED. Onder het scherm zit een grote lege ruimte gezien het toestel on screen knoppen heeft. De Vernee heeft een nieuwe USB C aansluiting, naast deze aansluiting vinden we twee speaker grills (links en rechts) waar alleen de rechterkant een speaker heeft. 

Vernee Apollo Lite usb c

Aan de bovenkant van het toestel zit een 3.5mm aansluiting. Aan de rechterkant zitten de power en volume knoppen. Aan de linkerkant van het toestel bevat de twee simsloten, waarvan één ook een micro SD kaart in plaats van een simkaart kan houden. 

 Vernee Apollo Lite volime

Vernee Apollo Lite jack

Vernee Apollo Lite sim

Aan de achterkant van het toestel vinden we bovenaan de 16 MP Samsung camera met daarnaast de dual tone LED flash. Onder de camera zit de vingerafdrukscanner. De scanner is in de praktijk redelijk, het is niet de beste sensor en lijkt een generatie ouder dan de sensor in bijvoorbeeld de Elephone P9000 waardoor het unlocken ook iets trager gaat. 

Vernee Apollo Lite achterkant