Wileyfox Storm; telefoon met Cyanogen OS

5. Camera & Batterij

Camera:

De 20MP-camera lijkt zijn werk redelijk te doen. De fotos zijn bij genoeg licht prima, bij minder licht merk je wel dat de camera minder snel foccust en ruis laat zien.

Wileyfox Storm fotoWileyfox Storm fotoWileyfox Storm fotoWileyfox Storm fotoWileyfox Storm fotoWileyfox Storm fotoWileyfox Storm fotoWileyfox Storm foto

Selfiecamera:

Wileyfox Storm foto front

Batterij:

De batterij van de WileyFox Storm is op papier al niet veel bijzonders, met 2500mAh is het voor een toestel met 5,5 inch-FHD-scherm niet heel ruim bemeten.

In de praktijk blijkt de batterij helaas dan ook niet erg lang mee te gaan. Bij zwaar gebruik gaat het toestel een korte dag mee en haal ik met wat geluk het avondeten. Bij dagen met minder gebruik is het toestel om 23.00 onder de 20% waardoor je toch zal moeten laden.

Hierbij is de schermtijd van het toestel met 2,5 tot 3.5 uur niet erg hoog te noemen. De batterij van 2500mAh is helaas dus net te krap om een dag goed door te komen.

Android 6.0 zou voor de WileyFox Storm wel eens een welkome update kunnen zijn, met de nieuwe dozefunctie zal de batterij van het toestel wellicht langer mee gaan. Ook is op XDA te lezen dat door het rooten van het toestel en het aanpassen van de governor (zuiniger afstellen van de processor) de batterij al een stuk langer mee gaat. Wellicht is het dus een optie voor het Cynogenteam om dit mee te nemen in een volgende update.