Wileyfox Storm; telefoon met Cyanogen OS

3. Scherm

Het scherm van de WileyFox Storm is een IPS-scherm. Het lijkt dat het scherm gelamineerd is op het lcd, dit is bij het vervangen van het scherm een extra uitdaging. Wat leuk is om te vermelden, is dat je bij WileyFox een schermverzekering kan afsluiten voor een klein bedrag.

Het lcd heeft een PPI van iets meer dan 400. Hierdoor zijn de individuele pixels niet te onderscheiden, een scherm van 1440P is voor de prijs niet haalbaar, daarnaast zou dit een extra wissel op de batterij trekken.

Bij het aanzetten van het scherm valt op dat de kwaliteit goed is. Het scherm is eentje die we niet vaak zien op goedkopere toestellen. De kleuren lijken goed gekalibreerd te zijn en ook het contrast lijkt voor een lcd-scherm erg goed. Het contrast van het scherm lijkt voor een lcd ook in orde, maar in tegenstelling tot de kleuren springt die er niet uit.

Daarnaast biedt Cynogen OS de mogelijkheid om de kleurtempratuur aan te passen (ook aan tijd/lichthoeveelheid zoals f.lux), en de kleuren van het scherm naar eigen goedvinden in te stellen. Ook de DPI-instellingen zijn te vinden, dit is een nuttige toevoeging die je veel invloed op de interface geeft.

Al met al laat het scherm van de Wileyfox een zeer goede indruk achter.

Wileyfox Storm instellingen