K3 Karaoke

Elk klein meisje droomt er wel van om een prinses te zijn of één van de zangeressen van K3. Met de DS-game K3 Karaoke kunnen kinderen zelf aan de slag met bekende K3-liedjes en zich een popster wanen.

K3

Mijn dochter verkleedt zich graag als prinses en als K3 hun liedjes zingen op de televisie of een cd, danst en zingt ze vol overtuiging mee alsof ze zelf op het podium staat. Toen ik haar vertelde dat ik een K3-spelletje had voor de DS glinsterde haar ogen. De DS snapte ze niet, nooit van gehoord, maar K3 is geweldig en zeker voor een meisje van zes jaar.

Het spel is behoorlijk simpel. De hoofdoptie is de karaokefunctie. Je kiest één van de zestien liedjes uit, kiest één van de vier jurkjes die de drie dames moeten dragen en je gaat van start. Terwijl de dames een bijzonder herhalend dansje doen dat bestaat uit vier handelingen, verschijnt er in beeld de tekst van het liedje dat je woord voor woord kunt meezingen. Op het onderste scherm zie je of je een beetje in de buurt komt van de klanken die je behoort uit te stoten.

Hoe beter je meezingt, neuriet of ander geluid produceert hoe hoger de score. Je hoeft namelijk niet de exacte teksten te kennen: beetje meemompelen of meeblèren is feitelijk al genoeg. Verwacht geen vrij te spelen content, achievements of iets in die trend. Je zet een score neer, komt daarmee hopelijk in de top drie en gaat door met het volgende liedje. Opmerkelijk is dat als je stil bent, en geen geluid maakt, ook punten toegereikt krijgt al zijn het er wel heel weinig.

K3

Het is ook mogelijk om één van de drie andere activiteiten te doen terwijl je naar de liedjes van de jongedames luistert. Zo kun je enkele K3-kleurplaten inkleuren, verschillende geluiden uitkiezen die je tijdens een liedje kunt laten horen of ballonnen selecteren en opblazen bij een leuke K3-achtergrond. Het jammerlijke is dat alle drie de activiteiten apart zijn en niet te combineren. Zo kun je geen ballonnen opblazen bij een tekening die je net hebt gemaakt. De tekeningen die je hebt gemaakt kun je ook niet opslaan en dat is een gemis.

Conclusie
Het is lastig een game zoals K3 Karaoke te beoordelen. Inhoudelijk stelt het niet veel voor en biedt het geen enkele vorm van uitdaging. Maar als ik naar mijn dochter kijk, die zich gerust een half uur kan vermaken met één kleurplaat terwijl op de achtergrond K3-liedjes spelen, dan zie ik een blije jongedame. En als mijn dochter blij is, dan ben ik blij, en daardoor is deze game alsnog een succes.

Pluspunten Minpunten Cijfer
+ Een hele blije dochter - Beperkte mogelijkheden 8
+ daardoor ook  
+ een hele blije vader


Exclusief voor de Nintendo DS


Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.