Prom

Een gala op de middelbare school. Wie heeft dat niet meegemaakt? Ook op de Brookside High School staat er een 'prom' op de agenda. Iedereen praat erover en dan blijft natuurlijk die ene vraag steeds weer opkomen: "Wie neem jij mee naar het schoolbal?" In de film Prom kijken we mee met verschillende studenten en de aanloop naar dé avond van het jaar. 

Verschillende verhalen spelen zich af op een middelbare school als het schoolbal eraan zit te komen. Nova Prescott (Aimee Teegarden, Scream 4) gooit zich in de strijd wanneer ze zich aangetrokken voelt tot een jongen die in de weg lijkt te staan van een perfect bal. Haar klasgenoten Mei (Yin Chang, Gossip Girl) en Tyler (DeVaughn Nixon, Terminator 2) hebben geheimen, terwijl anderen te maken krijgen met andere problemen, zoals het niet kunnen vinden van een date. Voor de meesten is het één van de belangrijkste avonden in hun schooltijd.

Tienerfilms zijn er genoeg en de meeste lijken ook op elkaar. Prom doet daarin niets anders: het gooit verschillende type tieners bij elkaar, laat hen typische tienerdingen meemaken en laat het (uiteraard) goed eindigen. De mooie meid, de populaire jongen, de rebel, de blonde ijverige student en de loser(s), allemaal komen ze voorbij. Maar toch raakt de film een bepaalde snaar die een goede indruk achterlaat.

Door de verschillende verhaallijnen krijgt de kijker met (bijna) elk personage een band en leeft echt mee met diegene. Dat ligt niet aan de acteerprestaties, die aardig zijn, maar door de herkenbare situaties. Iedereen kent wel iemand die hetzelfde heeft meegemaakt of sterker nog, zelf heeft meegemaakt. Dat zorgt ervoor dat je in ruim anderhalf uur je weer even in het leven van een tiener waant. Helaas zijn de gebeurtenissen enorm voorspelbaar, maar dat doet niet veel af aan de belevenis.

Prom is eigenlijk net als alle andere tienerfilms: cliché, standaard karakters en (enorm) voorspelbaar. Toch heb je na het zien van de film geen leeg gevoel, maar juist een goed gevoel. De plot is namelijk voor veel mensen herkenbaar en tijdens de film zullen zij vaak terugdenken aan de tienerjaren. In dat opzicht is het gewoon geslaagd en is het een leuke luchtige weekendfilm geworden.