DVD: Vampires Suck

De regisseurscombinatie van Jason Friedberg en Aaron Seltzer staat niet bekend als het meest kwaliteitsvolle duo. Films als Date Movie, Epic Movie en Meet The Spartans staan vrijwel altijd genoemd in de lijstjes met de slechtste films ooit. Toch brengen de parodieën wel wat geld in het laatje, zodat Jason en Aaron gewoon doorgaan met het maken van parodiefilms. Dit keer zijn de vampiers (uiteraard door Twilight) aan de beurt in Vampires Suck.

De jonge Becca (Jenn Proske) komt tussen twee jongens te zitten. Beiden zijn ze helemaal verliefd op haar. Er volgt een hoop ellende voor Becca, terwijl de jongens haar proberen te veroveren. Edward (Matt Lanter, 90210) en Jacob (Chris Riggi, Gossip Girl) blijken namelijk anders te zijn dan de 'normale' jongens. Alles lijkt te worden besloten op het eindbal van Becca's hogeschool.

Uiteraard zijn niemands verwachtingen voor het bekijken van deze film hoog. Wie al eerder een parodie heeft gezien, weet dat het verre van Oscarmateriaal is. Vooral de grappen over poep en pies komen in elke film terug. Zo ook in Vampires Suck, maar gelukkig in mindere mate. Het lijkt erop dat de parodieregisseurs inzien dat de voorgaande films wel erg slecht waren. In de vampierenparodie wordt namelijk iets meer gedaan om er een redelijke film van te maken. Dit is vooral te zien in de actiescènes en het gebruik van slow motion. 

Maar dat betekent niet dat de film een voldoende verdient. Nog steeds zitten er te flauwe grappen in en zijn de meeste ervan ook voorspelbaar. Het eerste gedeelte is nog wel te doen, maar daarna verzandt de film al snel in de standaard parodiefilm. Daar hebben de makers hun kans laten liggen. 

Jenn Proske, speelt Becca, is de enige die redelijk acteert. Ze doet een bijna identieke persiflage van Bella, gespeeld door Kirsten Stewart in de Twilight-reeks. De andere acteurs spelen allemaal te overdreven. Ze zijn duidelijk alleen gekozen, omdat ze enigszins lijken op hun 'tegenhanger' uit de echte Twilight.

Conclusie

Vampires Suck is geen voldoende waard. Er zitten nog steeds te flauwe grappen in en de gebeurtenissen zijn voorspelbaar. Toch is dit de beste parodiefilm van Friedberg en Seltzer. Door de actiescènes en het gebruik van slow motion is het geen simpele parodie, maar wordt er ook wat moeite gedaan. Het is wel aan te raden om eerst de Twilight-films te kijken voor het bekijken van deze vampierenparodie. Enige voorkennis zorgt ervoor dat je sommige grappen iets beter begrijpt.


Extra's

- Verwijderde scènes
Op de dvd staan een aantal verwijderde scènes die de uiteindelijke film niet gehaald hebben. Ruim 12 minuten aan extra materiaal dus. Het is een leuke toevoeging om te zien dat er zelfs nog slechtere grappen zijn verzonnen dan in de film.

- Bloopers
Een filmpje van ongeveer 4 minuten, waarin te zien is hoeveel lol de cast met elkaar heeft gehad. Niet heel erg toevoegend aan de film.

- 'Extended Version' 
Naast de versie die de bioscopen heeft gehaald, staat de uitgebreidere versie ook op de dvd. Deze langere versie heeft ruim 3 minuten extra aan filmmateriaal. Aangeraden wordt om de bioscoopversie te bekijken, omdat de 'extended version' meer flauwere grappen bevat en dus weinig toevoegt aan het geheel.