Dvd: Burn Notice seizoen 2

Michael Westen is een ervaren spion. Hij geniet van zijn werk en zijn leven en reist de wereld rond, totdat hij op een zwarte lijst wordt gezet. Zo'n 'burn notice' is verre van prettig voor een spion: je verliest je geloofwaardigheid, je geld, je werk en je leven. Michael is niemand meer en hij wordt gedumpt in Miami. Michael wil vervolgens maar één ding: achterhalen waarom hij op de zwarte lijst staat en wie daar verantwoordelijk voor is. Zie hier het verhaal van Burn Notice in een notedop.

 

De zoektocht naar de verantwoordelijke voor de 'burn notice' staat centraal in het eerste seizoen. Maar gelukkig voor ons is Michael bij het begin van seizoen twee niet veel verder. Alle oude bekenden uit het eerste seizoen zijn weer terug. Naast Michael (Jeffrey Donovan) betekent dat ook ex-vriendin Fiona (Gabrielle Anwar) weer haar opwachting maakt, samen met goedzak en voormalig marinier Sam (Bruce Campbell). En ja, ook Michael's neurotische moeder (Sharon Gless) is weer terug.

Er is weinig aan de show veranderd ten opzichte van het eerste seizoen. Nog steeds helpt Michael iedere aflevering een man/vrouw in nood. Nog steeds hangt de voormalige spion daarbij met enige regelmaat de MacGyver uit. Nog steeds is Michael op zoek naar diegene die hem als spion op de zwarte lijst heeft laten zetten. En ja, als alles reddeloos verloren lijkt, dan komt Michael altijd weg met zijn charmes of simpelweg botte bluf. Waarom zou je dat alles ook veranderen? Een goed concept, daar moet je niet al te veel aan sleutelen.

De makers van Burn Notice zijn er zelfs in geslaagd om de show nog beter te maken met de introductie van Carla (Tricia Helfer). Carla is het gezicht van de organisatie waar Michael zijn 'burn notice' aan te danken heeft. De keuze om de organisatie te verpersoonlijken is een goede geweest. Ze is knap en slim en lijkt - in tegenstelling tot andere slechterikken in de serie - Michael altijd een stap voor te zijn. Maar ook Carla heeft een baas, en daar zet Michael in seizoen twee zijn zinnen op.

Interessante karakters, zonnige stranden, mooie vrouwen en een niet al te moeilijk verhaal: het zijn de ingrediënten die Burn Notice tot een leuke serie maken. Voeg daar de vele vrolijke noten en de vlotte actiescènes aan toe en je hebt een serie die veel mensen aan zal spreken. Het tweede seizoen van Burn Notice is absoluut een goed vervolg op het eerste seizoen. De voorgaande afleveringen niet gezien? Dat scheelt, je hoeft niet eens het eerste seizoen gezien te hebben om te snappen wat er gebeurt.

 

De betreffende dvd-box bevat vier dvd's. Bij verschillende afleveringen zijn extra's te bekijken en te beluisteren. Denk hierbij aan verwijderde scènes en audiocommentaar. Een leuke aanvulling voor de liefhebber, al moet ik eerlijk zeggen dat ik dergelijke extra's bij series niet zo interessant vind.

Kortom: niets te klagen over het tweede seizoen van Burn Notice. De komst van Carla als slechterik is geweldig, zeker omdat ze met enige regelmaat Michael te slim af is. Het tweede seizoen is een heerlijk vervolg op het eerste seizoen. Het einde is naar mijn mening verrassend en weet daardoor de kijker te verleiden om na seizoen twee ook zeker het derde seizoen te volgen...