WWE Legends of Wrestlemania

Als kleine jongen van een jaar of tien keek ik geregeld naar worstelen, op Eurosport geloof ik. Iconen als Hulk Hogan, Bret Hart en Undertaker stalen de show in gevechten waar je als kind alleen maar van kon dromen. Zo sterk en gespierd als ze waren, dat wilde ik ook zijn. Een jaar of tien later was ik dat ook en tot die tijd heb ik me vermaakt met action figures van deze worstellegendes en met hordes vrouwen die me aan wilden raken. Terecht ook. Al met al was ik verheugd om vorig jaar te lezen dat WWE Legends of Wrestlemania aangekondigd werd voor de PlayStation 3 en Xbox 360. De game draait om de worstellegendes en overige worstel-alumni die hun kunsten in Wrestlemania vertoond hebben in de jaren tachtig en negentig. WWE Legends of Wrestlemania is eigenlijk een jubileumeditie om het vijfentwintigjarig bestaan van Wrestlemania te vieren en is ontwikkeld door dezelfde uitgever als die van Smackdown vs. Raw.

In WWE Legends of Wrestlemania heb je eigenlijk een drietal spelmodi: Exhibition, Legend Killer en Wrestlemania Tour Mode. Wrestlemania Tour Mode geeft je de mogelijkheid om wedstrijden uit het verleden opnieuw te beleven of de geschiedenis te herdefiniëren. In Relive en Rewrite is het voornamelijk de bedoeling dat je de doelen die gesteld worden aan het begin van elke game te behalen. Dit kunnen doelen zijn als in het begin van het gevecht de tegenstander in het gelaat meppen, het gevecht op een bepaalde manier tot een einde te laten komen, je tegenstander op een bepaalde manier uitdagen of je de eerste klap uit te delen. Voor het behalen van elk doel krijg je een bepaald aantal punten en als je een minimaal aantal punten gekregen hebt dan kun je een medaille voor die wedstrijd verdienen. Afhankelijk van de wedstrijd moet je tot meer dan 95 procent van het aantal punten halen om een medaille te verdienen.

Als je voor Redefine gekozen hebt krijg je de mogelijkheid om geschiedenis te herschrijven. Je kiest zelf welke van de twee mogelijke personages je wilt besturen en gaat vervolgens het gevecht aan. Ook in deze modus is het de bedoeling om een bepaald aantal doelen te behalen alvorens je een medaille verdient. Het behalen van medailles staat behoorlijk op de voorgrond, maar ook weer niet. Als je namelijk geen behoefte hebt aan medailles dan haal je die gewoon niet en ga je voor het winnen van de wedstrijden. Als je wedstrijden wint dan unlock je nieuwe wedstrijden. Je kunt eigenlijk zelf beslissen waar je de nadruk op legt tijdens het spelen. Het winnen van wedstrijden is voor de doorgewinterde speler niet bijster moeilijk en biedt niet al te veel diepgang, maar is zelf wel te regelen door de moeilijkheidsgraad aan te passen. Overduidelijk is het de bedoeling geweest om alle doelen te halen tijdens het spelen van de game wat het geheel een stuk meer diepgang biedt.